Пузата хата

Народжуємо вдома!

Posted by levandivka on 29 Грудень 2006 відповідей - 3.416
?

Голосуємо за Домашні чи Стаціонарні пологи

  1. Тільки Лікарські

    119 голосів
    20,3%
  2. Тільки Домашні

    25 голосів
    4,3%
  3. Лікарські, але з "чєловєчєскім ліцом"

    386 голосів
    65,8%
  4. Удома, з лікарем

    57 голосів
    9,7%
  1. SoloZiLvova

    SoloZiLvova Well-Known Member

    Напевне так і буде. А ще ми в цю субрту переїдемо жити в Стрий, так-що, навіть якби я хотіла б ЖК часто навідувати - ніяк не вийшло б. :girl_nea: І ще одне питання до обговорення: я надумала тут історію пологів виставити (не минуло і 3-х років..:girl_blush2:) так от - де вішати? В цій темі чи в розповідях?
     
  2. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    я вішала в розповідях, а тут давала посилання на той допис. чи то навпаки... я вже забула))
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    навпаки :)))
    в цій в цій. там вона загубиться, а тут більш корисна буде :)
     
  4. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    А реально з лікарем домовитися прийняти пологи вдома? Ну, не з якоюсь там невідомою спец акушеркою, я маю на увазі, а з лікарем, який і так пологи приймає?
    Чи вони так ризикувати не хочуть?

    Ну, буває ж типу 'не встигла в пологовий', щоб нікому потім не було до того діла...
    А лікаря афішувати не конче.
    Чи не вийде?
     
  5. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    малоймовірно, але важливіше питання: нащо лікар? або - якщо потрібен лікар, то нащо вдома?
    раджу подумати
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  6. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    Я сама не ризикну.
    І чоловік тим більше не на тій хвилі.

    А обставини складаються так, що з пологових нема що вибирати дуже (та, я перебірлива).

    Думаю. Що далі, то прискіпливіше.
     
  7. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    не реально. Жоден практикуючий у нас лікар не піде на такий ризик. Для чого йому ризикувати своїм місцем праці заради домашніх пологів? Тим більше, що кому, як не йому, відомі усі потенційні ризики домашніх пологів?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  8. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Я вважаю, що нереально. Бо навіть як то не афішувати, а все одно стане все відомо рано чи пізно.
    тим більше що їм в голову не вкладається що пологи можуть проходити природно, вони тіки рятувати вчились :) Он на фейсбуці молода лікарка (цвіт і надія змін в акушерстві здавалось би), а вкотре це підтвердила :sad:
    Ну і як казала моя славнозвісна акушерка (хоча не знаю чи можна їй далі вірити) - мед працівник обов'язково має викликати швидку як тіки бачить що почались пологи, не можуть вони по своїй клятві свідомо приймати за межами мед закладу.
    Хіба ще є варіант знайти акушерку медичну, яка допоможе перебути вдома до самого можливого кінця і потім їхати в пологовий, щоб там менше знущались.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    дівчатонкаа, то всьо так класно говорити, але життя не таке прямолінійне. То не діло в тому, що лікарі не толерують природні пологи. Я б на місяці лікаря в житті би не погодилась на домашні пологи, бо це в Україні не по закону. А знаючи, що буває ж по різному дуууже (і то не залежит де пологи, вдома, чи в пологовому), відповідвльність ж потім на лікарю... Я знаю, що багато лікарів поганих, але не підтримую мішання всіх докупи, яко вдома добре родити, а пологовий однозначне зло..
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
  10. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    От я собі подумала, що хто-хто, а в першу чергу лікар не зможе розслабитись і тим буде сприяти напруженню, переживанням і відволіканням породіллі. Чи буде толк з лікаря на дом пологах?
    --- дописи об"єднано, 1 Квітень 2015 ---
    та де, в нас ще жоден лікар не поніс відповідальності. То тіки їх слова. Та не то шо відповідальності, в нас ж і виписки правдивої не знайти по веденню пологів. Он по розповідях стає ясно - пишуть те, що треба. Комар носа не підточить. А каліцтва і смерті є - от хотіла б побачити хоч один приклад відповідальності.
     
