Робот-порохотяг - помічник по господарству чи модний девайс?

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем arushka, 9 Грудень 2013.

  1. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    Начиталась про існування помічної техніки, купуючи яку, забуваєте про існування побутових проблем, а вільний час використовуєте на саморозвиток або ніц-не-роблення.

    http://ru.wikipedia.org/wiki/Робот-пылесос

    Хтось таке має/чув?
    Що думаєте про доцільність покупки?
    На перший погляд - барські замашки, але про пральку-автомат моя бабця теж так казала, поки не побачила в дії.
    Що скажете?
     
  2. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Відповідь: Робот-порохотяг - помічник по господарству чи модний девайс?

    Для мене це вже рік помічник (румбу маєм). Для такого собі генерального прибирання щотижневого не підходить, але для щоденного- немає кращого. Пилососить чистенько і знайде бруд навіть як його оком не видно. Не залазить під наші диван- ліжко- комоди. Плутається в шнурах, як розкидані. Ну і на підлозі не має нічого валятись. Тапки теж ховаєм, бо розкидає по кімнаті.
    Придбали, бо менша обов'язково залазила в купу сміття, як я замітала, старша іграшковим вінником то все " поправляла" по хаті. А коли пилососили, то обов'язково треба було стояти і дихати повітрям, що видувається з пилососа. А з роботом і вовки ситі, і вівці цілі :). Можна включити і йти з дітьми гуляти. Часто поки в кімнаті поки провітрюю, заодно і прибираю:). Є функції виставити на конкретні дні- години (виставив і з роботи приходиш в прибрані квартиру). Але в нас це все по потребі. А часто і два рази вдень, бо діти встигають смітити з швидкістю світла.
    Як маєте можливість, то варто придбати. Але вивчіть пропозицію, бо є навіть миючі роботи. ( на паркетну дошку побоялись брати).
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    Відповідь: Робот-порохотяг - помічник по господарству чи модний девайс?

    Власне думаю, чи це не будуть викинені гроші на техніку, яка в коробці припадає порохами:girl_in_dreams:
    А скільки приблизно часу на прибирання, наприклад, однієї кімнати? Електроенергії багато споживає, не звертали уваги?
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Відповідь: Робот-порохотяг - помічник по господарству чи модний девайс?

    На електроенергію не звертала уваги, але ввечері запитаю в чоловіка, він то все завжди рахує. Не багато.
    Час залежить від забруднення. І від кількості меблів-вазонів і тд, які потрібно об'іжджати. Десь хвилин 20 одну кімнату метрів на 18. Як дуже брудно, то десь з півгодини. Як досить чисто то 15 хв. Якось так.
    В мене він з першого дня працює без вихідних майже. Хоча в моєї свекрухи і комбайн, і соковижималка і ще купа техніки в куточку стоїть. Мабуть ще від людини залежить.

    ---------- Додано в 11:31 ---------- Попередній допис був написаний в 10:52 ----------

    Ще забула. Він досить шумний. Як хтось спить, то в коридорі не запускаю.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    Відповідь: Робот-порохотяг - помічник по господарству чи модний девайс?

    Vesnyanka, а для підлоги в ванні також його використовуєте?
    (маю на увазі, порохотяг чистить всі поверхні (плитка, паркет, килим) однаково добре?)
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Відповідь: Робот-порохотяг - помічник по господарству чи модний девайс?

    Плитку теж чистить. Але в ванні не використовую. Там майже не смітимо, і унітаз в нас " навісний" ( не знаю, як правильно) і робот іноді під ним застрягає. Але коли запускаємо, то чистить добре. І килими гарно пилососить. Як маєте багато плитки, то ще про миючі поцікавтесь.
    В нас iRobot румба. Миючий-скуба. Ще є фірми кархер, але вони дорожчі з такими ж функціями.
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Хтось має таке чудо техніки, як робот-пилесос? Чула багато схвальних відгуків, і не відмовилась би від такого помічника.
    Що воно за звір, які має недоліки і на що орієнтуватись при пошуках?
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    ціна:girl_cool:, я на нього вже другий рік облизуюсь
    roombu ніби хвалять
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    О так, вона має, саме після переписки з нею в ІГ я на нього облизуватись почала.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. olangel

    olangel Well-Known Member

    @Натуля, маю))) я пару місяців собі голову ламала з тими роботами... Потім випадково попала на не дорогу модель http://rozetka.com.ua/agait_e_clean_ec_mini_black_90_pl00emnb02305/p241073/ десь місяць вичитувала, дивилась огляди.. все , що мені треба було, це боротьба з шерстю від собаки, не маю килимів. Я ним дуже задоволена, з роботою вправляється на всі 100%, залазить під ліжка. Кожен день їздить і прибирає, а бруд завжди знаходить. Як один день не запускаю, то одразу кидаються в око крихти і дрібний бруд. З мінусів, саме в цієї моделі маленький контейнер для сміття, але після кожної кімнати його чищу. Ще класна функція в тих роботів, то віртуальна стінка(в цього немає :sad: але на скільки вона потрібна я зрозуміла на практиці) кухню я свому ділю на 3 секції, бо вона в мене трохи забита меблями і щоб він гарно поприбирав я йому даю 3 шматки і чимось перегороджую проїзд далі, так от, коли є ті віртуальні стінки не треба використовувати підручних засобів ;) Раніше пилисосила раз на два дні, тепер раз на тиждень і то тільки миючим пилисосом, щоб підлогу помити добре. Дуже скіптично до них відносилась, але задоволена. Реально економить час і сили. Є моделі потужніші, які розраховані на килими,ковралін, тобто з невеликим ворсом.Ну і мій не вертається сам на базу коли розрядився))) але його різниця у ціні з іншими, то я навіть на ті маленькі недоліки не звертаю увагу
    @Fleshka як щось цікавить, питайся)))
     
    • Подобається Подобається x 8
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    А де ви купували свій? Ми хочемо скубу, але щось важко їх знайти, лище один магазин в києві (ноу нейм, не дуже довіряємо). І є у Львові якийсь сервіс, куди потім можна буде звертатися?
     
