Дитячий гастроентеролог

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Flufftail, 20 Серпень 2010.

  1. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    в нас так - тримає до останнього, можуть бути трусики замазані, а кричить що какати не хоче, какає вже коли пре з неї і вона не взмозі того тримати, я так розумію що вона боїться самого процесу і уникає його як може, кал мені схожий на пластилін по вигляду
    в нас з цим проблеми, категорично відмовляєть їсти свіжі овочі, а ще не ість бурячків (хіба борщ з горем пополам), чорносливу, ківі, зате любить молочне, всю випічку, солодке(((, незнаю чим я маю її годувати?

    ми з понеділка збираємось на Орлика...
     
  2. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    випічку та солодке мусите максимально обмежити. з нами лежала дівчинка теж із закрепами, то в них уже почалися покращення, коли дитина відмовилась від печива.
     
  3. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    стараюсь, але то так тяяяяжко, вона так це все любить, то інколи тяжко відмовити
     
  4. Diana

    Diana мрійниця

    вставлю своїх 5 копійок і я, оскільки з малою 5 років років ходити по гастроентерологах,
    Заставна, Томків - діагнозу крім глистів встановити не змогли,Вівчарська Г.З - лікувалися в неї в денному стаціонарі - результат трішки був, але після лікування приймала нас тільки у пятницю, а саме у свій прийомний день, у інші дні не хотіла принципово, що для мене з роботою було проблемно. Реально допомогла Горайська Л,М. - хоч черги до неї були і по 3-4 год., але її лікування нам допогло
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Корисно Корисно x 1
  5. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    а який у вас був діагноз?
     
  6. Diana

    Diana мрійниця

    правильних термінів вже не памятаю, але були проблеми із травленням, якісь рефлюкси, запах з рота, не перетравлена їжа, алергія, дизбіози, гниття того всього, болі в животі+ ще щось із жовчним
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    Читаю я про дієту № 3 і там пише що молоко можна і молочні каші теж, а я думала що ні?
     
  8. Kotenya

    Kotenya Well-Known Member

    Влітку, коли з'являються фрукти, ситуація в нас трохи покращується, дитина какає через день.
     
    Останнє редагування: 16 Квітень 2015
  9. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    спершу нам інша лікар ставила лактозну недостатність, отже не можна нічого молочного (окрім сиру раз на 2 дні), я тоді відміняла, а ситуація у нас не покращувалась, а навіть трохи погіршувалася. якщо у дитини доліхосигма, то кисломолочне неодмінно треба, молочні каші можна (але трохи розбавлені водою і певні види - нам сказали їсти гречану, вівсяну, ячмінну і навіть добре розварену пшеничну, натомість жодної манки, пшоняну та кукурудзяну - рідко), сметану давати нежирну (нам передають домашню, то вона справді жирна, тому наполовину розбавляю).
    вчора рила інтернет, шукаючи інформацію про нашу проблему, то справді у діток схожі симптоми, хто має доліхосигму. головна рекомендація - підібрати дієту та продукт, від якого дитина буде какати. ще вичитала про оливкову олію, вчора дала малому і, о чудо, чи то олія, чи то кисломолочка уже втретє за день і малий покакав після 2,5 днів. буду пробувати давати зранку натще 1 ст. л., може, це нам покращить ситуацію.
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. oksanusyk

    oksanusyk Well-Known Member

    Це поліклініка. Талон брали в реєстратурі, це скоренько не займає багато часу. На рахунок лікарів, читайте дописи. Поки ми приймали все, що приписала Заставна (Ентерол + Лінекс + Креон + Ніфуроксазид) було все нормально. Перестали давати, знову почав боліти животик. Правда, на глисти так ще і не здали аналізів. Скоріше за все, ще буду пробувати попасти до Семен В.Д.
     
  11. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    а де приймає цей лікар?
     
  12. oksanusyk

    oksanusyk Well-Known Member

    В Охмадиті, але детальніше нічого не знаю (((
     
  13. Kotenya

    Kotenya Well-Known Member

    Як саме виглядає лікування доліхосигми у стаціонарі?
     
  14. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    По препаратах приймали Хофітол, Лактулозу, Кліктовину, пробіотики. З процедур - очищуюча клізма після 5 днів некакання, ендотон (гріття таке), лікувальна гімнастика (на ній були тільки 2 рази, бо малому категорично там не подобалось через злосного дядька, який то вів), пінка (такий насичений киснем коктейль) і ще якусь водичку в одному кабінеті пили. Шкода, що нам не назначили масаж, бо декому це допомагає. На цьому всьому покращення було рівно тиждень, а от приїхали після лікарні додому і маємо далі закрепи. То було 2,5 дні, то нині півтора дня некакання, то допомогла, як вище писала оливкова олія - зранку 1 ст. ложка, а вдень 1 чайна ложка. Не знаю, можливо, то неправильно, але мені зараз його треба розкакати якось, я від того роздутого животика, пуків, замащених трусиків 5 раз на день просто в депресію впадаю.
     
    • Корисно Корисно x 1
  15. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    ми такий пили минулоріч в санаторії в Скадовську, то моя мала не хотіла його категорично.
     
  16. Olja Viva

    Olja Viva New Member

    дівчата підкажіть будь-ласка у поліклініку, що на орлика потрібно заводити карточку якщо ми не зі Львова, чи достатньо талончика з реєстратури (бо я щось як туман). і чи дуже великі черги?
     
  17. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    я не заводила карточки, просто талончик. гастроентеролог в нашій карточці все написала. я була кілька раз, то великих черг там не бачила. деколи взагалі перша потрапляла.
     
  18. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Нам не заводили (але ми зі Львова). Адресу питають, коли виписують талончик, але, в принципі, документального підтвердження не вимагали.
    Черги як коли. Раз чекали десь до години, а раз нікого взагалі не було.
     
  19. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    Була я сьогодні в Горайської на Орлика, прийшли десь о 8:55год то були першими, взяли талончик в реєстратурі, але не взяли з собою карточки, то казала взяти на наступний раз, але ми зі Львова, за нами вже була трохи черга, але приймати лікарка почала десь близько 10год(((...
    А тепер про прийом: ми мали зі собою аналізи, але вона казала на наступний раз мати ще з собою кал, сказавла що може бути повязане з різними причинами (зміна харчування, нервові стреси, глисти...), дала нам лікування на тиждень і через тиждень ми маємо ще раз до неї прийти і тоді вона нас ще скерує на УЗД і подивиться чи лікування мало якийсь ефект і відповідно до цього можливо будемо ходити ще на якісь процедури і масажі, сказала дотримуватись дієти (виключити все солодке і свіжий хліб, смажене, солене, копчене...)+ багато пити і виписала наступне:
    Біоспорин
    Гастритол
    Софтовак
    Очисна клізма Пейдолакс
     
  20. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    до речі, не всім підходить. це гліцеринова клізмочка така маленька, мого малого просто не бере, йому ніякого дискомфорту не доставила. Але його і гліцеринові свічки не беруть, так що дивіться по малій.
    А як вам казали пити Софтовак? Бачу то на травах і є листя сенни, читала, що допомагає при закрепах. вашій дитині є вже 5 рочків (бачу в показах) чи то меншу дозу назначили?