"103" Хворіє дитина. Поради. (4)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hexe, 10 Листопад 2014.

  1. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Нєа, я вже пробувала і шприцем, і ложкою, і за щоку, і на язик, і під язик, і потихеньку, і швидко - як не ригає то випльовує :girl_sad:
     
  2. Vitalina

    Vitalina Member

    Мефеномінка збила до 38.6 і то на 2 години. Але переживаю, щоб на фоні того грипу пневмоніі не було, бо ми це любимо... Ще й вихідні... А в понеділок, то вже 5ий день буде. Вчора лікарка ввечері послухала, то добре, але то ж тільки 1й день. Та й на антибіотики в нього алергія, один тільки підходить. Тому й переживаю, що то таке ходить і з якими наслідками.
     
  3. oksanusyk

    oksanusyk Well-Known Member

    В п'ятницю зранку Тарасик навіть не поносив, а просто вода з нього лилася десь з 7:30 до 12:30 разів 5. Давала смекту+атоксіл+сушку+чай з ромашки. Був млявий і казав, що животик не болить,а просто турбує. Поспав через обід (вперше за останні 2 роки), став нормальний, жвавий, нічого не боліло, захотів їсти. Давала рис з яблучками, яїчко, печеня марію. Всього по чуть-чуть тільки "для вигляду". В ночі десь 2:00 вирвав і спав до ранку. Субота все нормально, правда дієту продовжила, щоб животик не нагружати. Сьогодні зранку знову став млявий і каже, що немає сил (переважно хату перевертає, а тут лежить, нічого не хоче). Періодично каже, що животик турбує і трошки болить. Їсти не хоче, тільки п'є.
    Що робити? Якийсь масажик чи краще не рухати і чи давати щось, може, кока-колу чи що??? Я щось переживаю:girl_cray:
     
  4. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    Треба ацетон в сечі виміряти. В малого так за півдоби піднявся до 4-х плюсів, то терміново гнали в лікарню.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Strekoza

    Strekoza Well-Known Member

    Дівчата, чиї діти хворіли кашлюком, на основі чого встановлювали діагноз? Наша дільнича має підозру на кашлюк, але лише за симптомами (малий рве вночі і інколи вдень, як кашляє), але то, як на мене, завчасні висновки. Аналіз крові здали, чекаємо результатів. Якщо хтось має контакти Гайдука, прошу скинути. Думаю ще з якимсь педіатром проконсультуватись
     
  6. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Мій малюк теж щось захворів, так як ми майже ніколи не хворіли, досвіду в мене ніякого,тому потребую поради. Вчора він був з бабою, що не з’їв, те вирвав. Ввечері вже нічого не хотів їсти, пив і теж вирвав. Піднялася температура, ранком теж вирвав. Зараз нічого не їсть, трохи п’є. Дзвонила до лікарки, то сказала дати кока-колу, лактіале, як рватиме далі, то ще Ніфуриксазид здаєтьс. Що ви порадите? Я ще чогось думала, що може в нього горло болить, бо щось важко ковтає? Зранку млявий не був, але от заснув.

    І ще не смійтесь, але ще так в загальному, коли ви знаєте, що настає такий критичний момент, що потрібно викликати швидку чи везти дитину в лікарню?
     
    Останнє редагування: 31 Березень 2015
  7. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    то при поносі. А чого ви лікаря не викличете?
    Ну ви ж мама -- мусите відчути.
    Якщо сильно рве, сильно поносить, дуже млявий, температура не збивається. А як 4-5 годин не пісяє (ну і не п"є) -- то взагалі негайно в лікарню, бо то обезводнення

    Якщо п"є і рве -- може бути обезводнення. Щоб його не було не давайте пити навіть кілька ковтків, а по чайній ложці кожні 10-15 хв. Що давати: боржомі (газ випустіть), або воду (на 1 літр ложка цукру, ложка солі, ложка соди), або в аптеці купіть порошок "регідрон", його теж у воді треба розбавити
    --- дописи об"єднано, 31 Березень 2015 ---
    гроші на вітер. Нічого воно не дасть. взагалі нічого у вашій ситуації
    --- дописи об"єднано, 31 Березень 2015 ---
    як перестане рвати -- тоді пити давати ну дуже багато (але не солодке), а їсти не давайте (ну хіба як просить)
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. Barbie

