Вибираємо ім'я для дитинки (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Virginia, 9 Квітень 2013.

  1. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Та якщо так пасує, то я б не зважала на різні речі, а саме б так і назвала дитятко. Бо потім думати, а як би було з тим ім'ям, що більше подобалось.
    Ну і що, що тата так звуть. Навколо ще купа Тарасів;)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  2. Kvitneva

    Kvitneva Well-Known Member

    Я б називала тим іменем, що більше подобається. Тим більше дитині, кажете, пасує.

    Щодо однакових імен. У сім"ї давньої коліжанки це є. Чекали хлопчика. Були впевнені, що хлопчик. Ім"я підібрали. Народилась дівчинка)). Татусь був такий розчулений, що кожного разу, як дзвонив до дружини в пологовий (це було близько 20 років тому), найперше питав " Як там мої Ірусі?" Так і залишилось - і мама і дочка Ірини. Старша - Іруся, молодша - Іринка. Так приємно чути, як чоловік кличе своїх дівчат - однаковими іменами і з однаковою любов"ю.
     
    • Подобається Подобається x 4
  3. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    а, може ,синочок на тата такий подібний, що ви волею-неволею таку аналогію проводите?)
    от у нас вся чоловікова родина закидає часто, що в нас малий Іванко, бо малий дуже подібний на тата. я бачила, що син дуже подібний на чоловіка, але в нас уже ім'я було наперед готове і ми ні дня не мали сумніву, що то маленький Павлик)
    в будь-якому випадку, я би керувалася серцем, якщо ім'я дитини гріє вас, притягує, ви бачите, що дитині воно пасує, то так тому і бути)

    в родині є випадок,що народилася дівчинка, думали-гадали, як назвати, врешті назвали, як маму - Вероніка)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    От я хочу хлопчика Івасика:girl_dance: Подобається мені це ім'я. А чоловіка теж Іваном звати, і він теж в першу чергу запропонував це ім'я:girl_haha: Тому ми навіть і не думали) а другому хлопчику покищо обрали Марк. Хоча, коли народяться, то вони самі дадуть знати, чи "хочуть" ці імена. Можливо, побачивши наших діточок, у нас з'являться абсолютно нові варіанти:girl_blum:
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    В моєї прабабусі так було: дві сестри Ольга і Ольгочка) Точно не знаю причини, але думаю, що тоді називали церковним - і так співпало, що обидві собі таке ім'я принесли.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    Мій малий любить своє ім'я, але щоб тільки не Івасиком кликали, не подобається страшенно, виправляє, що він Іван або Іванко.

    А ще про себе напишу. Батьки вагалися, як мене назвати Юля чи Тетяна. Назвали Юля . Але часто і у школі, і на роботі і просто у житті люди, особливо малознайомі, називали мене Таня і казали, що я їм на Таню дуже схожа.
    До речі, здається, що зараз рідко Тетянками називають
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    То як в КВН: "Оксана Оксановна" )) Я за різноманітність. Але часом дійсно ім"я найбільше пасує дитині, то чому б ні? От в мене в родичів малий - Сергій Сергійович. Просто мама тата так любить, що їй то ім"я наймиліше і найгарніше, ще й синочок - татусева копія, то довго й не думали. )) В іншої родички - ім"я дитини - один з похідних варіантів від імені тата.
    Ну, але в нас теж практично копія, я тільки глянула - сказала, що то "зменшений Юрко", але назвати так само не захотіли ні я, ні чоловік. От мій чоловік, наприклад, взагалі не розглядає варіанти імен з тих, що вже є в родині, хіба що вже покійних дідусів-бабусь. То в кожного свої заморочки :)
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Dobbi

    Dobbi Well-Known Member

    Все, в нас тепер офіційно Матвій Тарасович))
     
    • Подобається Подобається x 10
  9. Kuma Zybulya

    Kuma Zybulya Well-Known Member

     
  10. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Я якось відчувала серцем ім"я дитини, поки ще вона не народилася, чоловікові сподобалися, то не протестував + вже як знали хто в нас буде , то говорили і зверталися до дитинки по імені і щодня в молитві дякували в молитві згадуючи ім"я дитинки, яка ще була в животику, якось так . А зараз не уявляю інших імен, бо ці обом підходять і по темпераменту і по характеру .
     
    • Подобається Подобається x 5
  11. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Ага, ага, ми теж так думали:) зупинилися на трьох іменах, які були "ну нічо так", чекали, поки народиться - подивимось і зрозуміємо. Нічого подібного:) 2 тижні доця була Ляля, бо ну ніяк не могли вирішити! я вже жартувала: давай так і запишемо Ляля Іванівна:)
     
    • Смішно Смішно x 13
  12. Popi

    Popi Well-Known Member

    Сьогодні почула на майданчику, Ясмин, так мені припало.
     
  13. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Як на мене, підходить як хлопчику, так і дівчинці
     
  14. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Щодо однакових імен. Колись таке чула, що дитина в третьому поколінні з тим самим іменем буде дуже щасливою. В мене подруга Ірина, мама її Ірина, а якщо буде дівчинка в неї, то обов'язково Іриною назве;)
    --- дописи об"єднано, 11 Березень 2015 ---
    Зараз в турецьких серіалах мелькає це ім'я.
     
  15. Kuma Zybulya

    Kuma Zybulya Well-Known Member

    Хлопчика Жасмином називати?
    В арабських країнах це ім'я прширене для дівчаток. Мою подругу з Марокко так звати
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  16. Popi

    Popi Well-Known Member

    Йду гуглити турецікі імена)))
     
  17. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    Файне ім"я Феріха. :girl_smile: Малий каже бабі: "Баба, там вже твоя Періха починається". Ясмин - виявляється, чоловіче ім"я, Ясміна - жіноче. Але звучить мені все одно якось жіночно.
    До речі, в циган зустрічається (причому це повна форма), і не тільки. В мене подруга Лариса була, то її Лялею кликали :)
     
    Останнє редагування: 23 Березень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  18. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Наша бабуся дивиться ту Феріху, але добре не дочуває, то вона чує що її звати Аріха))
     
  19. MarichechkaN

    MarichechkaN New Member

    В нас буде хлопчик. Я хотіла назвати Данило,але чоловік проти. Каже що Данило Сергійович не звучить...перебрали купу імен..зупинились на Олександр. Але щось я не впевнена що це саме те,що потрібно...
     
  20. unsure

    unsure Well-Known Member

    Мого старшого сина так звати, іменно Олександр а не Саша, Сашко і т.д. Незнаю чи якось ім'я і характер поєднуються чи впливають одне на одного, але росте мужчина з таким складним характером, все має бути по його)))).
    --- дописи об"єднано, 1 Квітень 2015 ---
    Ми ще до народження були впевнені що це іменно його і'мя, і ніяке інше навіть не розглядалося. Тому над цим питанням потрібно дуже добре подумати. Це ж на все життя.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1