Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Ука, 13 Березень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    Гігієни дотримуватися - це зрозуміло, руки часто мити, слідкувати, чи лікар руки обробила, чи рукавички одягла.
    Але - скільки всякої зарази на тих же грошах, з якими породіллі мають постійний контакт відразу, а на мобільному.
    Та й взагалі.
    Особливо мене дивують слова, що жінка в різний часз з різними дітьми принесла з різних пологових стафілокок. То тільки ще раз доводить, що у неї він активізувався при ослабленому стані (пологи і т.п.).

    А ще - недаремно ж придумали мазок на стафілокок брати під час вагітності. А вагітні по форумах радять перед здачею ніс там промити ретельно, щоб раптом нічого не висіялося. Не розумію, кого ми хочемо обманути, і навіщо.
    Але винних легко знайти завжди - це ті, що крайні.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    А я думаю - навпаки. В нас занадто старанно у вагітних все виявляють і лікують. В мене колись стафілокок постійно висівався і лікуванню не піддавався. Але четверо пологів на Мечнікова - і жодних проблем ні в мене, ні в дітей.
     
  3. shpuljka

    shpuljka Member

    Я бачила вже ваші дописи і роз' яснення, але погодитись з тим не можу.Напевно тому, що відчула все на власній шкурі і тепер з перерізаними грудьми і купою інших проблем говорити " ну шо тут поробиш, внутрішньогоспіталка- це біч усіх лікарняних закладів у всьому світі. Вона є усюди. І щороку тисячі людей гинуть власне від внутрішньогоспіталки. Добре шо хоч жива з дитиною лишилась " - ви мені вибачте, це абсурд. До чого тут влада? До того, що такі пологові при таких спалахах внутрішньогоспіталки потрібно закривати і все..крапка ., а не прикривати то все.Що має робити ЗІК? Та хоча б публічно заставити Шекету пояснити, шо діється в їхньому роддомі, чому замовчують причини 7 смертей новонароджених, то по вашому нормально.Я народжувала 2 листопада, з 3- го вже не приймали породіль, а от те, що знову буде закриття, бо висіяли чорт зна яку заразу, говорили між собою санітарки ще днів 5 перед тим.То чому не попередили породіль, не перевели в інший пологовий а почали всіх стимулювати як би подуріли, грошики ж бо можуть втекти. Як санстанція дозволила ще майже тиждень працювати?.І якби я не стикалася з тим так тісно за останні пів року, то б не стверджувала, що саме на мечнікова внутрішньогоспіталка зашкалює і треба той роддом спалити.Бо чомусь, як приходиш до лікарів зі стафілококом перше питання "а ви часом не на мечнікова народжували?" ... Трохи змушує задуматись.І я не впевнена в тому, що у всьому світі це нормальна ситуація.Там хоч є статистика, в нас її ніхто не веде, тому й не в курсі чи то 2 мільйони чи то вже 10 постраждали від того. Бардак і все тут.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  4. shpuljka

    shpuljka Member

    І ще, хочеться дописати, що коли біда так близько вас торкається, пролито стільки сліз, пройшовши купу лікарів, перетерпівши стільки болю і кожен ранок бачити шрами по грудях, які нагадують про той жах, в носі я мала статистику і якісь безглузді пояснення. На все є своя протидія.Я хочу народжувати здорових дітей і бути здоровою жінкою і мамою. Тому хай думає МОЗ, влада і всі інші як то забезпечити людям, нехай валять старі приміщення - будують нові, на те вони сидять в кріслах. А не для того, щоб на чужому горі заробляти гроші, кругова порука.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  5. VERO

    VERO Well-Known Member

    Всім, хто боїться внутрігоспіталки та стимулювання, раджу їхати народжувати в Новояворівськ. Там супер умови. Надзвичайно чисто. Все відремонтоване. Ніхто навіть не пробує натякати на подяку. Не догодовують і не дозволяють догодовувати діток. Пологовий не буває заповнений більше, як на половину. В палаті перебуває лише одна мамочка з дитиною. Так як палати розраховані на 2 породіль, то може хтось із рідних навіть ночувати. Дуже багато знайомих там народжував. НІХТО не мав жодних наслідків пов'язаних із лікарняними інфекціями. Головний лікар Мороз там цар і бог. Достатньо лише його прізвище озвучити, і всі проблеми відразу вирішуються. Домовитися із лікарями неможливо. Пологи приймає чергова бригада. Був тандем мама-синок. Коли мама вдень оглядала так, щоб синок вночі пологи приймав. Зараз цю схему прикрили. А якщо ще мати ДП-ні знання, точно ніхто жодної зайвої маніпуляції не проведе. Моя сестра там народжувала. Рекомендую)
     
