Чому люди обговорюють життя інших людей?

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Smorodynka, 21 Листопад 2011.

  1. jylanda

    jylanda занууууда

    та справа не в тому, що треба прибіднитися, але не розумію таких питань. Мені ні зимно, ні тепло, від того, що буду знати скільки заробляє моя двоюрідна сестра . Для мене такі речі є частиною особистого життя людини. Якщо хтось мені каже, що поміняв роботу, то мені перш за все цікаво, що саме він тепер робить, які обовязки, які традиціі в компанії, а не скільки він заробляє...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  2. Demetra

    Demetra Well-Known Member

    Родичів я бачу дуже рідко, тому ми не надто близькі. І мені якось це не нормально питати про таке людину яку вперше бачиш( то я про чоловіка). Невже інших питань нема... Мене теж питали. Але я вважаю, що нема чого рахувати чужі гроші, та й яка їм різниця скільки я чи чоловік заробляю? То було питання в лоб. Я чуть під стіл не впала від такої наглості. А що про здоров"я чи захоплення вже не модно говорити? Зразу тре про гроші спитати за святковим обіднім столом?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 2
  3. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    А ви будьте такою ж наглою, аналогічне питання задавайте і тоді зразу відстануть
    --- дописи об"єднано, 17 Квітень 2015 ---
    Я впринципі не задаю такі питання, але в добре знайомих можу запитати, не для того щоб рахувати чужі гроші, а просто бо добре спілкуємося про все і різне, аналогічно і вони в мене питають, в нас взаємна любоф:girl_in_love:
     
    Останнє редагування: 17 Квітень 2015
  4. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    це невихованість
    кому захочете, самі скажете, а якщо це якийсь троюрідний вуйко, яке йому діло до ваших заробітків?
    для мене питання про доходи з тої самої лінійки, що спитати *як там ваш геморой*:girl_crazy:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 3
  5. Siania

    Siania Love Life

    Точно, мене в родині такого ніхто не питає, навіть моя бабця з якою я живу не випитує скільки я заробляю. Та навіть мамі не цікаво. Головне що гроші маю на головні потреби, а вже скільки, як захочу, сама поділюсь.
    Думаю таке випитують дуже зазадрісні некультурні люди.
    Якщо хтось з друзів поміняв роботу, то максимум можу спитатись чи нормально там платять, чи добра робота, умови, але не цифри.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  6. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    То так виходить, що живу у сім"ї заздрісників:girl_haha:, бо в мене всі в курсі і я тоже наших сімейних заробків. Маю на увазі тата, маму, сестру. А коли зовсім чужі таким цікавляться, то теж ніяковію, але одразу ж задаю аналогічне запитання, тоді вони начебто розуміють, що це питання якесь не дуже коректне
     
  7. juliaarduch

    juliaarduch New Member

    Знаєте коли хтось висловлює свою думку то перше про що я питаю"А хтось запитував вашу думку?" Я розумію що кожен хоче виговоритись але коли це вже просто занадто то іноді потрібно прикрити рота і показати напрямок з таким величезним ротом! Це перше! А друге це те що вивчаючи психологію у різних її напрямках я дійшла до висновку що ті хто обговорюють інших людей1) заздрять: 2) не досягнули нічого в житті про що мріяли і звідси зразу випливає і та сама заздрість! Скільки людей стільки і думок тому давайте не звертати увагу на інших людей котрі тягнуть нас до низу! Це наше життя а це їхнє кожен його проживає так як йому довподоби і відповідати ми будемо не за сусіда а за нас самих! Удачі!
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    Дивно, тема існує з 2011 року, я тут не пам'ятаю з якого, а ще нічого про це не черкнула. А питання ж цікаве! Вважаю, що якою б святою людина не була, її теми для розмов не обмежуватимуться явищами і подіями і рано чи пізно, надовго чи на хвильку, перейдуть на конкретних людей. І це нормально, бо ми живемо між людьми, спілкуємося з ними, маємо про них певну думку, а також своє бачення життя, яке не завжди збігається з баченням оточуючих, плюс нам дана мова та язик, щоб висловитись, з приводу чи й без. Щось в людях нам подобається, щось ні, щось викликає захоплення, а щось відверто дратує, і це нормально.). Звісно, не всі теми варто виносити на обговорення, та й не з кожним, ще й питання тональності.. Але чому «обговорювати» в цій темі асоціюється тільки з найчорнішим негативом, який виливається про нас за нашими плечима? Чи кожен судить по собі? Мені приємніше думати, що мооже, хтось про мене щось добре скаже )), до іншого переважно байдуже, бо я ж не доляр, щоб всім подобатись (хоча, буває, такі пересуди виводять з себе). І мені неважко та приємно згадати добрим словом чи похвалити добру людину, деколи потрібно виговоритись стосовно недобрих (на мою скромну суб'єктивну думку), реально легшає )). А свої найгірші думки про ближніх я таки тримаю при собі, тому, сподіваюсь, не виглядаю послідньою чорноротою баберою.))
     
