У чому вбрані наші дітки?

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем viltis, 10 Квітень 2009.

  1. viltis

    viltis Well-Known Member

    Я останнім часом стикнулась з проблемкою --ніяк не можу вгадати, в що саме вдягнути свого малюка, щоб йому не було жарко-холодно. Одні дивлячись на мого хлопчика кажуть, що я його парю, інші кричать, що здуріла, бо маленьку дитинку залегко вдягнула. Та й погода в нас така мінлива. То я зранку дзвоню до мами ( вона гуляє з собакою, і питаю чи жарко, і як вдягати приблизно) а потім в обід перевдягаю, бо стає дужже жарко.

    Як правильно визначити кількість одягу???
     
    Останнє редагування модератором: 6 Вересень 2015
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    В нас рідко коли руки теплі, хоч і тепло вдягнутий. Ну, але в нас температура вище 19 не піднімається дома. Як 20 набігає, то вже дуже душно, особливо дитині. Як десь в гостях така Т, то весь мокрий і червоний.
    На холодні руки не звертаю уваги.
    Вам би, якщо є така можливість, зменшити температуру в кімнаті, бо то дуже недобра температура для дитини, повітря напевно сухе. Частіше провітрюйте.
    Ну і при такій температурі я б напевно на короткий руках вдягала без ніжок і шкарпеточки тонкі.
    Але то все залежить від того, до чого звикла дитина, до якого температурного режиму і якого одягу.
    Моя знайома ще досі малу 6 міс возить в комбезі на овчині, теплій шапці, а знизу дає ще тоненьку, зверху накрита в'язаним коциком і запакована в чехол від каляски. Мій би навіть зимою в такій парілці не зміг гуляти б. А в таку погоду взагалі б зварився там. А те маля - нічого, спить. Каже мама, що не мокра після гуляння.
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Megan

    Megan Well-Known Member

    Дівчатка, я запуталась як вдягати дитину. І то мама двох діток пише...
    От сьогодні, тепло, тихо. Гуляли, були взуті в кросівки ecco, прийшли -нога мокра. В що взувати? Шапка теж -трикотажна кепка, що відгинається на вуха, знімав, напевне душно. Давати вже звичайну літню кепку? Ну ніяк не можу перестроїтись..
     
  4. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Я вам заздрю. В нас +13 і той вітер вже дістав:girl_cray:

    Моїм в кросах якраз добре, але на суху погоду чекаю якраз полотняні кеди. Мало б бути супер.

    Якщо просто з вух здирає, певно некомфортно йому. Якби не вітер, в +15 моя молодша вже без шапки, а з вітром то даю трикотажну тоненьку.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Megan

    Megan Well-Known Member

    Та власне, що кепку загнула так, щоб вуха відкриті. Я теж вже хотіла б без шапки йти, але то ще не прогрілось повітря як на весну.
    Певне той вітер скоро буде в нас, бо щось підозріло тихо.
    А куртки? Звичайна вітрівка з підкладкою, без утеплювача, з якої температури може бути?
    Людоньки, геть все забулось.
    Думаю попитаю тут, аби не була такою мамою, що в +10 комбези на овчині вдягають.
     
  6. Ольоля

    Ольоля Мамуся Дарусі)

    Дівчата питання не дуже в тему, але... Чи зручні і потрібні в використанні бодіки і на короткий і на довгий рукавчик вже 12-18 міс і дальше? Поділіться досвідом, бо хочу придбати від Картерсу але вагаюсь чи потрібно. Від народження використовую , більше на довгий рукавчик і мега ними задоволена. Хочу запастись надалі , але чи воно зручно буде, коли маля вже на горщик будемо привчати( зараз в підгузнику)? Підкажіть порадою...
     