    Останнє редагування: 1 Квітень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Особисто я,на місці лікаря, не брала би на себе відповідальності за домашні пологи. Хоче жінка народжувати вдома? ЇЇ право. Але це її особистий ризик і її особиста відповідальність.
    а хоч одна домашня акушерка понесла? Була якась одна резонансна справа , коли чоловік загиблої домашньої породілі добився порушення кримінальної справи проти домашньої акушеки, так після того акушерки ще більше шифруватися почали. І у випадку чого- вони стають "родичами", "подружками", ким завгодно- лиш не акушеркою
    то все так неоднозначно. Бо от навіть по розповіді ваших домашніх пологів- то ще добре, що закінчилося саме так. І, особисто, як на мене,конкретно такі домашні пологи - це ще гірше пологових.Коли породіля занадто покладається на контроль і сторонню медичну допомогу .
    Тобто, ідеальні домашні пологи- це без сторонньої допомоги. Коли реально жінка сама все контролює і сама за все відповідає.ДЛя цього не потрібно спец. помічників. А якщо до цього не готова ( тобто потребує підстраховки медика), то пряма дорога в пологовий.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 8
  12. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    дуже мало людей задумується, що то зло. Навіть мої коліжанки, яким пологи запустили, бо лікарю підходить година, чергування і тд... Вони швидше знайдуть 100500 причин, що лікарю ж видніше, аніж на хвильку задумаються, а чому ж мене стимулюють як в мене жодного натяку на початок пологової діяльності. І для них мої пологи - це зло і "ти ж ненормальна" :)
    --- дописи об"єднано, 1 Квітень 2015 ---
    та, я для себе зробила висновки і пробую вже надолужити пробіли. Може комусь цей досвід теж пригодиться. Могло бути зовсім інакше, тут я згідна. Але я мала б докласти до цього більше зусиль. Були в мене прогалини в підготовці :) Якщо мені так вийшло вдома, то б зі мною в пологовому ніхто не панькався б, не в нашому місті так точно :)
     
  13. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    це сталось тільки тому, що їм, як пацієнткам таке підходило.. тут зла від пологового нема ніякого..
     
  14. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    та то нема мови навіть. Моя теж казала що сестра чоловіка, перед простим сімейним :)
    --- дописи об"єднано, 1 Квітень 2015 ---
    тобто те, що лікар викликає пологи без будь яких причин - то не зло? Ну як мінімум для дитинки то не альо. Далі можна не заглиблюватись.
     
  15. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    ну я такого не казала :) злом є свідомо йти на таке, тому то на совісті тих дівчат, котрі на таке пішли, то ж треба зовсім без мозгів бути,аби погоджуватись викликати роди без причин. Тому й написала, що пологовий тут ні при чим, ніхто не має права росто так заставити викликати пологи, бо підходить день , чи година лікарю. Думаю то просто породіллям таким підходить...
     
  17. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    В ідеалі для себе хочу так як Ліля, так як Almariel. Але наразі в нас не бачу такої можливості, а Німеччина мені наразі не світить :) Тому готуюсь до
    --- дописи об"єднано, 1 Квітень 2015 ---

    --- дописи об"єднано, 1 Квітень 2015 ---
    не читають, не цікавляться що таке пологи. Так - це їхня безвідповідальність. Але для чого тоді та клятва якщо таке творити. Лікар не знає про наслідки? Гнила та система на ніц :sad:
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Ну і відповідь питанням на питання - то не відповідь. Домашня акушерка в нас - то щось таке віртуально-невловиме, на жаль. Хочеться, щоб та послуга таки існувала і була законна. Але лікар має нести відповідальність чи таки ні? Поніс хоч один? Підробка протоколів то теж ок, бо ж домашня акушерка в нас теж не карається? То типу таке виправдання лікарів - це тепер норма? Всьому вина домашня акушерка :)
     
  19. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Я з таким настроєм третій раз прийшла в 28 чи 29 тижнів. Мене відразу ідентифікували, провели розмову, перконались в моїй адекватності, усвідомили, що по закону маю право, і залякати мене не вийде. Я мовчала, посміхалась, спокійно відповідала на питання. Зійшлись на тому, що я здаю кров, сечу, 1 УЗД, обхід лікарів, від решти відмови пишу. І раз на місяць приношу баночку. Зато після пологів всі втішились , що все добре і швидко написали всі папірці.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Isa

    Isa Well-Known Member

    зараз на стб йде передача про домашні пологи...(передача "за живе")
    все висвітлюю так негативно
     
    • Подобається Подобається x 2