Кредити, депозити, банки...

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Уляночка, 27 Квітень 2009.

  1. Svjatkova

    Svjatkova Well-Known Member

    дівчата, поясніть на хлопський розум що це означає ? Просто зарплату отримуємо через Ощадбанк і не знаю чи варто хвилюватися чи ні? а в питаннях банківсько-економічних я повний нуль :girl_blush2:
     
  2. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Це абсолютно нормально для перших днів після введення ТА.
    Я знаю ситуацію з середини - коли ні з того ні з сього вранці одного дня ти приходиш на роботу - а всі програми заблоковані.
    Питаєш начальника - WTF? а він не в курсі.
    Клієнти розривають телефон, бо їм потрібно відправити платежі, а ти тупо не розумієш, що їм відповісти, бо інфи немає жодної.
    Ближче до вечора в усному режимі доводиться інформація про введення ТА, документи і накази надходять вже глибоко постфактум.
    Перший день ТА всі відділення ночують на роботі (в буквальному сенсі слова), бо потрібно зафіксувати зріз по абсолютно всьому (кредити, депозити, каса, картки, основні засоби, заключені договори (оренда, комунальні) - АБСОЛЮТНО ВСЬОМУ, а програми не працюють, і це все потрібно зробити вручну, а потім під тим поставити свій підпис і в разі якоїсь помилки - потім відповідати.
    Всі вказівки надаються із запізненням, вимоги тимчасового адміністратора надходять із терміном виконання "на позавчора".
    Дійсно, клієнти не можуть навіть заплатити по кредиту - бо всі рахунки тимчасово заморожені і програми блоковані (поки робиться отой зріз стану справ).
    Менш більш адекватних роз"яснень можна очікувати не швидше, як за тиждень. Десь тоді почнуть працювати каси (хоча б на прийом оплат); не раніше, ніж за місяць-два можна очікувати початку виплат вкладникам (за умови, що банк має свої кошти для цього, якщо виплати за рахунок Фонду - то ще довше).
    Я не буду тут розписувати ще багато фактів, але з власного досвіду знаю, що на практиці процедура введення ТА в банк в нас нагло порушується самим ж Фондом; часто тимчасовим адміністратором віддаються вказівки, які десь поза рамками закону (тобто назвати юридичну підставу ніхто не може), в екстренній ситуації працівників ніхто не спішить інформувати, ще й кожен працівник, напевне, в першу чергу задумується про те, що він фактично залишається без роботи.
    Тому я б не судила строго, якщо
     
    Останнє редагування: 25 Березень 2015
    • Інформативно Інформативно x 5
    • Корисно Корисно x 1
  3. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

     
  4. SoLana

    SoLana Well-Known Member

    Для клієнтів, думаю наразі нічого а ж такого катастрофічного. Пониження рейтингу відбулось через заяви мінфіну про наміри реструктуризації зовнішніх боргів держави, а власне ті банки є державними, тому тут пряма залежність. І для рейтигу враховувались лише певні показники, не всі.
    Ощадбанк до речі планує реструктуризувати борги малого бізнесу.
     
  5. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Прийшла мені щойно СМС від Кредо банку. Я випала в густий осад. Пропонують додаткових 25% річних на депозити. Я не знаю, який зараз відсоток по депозитах, але думаю не менше 25%. Враховуючи освіту, мій мозок тріснув. Це ж яка ..опа в нас зараз є, що вже навіть польський банк намагається збільшувати обігові кошти такими нереальними методами. Така відсоткова ставка по депозиту свідчить про повний гаплик не тільки в банку, але і у всій банківській системі. В мене шок і ступор.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Siania

    Siania Love Life

    Мені теж прийшла. Але Ви ж не вірите що 25% додадуть до 25% річних? Це маркетинговий хід. Я не вірю в чудеса, тому впевнена, це просто "замануха" щоб до них прийшли з грошима.
     
  7. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Звичайно замануха. Суть в тому, що до якоїсь категорії договорів мусять додати, обкласти купою додаткових вимог і умов, але додати мусово, бо пішла реклама. Але це не чудо -це катастрофа. Це явний сигнал про дуже погану фінансову ситуацію.
     
  8. Siania

    Siania Love Life

    Навряд чи. Просто Кредобанк знає що має хорошу репутацію, тим більше з польськими інвестиціями. Знає також що люди позабирали гроші з банків, і їм треба кудись їх здати. А тут надійний банк+50%!!! Це звичайна реклама, яка не має нчого спільного з спасінням гривні. Цікаво почиати деталі акції, впевнена це щось мізерненьке.
     
  9. flame

    flame невгамовний експериментатор

    де Ви побачили намагання рятування гривні?
    звідки така впевненість. Скорочення працівників, з\п і господарського фінансування - явно не свідчить про чудовий фінансовий стан. За 10 років, банк 3 рази змінив власників.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Siania

    Siania Love Life

    Хм...така файна акція, а додаткових умов на сайті навіть не написали :acute:
    --- дописи об"єднано, 31 Березень 2015 ---
    Я думала Ви про користь для держави :derisive:
    --- дописи об"єднано, 31 Березень 2015 ---
    Я взагалі банкам не вірю, тут багато писали дівчат про нього як про надійний, то я про слухи. А люди довіряють слухам.
     
  11. flame

    flame невгамовний експериментатор

    польські інвестори явно не про нашу державу думають:girl_haha:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. sanches

    sanches Well-Known Member

    Міняли не власника, а голів правління. Власник вже десяток років один - польський банк PKO BP (найбільший банк Польщі).
    І у 2008, і у 2014 інвестор вливав додаткові кошти підтчас кризи, тому говорити про поганий фінансовий стан, думаю, не варто

    Отправлено с моего IQ4503 Quad через Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    А щось відомо про Дельта-банк? Видають вже депозити?
     
  14. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Дівчата, а як в Дельті з соціальноі картки гроші зняти? Куди то треба йти і коли?
     
  15. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Доки не почнуться виплати фіз.особам - на жаль, ніяк.
     
  16. TinkaMalvinka

    TinkaMalvinka Well-Known Member

    Була я у понеділок у нотаріуса по справам , купа людей на консультації на рахунок дипозитів, була одна старша пані , яка у 2014 році поклала у банк 100 тис грн і 20 тис. долларів. Хотіла зняти , а її питають: "а ви хто така? гроші ви у наш банк невкладали!!! "ходила до деректора писала заяви і всі у один голос "ви у наш банк нічого не вкладали" і ні договір ні нічого їм не доказ
     
  17. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    А як дізнатися що вони почалися і куди за ними йти? В мене там смішна сума. Один раз в магазин піти, але якби віддавали то забрала б.
     
  18. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    На сайті Фонду гарантування вкладів обов"язково буде повідомлення. На сайті банку теж мало би бути.
    Думаю, як в Дельті почнуться виплати, це набуде гучного розголосу, бо ж дуже багато вкладників і інших клієнтів фіз.осіб.
    Адміністрацію ввели на початку березня, здається? Виплати, швидше за все, почнуться в кінці квітня-на початку травня.
    Але то дуже великий банк, може бути і по іншому.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    На гарячій лінії казали не швидше червня
     
  20. jassystay

    jassystay Well-Known Sceptic :p

    Моя мама нещодавно отримувала назад гроші від іншого збанкрутілого банку з ТА. Це через півроку з моменту введення ТА...