    • Інформативно Інформативно x 6
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    ок. закривати. Остаточно. Тобто, якщо зараз закрита Батальна, через що переповнені ніші пологові і це- ризик спалаху внутрішньогоспіталки в будь-якому з них ( що і наглядно було продемонстровано по Мечнікова минулоріч), бо 3 пологових не справляються з тією кількістю вагітних, то зараз, по логіці треба нафіг Мечнікова закрити. Ок, хай не працює ще і Мечнікова узагалі. А тоді, коли загнеться він внутрішньогоспіталки Джамбула- його закривати і крапка. Ну і коли прийде час Меду, як єдиного пологового, що залишився і з усіма витікаючими наслідками- тоді вже вдома всім народжувати. Зате без внутрішньогоспіталки. Так в чому проблема- хто зараз заважає вдома народити?Хто хоче і чується в силі- народжує.І не звинувачує увесь світ. Ніхто примусово у конкретний пологовий жінку не тягне ( сто раз писалося, світ клином на одному пологовому зійшовся, чи медом на Мечнікова намазано? ), ніхто НАВМИСНО ні мам, ні дітей не заражує ні стафілококом, ні іншим .Ні на Мечнікова, ні в інших пологових. Але ризик підхопити є у кожного і усюди.

    нахай кінь думає- у нього голова велика. Вибачте, але ви пишите нереальні речі в теперішніх умовах.
    ви можете навести факти загибелі 7 новонароджених від внутрішньогоспітальної інфекції? Дуже прошу надати підтвердження. Факт був один-після чого і закрили в листопаді.
    9 пологів за останні роки найближчих людей на Мечнікова ( в тому числі і в "критичний період")- ніхто нічого не приніс. Так само ніхто нічого не приніс ні з Батальної, ні з Меду. Один був єдиний випадок- з жамбула. І власне по тій причині, що тоді там спостерігався підвищений рівень внутрішньогоспіталки, а у мами з дитиною склалися всі "сприятливі" обставини для її підхоплення. То що,Джамбула палити і закривати? А в 2003-2004 треба було Батальну спалити, бо звідтам валом йшла внутрішньогоспіталка. І теж усі знали, і дозволяли приймати пологи. Та навіть якщо під корінь знищити пологовий, відбудувати з 0, через півроку функціонування там знову буде вся та сама внутрішньогоспітальна флора. І в певний період вона знову дасть циклічний спалах.
    Чим менше завантажені пологові, тим більша можливість дотримуватися усіх профілактичних норм усім- і медперсоналу і мамам. І тим більша можливість знизити ризики. Ніхто зараз не побудує в місті з 0 вам нових пологових. Он на Батальну коштів вже другий рік немає. ТОму все решта- то демагогія. І чим менше в місті функціонуватиме пологових- тим більше форс мажорів виникатиме.
    --- дописи об"єднано, 19 Квітень 2015 ---
    стафілокок висівають у багатьох вагітних ( та і не тільки вагітних, просто у вагітних імунний захист знижений і легше виявляється носійство). Лікарі в ЖК самі вагіним кажуть перед аналізом ніс промити хлорфіліптом, щоб в обмінку "чистий" результат записати і щоб їх не чіпали.
     
    Останнє редагування: 19 Квітень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. shpuljka

    shpuljka Member

    В мене таке враження, що ви просто ангел-охоронець всіх львівських роддомів і їхньої внутрішньогоспіталки, бо дуже бурно реагуєте на всі дописи щодо закриття пологового і тому подібне. Я тут розбиватися не буду, може й справді, хай кінь з великою головою і думає як то всім народжувати, може таки щось і придумає...А на рахунок фактів і статистики, вибачайте, але проти вас я тут безсильна,тому й фактів не наводжу.Зате ви статистикою і фактами оперуєте серйозно в кожному дописі, добре підготувалися.Нехай кожен вирішує особисто, нічого проти не маю, але вас просто зрозуміти не можу.Тобто, по вашому, народжуйте дівчата на мечнікова, а потім нам розкажете попали чи ні..і ми знов тут напишемо " ну напевно вам не пощастило, бо якраз був спалах, а моя знайома народила між спалахами і пронесло.."і так далі й тому подібне.. Тут відгуки про пологові будинки, отже мій про пологовий на Мечнікова негативний. І все тут. Бо ті демагогії горохом об стіну не для мене...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  8. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    по моєму написано конкретно
    :)
    Я за те, щоб працювали усі пологові, щоб вагітні не циклилися на одному-двох ( бо справді і в р-нних не гірше), щоб ввивчали і вживали усі можливі від них самих засоби профілактики, а не надіялися на "авось".
    А народжувати кожному там, де в нього душа лежить. Хороші лікарі є усюди
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    На мою думку, це як з лікарем. Якщо був невдалий досвід, то звичайно радити його аж ніяк небудуть. Так і з пологовим. Але той факт, що якщо закривати один за одним всі пологові, то ситуацію це не покращить точно. В мене був КР на Мечнікова, і все ок. Знайома народжувала на Джамбула, то майже як у вас ситуація. Закрити і його? Власне кожна жінка не застрахована від того, плюс кожна має різний імунітет, стан після пологів, гігієну. Спрацьовує такий фактор.

