"Ми вас вродимо!" або "окситоцинчику не бажаєте"?

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем syavych, 11 Серпень 2008.

  1. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Я не знаю, як там в Польщі з відповідальністю, бо в нас ніяк.
    Я після 2 пологів задалася цікавим питанням. Моя докторша страшне любила розказати, що в неї досвід купи тих пологів і от треба стимулювати, бо інакше то все погано закінчиться. В них там є протоколи і свої особисті заскоки, тому фактично в межах пологового, якби лікар не поставив стимуляцію і потім сталася якась біда - лікар винен. Але ж її завжди ставлять, якщо виходять ті 12 годин! То звідки в межах пологового буде протилежний негативний досвід? Тобто всі ті випадки екстренних КР практично завжди за схемою: прокол (якщо ще не тріс міхур) - недостатньо перейм - час виходить - стимуляція - промедол - серцебиття падає - КР. От якраз стимуляція і спричиняє проблеми з дитиною. Під час перейми не надходить кисень до плоду нормально, тому природа і придумала проміжки між ними. А на штучній стимуляції проміжків майже нема. Звичайно 2-3 години під крапельницею і 10, як в декого буває, то різні речі, але загалом гіпоксія і т.п. явище поширене.

    Ну от якось так виходить, що лякають насправді бабайками. Аж цікаво, який відсоток екстренних КР проводять лікарі не після стимуляції.

    Так, то не має бути тому, що на форумі пишуть, то має бути внутрішнє відчуття спокою на свою дитину. Я з другою 6 годин була вдома. Якби поїхала відразу, було б те саме, що першого разу.
     
    • Подобається Подобається x 8
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

     
    • Смішно Смішно x 1
  3. Raven

    Raven Мама малятка

    От в мене теж, але то була ерозія. Пішло відкриття, а я перейм не відчувала взагалі. Води таки пробили, мій тиск ніяк не падав, тут перйми стали таки відчутні. На повному відкритті лікар не дочекався потуг і поставили крапельницю. Дві потуги були болючі, а потім сказали тужитись і мені ніби рубильником відключило, біль прейшла повністю я зосередилася, щоб тужитись на переймі. Тужилась я довго, мала йшла з ручками, ледве шийку пройшла і там застрягла. Я розкисла, але лікар не давав розлабитись. Все казав, давай, заради дитини, скоро побачитесь. Тай перспектива вакууму мене лякала. Десь мало не годину те моє туження зайняло. От зараз думаю, що без капельниці мені б сил не вистарчило, бо перйми явно сильніші стали.
    Після пологів сили ні на що не було, півлітровий термос з чаєм мені відром з водою здавався.

    В сумі пологи в пб зайняли десь зо 3 год.
     
  4. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    промедол
    Стимуляція. 2 крапельниці. анальгетик застосовувався . не можу сказати про шалений біль- скоріше просто нетиповий, не той, на який налаштовувалася і який був 12 годин до стимуляції. Бо із стимуляцією ( вірніше, необхідністю лежати) припинився біль у животі ( тобто стандартні перейми), зате почався безперевний біль по хребту і всіх костях тазу. Низ живота перестав нити узагалі.Промедол не подіяв на мене ніяк. Усі 17 годин пологів була при ясному розумі, не відключалася, не спала, нормально йшла на контакт, усвідомлювала і пам ятала все, що роблять і все, що вводять
    аналогічно. Стимуляція якихось особливих наслідків не потягнула
    стимуляція може мати багато наслідків. Але зараз тут ще трішки у на теж люблять робити перегин жінки і все спихати на стимуляцію- кривошию, гіпертонус, мало не дисплазію теж приписують :). То дуже індивідуально. З тим же гіпертонусом нестимульовані малюки стикаються не менш часто, ніж стимульовані.Тут ще грає роль оте, що в нас лікарі дуже люблять ставити діагнози при найменшій підозрі,які за кордоном не вважають за діагноз при таких показниках. Тому і направду, як Вікторія пише
    --- дописи об"єднано, 18 Квітень 2015 ---
    тут просто той варіант, що лікар боїться відходити від протоколу. Бо якщо дійсно щось піде не так, і не дай Боже породіля чи її родич підніме шум,пчнеться службове розслідування. То дії лікаря під час пологові будуть повністю звіряти по протоколу. І давати висновки. ТОму йому простіше не брати собі зайвого клопоту і діяти дійсно без відхилень протоколу. У випадку чого- він "чистий"
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Isa

    Isa Well-Known Member

    Десь в іншій темі одна форумлянка, здається @Orman, сказала на таку фразу, що, коли ми не ідемо в пологовий одразу, ми беремо відповідальність на себе і коли ідемо до лікаря, теж та відповідальність на нас...вона

    моя докторша, здається та сама, що і у вас, казала, що у них так по правилам - якщо відійшли води і нема перейм, то чекають 6 год, далі стимуляція, бо якщо чекати 12 год(я їй про то сказала, що знаю, що треба чекати 12 год), то тоді вже одразу КР...коли я то почула, то так налякалась, що вона дійсно може прокесарити..що думається, що через ті всі стреси в мене і не починались перейми ніяк...

