Комуналка: газ, вода, електроенергія, квартплата тощо

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем СОФІЯ -СОНЯ, 13 Січень 2009.

  1. Vilanda

    Vilanda закохана в гори

    обленерго до цього сайту не під'єднано, десь я це читала, не можу зараз знайти... А шкода, бо доводиться щомісяця ходити і записувати покази в журнал (контролери в нас не ходять).
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Пробувала, не йде. Якщо платили колись через ощадбанк, то там в квитанції є особовий рахунок ( хх/ хххх), і код з 10-ти цифр. В ощадбанківському терміналі оплачую по тому коду, по рахунку теж не йде.
     
  3. Vilanda

    Vilanda закохана в гори

    Відпишіться, що там і як - цікаво)
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  4. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    А хтось пояснить мені "зеленій", чи впливає знижена напруга на кількість Кіловат на лічильнику?
    В нас частенько напруга дуже низька, відповідно мікрохвильовка замість 2 хв може нагрівати і цілих 10 хв, а кіловати ж за годину рахуються. То цікавить, чи розхід при нижчій напрузі зменшується?
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Mylnyk

    Mylnyk Member

    @EgoMusicus електроенергія в цьому плані сама чесна послуга , коли завжди платиш тільки за те що споживаєш, якщо газ може бути різної теплоти згоряння ( відасть меньше тепла з одного кубометра) , якщо горяча вода чи центральне опалення - можуть не догрівати , а підїзд не підмітати і не мити, то з електрикою завжди все чесно, інша справа в якості безпеці користування, деякі електропристрої можуть псуватися від заниженої напруги ( холодильники наприклад) і більшість зіпсується при аварійному підвищенні напруги до 380В + . випереджаючи питання Саме тому встановлюють захист на вході в квартиру від аварійного підвищення напруги - відсікачі типу Зубр http://www.bytovoy.com.ua/rele/ , а для дорогої \ важливої техніки встановлюють стабілізатори напруги , або джерела безперебійного живлення. Для холодильника такий захист від заниженої \ завищеної напруги це http://www.lvt.lviv.ua/index.php?page=10&product=34 із великим пусковим током \ навантаженням ( Максимальна короткотривала потужність навантаження), щось подібне можна і для котла http://www.lvt.lviv.ua/index.php?page=10&product=54 для котла важлива синусоїда . Львівенерго мало б відповідати за якість електрики і в разі якщо у вас щось "згорить" з їх вини компенсовувати вартість, але це хіба через суд :sad: і то важко і малоймовірно.
    Щодо конкретно вашого питання то ви платите за P(потужність)=U(напруга) * I (ток споживання пристрою) , чи меньша напруга тим слабше працює фен для волосся і тим меньше ви платите :) .
     
    • Інформативно Інформативно x 5
    • Подобається Подобається x 1
  6. Mylnyk

    Mylnyk Member

    при пониженій напрузі добре поводять себе лед лампочки , але тільки ті які при зйомці їх фото\відео камерою ( наприклад телефона) не мерехтять і не мають темних смужок щоб перевірити треба увімкнути лампу на навезти прямо на неї обєктив щоб вся лампа була у фокусі , бажано без інших джерел світлу в кадрі, якщо світло рівномірне тоді все ок , приклади поганих лампи :


    деякі нові телефони фотоапрати мають захист від таких мерехтінь , він вкл\викл
    в настрйоках пише компенсація 50\60 Гц, старі фотоапарати і простіші телефони рідше мають таку функцію - і ви побачите все як на відео :)

    от ще приклади різних ламп хороших і поганих
    https://www.youtube.com/channel/UC-YNehVdlK6lkSmA_ETcUrg/videos
     
    Останнє редагування: 2 Квітень 2015
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  7. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Та то я розумію, ми орендуємо житло за Львовом, напруга тут по вулиці у всіх скаче і понижується, працівникам з ОблЕнерго далеко і глибоко.
    Стабілізатори ми встановили на комп і котел, більше не маємо.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    То ви не стабiлiзатор напруги, а вiдсiкач встановили напевно.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  9. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    В Савіка зараз активно обговорюють нові тарифи. Багато на що очі відкривають.Прозвучала цікава думка, що оці субсидії, які уряд нам буде потім надавати, а для цього нам розішлють своєрідні декларації, де треба вказати всі!!! свої доходи, а тоді вже держава буде вирішувати, яку тобі надавати. Так-от ці декларації буде заповнювати майже все населення-і робиться це для того, ЩОБ ДІЗНАТИСЯ ДОХОДИ І ВЛАСНІСТЬ НАСЕЛЕННЯ, зокрема кожної людини. Тобто виходить щось на зразок декларації,яку хотіли запровадити, але передумали.

    Ще мушу знайти десь свій допис, а на нього мені форумлянка відповіла, що ''олігархи вирішили підібгати під себе житловий сектор''(це так по памяті), тоді мене це здивувало. А тепер я чула по радіо Ера, також щойно Юльця сказала, що створюються приватні колекторські компанії при Облгазаз, Обленерго, які будуть боротися з боржниками. Плюс був сюжет про те, що у ВР вже є законопроект про ці колекторські послуги. Ну якось так мені склалося то все докупи.

    Ну і активно обговорювали, про Кулю в лоб, який 1.5 роки тому розпинався до Азарова, що перестаньте дурити народ, що Україні, людям, хватає тих 20 млрд куб газів, які ми самі видобуваємо, а тепер не хватає, коли вже Куля при владі, а тому мусимо підвищувати тарифи для населення.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    Останнє редагування: 3 Квітень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Інформативно Інформативно x 3
  10. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Маємо грандіозний скандал з Пустомитівським енерго. Що роблять, пояснюю згрубша: за січень дали до оплати показник від 1 до 5, ми заплатили, за лютий 3-6, тобто платимо ще раз. За березень прийшло 4-7. Тобто знову за те саме. Зараз підняли всі квитанції, поробили копії, написали заяву. Якщо не перерахують переплату, будемо подавати до суду. Невже вже аж так треба грошей, що намагаються по 3 рази за одне і те саме здерти гроші.
     
    • Подобається Подобається x 3
  11. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    у нас у львові те саме. але ми мусимо платити, а господині байдуже(((
     
  12. flame

    flame невгамовний експериментатор

    так на сьогоднішній день набігло 400 грн. Ми того не попустимо.
     
  13. Карінчик

    Карінчик мамуся трьох діток

    Принесли мені сьогодні заяву і декларацію на субсидію ще комусь носили?
     
  14. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    Нам в скриньку кинули.
     
  15. flame

    flame невгамовний експериментатор

    мамі на Сихові теж принесли. А якщо вже є субсидія, зроблена минулого місяця, то треба знову подавати документи?
     
  16. Карінчик

    Карінчик мамуся трьох діток

    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Luiziana

    Luiziana Well-Known Member

    так знову - томущо субсидії діють на певні тарифи, якщо їх змінили відповідно і субсидії будуть інші.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. flame

    flame невгамовний експериментатор


    --- дописи об"єднано, 8 Квітень 2015 ---
    як Ви визначили, що напруга скаче? Не зовсім їм "глибоко". До нас ходили, як "по свячену воду" дивитися, що робиться на 3 фазах. Поки не поміняли трансформатор на нашій лінії. І далі світло "гуляє" від 160 до 280, але вже дуже рідко.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Luiziana

    Luiziana Well-Known Member

     
  20. flame

    flame невгамовний експериментатор

    щось "тєрзают мєня смутниє самнєнья". Як зараз кинуться всі слати ті заяви, то наші "бистрі і працьовиті" соцбези взірвуться.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2