"Болить мене голова, ще й коліно і нога..."

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем БЕЛЛАДОННА, 25 Липень 2009.

Tags:
  1. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    У мене Настя має горло слабке. Олійні розчини календули, хлорфіліпту, плоскання ротоканом. Одним словом лише ніжні засоби.
    Маємо зараз знову загострення, якого вже три роки не мали. Додали до тих всіх олійок полоскання декасаном. І вже за чотири дні бачу результат. Раніше ми як мінімум по місяцю витягали іі з тих вялотекучих ангін, швидше за все грибкового походження.
    На трахеіт дуже добре оливкова олія натще зранку
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    на сухий задушливи кашель не п ється ні ацц , ні лазолван. Цим ви ще більше спричинюєте приступи. При сухому кашлі при ларингітах і трахеїтах на початках захворювання ще не продукується активно слиз, немає чого відкашлювати. Природа кашлю- інша . Приймаючи муколітики та відхаркуючі ви стимулюєте утворення слизу і посилення кашлевого рефлексу на його виведення. Тобто- на те, чого ще немає. Спочатку- протикашльові на 2-4 дні, а коли з являється продуктивний кашель ( тобто коли знімається набряк, проходить перша хвиля запалення і з являється слиз)- вже тоді з пртикашльових переходиться на муколітики.

    У вас скоріше за все вірусний отой парагрип що ходить цьогоріч. Він має отаку симптоматику і може протікати хвилеподібно-покращення, а на 4-6 день- знову загострення. Плюс дійсно дає сильну слабкість-виснаження- під час чи опісля. Лікується симптоматично. Тобто при ознаках ларингіту чи трахеїту ( коли кашльовий рефлекс з являється на вдоху)- це спочатку протикашльові або комбіновані до появи продуктивного кашлю ( Синекод, Бронхолітин, Стоптусин) , і лиш потім- перехід на муколітики. Лужне пиття ( тепленьке боржомі без газу малими ковтками, можете пити молоко- молочко з маслом какао або навіть просто додати вершкового масла на кінчику ноже. Лиш не пити молока на ніч- молочні продукти провокують посилене утворення густого слизу). Заборонені до вживання ті напої а продукти , які подразнюють горло- соки, цитрусові.На ніч- антигістамінне ( той же лоратидин раз на добу, щоб зняти набряк слизової гортані і трахеї). При спазмі і приступі кашлю- но шпу.
    Якщо на 5-6 день тримається навіть субфебрильна Т або стан не покращується- здати аналіз крові і подивитися чи не приєдналася бактеріальна інфекція ( при цьогорічному парагрипі інколи ларингіти і трахеїти потребують застосування антибіотиків)
    флемоксин- антибіотик. Його бажано приймати після отримання результатів аналізів ( бо якщо аналізи не будуть поганими і засвідчать вірусну природу- можна обійтися без нього). Трахесан, тантум-верте- стандартні антисептики для мигдалин і гортані
     
    Останнє редагування: 22 Березень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  3. Valensia

    Valensia Well-Known Member

    Я покищо флкмоксину не приймаю, не хочу, щоб антибіотик з молоком потрапив малечі. Спочатку здам аналізи.

    Надіслано від мого Lenovo S650, використовуючи Tapatalk
     
  4. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    в мене те саме-почалось раптово з сухого кашлю а на наступний день температура і з ліжка сил нема встати. Як результат-гострий бронхіт-тиждень лежу лікуюсь. Антибіотик+купа всього іншого. Треба щоб вас лікар послухав бо цьогорічний грип "багатий" на пневмонії і бронхіти а починається з приступів кашлю
     
  5. Sweet kitty

    Sweet kitty Вишивалочка

    В мене теж таке саме було
    ПОчалося раптово ввечері з сухого кашлю,надрано став ще гірший,а ще через день температура 39,9,пішла до лікаря в результаті гострий бронхіт
    І весь час поки хворіла кашель був сухий
     
  6. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    в мене вже мокрий але від того не легше((((Гострий бронхіт ще квіточки-родичка почала ввечері кашляти а на ранок температура і правобічна пневмонія-перша в житті за 60 років. Так що лікар має прослухати неодмінно
     
  7. Маріка

    Маріка Well-Known Member

    А чи може пневмонія протікати без кашлю, тільки температура 37-38?
     
  8. goldgirl

    goldgirl Well-Known Member

    Поділіться, якщо комусь доводилося лікувати тубоотит, антибіотики - це основне, чи можна і без них впоратися? обовязкові процедури в ЛОРа?
     
  9. Margarett

    Margarett Well-Known Member

    Лікувала от в січні, аб, але не таблетованими формами, а краплями у вуха . Думаю, що тут має значення в якому стані євстахіїт. Можливо на початках і увч- терапії досить зі судинозвужуючими краплями в ніс (там цілий комплекс є), але то не все так. Власне мене не те, щоб боліло вухо, впав слух, чула як "в банці" всі звуки, то жахливо, почало дико тріщати у вусі (так як хтось церату мне під вухом, настрашилась), за пару днів почало перекидатись на ін. В моєму випадку ці краплі не здались аж таким злом, коли лікар призначив, тиждень крапала по схемі написаній доктором, пролікувала і те друге вухо врятувала.
    Правда після того всього лікування ще з 2 тижні тріщало у вусі, але лікар казав, що то так є, мине. Так і було.
     
