Як нарешті стати мамою? (5)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Vittoriya, 8 Травень 2014.

Статус теми:
Закрита.
  1. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Продовження теми Як нарешті стати мамою? (4)

     
    Останнє редагування модератором: 11 Травень 2015
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Не поправитесь якщо будете їсти так як завжди. В деяких жінок прогестеронові таблетки дуже підвищують апетит, тому вони поправляються.
     
    • Подобається Подобається x 3
  3. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    он воно що. Я таке враження, що постійно хочу їсти.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Radistka

    Radistka Well-Known Member

    Як правило лікар сам і з дистрибютором зводить. Що ж Вас заставили самій той Декапептил шукати?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    А хто мені міг би роз"яснити як впливають гормони ТТТ і АтПО на вагітність? Вони можуть викликати загибель плоду на ранніх термінах? Бо з того що я прочитала, то є гормони щитовидки, а як вони впливають не розумію.
     
  7. Марточка

    Марточка Well-Known Member

    @truskaffka як у вас справи? ви вже мама? бо я щось призабула
     
  8. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

     
  9. Britney

    Britney Домашня посиденька :)

     
  10. Марточка

    Марточка Well-Known Member

    @truskaffka
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    Не зовсім " тему"....але от з подання сусідної гілки прочитала здавалось би зрозумілу статтю - далеко не відкриття:
    http://www.the-village.ru/village/blogs/situation-blog/178799-blog-pro-andzhelinu-dzholi
    Особисто я на даному етапі мого шляху вважаю, що більшість причин є у моїй голові. І тій голові ой як непросто налаштуватись у доброму напрямку. А згадування про такі речі часом стає доброю терапією.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  12. Emmy

    Emmy Прямую до мети

    Дівчата, потребую вашої поради. Ситуація наступна: в мене завжди був довгий цикл, по 33-35 днів, ну і відповідно пізня О. По УЗД виявлена недостатність 2 фази, Г призначив приймати лютеїну вагінально з 14 по 25 д.ц. Практично у всіх джерелах вказано, що прогестерон треба приймати строго після О. А якщо приймати до - О це може подавляти. Хоча деякі лікарі вважають, що прогестеронові препарати О не подавляють і призначають незалежно від довжини циклу. З другої сторони, якщо приймати лютеїну довго, 3-6 місяців, це допоможе відкоректувати менструальний цикл, і тоді дійсно О буде на 14 день. Я взагалі не впевнена, що в мене О відбувається... І от думаю, далі приймати лютеїну (то вже 4 цикл буде) чи забити на все, спробувати вагітніти самостійно, а якщо не вийде - піти на фолікулометрію?
    Ну і ще минулого циклу мала казус. На 23 д.ц. почало так конкретно мазатися, я ще 1 день лютеїну поприймала - мазня не зупинилась,тоді відмінила - почалися М. Що з моїм циклом, сама не розумію... Може в когось було щось подібне?
     
  13. truskaffka

    truskaffka Well-Known Member

    Ви не хочете спробувати постежити за базальною температурою, щоб трошки розібратись? Якщо у Вас О пізніше то і лютеїну треба пізніше, хіба ні? Ще тести на О є...
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Emmy

    Emmy Прямую до мети

    З БТ не дуже складається, бо в мене плаваючий графік роботи, кожного дня встаю в іншій годині. Колись міряла БТ більше року - пішла на фолікулометрію - і половина даних не підтвердилася. Тести на О дорогі і не дуже ефективні - краще зразу на УЗД. Я просто боюся, що та лютеїна з 14 д.ц. блокує природню О і тому не виходить завагітніти..
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Fiyalka

    Fiyalka Active Member

    я приймаю з 15 д.ц (1т 2 рази в день) питала лікаря чи може блокувати овуляцію, казав що замала доза щоб заблокувати.
     
