Що читаємо? (2)

Тема у розділі 'Читальний зал', створена користувачем Virchuk, 2 Вересень 2013.

  1. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    Зараз читаю Гавальда Анна. Я би хотіла, щоби хтось десь мене чекав. Дуже гарно мені читається, подобається такий стиль оповідань. Як на мене, чимось схоже на Б.Райнова, тільки менше соціальних тем і більше лірики і внутрішніх переживань. Думаю, повертатимуся до неї не раз.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. я_тут

    я_тут Well-Known Member

    По рекомендації з цієї теми прочитала Джоджо Мойес "до зустрічі з тобою"
    Сплакалась... задумалась...
    чи змогла б я...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Прочитала Дж.Остін "Гордість та упередженість". Ну загалом я очікувала більшого. Після перегляду фільмів 2005 та 1995 років (якщо не помиляюся з роками), книжка видалася трохи спрощеною в тому плані, що мені замало описів природи, зовнішності героїв, їхніх думок. Багато діалогів, які досить точно передані у фільмах. Припускаю, що то такий мені переклад попався. Не скажу, що не сподобалося, сподобалося, бо люблю історії з Хепі ендом. На черзі Е.Бронте "Буремний перевал".
     
  4. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Прочитала Гійома Мюссо "После". Сподобався і динамічний сюжет, і все-все)) Книга про любов, про справжні цінності, які ми починаємо цінувати лише на порозі смерті.
    Перед тим ще прочитала книгу "Про що мовчать француженки", навіяну мені твором "Французькі діти не плюються їжею". Теж така легка, в якій американка захоплюється француженками, аналізує їх відмінності))
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Олена Печорна "Фортеця для серця" так мене захопив, що я умудрялась читати навіть співаючи малому ))), хоча на перших сторінках здався мені нудним та похмурим і навіть хотіла закинути читання, аби не навіювати на себе тих емоцій.
    Зараз дочитую Мойеса "Вілла "Аркадія", насичена та цікава з двома сюжетними лініями. Залишилось мені зовсім трошки і таки сподіваюсь, що вона не матиме такого печального закінчення
     
  6. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    Читаю зараз "Сто років самотності" Маркеса - вже 400 стр прочитано, стільки всякого сталось, а попереду ще 1000 стр, є сенс читати далі?
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    О, там і далі багато чого станеться. )) Мені Маркес дуже подобається (хоча часто чую негативні відгуки, зокрема і про "Сто років"), єдине, що в тих Буендіа-тезках заплутатися можна запросто. Але якщо Вас втомила третина книжки, то може, варто зробити перерву..
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. Katarunka Sachenko

    Katarunka Sachenko New Member

    А хто автор "Оскар і рожева пані"?
     
  9. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Купила братові на подарунок ретророман " адвокат з Личаківської " Андрій Кокотюха , то прочитала скоріше, як подарувала :girl_blush2::girl_crazy:... Перші сторінки туго читалися, а далі файно читалося. Цікаво було читати про давній Львів , вже дуже хочу прочитати продовження " Привид з Валової " :girl_in_dreams:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. vasyalesya

    vasyalesya New Member

    Ерік Еммануель Шмітт
     
  11. Alstroemeria

    Alstroemeria Well-Known Member

    Прочитала "10 слів про вітчизну" Олексія Чупи, викликає неоднозначні почуття та враження. Роман про пошук кращого життя за межами України, про любовний трикутник, зраду та брехню, незрячість та егоїзм. Зачіпає дискусія героїв (польської письменниці та українця) про Львів (українське чи польське місто), ставлення до історичного минулого та націонольну пам'ять. Збагачує сюжет опис вулиць польського міста, мандрівка героїв сучасним Львовом та розповідь про кота Пілсудського, який полюбляє пити чай:girl_smile:
    Станіслав Лем "Високий замок" - автобіографічна розповідь письменника про дитячі роки. Цікаві описи Львова 20-30 років, розповіді про становлення творчої особистості автора..
    Марек Краєвський "Еринії" - події детективу розгортаються у довоєнному Львові та побудовані на розслідуванні вбивства малого хлопчика. Обурюють розповіді про вбивство та тортури дітей:girl_cray: Зацікавлюють розповідь про довоєнне місто та несподівана розв'язка.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  12. vasyalesya

    vasyalesya New Member

    Мені спочатку теж туго йшло, а потім сподобалось... Рада, що прочитала.
     
  13. IrynkaMandarynka

    IrynkaMandarynka Well-Known Member

    Я теж нещодавно прочитала "Сто років самотності", правда вже вдруге, і з не меншим задоволенням :) Так що не кидайте!
    Зараз читаю біографічний роман Волтера Айзексона про Стіва Джобса, надзвичайно цікаво читати про розвиток комп'ютерного світу.
    А ще нещодавно читала "Теплі історії до кави/чаю" Надійки Гербіш, чудові книги, однозначно варті уваги, дуже гарна мова і зігріваючий ефект для душі :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  14. MorsImmortalis

    MorsImmortalis мирний атом

    зараз в процесі "Волхв" Фаулза. початок йшов мені цікаво і швидко, друга частина книжки йде досить повільно. я трохи вже втомилась від тої заплутаності. "Колекціонер" подобався більше. але це ще ж не кінець..
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Читаю С.Кінг "Містер Мерседес". Сюжет цікавий, но о те сучасне писево:facepalm:, ну неможливо читати....Якісь матюки, "дешеві словечка"....
     
  16. shparynka

    shparynka Well-Known Member

    Дівчатка, хто читав Миротворець- Любка Дереша? Син хоче читати, а я не знаю, чи то підходяща література для 14-річного хлопця.
     
  17. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    Справді, легко і приємно читаються, добрі на погану погоду і такий же настрій, особливо якщо вдома немає шоколадки. Але можу читати не більше 1-2 історій на раз, інакше починає боліти зубчик - направду, як на солодке )).
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Ziben

    Ziben :)

    Я цю книгу "мучила" десь пів року, то кидала, то починала читати знову. Але потім знайшла в інтернеті схему родового дерева сім"ї Буендіа і пішло легше). Вже не листала кілька сторінок назад щоб згадати про кого саме йде мова.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    "Ніч в Лісабоні" Ремарка.
    --- дописи об"єднано, 22 Квітень 2015 ---
    Теж була в моєму віш лісті. Кажете, гарна? :girl_blush2:
     
  20. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Франсуаза Барб-Галль "Як розмовляти з дітьми про мистецтво"...Багато водички, але є і цікава інформація.
    [​IMG]