    от не знаю чи то у всіх так, чи то коли стимулюють, як часто слухали серцебиття дитини?...я все що запам*ятала добре, що постійно, що 5-10 хв слухали серцебиття

    а чого в нас такий якись протокол, звідки взялось ось ті проміжки, що 12 год і треба стимуляцію і т.д.? і чи за кордоном так само?
    і трошки офф, але от те "боя ться відходити від протоколу", а коли вони витискають дитину і тому подібні стимуляції, то не бояться чомусь...
     
  6. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Мене ніхто не стимулював, хоча води відійшли вночі і 1шій ночі, і в 16тій я родила. Легенькі схватки появились в 10тій ранку, в 12 тій вже було 4см відкриття, в 16 год я родила за 2 потуги. Мені попався такий лікар який сидів і чекав і все мене сам заспокоював що все пройде добре що роджу без капельниць і пігулок.
    Так, в моєї донечки не було спочатку ніякого гіпертонусу, дитина перші 3 міс була спокійна, їла, спала. Тонус м"язів появився проявився після прививки АКДС тоді і почались крики по ночах і відмови від грудей (більше їх не робила і не буду робити).
    Я теж таке чула від багатьох львівський лікарів, коли ходила з ними домовлятись. А мій дохтір (м. Рівне, Пологовий на Мірющенка, лікарня доброзичлива до дитини) чекав і дочекався, потім ще сказав що все буде ок, бо шийка швидко відкривається.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Fistawka

    Fistawka Well-Known Member

    Думаю, що так і є, насправді.
    Але. МОї пологи не були стимульовані і на плановому огляді в невропатолога, в 1 міс малого, лікар на Орлика була дуже здивована тим, що дитина без найменшого гіпертонусу. Сама спитала чи я часом по дорозі в пологовий не народжувала, бо видно одразу, що пологи були не стимульовані:girl_smile:
    Я до того, що раз невропатолог співставляє стимуляцію і гіпертонус, то значить якась залежність таки прослідковується.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  8. Мар'яся

    Мар'яся Moderator Команда форуму

    Я 12, і мені було дуже комфортно. Можна було б ще зо 2-3 годинки побути вдома, але то вже чоловікові ставало дискомфортно )
     
  9. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Щодо побічних дій окситоцину. Я думаю що саме завдяки влитим у мене 2 дозам, малий був жовтий як апельсин 2 місяці, мав кефалогематому і спав десь до 8 місяців дуууже погано (при тому не маючи ніяких коліків-газиків)...
     
  10. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    стимуляція- підвищене спазмування-можливість гіпоксії- неврологія. Таке ж може спостерігатися і при нестимульованих стрімких пологах. Аналізую 6 найближчих діток -пологів у нашій родині: 2 пологів стимульовані ( включаючи мої), 4 - ні. У 2 стимульованих не було в дітей ніякого гіпертонусу, в 4 нестимульованих- 2 мали, 2 - ні.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    та бо так і є. В ідеалі ми прислухаємось до думки компетентного професіонала за потреби, тому що самі не можемо бути експертами у всьому, або, якщо компетентних немає - то вчимось самі, там де можемо. Шкода, що в нас зараз така ситуація склалась, що провести без втручань можна хіба еталонно "правильні" пологи, або стрімкі, а все решта - банально обмежено тими ж протоколами і всі себе страхують. Хоча, думаю, з часом то буде таки рухатись в сторону натуралізації, так же як з ГВ це відбувається, та й, зрештою, пологи у наш час, погодьтесь, таки відбуваються комфортніше, ніж в часи наших мам.
    та бояться мабуть гіршого, за принципом меншого зла.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Уточню: 6 годин після відходження вод. Далі старша прокинулася стало дискомфортно.
     
  13. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    я вже писала, що в мене чеаали 12 годин і тоді сказали, що му стимулювати, бо такі правила. А в приватній вже би прокесарили, як мою знайому. В державній до кесарева чекають 24 години, ну звичайно ж то від ситуації залежить
     
  14. Nana11

    Nana11 аспіранточка

    Я ніколи не буду знати точно, бо я не знаю як би було "без", але то шо я була страшно настимульована а мала мала жахливий гіпертонус то факт. Ручки до 4 місяців взагалі від себе не відтягувала, і не могла лежати на спині. 12 годин стимульваних перейм, без відкриття шийки, не думаю шо воно могло пройти безслідно.
    Зараз моя гінекологставить в мене ектропіон, тобто виворіт шийки матки, який повязує з підтисканням малої на потугах, бо за 12 годин стимульованих схваток я не мала сил.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    А від чого залежить скільки ті стимульовані пологи тривають? Бо я за шість годин народила, ну і вже писала , що таких аж дуже болів не було. То може різні дози дають? Бо в мене, напевно повністю стимульовані. Бо як іхала в пологовий то тільки трохи болів поперек і живіт тягнуло, ну відчуття як на місячні. Вкололи і пішло, але так трошечки, вже так щоб сказати що боліло нормально, то це було десь за годину - півтори до народження малого.
     