  16. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    По правилах прогестерон приймається строго після овуляції, навіть малі дози в більшості випадків її подавляють. Прогестерон впливає на рівень ФСГ (фолікулостимулюючий гормон)і ЛГ (лютеїнізуючий гормон).. На початку циклу піднімається ФСГ, починають рости фолікули. Щоб була овуляція, треба що був домінантний фолікул, чим більший фолікул (фолікул має досягти 18-24 мм щоб з"овулювати) тим більше естрогену, пік естрогену викликає пік ЛГ і фолікул тріскає відбувається вихід яйцеклєтки з фолікула. У вас довший цикл, фолікул тільки починає виростати, а ви тут гальмуєте ріст фолікула тим прогестероном. Тому що прогестерон гальмує ФСГ і не викликає піку естрогену для того щоб стався пік ЛГ.
    Якщо ви хочете вагітніти Вам все таки треба визначити коли у вас овуляція (фолікулометрія найінформативніше), тоді після неї приймати прогестерон, бо то лікування буде коту під хвіст.
    Та схема лікування що вам дав лікар це не для того щоб завагітніти, а просто врегулювати цикл. Але.... прогестерон примається в другій фазі тільки тоді коли в першій фазі є достатня кількість естрогену, тобто на УЗД лікар має дивитись товщину ендометрію, він має бути хоча б 8-9 мм, а щоб завагітніти має бути 10мм, щоб запліднена яйцеклітинка могла нормально закріпитись. Тобто перед призначенням прогестерону лікар мусить на 13-14 день подив на УЗД. Якщо тонкий ендометрій то в наступному циклі в першій фазі призначають естроген але тільки після УЗД.
    Якщо цикл у вас регулярний 33-35 днів то значить овуляція має бути десь на 19-20 день.
    У вас була мазня і потім місячні на 23 день то через перепад гормонів.
     
    • Подобається Подобається x 5
  17. Вогник

    Вогник New Member

    ооо а треба рецепт в польші на той декапептил? ми вже про то думали але сумнівались чи можна без рецепту....сьогодні 9 день після першої інєкції - почалась мазанина і груди болять:sad: лікар казав що в перший місяць можуть бути кровотечі і що треба купити в ампулах прогестерон (якщо я нічого не наплутала) але я не до кінця зрозуміла чи то одразу як мазатись почне чи якщо вже дійсно кровотеча....у когось був такий побічний ефект і що ви робили?
     
  18. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    ЩОб вимірювати БТ кожного ранку треба бавитись з термометром, я з тих хто не має до такого терпіння.
    Після того як в мене більш-менш встановився цикл після лактаційної аменореї я почала визначати овуляцію по цервікальному слизу і один цикл побавилась тестами. Значить в мене приблизно так на 13-14тий день циклу появляється слиз як яєчний білок (пік естрогену), на наступний день тест на овуляцію стає дуже яскравий (пік ЛГ), через пару годин чую невеликі болі в якомусь з яєчників, який триває ну півгодини і все. Зараз я забила на то все і не бавлюсь тим, але яєчний білок і болі в яєчнику відчуваю кожного циклу.
    Так вони дорогі, і не дуже інформативні, бо може таке бути що і буде пік ЛГ, але фолікул не розривається, а лютеінізується. Ще високий ЛГ може бути при гормональних збоях.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    в Польщі без рецепту хібба таке як парацетамол, аспірин, ношпа. Я не знаю що то за лік декапептил, але думаю, що на рецепті. Візьміть в свого лікаря рецепт, він буде дійсний в Польщі
    --- дописи об"єднано, 8 Квітень 2015 ---
    замала, не замадла, але якщо овуляція у вас після 15 д.ц. то не добре приймати ще до того прогестерон. та й нащо?
     
  20. artariya

    artariya Member

    Усім привіт! Приєднююсь до Вашої гілочки))))

    Почали планувати, потрошки здаємо аналізи - спермограма, УЗД, гормони та на хронічні інфекції. Все було ніби ок, але на останньому аналізі (на хронічні) виявили у мене уроаплазмоз(((((

    Розстроїлась я((( хтось може таке лікував вже?
     
  21. Raven

    Raven Мама малятка

    Вилікувала, чоловіка теж тре провірити. Прописують сильні антибіотики, другий раз я б загнулася то лікувати.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
Статус теми:
Закрита.