Приготування до весілля

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем Sashen’ka, 5 Листопад 2007.

  1. WpylichkaP

    WpylichkaP Active Member

    Ви в Гуглі введіть, наприклад "фотографи Львів", то там видає сайти зі списком фотографів, або "фотографи Рівне(або інше місто)" можуть бути дешевші:) Тут на форумі почитайте, дівчатка тут дуже відкликаються допомогти, я так знайшла собі відеооператорів з Рівного, які беруть в гривнях
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. wedding

    wedding New Member

    А хто мав координатора? Чи планує замовляти?
     
  3. Pianowoman

    Pianowoman Active Member

    Найбезтолковіша річ, яку можна придумати! Витрачати такі дикі гроші зараз це просто безумство.:beee:
    Крім того це така приємність займатись всім самостійно., ніхто так не влаштує інший, як ти сам. А для організаціїпроцесу існують сестри, батьки, дружби і т. д.
    Просто треба вибирати правильних людей:girl_blum:
     
  4. Ziben

    Ziben :)

    Тут з Вами не погоджуюсь. Вважаю що батьки та інші родичі повинні разом з нареченими насолоджуватись святом, а не бігати на кухню і питати коли подадуть гарячі закуски. І координатор знає багато різних нюансів, які можуть виникнути на весіллі. Головне вибрати професіонала.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  5. La esposa

    La esposa Moderator

    і я не погоджуюсь :connie_pull-pigtail
    бо коли оті всі сестри-дружби-старости починають керувати, кожен по-своєму, такий бардак виходить! скільки разів мене питалися на весіллі: а що нам зараз робити? а коли коровай? а хто перший має їхати? а куди той віночок чіпляти? а як нам стати? а чому ми зліва, а вони справа?
    і в таких дурницях люди плутаються, а я вже не говорю про серйозніші речі, про які подбає розпорядник, і нареченим не треба буде тратити свій час в день весілля, щоб приїхати на місце зйомки і тільки-но домовлятися, а якщо не вийде, знову тратити час і їхати в інше місце, або посилати дружбу в центрі міста шукати продуктовий магазин і шампанське, чи, приїхавши в ресторан, побачити, що забули келихи, чи щоб старостіна бігала на кухню перевіряти, чи нарізане солодке додому, замість танцювати, і багато іншого. Я вже мовчу про організацію по часу, про додаткові речі типу феєрверків, розважальних програм, ліхтариків, човників, голубів, ангеликів і хто там що любить.
    чим насиченіше весілля, тим більше справ можна спихнути на розпорядника, а нареченій лишити час на вибір сукні, зачіски, на ранкову чи вечірню ванну замість висіння на телефоні чи підривання в 6 ранку, щоб на 7 бути в перукарні.
    та й мені як фотографу легше, коли подзвонили і домовились на якусь годину один раз, а не щодва дні міняти плани, бо все переноситься.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  6. Nett

    Nett Member

    Сподіваюся) А то весілля відкладаю вже 3 рік ))


    Це в нас точно не обговорюється. Половина гостей тоді взагалі не приїдуть, це вже точно знаю.... Багато хто з інших міст і не хочу приносити незручності, щоб всі відпрошувалися з роботи...
    --- дописи об"єднано, 22 Квітень 2015 ---
    А як щодо таких нюансів: якщо з іншого міста чи легко погоджуються приїхати у Львів? І чи маю я щось доплачувати за їхній доїзд? А як же проживання тут? А то я нічогісінько не знаю як це все організовується.... :girl_sad:
     
  7. irysuk kykysuk

    irysuk kykysuk Well-Known Member

    Ми теж планували на суботу 29 серпня, але дата вже була зайнята, тому преспокійно перенесли на 30 серпня))) Все і всіх набагато легше замовити на неділю)))))
     
  8. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Залежить від фотографа, мій нічого додатково не брав, але я домовилась, що його підвезуть по дорозі
     
  9. WpylichkaP

    WpylichkaP Active Member

    Яких я вибрала, то вони дорогу оплачують самі і нічого доплачувати не треба, проживання теж вони самі думають за це. Думаю, що це включено в ціну. Деталі з кожним, кого вибираєте, обговорюйте і дивіться чи вам підходить. Моя особиста думка, що фотографи і відеооператори тільки раді познімати в різних містах, це ж творчі люди
     
  10. smallania

    smallania Member

    Привіт дівчата!
    І я тепер наречена =)
    Пікажіть будь ласка, хто користувався послугами координатора весілля?
    Напишіть про свій досвід. Особливо цікавить успішний =) Якщо можна, то напишіть мені в приват, до кого можна звернутись.
    Дуже сильно хочу запам"ятати цей чарівний день. А не метушитись і переживати чи встигнуть привезти букет, і чи дружки не забули бокали чи рушник.
     