  7. Fast

    Fast Well-Known Member

    Мені було зручно на холодну осінь, зиму і після 2-х. Після 2-х взимку памперс знову почала одівати, тож бодік мені було добре. На літо змісту не було.
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Бодіки дуже зручно використовувати на вулицю, щоб спинка не заголювалася, особливо коли холодно, а от вдома, коли вже сідає на горшок то не дуже, майже завжди бодік попадає в горшок і треба зразу міняти, та і моя мала ( майже 2 р.) не любить їх, мішають їй оті застібки між ногами, хоча десь до півтора року не звертала на це уваги. То вже мусите дивитися по ситуації і по своїй дитині.
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. tiramiska

    tiramiska цинічна бандерівка

    Ми використовуємо досі і думаю на наступний холодний сезон теж буду брати. До слова, перейшли повністю на трусики ми з 1,3. Маємо небагато тих бодіків зараз - 3 шт, але то добра штука під короткі куртки на біговели-велосипеди. Бо як гонить, то дратує вічно ота гола спина, постійні заправляння. Вдома не одягаю, лиш на вулицю. І то тільки зручні мені ті, що на довгий рукав. На короткий рукав ще з дитинства мало використовувала.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Dobbi

    Dobbi Well-Known Member

    Підкажіть як одягати майже двохмісячну дитину на таку погоду як зараз? І коли можна шапочку знімати?
     
  11. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    То залежить як в привчили дитину. Шапочку в +15 можна спокійно знімати, якщо нема вітру скаженого. Але як сонце, то знов треба шапка вже від сонця.
     
  12. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    От власне в тому вітрі проблема. В нас нині +20 , але вітрисько капець... І то вже так кілька днів
     
  13. zjomka

    zjomka Well-Known Member

    В нас сьогодні те саме, ніби тепло, а вітер шалений, шапочку легеньку з вушками одягаю.
    А так ми в бодіку на довгий рукав, штанішках тонких, шкарпеточки і зверху флісовий чоловічок, але ще на котоновій підкладці, то малому ніби ок.
    Коли спить в візочку ще часом прикриваю тоненьким покривальцем.
     
  14. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    А в тій флісці не гарячо. Все ж двадцять градусів?. Вдягаю чоловічок, шапочку і фліску картерс. Ще брали ковдрочку. А сьогодні навіть не знаю що робити, бо і ніби спека, але разом з тим якось все не прогрітее. То можна вже чоловічок і ковдрочку чи рушник? Чи то ще рано? Може то коаще замість фліски светрик-олімпійку вбрати бавовняну?
    --- дописи об"єднано, 24 Квітень 2015 ---
    Нам чотири місяці.
     
  15. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    я вчора так і зробила- бодік, бавовняні легінси, шкарпетки, штанці і светрик бавовняний з капішоном. як на мене фліс буде дуууже парити.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    А шапочку даєте? Бо воно, ніби, тепло, а вітерець подує і чути.
     
  17. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    даю легеньку бавовняну, але таку на зав'язку, щоб вуха закриті, бо власне також вітер сильний
     
  18. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    А в двох штанях не душно?
     
  19. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    та то бавовняні обидвоє, легінси взагалі тонюні, та й я так собі подумала, що як нагорі бодік і светер , то і в низу має бути два шари . Та й ще якось психологічно важко перестроїтись , ну і в нас реально вітрисько сильний оці дні, то якось в одні штани і шкарпетки не можу одягнути, все здається, що задує всерединку. Але по ній не видно, щоб було задушно. Штучне може парити, а бавовна мала б дихати, нє?
     
  20. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Мені теж завжди важко з штанами визначитись. Я хожу всю зиму в одних штанях без колгот, то якось завжди здається що малюку душно.
    ми вранці виходимо з дому, то і +10 може бути, але я вдягаю лише тоненькі колготи, але теплі шкарпетки ще. Якось мені здається, що там на ногах нема чому мерзнути))
     
    • Подобається Подобається x 1
  21. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    @Almariel бачте, в мене всьо навпаки, я взимку в теплих колготах, а шкарпетки вдома і влітку ношу, мені лиш трошки змерзнути в ноги, одразу мочовий дає про себе знати, тому я ціную тепло в ногах :)