Життя в Польщі

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Svjatkova, 19 Січень 2012.

  1. makarynka

    makarynka Well-Known Member

    Як допомогти? В чому конкретно полягає запитання
    Де краще робити переклад документів у Львові чи їхати в Перемишль,яка ціна перекладу,( 1 сторінки) адрес хорошого перекладача,чи варто то все починати робити,

    ,
     
    Останнє редагування: 20 Квітень 2015
  2. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Трохи про польський менталітет )
     
  3. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    йой, рускім дєвочкам нє панять... а в нас мужчини ну прям джентельмени на кожному кроці... чота не пригаду,... Якось не слухається то всі з вуст Двох пантярщиць з такою манерою мови, фе...(та, я не розумію, коли "українка" і "білоруска" говорять на руском язикє, бє)


    Ггг, відсутність понтів то приземленність? як на мене це просто інший рівень культури. кому потрібні ті понти, машина в кредит і зуби на полку?

    красіва і ухожена знач наша? то повна фігня, є дуже багато тут гарних дівчат, і о чудо, всі ухожені, часто навіть ліпше наших
     
    Останнє редагування: 5 Червень 2015
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  4. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Я теж не з усім погоджуюсь з "деффачками", але багато в тому правди є.
     
  5. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    правди є лиш в одному,так, вони економні більше знааачно як ми звикли. Але це не жлобство, зовсім не жлобство. Цьому вмінню економити я сама вчуся в них, бо поляки не підуть в ресторан лишній раз, так, не куплять щось дуже дороге, якщо можна купити дешевше. Зато на маювку, зимові вікенди, чи літом поїдуть в класну подорож, бо вміють відкладати гроші. Машина тут не для понтів, а як необхідність , тому вона має їздити і то все, що від неї потрібно. Тут не встидяться старої машини, якщо вона справно працює і людина не маоже з якихось причин її міняти на новішу, то нічого постидного і принизливого тут нема. Але нормальні тут дівчата. Мені навпаки більш до вподоби та натуральність, а не надмірна накрашеність , вічні каблуки і парадові суконки на щодень
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 9
    • Подобається Подобається x 2
  6. Tequila

    Tequila Well-Known Member

    Я не жила в Польщі, але зі свого досвіду не можу погодитись, що поляки жадні до дівчат чи не галантні. Мабуть, все дійсно залежить від виховання, і від людини, як і в будь-якій іншій країні. Я навпаки, сказала б протилежне :)
    З моїх спостережень про менталітет, польські жінки загалом є владними і авторитарними, керують сім’єю і управляють своїми чоловіками і синами дуже конкретно. А чоловікам це не шкодить, так збоку виглядає, сприймають це як і має бути. Цікава думка на цю тему тих, хто живе в Польщі. І цікаво, яке враження у вас склалось про сприйняття і ставлення в поляків до відносин.
     
    Останнє редагування: 5 Червень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  7. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    це цілком стандартно, наші "руські")) мають занижену самооцінку і відчуття меншовартості, стараються перекрити то чим небудь)
    але і Польща, та й взагалі Європа подеколи вже занадто проста на мій погляд..


    щодо робочого стилю, то не згідна, стажувалася в провідній польській фірмі, дрескод дуже і дуже витриманий
    ну будь-яка позиція є субєктивна.. може просто дівчата потрапляли на хлопців з одним тюльпаном... але що вони хотіли? понтовий букет? одна квітка - знак уваги, на перших побаченнях вже прям віники щоб приносили?))
    ага, особливо водії маршруток в Брюховичі) жінкам пасажиркам завжди руку подавали)))
     
    • Смішно Смішно x 1
  8. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Брат зараз там. Його відгуки про хлопаків скажем так цікаві))).
    Приїде- розпитаю поконкретніше.
     
