Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

  1. Mari

    Mari New Member

    Бачу, це буде нелегко - відівчити ( але нічо, починаю набиратися терпіння ))), ато нема вже куди тягнути... нам вже 2 роки минуло!
     
  2. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Ну так, 2 роки привчали до памперсів, тому швидкого відучування нема чого очікувати))
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. rununkulos

    rununkulos Well-Known Member

    Такс, набридли і нам вже ті підгузки. Два дні - даю виключно лише на ніч.
    Прогрес є, бо знімає колготки, гарненько сідає на горшок, користується туал. папірчиком:girl_crazy:, хоч і в горшечку сухенько)) Бігаєм у туалет разом щопів, щогод, тримається/тупоче ніжками - і глухо, не хоче, а потім де-ін-де пісяє(( Терпить дууууже довго по 3-4-5год. Денні сни, а маєм їх два - сухі. Але з тим всім засіли в хаті без прогулянок. Як то переконати зробити "то діло" в горшок ще не знаю, поки робим так як є і маєм купи прання.
     
  4. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    То справа часу, важливо говорити з малечею, спокійно і терпеливо пояснювати і терпеливо чекати, поки те, що кажемо засвоїться на рівні рефлексу: Хочу пісяти - сідаю на горщик . Це непросто, але нема чарівної палички , а є процес поєднання горщика з фізіологією тіла ІМХО .
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  5. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    мами, а що робити, якщо дитину не можна заставити йти пісяти, а потім він (3 роки) вже біжить на горщик, коли ледве стримується і не встигає зняти штани? вродь і на горщик пісяє і купа штанів мокрих. тобто стоїть, вже танцює, питаєш: "хочеш пісяти"? каже "нє", а через хвилину біжить сам на горщик, але не добігає.
     
  6. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    А до якого віку був в памперсах ?
     
  7. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Якщо це початкове звикання до горщика, то це нормально, а якщо дитина давно без підгузника і таке постійно повторюється, то це якийсь протест, або спроба привернути увагу батьків, тут треба багато говорити, пояснювати, не кричати, ще раз говорити і пояснювати. В 3 роки це свідома дитина, добре розуміє, що буде мокро і неприємно і прийдеться переодягатися. А батькам не зациклюватися на ситуаціі і старатися спокійно реагувати і побільше уваги дитині приділяти.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    вночі досі в памперсі (як і моя старша(( ). після півроку привчали до горщика, вдома був без підгузника вже. вдягали на вулицю в холодну пору року десь до 2 років.
    --- дописи об"єднано, 1 Квітень 2015 ---
    на це схоже найбільше. бо є менша дитинка.
    на жаль, мама того не розуміє. каже, що як насварить його сильно, то наступний раз так не тримає до останньої секунди.
     
  9. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    В мене синочок раніше ввечері перед сном ніяк не хотів пісяти, то я його просила - Ти спробуй, не попісяєш, то нічого страшного потім вночі попісяєш і так ми десь добрих 2 місяці ввечері привчалися пісяти перед сном. Кожен раз коли вдавалося вмовити, то було досить багато в горщику, а коли питала, то відповідь була НЄ і в результаті аварія в ліжечку .... Хлопці ще часто зосереджені на грі і тому відповідають, що нє ... ІМХО
     
  10. Amilada

    Amilada Well-Known Member

    Потрібна порада.
    Отже з висажуванням у мене так і не склалось. Швишдше мені ніколи було малого ловити. Тепер так, можу подекуди( після сну, або бачу що вже час) його занести у вану. Кладу перебирати, і так лежачі може напісяти.
    Пробувала садити на горщик- плаче.
    Тепер по суті. Другий раз сталась така аварія. Звечора малий не став пісяти, чекала, чекала- ну ж не викручу. Пішли спати. От під ранок чую вошколупиться, підтужується. Точно пісяє. В той же час активно шукає цицю, щоб заспокоїтись, і далі спати. Заснув, перекладаю з себе, лап, лап - запісяний до шиї. Ото стільки налюрив що в підгузок не помістилось. Довиться його перебрати. Він плаче, бо збудила. І так ще пару годин вовтузився, бо не міг заснути. Що робити, таки варто будити й висажувати? Бо ж однаково плаче, та хоч сухий буде.
     
