Комуналка: газ, вода, електроенергія, квартплата тощо

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем СОФІЯ -СОНЯ, 13 Січень 2009.

  1. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    1
     
  2. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Як казав один персонаж Джамшут(він батарею за вікном почепив) "На улице тепло и вдоме тепло")))
     
    • Смішно Смішно x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  3. Megan

    Megan Well-Known Member

    Минулого року піролізний котел на площу приблизно 100квадратів коштував 900-1100 євро. Порахувати по нинішньому курсу, плюс переробка системи, прибудова... Краще утеплювати фасад.
    Співробітник у 2013 році ставив собі такий котел, прибудова маленька, труби, робота, казав обійшлось у 8 тис у.о.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Дівчата, теплі у вас батареї? Вчора гостювала біля Чорновола, в хаті спека, питаю: "У вас індивідуальне?" - "Та ні, недавно батареї включили". Я така вся в передчутті тепла їду додому, а нема хап-хап:sad:
     
  5. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    В нас сьогодні включили. Але в нас осбб і маємо можливість включати-виключати на будинок
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Ми теж в 2013 рахували. Вийшла чуть більша сума, бо метраж 270 . Тоді мій тато вперто нас переконував, що то треба зробити. Ми дружно сіли, змусили його зробити повний проект - то була його спеціалізація. Він порахував все. В нас є літня кухня і можна поставити котел там і не робити добудови. То тато розрахував і тепловтрати на 10 метрів по дворі по температурній шкалі і глибину укладання труб і їх теплоізоляцію. Навіть, вплив проценту сирості і категорії дров на процес піролізу. Мусолили ту тему десь 2 місяці. І дійшли до висновку, що поки та затія окупиться, то котел клигне.:girl_crazy:Ми тоді замінили в хаті камін. [/OFF]Поставили закритий, розділили комин на 2 і вибили отвори на 2 поверсі. Камін опалює 2 кімнати на 1 поверсі десь 35м2 і спальню з коридором на 2 поверсі - майже 50м. Обійшлося сіє дійство в 2тис убитихєнотів. Газу дуже менше не стали використовувати, але температура в хаті кардинально змінилася. Було постійно зимно, а зараз - ташкєнт. Як притисне ціна на газ, то можна буде добряче економити.
    Про якість дров можна цілу дисертацію писати.
     
    Останнє редагування: 30 Березень 2015
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Megan

    Megan Well-Known Member

    Мені не видно других фото.
    А в нас в хаті взагалі розділено на 2 опалювальні системи, ми то в 2006 році переробляли, то тільки нам (тим, хто живе на 2 поверсі) то обійшлося в 1500 дол. Тепер тато страшне закоханий в той котел, каже давайте зробим одну систему і поставим котел на дрова. Застрєлітса і нє жить. Порахувати то всьо, то можна як то хом'як впасти. Мене от цікавить, а якщо їхати зимою кудись, ну на тиждень, то що з опаленням? Котел ж не буде тиждень горіти, а труби, якщо морози не замерзнуть? Чи кочегара наймати?
     
  8. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    В Епіцентрі продається спеціальна рідина (типу в труби не воду, а її заливаєте). В районі тисячі гривень коштує і вистачає її на років десять. Вона не замерзає
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    От щодо каміну. Як би я не палала любов'ю до шикарних відкритих романтичних камінів, і не нила чоловікові про мою мрію мати саме такий, довелось поступитись, і придбати з закритою топкою, бо тепловтрата суттєво менша, а камін в нас виконуватиме, точніше вже виконує, функцію обігріву, а не лише декоративну. Покищо обігріватиме лиш перший поверх, згодом, як дозрієм до підняття другого, то кинемо розводку і на верхні кімнати.
     
  10. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    А на практиці?
    Батареї завоздушуються і треба зливати кожного разу, а відповідно -доливати або цю рідину, або воду, тому на десять років то дууууже відносно.
     
  11. Sofijusia

    Sofijusia Well-Known Member

    Дівчатка, ми теж в пошуках закритої камінною топки, поділіться досвідом де краще купувати, шукати?
    --- дописи об"єднано, 30 Березень 2015 ---
    @Fleshka, розкажіть, якщо можна, Ви свою де купували?
     