  16. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    @Nana11, а в кого ви народжували? Цікаво, хто проводив так пологи, і як лікар (чи лікарка) вам то потім пояснив?
     
  17. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    До тепер не знаю, чи була в мене стимуляція)) Лікарка казала що все відбулось абсолютньо природньо, а я тут начиталась всякого і засумнівалась, поможіть розібратись:girl_yes2: Діло йшло так: ввечері десь біля 19.00 почалось сильніше підтікання вод (взагалі вони вже потрохи підтікали весь цей день, і попередній, так що я ходила навіть з прокладкою, але тагого щоб враз вийшла "пробка" і хлинули води конкретно в мене не було, як дехто розказує, значить по різному буває). Ще ті останні дні перед родами мене поболювала спина, тягнув поперек (мені казали що то "предвісники"). Потім ввечері посав сильніше боліти живіт, і потім настільки сильно і періодично, що викликала чоловіка з роботи, бо "вже пора" :connie_pull-pigtail По дорозі він підхопив лікарку з дому, заїхали за мною, і ми поїхали в ПБ. В машині мене вже сильно боліло, і була періодичність, лікарка казала що так має бути і скоро значить "піде процес". Поки там оформили документи, я перевдяглась в свою сорочку, мене лікарка подивилась, і сказала що "відкриття 4 пальці" (якщо не помиляюсь), і ще казала що "ти кіпішу навела що я думала ти вже родиш, а там "тільки 4 пальці" , потім памятаю казали що є "шість пальців". Я щось в тому не дуже розібралась на той момент, а вже була в родзалі. Казала що поставить крапельницю з но-шпою, чи то ще з магнезією, і якщо буде аж дуже боліти, що дадуть в крапельницю ще "щось наркотичне" :girl_crazy:(назви точної не памятаю). Певно що то все дали, бо боліло мене нестерпно, і я признаюсь, навіть не відмовилась би від епідуралки:girl_crazy:, але розумом розуміла що то шкідливо, і лікарка ще насварила мене що "дурниці говорю, ніяких епідуралок":girl_mad:. Так щораз слідкували за процесом, слухали серцебиття диитини, шийка потрохи розкривалась більше (але нічого вручну не розширяли, вод не пробивали і інших маніпуляцій не було), і десь біля 23.00 народилась мала. Зробили лише надріз, бо йла вона плечками, щоб полегшити то все (казала лікарка що мала вже трохи синіти починала, ому треба швидко було тужитись, я старалась, але надрізати довелось) і не порватись мені. Сказали, що вважається що то були досить швидкі роди (чи стрімкі не пригадую щоб казали, та я ще подумала, як то вважається швидко і легко, то що переживають жінки що по 12 і більше годин проводять у болючих схватках і з різними маніпуляціями:girl_impossible:). Малу одразу приклали до грудей, вона поїла молозиво, у записах 9 балів за шкалою Апгар.
     
  18. Orman

    Orman Модератор-бомба

    вірити-вірити... тобто ви не вірите тим всім дослідженням і живим прикладам, а лікарці (одній) - на всі 100%. Нелогічно і непослідовно, але маєте право.

    Про відповідальність - перекладення відповідальності на лікаря - ваш вибір. Наслідки цього вибору - ваша відповідальність.

    Шкала Апгар - це ні_про_що, там більше балів дають коли дитина голосніше кричить.

    на основі чого ви це кажете? ну і звичайно, що не завжди. Якщо мама спинним мозком відчуває, що щось не так, то треба бігом. Але просто "боюся", "боюся, бо лікарка сказала боятися" і "боюся відповідальності" - це все не те. Ну тобто я розумію, що 95% їдуть саме з таких причиин, але половина з них потім тут же на форумі пише, що поспішили.

    про свої "води" я вже парканадцять разів тут писала. Тому прошу не перепитувати, "а що сидіти?", "а що як зелені?"

    до чого я це все кожна жінка має свій розум, чуття і вибір. Просто, зазвичай вибір робиться на основі одного речення одного лікаря "як тільки води відійдуть - зразу в ПБ".
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Моя не кричала взагалі :P хникала
    Я 3 зміни перейшла, через мене стільки тих лікаріа пройшло. Ну та, всі лікарі дурні і нічого не знають.. Нє, я все розумію, але я просто написала свою думку. Я на лікаря не вчилась і в родині нікого не маю тої професії, тому ну як я можу бути певна в тому , що там в животику моїй дитині всього вистарчає , якщо води вже пішли? То круто мати таку віру і певність, я не маю.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Orman

    Orman Модератор-бомба

    еммм, почитати? Ну і логіка моя залізна. Дитина ж там не воду п'є, а через пуповину забезпечується. і зрештою лікар теж не знає чи вистачає, чи ні. Він презюмує. Причому завжди в сторону "не вистачає".



    і ви вже написали основну причину. Вам страшно. Мені правда, щиро шкода. Бо коли не давати страху розійтись, рішення можна прийняти виваженіше.



    я це написала до того, що шкала з такими критеріями в мене довіри не викликає
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1