Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради) (2)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем shelby, 8 Грудень 2013.

  1. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    немає такого. Ваші декретні вам і платить держава, але через роботу -- і це ваша середня зарплата за 128 днів. Як її рахують: додають усе, що ви отримали за останні півроку: це і премії, і зарплата, і відпускні -- і ділять на 180 (півроку). І яка виходить вартість одного дня -- її множать на 128 -- стільки грошей ви маєте отримати після 30 тижня вагітності. На багатьох роботам багатьом вагітним виписують премії (але не дають, панятно) або навіть на папері збільшують зарплату (тобто не фактично, а для того, щоб вартість трудодня вийшла більшою, відповідно потім соцстрах виплатиьь більше декретних) А якщо ви не працюєте -- то це якась мізерна сума
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  2. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    Нічого добиватися не треба. Просите показати постанову чи закон в якому прописана сума "за послуги".
    Я того року вклеювала фото. 25 років мені вже пройшло і давно, то розуміла, що штраф у розмірі 51 грн мені не уникнути і була до цього готова.
    Але коли мені сказали 25 грн "за послуги" я спитала на якій підставі? Щось мені промимрила. Коли забирала паспорт знову 25 грн "за послуги". Я попросила показали документ чи акт на якій підставі вони таке вимагають. Відповіді як такої не отримала. Сказали піти в банк оплатити 51 штрафу і 6 грн за послуги банку.
    Вже в банку виявилось, що рахунок на штраф мені написали не на "місцевий бюджет Шевченківського району" куди офіційно має сплачуватись штраф, а на ДП «Документ».
    Помилка працівника чи наживання на старих корупційних схемах?
    Працівник банку був у шоці. Сам передзвонив: "ой, наш працівник помилився".
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Корисно Корисно x 2
  3. Clementina

    Clementina Well-Known Member

    Я не платила нічого, але вклеювала не у Львові. Чоловік таки платив і то зі скандалом, бо ще хотіли, щоб він заплатив близько 300 грн за вивіз сміття і ще й якусь угоду підписав з фірмою, яка те сміття вивозить:girl_crazy:.
     
  4. Skifia

    Skifia миється в бані

    Сьогодні слухала трохи експерта по радіо про субсидії. Казав, що враховуватимуть справді лише фактично проживаючих осіб в квартирі. Та це будуть перевіряти відвідуванням квартири, і вимагати довідки про те, що дана особа перебуває за межами міста, чи держави (напр. про те що студент навчається в іншому місті, чи людина працює або проживає за кордоном). Також усі рахунки за комунальні послуги мають бути на прізвище заявника. Тобто, якщо все оформлено на когось з батьків, і квитанції є на їх прізвище, то подавати заяву на субсидії може тільки ця особа (її доходи тоді враховуються), або ж переоформлювати все на вас, щоб саме ви могли подавати цю заявку.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    1
    я маю алергію на жіночок із соцстраху. одна гірша іншої, на роботу ходять -- відбувати каторгу, завжди набубучені, хіба завідуюча привітна. І ше ті панянки будуть по хатам лазити, "судьби вершить"? Та це мають бути поїстині людяні жінки, а не ті бюрократичні пані. От як легко я знайшла позитив від того, що не підпадаю під субсидію -- хоч їх в себе вдома не побачу
     
    • Смішно Смішно x 1
  6. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    саме так. тим і займалась. ох як я втомилась від того всього. ну але нічого, здала.
    бюрократія.... ррр... всюди папірчики, довідки, копії...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  7. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    ну а якщо людина просто прописана, але постійно проживає в іншому місці зі своєї сімєю, то як??
     
    Останнє редагування: 30 Березень 2015
  8. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    о, і мені це актуально. бо всі рахунки на різні прізвища приходять-на моє дівоче, на бабусю вже померлу і т.д.
    а куди то звертатися по якусь консультацію про ті всі паперчики?
     
  9. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    в мене батько власник, непрописаний, я прописана з дітьми. переоформляла на себе.
    мені потрібно було в осбб(кварплата , вода і світло) і теплоенерго. газ вже був на мене. теплоенерго - с.петлюри 4.а. потрібно мати: свій паспорт ідентифікаціний, власника паспорт і ІК, копію довідки Ф2 з жеку, свідоцтво про право власності, технічний паспорт.

    а взагалі то я у всі ті служби дзвонила і питалась все)

    трохи мене підманули в Львівгазі. там зареєстровано що нас двоє. дзвоню щоб вписати Ярка. кажуть що тільки свідоцтво про народження треба. приходжу, приношу. а мені - а де ваша довідка про склад сім"ї? без неї нічого не зробимо... то я потім подзвонила на ту гарячу лінію і сказала що я про них думаю. з двома дітьми, через пів міста просто так прокататись((
     
    • Інформативно Інформативно x 3
  10. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Йпрст.
    В нас всі квитанції взагалі на попередніх власників квартири приходять. І так мені не випадає з малою по місту зараз з тими папірцями гонити.
    Розумію, що це в будь-якому випадку мус зробити, хоч субсидія нам до осені ітак не світить.
     
  11. Rozmari

    Rozmari Well-Known Member

    Звітуюсь про свою ситуацію з вклеюванням фото у паспорт - на Зеленій 150 не вимагали ніяких грошей. Слава Богу! Вклеювання паспорту робиться безплатно - будьте уважні, не ведіться на розводи, коли у вас вимагають гроші за цю послугу.
     