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. ohra

    ohra Well-Known Member

    от і мені так радили і я так спочатку хотіла зробити. але, дійсно, кого так можна обманути? хіба себе, бо пологовому, що - не висіялось ну і добре. а так може увагу звернуть і я я буду знати про можливі ризики.
    а на рахунок пологових, в мене 3 коліжанки родили на мечникова, дві нормально, а в третьої загноїння шва після кр, операція на грудях.
     
  11. Chekay

    Chekay Well-Known Member

    Погоджуюся на 100%
    Тут ще фішка в тому, що той стафілокок,(якщо він є у вагітної), що не висіявся через промивання, від неї нікуди не дінеться, це ясно, але її організм то з ним вже "зжився", а поселять її у після пологову палату з "чистою" породілею, або кількома - тоді вже і внутрішньогоспітального не треба, сама проділя його там за 3 дні нароздає стільки..... А якщо там 2-3 таких "мудрих" і одна справді "чиста" , то результат, мабуть, пердбачуваний
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  12. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

     
  13. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    Мені тут знайома наполегливо радить в Стрий аж їхати в пологовий.
    Не нахвалить просто, вже слухати не можу.
    Це при тому, що ще любить розказувати, як пологи проходили - і дитину витискали, і тужилася так, що аж зуби покришилися, і крововиливи в очах, і кишка вилізла.
    Але то так не повезло, бо пологи важкі, а лікарка молодець (бо знайома подружка).

    Мені от цікаво, як то та лікарка їй ті пологи вела, що до такого довела.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Ну умови там ненайкращі, особливо паталогія, хоча палати чисті, ліжка німецькі зі всіма понтами(я вчора розважалась:) ) , але є й ліжка прості, але матраси з тих кращих, ортопедичних. А от туалет, ванна :facepalm:
    Є індивідуальні післяпологові палати, то там вже значно краще(була і бачила) ремонт, туалет і душ - все чистеньке, жалюзі і вікна нормальні, і ті ж німецькі ліжка. А якщо загальні ПП, то там останній раз була 7 років тому, умови були на 3, але зараз кажуть зробили ремонт, є навіть палати де на 4 породілі окрема душова з туалетом, таких здається дві палати. Ну але я їхала туди не за умовами, а їхала за лікарем.
     
    • Корисно Корисно x 1
  15. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    Так і я ж про лікаря.
    Мені все одно, якого кольору стіни ;)
     
  16. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    А то вже скільки людей, стільки ж думок, тому навіть не буду радити свого лікаря Вам, хоча я ним задоволена на всі 100
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  17. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    Як сказати мого співробітника дружину там добу промучили , а потім так прокесарили що такого вертикального рубця з кривими стібками навіть в кунст-камерах не показують...а доня померла
     
  18. Raven

    Raven Мама малятка

    Горохів, мені про той пб оду прям співали
     
  19. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Знаєте, районний пологовий -- воно добре, коли все добре. Так само і вдома добре народжувати. Але я, хоч страшна оптимістка і думаю лише про хороше, все ж би не ризикувала, живучи в обласному центрі і маючи можливість користуватись усіма "благами мегаполісу" все ж би не ризикувала їхати у райцентр. От останній приклад. Наш знайомий-львів"янин одружився із дівчиною із Закарпаття. Живуть у Львові, але на останні місяці вагітності вона вирішила їхати до батьків. Ну і вирішила там народжувати, бо батьки -- уважаємі люди -- і для них в пологовому все по вищому розряду. Народжувала вона дуже довго, лікарі вже жаліли, що не зробили КР, дитина не дихала і її відразу повезли в реанімацію в лікарню. Ну зараз вже все ок, відкачали. Але я думаю, що у Львові таких проблем не було, і швидше можна було б прийняти рішення про КР, і, можливо, не довелось би в лікарню везти -- бо ж обладнання у львівських пологових куди краще і більше, ніж в районних
    --- дописи об"єднано, 19 Квітень 2015 ---
    О, і моя знайома із Радехівського району туди збиралась, казала, що гарно і дешево. Але води відійшли і гнав її сільський фельдшер своїм авто до Львівського меду і навіть ні про який Горохів не думав
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Raven

    Raven Мама малятка

    Там кровотеча була, вибирали, що поближче.
     
Статус теми:
Закрита.