Що у світі чувати?

Євромайдан (10)

Posted by gava on 14 Лютий 2015 відповідей - 1.082
  1. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Намагались знизити для підприємств єдиний соціальний внесок і тим самим вивести зарплати з тіні, так там умови прописали такі, що для більшості малих підприємств це нереально. Для великих, які працюють по білому, це теж нереально, бо обов'язковою умовою було суттєве підвищення рівня зарплат. Мені цікаво, чи багато хто тою можливістю скористався.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    І мені цікаво.
    Може хтось напише.

    Знаю, що пенсійну реформу пробують пропихнути. МВФ тисне.
    Так теж наразі ніц хорошого не світить.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    А що на рахунок того природного газу, який добувався і надіюсь добувається на території України? І якого вистачало для потреб населення. Чи то вже в нас нічого не добувається?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    З тим взагалі цікаво, як і з нашим вугіллям, ми ж маємо шахти тут на заході. Але наша влада "умудрилась" купувати своє ж вугілля у сепарів, ще хотіли везти з Африки. А газ (ще Юля все розказувала що нашого природнього газу цілком достатньо для населення, а олігархи з їх заводами залежні від імпортованого) за невигідними умовами купується в Рашки :girl_in_dreams:
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

  6. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Та нічо доброго. Певно захоплюють активи, або перепродають. Вони роблять так, як вигідно їм. Взагалі за ці 20 з гаком років стільки компаній стали приватними, нічого не знаєш, що за дверима робиться, а людей тільки перед фактом ставлять.

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Tutuka

    Tutuka Well-Known Member

    Ой, те, що сьогодні там відбувалося, можна назвати одним словом - ГРЬОБАНИЙ СОРОМ, вибачайте за мою "хрянцюзьку", бо відповідника українською не знайду. Черговий раз людям вказали, що їх місце десь під плінтусом.
    Паскудно на душі, що жах, хочеться багато написати, але тут сказано краще:
    - вісім років минуло, а все те ж.
     
    Останнє редагування: 30 Березень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  8. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Моя хфранцузька по даній темі ще краща. То я промовчу))).
    Нє, я всіма руками за порядок в держструктурах. Та все має бути чисто, прозоро і з головою. А нинішній безпредел мені в голову ще не вліз. І певно не скоро влізе.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. Tutuka

    Tutuka Well-Known Member

    Найсмішніше, що якраз у тій держструктурі і не було особливого бардаку, колишній директор ніби і непогано справувався,не без своїх нюансів, звичайно, але все ж. У всякому випадку, ще перед новим роком Західна енергосистема була однією з найкращих.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Bonita

    Bonita Member

    Якщо без "хрянцузької" то це називається "культурне рейдерство" майже те саме як і в Укрнафті тільки там ще людей побили, а тут обійшлося без жертв. Всі ці події це напевно "реформування і життя по новому", але чомусь простим людям в черговий раз все не подобається, всім незадоволені, та й взагалі не цікавляться ніякими новинами і просуваннями до кращого нашої "ДОБЛЕСНОЇ" влади (якщо що це сарказм).
    Про ринкові ціни
    можна згадати як ще в недалекому грудні 2013р. яценюк стоячи на сцені майдану розпинався як нас українців дурить влада, що для потреб звичайних людей вистачає газу видобутого в Україні вартість якого 70$, а нам продають за цінами рос. газу, а всю різницю кладуть собі в кишеню, а от він весь такий правильний-розумний як тільки випаде така можливість все змінить, не пройшло і "пів року" як сеня заспівав зовсім іншу пісеньку.
    Навіть дуже цікавлюся, бо хочу жити в нормальній і успішній країні. Для різноманітності крім статей, де написано досить поверхнево і водичка, почитайте "спрощене" податкове законодавство, про акцизні збори і т.д. і порівняйте що було раніше.
    На рахунок кредитів МВФ і умов їх отримання то в одній статті дуже класно було написано .
    Звичайно що ні - наш уряд розуміє під реформами підняття цін на комуналку, збільшення податків, особливо в бензині податки прив'язані до євро, це ще більше збіднення простих людей, хоча знову не так давно хтось кричав що в першу чергу візьмуться за олігархів і багатих, але не так сталося як обіцялося. З цієї ж статі . Чомусь курс ще минулого року в час кризи-війни Кубів зміг втримати на рівні 12-16грн., а тільки прийшла та гонтарєва як все зразу полетіло вверх. І просто питання до вас - якщо реформи не передбачають збільшення зарплат і пенсій, то з чого звичайні люди з доходом нижче середнього мають заплатити за ті ж послуги ЖКХ, купити поїсти, а не дай Бог ще буде потреба зайти в аптеку, про одяг і хоч якісь розваги взагалі мовчу?
    Точно вже не пам'ятаю, але була умова щоб зарплата працівника була не нижче 3500грн. (це приблизна цифра) і за останній рік (2014) на підприємстві відбулося підняття зарплат на 35%, це так на хлопський розум пояснення.
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  11. Tutuka