  12. Ari

    Ari Well-Known Member

    воду з системи спускати. В мене родичі поїхали за кордон на довгий термін, воду з системи не спустили, коли приїхали м'яко кажучи офігіли, бо прийшлось лагодити не лишу систему опалення, а і весь паркет, і це 2-х поверховий особняк.
     
  13. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    В нас те питання досліджував чоловік. Вивчав виробників, марки, і т.д.
    Знаю тільки що ми встрибнули в останній вагон і до скачка цін отого що був взимку, купили якусь французьку, в епіцентрі.
    Вона нам вийшла на тіж кошти, що мала б бути польська. Ми вже навіть в знайомих її замовили, але вчасно побачили, що епіцентр ще не підняв ціни, і відмінили замовлення. На наступний день в магазині вона вже стояла на 2 тисячі дорожча.
    Якщо цікавить модель, то спитаю в чоловіка.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Sofijusia

    Sofijusia Well-Known Member

    Так, будьте добрі, розпитайтесь про модель.. І розкажіть, загалом як вона Вам в користуванні? На яку площу розрахована? Скільки дерева "споживає"?
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Mylnyk

    Mylnyk Member

    @Vilanda підкажіть "хлопчику" бо я щось зовсім не бачу як додати ще пару лічильників ? у той https://infolviv.com.ua/dashboard/counters

    ДП.jpg
    --- дописи об"єднано, 31 Березень 2015 ---
    називається антифриз. при хорошій герметичності - якщо тиск не падає можна лити. А загалом то холівар вода \тосол = антифриз.
     
  16. Vilanda

    Vilanda закохана в гори

    @Mylnyk якщо я правильно зрозуміла, що вам потрібно, спробую пояснити. Для кожного виду комунальних послуг є свій особовий рахунок користувача (для газу - свій, для води - свій). Один особовий рахунок може мати тільки один лічильник. Тому щоби додати ще один лічильник певної послуги, треба додати особовий рахунок цієї послуги. Крім того, зараз на сайті так влаштовано, що одночасно може показуватись лише один лічильник - того ос.рахунку, який є зараз головним. Зробити головним інший ос.рахунок можна в будь-який момент і скільки завгодно. Так, це трохи незручно, але вже як є.
    На скріншоті - мій акаунт (у мене є два ос. рахунки - окремо для води та газу). Як я вношу покази: вводжу показ газ.лічильника, тоді йду в ос.рахунки, роблю головним інший ос.рахунок і вводжу показ лічильника на воду. Або навпаки.

    Чи вам потрібно кілька адрес додати?
     
  17. Mylnyk

    Mylnyk Member

    @Vilanda ви все вірно зрозуміли я
    1) не бачу поля куди ввезти ті нові особові рахунки, тим більше місяць тому я памятаю ввів уже всі такі особові рахунки , але вони кудись зникли ? або я не можу їх знайти
    2) чомусь не бачу саме цієї картинки ( вашого скріншоту) на форумі :sad: можете перезалити наприклад на http://pixs.ru/ - сторонній сервіс ?
     
  18. Vilanda

    Vilanda закохана в гори

    • Зе бест! Зе бест! x 1
  19. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Картинки не залию, але хіба ще раз на пальцях. Заходите в свій кабінет. Справа вгорі кнопочка " особові дані". Натискаєте і вибираєте " особові рахунки". Так перейдете на сторінку із введеними Вами рахунками. Щоб додати новий- внизу кнопочка " додати особовий рахунок". Щоб працювати з якимось конкретним вже введеним ( лічильник, оплата) - натисніть зробити головним. Тоді вгорі в меню вибираєте лічильники чи платити. Зробили, треба наступний рахунок- вертаєтеся і робите головним його.
    Адреси значення не мають. Лише рахунки.
    О, вже й картинка є :)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Mylnyk

    Mylnyk Member

    електроенергію внести не можу , бо не присилають взагалі рахунки відповідно не маю ні коду активації ні особового рахунку :sad:
    відповідно хочу спробувати два шляхи
    1) подивитися то все в приват24 колись начебто привязував
    2) спробувати зареєструватися на сайті http://www.loe.lviv.ua/ - колись пробував не пускало :sad:
     
    Останнє редагування: 31 Березень 2015
    • Корисно Корисно x 1