    Barbie Well-Known Member

    Ми від рвоти давали мотиліум, ніфуроксазид від поносу. Пити справді як і пише вище форумлянка по чайній-столовій ложці води кожні 15хв, щоб не вирвав, якщо за раз багато вип'є. Їжу давайте дієтичну, виключіть молочне, м'ясне, але якщо маєте ще гв, то добре в такій ситуації. До води нам казала лікар давати глюкозу, але чергувати, то вода звичайна, то вода і глюкоза. І ми не давали чаїв і компотів, лиш вода і гм.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    я викликаю, коли темп не збивається.
    У випадку рвоти-проносу, якщо два рази вертає дитина і стан млявий, то везу до лікаря.
     
  10. Megan

    Megan Well-Known Member

    Добрався вірус і до нас. Теж температура і понос. Обидва вже хворі, сидять один на горщику, другий на унітазі)))
    Пиття багато, регідрон дала. Що ще?
     
  11. нталька

    нталька Well-Known Member

    Сорбенти якісь. При поносі можна смекту або ентерол 250. Це я знаю для діток від 2 років.

    А тепер підкажіть і мені послідовність дій при початку тої кишкової каки із рвоти. Для дитини менше 2 років.
     
  12. Virginia

    Virginia Well-Known Member

    Гайдук нам призначає колу розведену водою один до одного.
    З водою не перестарайтесь, бо вона розвільнює.
    Головне щоб пісяли 2 рази на добу. Як не пісяють треба їхати в інфекційну((
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Напишу чим завершилась наша історія: нагадаю, малюк в понеділок рвав після їжї. У вівторок нічого не їв, була температура, я зробила домашній тест на ацетон, він зашкалював. Поїхали ми в Охматдит, ставили нам капельниці, сказали. що це кишкова інфекція. В п'ятницю ми повернулися додому. Домашеній тест ацетону вже не показує, температури нема, дитинка їсть. Тьху-тьху, викарабкалися. Але дуже б не хотілося, щоб це більше повторювалося.
     
  14. Osya

    Osya Active Member

    Порадьте що роботи, в малої температула зявилась і каже що животик болить, і має трішки понос, дала їй смекту? що ще роботи дагато пити? Чи щось їхсти можна давати?
     
  15. нталька

    нталька Well-Known Member


    Напишу, може комусь ще стане у пригоді.
    При неодноразовій рвоті допомагає Домрид. Це суспензія, можна і до 2 років і після. Потім вже відпоювання малими дозами. При поносі ентерол 250 добре діє. Атоксил у всіх випадках. Ну, і мушу сказати, що ГВ рулить!
    --- дописи об"єднано, 8 Квітень 2015 ---
    як не просить сама, краще зараз не давати їсти.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Корисно Корисно x 1
  16. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Дівчатка, лежимо зараз в гастроентерології із проблемами нашого травлення. Але перед тим ще мали вірус, до кінця ще не встигли вилікувати, як попали із животом в лікарню. Малий досі трохи кашляє, пульмонолог нині слухала, сказала - залишкові хрипи. Виписала Ереспал (це, звичайно, даю) і Неофілін - по 1 таблетці двічі на день. Трохи мене лякає той Неофілін - він дуже страшний (в плані побічних дій) і чи це відповідне дозування? (для 3-річної дитини вагою 18 кг). Будь ласка, дівчатка підкажіть, хто стикався з тим препаратом, бо у мене вже з тими лікарями дах їде.
     
  17. Magnoliya

    Magnoliya Well-Known Member

    нам приписували коли сухий кашель був і то тільки 0,5 таблетки на ніч
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    у нас мокрий кашель. ну ніби аж не так часто, то, думаю, чи то не забагато по 1 таблетці (дозування 100мг) зранку і ввечері?
     
  19. Magnoliya

    Magnoliya Well-Known Member

    я думаю якщо він(кашель) вночі не турбує, то може взагалі не давати неофілін.
     
  20. Likysja

    Likysja Well-Known Member

    Скажiть ще менi, вчора в доцi була т 38,4. Нiчим не збивали, до ранку спала до 37. Зранку поносила 2 рази, т 37 впродовж дня. Ввечерi ще 2 рази поносила, зараз температури уже немаэ, порадьте чи э потреба бiгти вранцi до лiкаря, чи може якщо впала температура, то вже все? П'э i пiсяэ нормально, дитинi 1 р. i 10мiс.