    Tutuka Well-Known Member

    Ага, і ще падли такі, на Україну не хочуть працювати. До того, мабуть, кожен працівник від прибиральниці до інженера, в свою персональну кишеню кіловати з ізоляторами і трансформаторами дерибанив. :dash1:


    Пам"ятаєте сцену зі "Стиляг", де під наутілусівське "Скованные одной цепью" змішують з багном того нещасного студента-неформала? Ще два роки тому люди в коментарях залишали схвальні відгуки, а сьогодні щось згадала я собі про той кліп, знайшла його і випала в осадок від коментарів:
    Нє, для мене не було секретом, що в рашці в людей поголовна ватка мізків, але щоб настільки! На жаль, ці люди безнадійні і було би смішно, якби не так страшно... :dash1::dash1::dash1::dash1:
     
    Останнє редагування: 31 Березень 2015
    • Подобається Подобається x 2
  12. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Троха вище лінк на статтю давали.
    Що оце значить хтось знає?
    Стиляги- дуже крутий фільм для розуміння звідки ноги ростуть...
     
  13. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Що скажете?
    Все знают что на росТВ приглашают только украинофобов,но в этот раз что то пошло не так.
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. kraplynka

    kraplynka реалістка

    Холєра, і чого то мене на економічному 5 років вчили жи я того і не знала :girl_crazy: А вчили мене шо позитивні реформи - це коли відбуваються якісні зміни у різних сферах життя держави, які своїм наслідком мають позитивну динаміку різних потрібних показників, і підвищення рівня життя населення вцілому. Тепер про комуналку. У цивілізованім світі звикли, що ціна на комуналку є одинаковою для всіх споживачів. У нас все була різниця (для населення, бюджетників і юросіб) - а то для іноземців незрозуміло і неправильно. Ну і оскільки ціна на сировину та інші складові собівартості зростає через нашу доляризовану економіку і чітке просування в нікуди - маємо то шо маємо.
    А ото уже брєд нашої брєдуючої економіки. Таке враження, що МВФ ладно запудрили мізки шо ми тут ся реформуємо і виконуємо їх вимоги, а попри те народу обіцяємо бонуси за терпіння. І то при тім, що всі роки незалежності говорять про те, що наша система пільг і субсидій потребує цілковитої ліквідації, і повернення її до адекватної. Правильно - це коли у державі йде розвиток економіки з результатом у збільшенні робмісць, зп - і- вуаля - а субсидій уже й багатьом не тре. А де баблос будуть брати на відшкодування субсидій при спаді в економіці і зменшенні надходжень до бюджетів не скажете?
    Ага і ще у нас всьо супер - війна, на яку мож все списати. А народ проковтне.
    А і ше - про іноземців. Працювала я колись у конторі, де за консультантів взяли іноземців - дуже відомих фірм з ЄС і США. Маю вам сказати, що в нас так наплужено в законодавстві, а ще більше у його життєвому застосуванні, що як бідаки не намагился, але так за 2 роки до кінця всю нашу геніальність і специфіку не освоїли (в голові їм то не вкладалося). Заробили тут файненько, наклепали всякої нікомунепотрібної і теоретичної "чуші" і - звалили (перехрестившись певно). То я до того, що наше ж багно крім нас ніхто ліпше не розгребе. Просто тут уже багато про то написано - нашим чомусь дах зносить коли до влади дориваються (аби без надмірного песимізму - зносить таки не зовсім усім, і в тім причина нашого жевріючого оптимізму).
    Отакіживем :dash1:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 9
    • Подобається Подобається x 6
  15. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Таки сюди втулю... для настрою))

     
    • Подобається Подобається x 6
    • Смішно Смішно x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  16. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Найсвіжіша новина: В Києві застрілили Олеся Бузину
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Сама щойно почула по радіо.
    А він до регіоналів належав, чи щось плутаю?
     
  18. Kapitoshhka

    Kapitoshhka Well-Known Member

    не знаю чи до партіїї відносився, але мав виражену антиукраїнську позицію і був прихильником Антимайдану

    потрошки своїх прибирають...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  19. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Ну я і це мала на увазі (просто скорочено написала "регіонали", бо по-суті вони теж були антимайданівцями та антиукраїнцями).
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Ari

    Ari Well-Known Member

    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1