  9. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    то знаєте є ще фактор і регіону, і кола спілкування (напр. професійного)
    мені часами подруги таке розказують про київських хлопців цікаве, і теж єдині в своїх поглядах, що я тішуся що провела юність у Львові))) так само і на відео дівчата з Варшави.. я не думаю що столичних хлопців, з якими вони ходили на побачення можна рівняти зі всіма поляками:)
    ну і в тій же юності, коли їздила до бабусі то просто мліла від тамтешніх хлопців.. в них було багато переваг порівняно з тими що мене оточували, а дівчата місцеві то не цінили, а приймали як належне))) так само моя родичка зі Сходу, коли гостювала в нас, то теж щось подібне казала)))
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Поляки- вони впринципі іншого складу ума і характеру.
    Та то таке. Мені українці милі))).
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Тема менталітету взагалі дуже спеціфічна. Та мені здається, українці Галичини ментально ближчі до тих же поляків, ніж до росіян, наприклад:girl_yes2:.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 8
  12. vikulyamamulya

    vikulyamamulya Well-Known Member

    .
    Я теж так вважаю, і тут( в Варшаві) мені часто говорять що люблять україніців, особливо львів"ян, бо ми якісь близькі до них. А от росіян терпіти не можуть. Звичайно люди іншого менталітету ніж ми, але все таки культурніші, і нема тих понтів.Варшава столиця, а великих джипів ,такі як в нас кожний другий пантується(і то не факт що та машина не прокатна), то тут більше такі сімейного типу або компактні. І нема такого як в нас, в мене має бути краще ніж в сусіда. Кожен живе так як йому подобається і живе для себе а не комусь щось доказати. Але бувають завжди винятки.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. kittyof

    kittyof миється в бані

    Это видео нужно смотреть с долей иронии и не стоит воспринимать слишком серьезно.
    Ничего нельзя преподносить однозначно и стричь всех под одну гребенку.
    Как говорится в семье не без урода и один либо 2 неудачных опыта не свидетельствуют о всех.
    Честно говоря такое впечатление на меня произвели поляки тоже, после чего зареклась никогда с ними не начинать отношений. Но сердцу не прикажешь и волею случая я попала на любовь с поляком, которая длилась 3 года.
    За все это время (начиная с первого свидания) мне не разрешалось платить ни за что, букеты цветов тоже присутствовали постоянно :)
    Конечно поляки более расчетливые, но имея много друзей европейцев all over the world могу утверждать что нерасточительность это их общий признак.
    Это правда что наши ребята ухаживают красиво и в поведении с девушками более обходительные, но всегда присутствует другая сторона медали( в нашем случае это временами отсутствие должного уважения или же эта обходительность распространяется не на одну, а на десяток).
    Интересно все таки послушать мнение других, но не стоит создавать дурацкие стереотипы, их и так достаточно (особенно о "наших" барышнях за границей).
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. kittyof

    kittyof миється в бані

    Школа полицеальная это хороший вариант.
    Я хожу туда на курсы визажа для себя, зато подружка закончила экономический универ и замученная поисками работы поступила в такую школу на факультет флористики( она сама по себе творческая натура) и без проблем нашла работу. На сколько я знаю, осталась очень довольная что может совмещать приятное с полезным.
     
  15. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    дівчата, чи можна купити онлайн квиток на залізницю?
    цікавить варшава-прага або вроцлав-прага?
     
  16. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    по Польщі точно можна, на закордонні нк знвю, але думаю теж можна. pkp.pl сайт залізниці

    перевірила, можна.тільки уважно тре дивитись, щоб без пересадок, бо воно дає всі можливі варіанти
     
  17. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    там і купити можна? бо щось я туплю. я ще раз гляну. якщо не знайду - знов Вас питатиму.
    --- дописи об"єднано, 16 Червень 2015 ---
    нє, не бачу(
    вибираю станції: Вроцлав - Прага, на сьогодні на зараз, тисну шукати. видає багато маршрутів. беру, нехай, о 16.36 з 1 пересадкою. тисну "розгорнути" - там пише тільки деталі подорожі. можна подивитися кілометри, проміжні станції, зберегти в пдф, глянути карту. з самого низу можна подивитися наступну подорож, зворотню подорож, розгорнути все, зберегти пдф.
    я і мовами різними пробувала - не бачу кнопки "купити" або "далі".
    хелп!
     
    • Баян Баян x 1
  18. Almariel

    Almariel Well-Known Member

  19. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Зайдіть просто на PKP.pl і там буде kupic bilet і вже там вибирайте-шукайте. Я не знаю, як то на компі виглядає, бо в мене мобільна версія.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    я вже знайшла через чеський сайт, як купити.
    дякую.