    Останнє редагування: 11 Серпень 2017
    • Подобається Подобається x 7
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    я коли ще була дитиною, якось ніяк не розуміла, коли священник питав на сповіді "чи обговорюєш ти інших?", мені все якось не зрозуміло було, що то за такий гріх говорити про інших людей, так само як про події, вподобання, фільми і т.д., але, коли підросла, то зрозуміла, звідки ноги ростуть у того питання, священник чомусь не уточнював, чи обговорюються люди зі злістю, заздрістю, осудом, висміюванням, так, щоб зачепити їхні болючі точки...так що це питання рівня особистої культури, Як обговорювати інших людей.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. JinjerGirl

    JinjerGirl New Member

    Обговорюють інших люди заздрісні або невпевнені в собі. Це найпростіший варіант для них відчути себе особистістю - наговорювати на інших. З такими людьми перестаю спілкуватися відразу.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Ви ніколи не обговорювали життя інших? Але чесно).
     
    • Подобається Подобається x 4
  12. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    то все ж Обговорюють чи Наговорюють? А щось хороше сказати про інших не в їх присутності - такий варіант взагалі не розглядається?
     
  13. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    @Siania а я бачила таке що прямо випитують "А скільки там дістаєш?", кажеш нормально, а людина далі "Ну то скільки?" І вважають що так випитувати нормально. А як таких питаєш то говорити про себе зовсім не спішать :girl_crazy:Не гарно як обмовляють як тут писали щоб зачіпати людей за пробдеину для людини тему. Наприклад обмовляти в гостях як хтось поправився (а людина худіє), ну про заміжжя, коли діти як хтось ще не має і т.д., то який хтось такий-сякий, при тому що знають що людині не просто. І ті люди самі найчастіше не розуміють як смішно збоку виглядають. Оце і є погане обговорювання. А так то всі про всіх говорять і в родинах і на роботах в колективах, така людська природа :girl_yes2:
     
    Останнє редагування: 18 Серпень 2017
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  14. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Недавно в мого брата і його жінки було 30 років (в один місяць родились то разом і відмічали, зробили таке міні-весілля із всіми друзями і родиною). Одружені вони вже 7 років. І от брат перший тост сказав: тіпа вітаю жіночку і т.д і т.п -- "і щоб проятгом вечора не було дурних тостів і запитань про дітей -- ми активно над цим питанням працюємо (лікуються)". Отже, я завжди вважаю, що для того, щоб про тебе не говорили -- сам мусиш сказати те, що цікавить людей. Але не всі то можуть, є закриті люди і вони від того страждають.Про мене теж не особливо попліткуєш -- бо я все сама розповідаю
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Питання про гроші мене не зачіпає. Навпаки радію, що не все ще у нас в країні так зле і що люди ще не настільки закрилися.
    Я і сама можу запитати про доходи. З метою зрозуміти, що зараз робиться на ринку праці.
    На багатьох роботах люди підписують папери про не розголошення ЗП. Щоб не дай бог колега не взнав про зарплату сусіда і собі таку ж не попросив. А ми ще дивуємося, чому в Україні такі малі зарплати. А звідки вони будуть більші, якщо люди навіть не уявляють, скільки можна отримувати за їх роботу.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  16. jylanda

    jylanda занууууда

    То як то мусиш? То як хтось цікава Варвара, то я маю своє приватне життя (ну недарма ж його так називають, не публічне ж) вивалювати перед всім чесним людом? В такому випадку хай цікаві собі думають і говорять, що хочуть, нащо мені того, щоб пів міста брали участь в моєму житті? Справа ж не в тому чи закрита ти людина, чи ні, я дуже навіть відкрита людина, але разом з тим не вважаю за потрібне вводити в кирс мого особистого життя всіх людей з мого оточення.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 2
  17. ZenyaZol

    ZenyaZol New Member

    Ось така людська натура)