  11. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Я би не будила навмисно, в хлопчиків то легше - бачите, що хоче пісяти, то витягніть пісюн, підставте щось і просіть "псььь-псьььь". Є шанс, що крізь сон попісяє, ну а збудиться, то збудиться.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Є версія, що таким "будінням для пісяння" можна зробити ведмежу послугу - привчити дитину вставати вночі, щоб попісяти, а це не зовсім ок. Я свою ніколи не садила вночі, кілька тижнів "дзюрення" в ліжко при захисному наматраснику, коли зняли підгузник, примусові нелюбимі нічні переодягання- і дитина перестала вночі пісяти взагалі.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    Дівчата, якщо мій малий пробуджується, щоб попити, ну на підсос, як тут кажуть, то я намагаюсь вмовити його сходити на горщик- це правильно чи ні? Чи це також приведе до звикання пісяння по ночах?
     
  14. Amilada

    Amilada Well-Known Member

    А шо поганого в будженні для туалету?
     
  15. unsure

    unsure Well-Known Member

    Повністю згідна. Просто зняла памперс, перша ніч переодягалися 8 раз, на другу 2 рази, а на третю спав уже цілу ніч. Пісяв перед самим ляганням в ліжко і як просипався зразу на горшок.
     
  16. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Та особливо нічого страшного немає, це просто питання зручності і комфорту. Вважаю, що ніч для того, щоб спати, а не істи-пити-пісяти. І так краще організмові. Мені самій особисто некомфортно прокидатися вночі в туалет, чуюся краще, коли сплю без відвідування туалету до ранку. А ще помітила залежність- вартує два рази отак прокинутися і сходити в туалет і це входить у звичку чи що.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Не обов'язково, це ж лише теорія. В будь якому разі, мамі видніше, як поступати зі своєю дитиною в цих випадках, бо діти різні. Є такі, що мало не з народження вночі сухі, а є такі, що мають потребу до 6 років сходити вночі в туалет. Ще банально від кількості випитоі рідини на вечір залежить. Моя ввечері рідко хоче пити, ій достатньо циці. А от зранку і в обід п'є дуже багато.
     
  18. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    В мене малий багато п*є(весь в маму) і з народження і до тепер(2.8). То мені світить оте пісяння надовго. На денний сон пробую класти без підгузника. То або я почую що хниче і занесу в туалет, або він прокинеться вже в калюжі.А так гуляємо всю зиму і дома віддавна без підгузника. Я думаю, що якби не пив по ночам, то і не пісяв би, але не пити він не може. Тому буду вчити вставати в туалет- і колись настане моє свято.
     
  19. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Коли синочок вночі крутиться і деколи прокидається, то я питаюся
    : -Хочеш пісяти ? то малий переважно каже- Так або ні не хоцу. В мене синочок спить з машинкою в руці, то як не відчуває в руці будиться і шукає по ліжку , але я всеодно для страховки питаю . Деколи пробуджується зі словами - Де голщик, бо я хочу пісяти .
    А взагалі педіатр нам казала, що нічне пісяння в дітей виробляється в 2,5 роки, а до того часу тільки індивідуально від дитини залежить ....
     
  20. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    У нас згортання пісяння якраз завершувалося нічним пісянням. Але метод у нас був один - зняти підгузник і все, більше до нього не повертатись. Спершу залюрив мені три рази ліжко, пробувала напівсонного садити, але йому то не подобалось, тож лишила в спокої. Потім було залюрене ліжко 2 рази, потім лиш раз, потім через раз. А десь через місяць (коли я вже реально замучилась міняти простині та піжами) моя дитина сама встала і сказала, що хоче пісяти, правда, це сказав десь 3 рази, а потім просто спав всю ніч і не пісяв. Нам тоді було 1,8.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1