  12. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Купували на Зеленій в магазині. "Чисто техніка " або якось так. Це якщо їхати з центру по лівій стороні недоїжджаючи до водоканалу. Вони тоді давали гарантію. При потребі запчастини, які самому легко замовити можна придбати / замовити в них, або на офіційному сайті в неті. Якщо якась серйозна поломка- то здаєте їм , а вони вже в якийсь сертифікований центр там здають.

    Ми в них ще кархер до машину мити брали батькам. Питань до магазину немає.
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. Chortenia

    Chortenia Well-Known Member

    Маю агаіт вже як рік. Задоволена. Шерсть і волосся збирає дуже добре. Запускаєш в спальні, ніби все чисто, потім дивишся контейнер, а він повний. Єдине, що на килимі не заміняє нормального пилосмока. Один килим (старий) чистить добре, а другий тільки поверхнево.

    Надіслано від мого D5503, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Взяли ми все-таки румбу, в скуби трохи замалий контейнер для миття нашої площі, ну і ціна в два рази вища. Запускаємо його працювати кожен день, і кожен раз він приносить повний контейнер пуху/пилюки/волосся, з коридору пісок завжди є, хоч ніби так його не видно. В комплекті йшла одна віртуальна стіна, дуже зручна штука, і сподобалося колечко, яке чистить щітку від волосся одним рухом. Коли під'їжджає до стіни, завжди пригальмовує, не стукається на всій швидкості, залазить під куток на кухні, ліжко, і як 'бачить', що там дуже брудно, не виїжджає, поки не прибере все там ідеально. В перший день сиділи і дивилися, як він їздить, ніби якесь кіно :) бокові щіточки все загрібають по кутах/плінтусах, хоча я думала, шо цей круглячок з кутам не справиться. Коли все прибрано і ні порошинки немає, він чемно їде на базу в свою хатку. Працює тихо, якщо порівнювати з нашим керхером (який відпочиває/нудиться в кладовці тепер), але все-таки гудіння може напрягати. Килимів/порогів/сходів немає, йому в нас цілковита свобода, забираємо тільки якісь речі з підлоги (дроти), щоб не зажував, не зупинявся. Підлога - плитка/масив. Мінус є - це наші батареї, під які він заліз і подряпався трохи, ех... Ставлю йому стінку, щоб ще їхав під них. Якщо переповнений контейнер, чи щось заважає йому їздити, він повідомляє (в нас англомовний). Зарядки йому вистачає на 50-60 квадратів, тобто на нашу квартиру його треба два рази заряджати. А ще мінус нам за те, що раніше його не купили, медаль за найкращого помічника він заслужив з першого запуску.
     
    Останнє редагування: 17 Грудень 2015
    • Подобається Подобається x 7
    • Інформативно Інформативно x 3
  15. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    і ми так колись так сиділи :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    А яка саме в вас модель і де купували? Через інтернет чи в магазині у Львові?
     
  17. Hruska

    Hruska Well-Known Member

    В нас neato привезений з Америки, вже маю його майже 3 роки... Я ще жартую, що це найкращий подарунок для мене :) , десь місяць тому замовляли до нього нову батарею, бо вже на все прибирання заряду невистачало і їздив "додому" на підзарядку, то той місяць-другий поки батарея йшла посилкою для мене були випробовуваннями, я вже й забула, як то щодня прибирати, замітати, пилососити ...Ну от сижу і просто не можу найти слів, яка то серйозно корисна річ для мене. Він в нас працює кожен день, купували його спеціально для малого, бо в нього алергія на пилюку...коврів ніде в нас нема і постійно потрібно було робити вологе прибирання або ж щодня пилососити, то цей пилосос повністю справився з поставленим завданням.

    Включаю його і ніби більш-менш чисто в хаті - витягую контейнер з пилюкою, а він весь забитий....прибирає під всіма ліжками, диванами, важко доступними місцями. Вологе прибирання роблю 1 раз на місяць або пилосошу великим пилесосом.

    На рахунок шуму...то мої діти обожнюють під нього засинати. Ввечері, коли вже все поскладено і діти в ліжках, включаю пилосос і він собі їздить і собі підшумлює монотонно і діти собі засинають :)
     
    • Подобається Подобається x 2
    • мімімі мімімі x 1
  18. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Глянула на ціни на них зараз і кусаю лікті. Дарма не купила тоді, коли почала цікавитись вперше. Тоді курс дозволяв. А зараз старт від 15 тис за найпростішу модель. Чоловік точно на таке не підпишеться(((.
    Ех. Доведеться знову відкладати до кращих часів хотілку.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Купували в Польщі, з поверненням такс фрі вийшло на кілька тис дешевше, ніж в Україні. Модель irobot roomba 631 (без наворотів з пультами і програмуванням на тиждень).
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. woolf

    woolf Well-Known Member

    А в Польщі у якому магазині? Якщо десь біля кордону, то дайте, пліз, контакти.