  11. Pianowoman

    Pianowoman Active Member

    Підкажіть,будь ласка, чи потрібно в РАЦСі проплачувати усі квитанції одразу, чи, скажімо можна проплатити за послуги, мито, а за саму церемонію вже ближче до розписки, а то я не визначилась,чи хочу їхню скорочену церемонію, чи повну, атам тепер потрібно замовляти якусь в будь-якому випадку:dntknw:
     
  12. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    У мене було ідеальне весілля. Без жартів. Давайте я вам його відкоординую))) Бєзплатно!!!! Не витрачайте гроші на дурню, маєте зайві віддайте на АТО. А я реально можу проконсультувати. Чому в мене було ідеальне весілля? По перше тому, що мені було 25, а чоловіку 30 -- і ми працювали разом і повністю на весілля заробили собі самі (в батьків ні кпійки не взяли) І по друге, так випало, що перед нашим весіллям ми побували ще на кількох -- друзі-родичі одружувались. І ми побачили всі недоліки весіль і вирішили, що у нас того не буде. Тому на нашому весіллі всі були довльні ( а це 120 чоловік від яких понині (а то вже майже 8 років) нічо поганого не почули)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  13. Chekay

    Chekay Well-Known Member

    Коли ми розписувалися, майже 3 роки тому, то вартість самої церемонії і, здається, ще там якісь послуги оплачували в день весілля, бо так нам в самому РАГСІ сказали.(ми розписувалися серед тижня без пафосу і музики, то коштувало +/-150 грн)
    А держмито і ще якісь послуги по квитанціях оплачували через банк перед тим як подали заяву (квитанції треба було віддати працівникам РАГСу при поданні заяви - то було в районі 85 грн, ніби)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Carrie

    Carrie Member

    В мене був координатор, і це певно найрозумніше, що я зробила на весіллі))) мене дуже відмовляла дорога родина, казали що все допоможуть. Ага "хр.н то правда" все рівно все лягає на наречену. Напишу вам в приват координати.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  15. Wanderlust

    Wanderlust Well-Known Member

    Ходила минулого тижня в ЗАГС на Франка, дали квитанції на оплату перед тим, як реєстрвати заяву, сказали про різницю в будній день 351грн, вихідний 601грн + держмито 85 коп+послуги ЗАСГУ 35грн. Про повну чи сокрочену не згадували
     
  16. Nett

    Nett Member

    Чи можете написати, що входило в її обов'язки? І ще мені цікаво чи вони допомогають із пошуком залу?
     
  17. Pianowoman

    Pianowoman Active Member

    Як я знаю, то 150 скорочена церемонія, в неї нічого не входить, просто штампи, повна під фанеру - 250, з музикою живою-351
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Pianowoman

    Pianowoman Active Member

    А загалом, в РАЦСі трохи втратили відчуття реальності, просто поставити штампи вже не можна, мусиш замовляти скорочену церемонію, на якій в результаті нічого не відбувається, а у вихідні платити по 600 гривень за звичайну, а ще хабар хочуть за те,що б час був зручний, не ясно, що з ними вирішити:acute:
     
  19. vikulyamamulya

    vikulyamamulya Well-Known Member

    просто можна піти і в районний, якщо без гостей і всіх прибамбас
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. wedding

    wedding New Member

    ДО ДНЯ ВЕСІЛЛЯ

    - Прислухавшись до усіх Ваших побажань, складає сценарій та таймінг весілля;

    - Погоджує таймінг з нареченими та ведучим свята;

    - Складає кошторис;

    - Обговорює усі дрібниці з нареченими, рестораном, декораторами, флористами, ведучими виїзної церемонії та бенкету, артистами;

    - Постійно контролює у телефонному режимі стан підготовки до весілля із ведучим, флористом, адміністратором ресторану та іншими;

    - Нагадує усім про дату і час прибуття на весілля;

    - Усі питання стосовно організації у переддень весілля переймає на себе (повідомляю, щоб усі телефонували до мене).

    У ДЕНЬ ВЕСІЛЛЯ

    - Контролює вчасний приїзд перукаря, візажиста, флористів, весільного кортежу, оператора, фотографа;

    - Перевіряє готовність ресторану до бенкету (флористику, сервірування столу, декор, фуршет);

    - Слідкує за вчасним приїздом ведучого, артистів, музикантів, фуршету;

    - Скоординовує виїзну церемонію, готую усе необхідне для неї;

    - Допомагає гостям зайняти свої місця згідно плану розсадки;

    - Підтримує постійно візуальний контакт із ведучим та молодими під час весілля;

    - Вирішує усі форс-мажори без відома наречених;

    - Розраховується із артистами.

    ПІСЛЯ ВЕСІЛЛЯ

    - Контролює, щоб усі гості комфортно роз’їхались по домівках, працівники ресторану упакували залишки їжі, всі подарунки та квіти були доставлені за призначенням;

    - Викликає флористів, декораторів для демонтажу декорацій;

    - Після весілля передає молодим усе, що було довірено мені на зберігання.


    Це такі найважливіші обов'язки. Додатково може допомогти у всьому. Ця людина орієнтується і знає увесь весільний ринок
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Тупо! Тупо! x 1