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  12. zdorov

    zdorov Well-Known Member

    знайшла батькам дещо про субсидію, ховаю, бо багато тексту

    всього не вичитала ще (для початку першу частину хоч на абзаци розбила, щоб татові було зручно читати, бо був вообще суцільний текст)
    але відповіді на наше питання наразі не знайшла - з батьками прописана я і мій молодший син, але проживаю в іншому місці, що і як з тим робити думаємо
     
    • Інформативно Інформативно x 3
  13. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    я вже щось геть заплуталась: була впевнена, що враховуються лише прописані в квартирі люди.
    от цього дуже не люблю..Я взагалі не відчиняю дверей не відомо кому, а тепер під виглядом працівника соцслужби з липовими посвідченнями можуть всякі пройдисвіти ходити на багато частіше, ніж колись:sad:.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. sanches

    sanches Well-Known Member

    Гг, в нас теж. За майже два роки руки не дійшли, але тепер вже муситиму побігати.
    В нас чоловік прописаний окремо. Була сьогодні в соцзабезі, казали там, що його дохід у субсидію не враховується. Беруться до уваги тільки прописані.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. МАСЯ

    МАСЯ Well-Known Member

    також вивчаю питання субсидій, але відповіді точної не знайшла. Ситуація така: прописані я з сином і мої батьки, які фактично проживають окремо, живе з нами ще мій чоловік, не прописаний у нас. Знайшла таке:

    “Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій…” від 21 жовтня 1995 р. N 848. пункт 7
    У разі коли обсяг споживання води, газу, електроенергії вимірюється індивідуальними засобами обліку, субсидія розраховується виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, які фактично у ньому проживають, за наявності документів, що підтверджують тимчасову відсутність осіб з числа зареєстрованих, або на підставі акта обстеження
    матеріально-побутових умов домогосподарства. До зазначених документів належать, зокрема, довідки, що підтверджують
    перебування особи в іншому місці у зв'язку з роботою, лікуванням, навчанням, довготривалим відрядженням, відбуванням покарання.

    Перелік таких документів не є вичерпним, а одним з найбільш простих в отриманні є довідка, що підтверджує місце перебування особи в іншій адміністративно-територіальній одиниці у зв’язку з роботою.
    Таку довідку може видати роботодавець, підтверджуючи факт роботи та проживання в межах іншої адміністративно-територіальної одиниці, тобто не за місцем реєстрації.

    Перш ніж подавати документи для оформлення субсидії необхідно звернутися до конкретного органу, до якого будуть подаватися документи і дізнатися особливості оформлення такої довідки, оскільки її форма законодавством не передбачена, вона видається роботодавцем у вільній формі і у кожного місцевого органу можуть бути свої вимоги до її оформлення.


    Іншими документами для підтвердження факту непроживання особи за місцем реєстрації відповідно до п. 7 Положення є довідки, що підтверджують перебування особи в іншому місці у зв’язку з лікуванням, навчанням, довготривалим відрядженням, відбуванням покарання.

    Також з 01.05.2015 р. додатковим документом, що підтверджує факт непроживання особи по місцю реєстрації буде довідка про оплату житлово-комунальних послуг в іншому житловому приміщенні. Тому за наявності квитанцій на оплату комунальних послуг за місцем фактичного проживання їх також можна додати до заяви про призначення субсидії (при цьому в місцевому органі оформлення субсидії необхідно дізнатися чи можна подати копії квитанцій і чи треба їх завіряти, оскільки оригінали квитанцій має зберігати платник).

    З батьками своїми я розібралась, візьму копію їхніх квитанцій, хоча як з батьком бути,адже в квитанції вказано лише імя власника.
    А як з чоловіком? брати довідку з ЖЕКу?
    ОТО ПИШУТЬ ВСЮДИ ЩО ОБІЙДЕТЬСЯ ВСЕ ЛИШЕ ДВОМА ПАПІРЧИКАМИ, А ВИХОДИТЬ НЕ ВСЕ ТАК ПРОСТО.

    --- дописи об"єднано, 1 Квітень 2015 ---
    Ще таке знайшла
    Що стосується осіб працездатного віку, які не працюють, не навчаються і не перебувають на обліку як безробітні, у розрахунок субсидії включається дохід на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб (з 01.01.2015 – 1218 грн.). Для громадян, які одержують (одержували) стипендію, соціальні виплати враховуються фактичні розміри стипендій та соціальних виплат;
    Тобто буде рахуватись не 0 грн. їхнього доходу, а 1218 грн.
     
    Останнє редагування: 1 Квітень 2015
    • Корисно Корисно x 1
  16. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    Це маразм якийсь. Дохід 0, а на паперах 1218.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Kapitoshhka

    Kapitoshhka Well-Known Member

    але ж на рівень субсидії буде впливати, звичайно у меншу сторону((
    то все дуже хитро продумано, для держави супер якраз....
     
  18. Карінчик

    Карінчик мамуся трьох діток

    підкажіть як можна зробити податкову знижку на навчання? чи як то правильно називається
     
  19. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Я не знаю, чи ви точно про це, але моя мама на мене оформляла в податковій якесь відшкодування,коли я один рік на платному провчилася. То вона на себе оформляла, що вона мені оплатила навчання, а податкова має їй певну суму назад віддати. То десь за кілька місяців після подання документів вони їй нарахували ті кошти.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. lusuzj

    lusuzj Member

    Берете квитанції про навчання та договір про навчання,йдете в податкову та здаєте декларацію.з правої сторони від входу вам нададуть консультацію по заповненню декларації.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1