    Останнє редагування: 31 Березень 2015
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Перший раз було в грудні. Лор виписав просто вдома процедури: закривати ніс і потім ніби надувати його ( ніс закритий і дихнути в ніс , щоб набралося повітря і так потримати пару секунд; так разів по сорок кілька разів вдень), і ніби масаж аха спринцівкою. Робила сама все вдома, перейшло за день- два.
    Інший раз було в лютому. Вухо боліло- стріляло. Мого лора не було, пішла до першого-ліпшого. Сказала туботит. Настрашила, понавиписувала антибіотики, протиалергічне, отипакс . Прийшла додому, почитала по діагноз в Інтернеті. Так як була п'ятниця, то на свій страх і ризик лише отипакс крапала ( якраз був вдома), і суднозвужуючі в ніс. В понеділок знайшла кращого лікаря. Сказала лише на кілька днів ще залишити суднозвужуюче. І все.
    Але багато і від стану- складності залежить. Як сумніваєтеся, то проконсультуйтеся ще в когось.
    І ще для тренування барабанної перетинки добре закрити ніс і маленькими ковтками пити.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. goldgirl

    goldgirl Well-Known Member

    Мабуть таки мушу ще в третього лора консультуватися...
    вже місяць мучуся з тим вухом... увч вже відходила, крапала софрадекс, дроплекс
    десь там навіть 3 дні попила антибіотики, тому й питаю, чи вартувало, бо не допомогли...
     
  12. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Питаюся знаючих) якщо я мала реакцію на пшикалку від жиру - приступ кашлю з такими спазмами, що я задихалася. чи це мало б означати, що тепер під час цвітіння дерев я буду здихаючим котом?
     
  13. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    а який зв язок алергоспазму на хімічні субстанції, які є у побутовій хімії, із алергією на пилок рослин? Я от теж задихаюся на деякі засоби для чищення, особливо для санехніки. А так- не алергик
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    ну в мене давно вже такого не було, тому я трошки..шокована) воно ж одне друге близько зачіпає. і чим знімаєте спазм?
     
  15. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    спазм можна зняти но-шпою і лоратидином. Але я до того не доходжу- прополіскую очі-ніс-горло водою , беру щось попити і виходжу на балкон.То минає. Зрештою, вже оскільки знаю, на що реакція, то стараюся тими засобами не користуватися.
     
  16. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Які саме у вас симптоми? Мені продували вуха, бо самі не продуваються, робили ендоскопічне дослідження носових ходів, точно навіть не можу сказати, але в мене хронічно десь в носі утворювався слиз, який наче діяв на вуха. Проліковувала слизову носа, вже точно не пам"ятаю чим, але здається точно не антибіотики. Але на вуха я точно не скаржилася, нічого не боліло, не стріляло
     
  17. goldgirl

    goldgirl Well-Known Member

    На самому початку часом трошки було закладене вухо, нило, тоді лор скерувала на УВЧ, я проходила чемно всі 7 разів, крапала у вухо краплі, більш нічого. Допоки ходила на на УВЧ, доти трохи чула, моментами вухо навіть розблоковувалося, щось там пострілювало, тріскотіло, але суттєвого покращення не наставало і гірше так само не стало...
    тільки завершився курс УВЧ, відразу перестала чути на те вухо... ходила до іншого лора і від виписав антибіотик. його призначення я трошки скорегувала під себе (несумісність із ГВ та вартість призначеного мені не підішли ))), ось і думаю, може то я сама винна, бо пила би так, як лікар рекомендував АБ 7 днів якийсь такий дорожезний і несумісний з ГВ, то може би щось дало...)
    була в нього в понеділок, казав, що краще, то ще залишкові явища...
    особливо дякую @Vesnyanka за пораду дути в закритий ніс, вчора трішки пробувала цю вправу - і о диво... я якісь дві години трохи чула, але знову все повернулося...
    і ще дякую @Грильяжка за пораду в карму, мушу звернутися до цього лікаря, вже чула про нього, інакше, бачу нічого не буда...
     
    • Подобається Подобається x 3
  18. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Ви ту вправу пробуйте ще робити. Як був якийсь складніший варіант хвороби, то за день не допоможе. Виздоровлюйте!
     
  19. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Хто підкаже, потріскали в мене губи на кутиках, таке схоже на заїди, але не то. Ще шкіра така суха робиться на руках і обличчі часто. То вітаміну А не хватає організму? Чи як тому зарадити?

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  20. Dobbi

    Dobbi Well-Known Member

    Вчора натерла ногу, над п'яткою, маю водянистий мозоль розміром з металеву гривню. Болить дуууже навіть як босому ходити, не те щоб взути щось( чим можна пришвидшити загоєння? І чи проколювати його?