Дурник, пляшка - давати чи ні?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Анута, 31 Січень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Анута

    Анута Well-Known Member

    всі б дурники були такі, то може в нас би люди трішки встидались так дитину на вулицю випускати
    [​IMG]
    *****************************************************************
     
    Останнє редагування модератором: 10 Червень 2015
    • Подобається Подобається x 11
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. littlebird

    littlebird Well-Known Member

    А я чула як одна мама розказувала іншій, що робити в такій ситуації. Треба приклеїти дурника до ротика лейкопластирем. Було б смішно з таких слів, як би не було настільки сумно, що люди так роблять.
     
  3. Fiancee

    Fiancee Well-Known Member

    Ага, і я таке чула :girl_haha:А ще те, що рано чи пізно я здамся і таки дам дурника :girl_haha: А я справді не вірю, що давши дитині дурника вона лежатиме собі спокійно. І ще мене злить, коли кажуть, що з дурником дитина буде спокійнішою. Той неспокій усувається присутністю мами, турботи. А якщо дитя справді неспокійне, то треба шукати причину, а не дурника давати.
     
  4. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    якось мене це минуло- на щастя, малий у мене не мав особливої звички тягнути все до рота і пробувати ( ну всякі там іграшки чи брильця дивану погризти, коли зуби різалися, до уваги не беру). Але от так , щоб щось піднімав з підлоги, чи під час гри пхав до рота-носа-вуха- не було. Він навпаки- досить бридливий :). А от в чоловіка племінниця, то був просто аут- з нею нереально було вийти на вулицю- в роті опинялося в секунді просто все- окурки, бублики з дороги, камінці , пісок( пустушку не брала ні разу. В якийсь період, після енного знайденого окурка, їй пробували давати- виплюнула, ну то і більше не пхали. А от все, сміття , що бачила на своєму шляху- до рота йшло залюбки).
    --- дописи об"єднано, 31 Березень 2015 ---
    не буде :). То від темпераменту і характеру дитини залежить. У мене малий сам ні хвилини в кімнаті не міг перебувати. Тільки зникала з поля зору- відразу крик. В туалет тягала за собою :). Пустушка заспокоювала лише в період, коли мав засинати і то при умові, що мама поруч.Засинав-пустушка з рота випадала, я її забирала і він спокійно без неї спав. Але на момент засипання без неї було нереально- так він заспокоював свій смоктальний рефлекс , але обов язково при умові, що він під бочком у мами ( мусив тримати мене своєю ручкою за пальчик)
     
    Останнє редагування: 31 Березень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  5. Isa

    Isa Well-Known Member

    Ну і неспокійна неспокійній різниця...є дійсно неспокійні в плані плаче дитя,щось турбує,а є що всюди лізе,повзає без перестанку,щось лепоче...от друге,це ж прекрасно,а от моя вищенаведена знайома якраз садить свого малого і він у рік має сидіти,склавши руки і дурак в зуби,щоб...ну я навіть не знаю для чого...
     
  6. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Коли народилася мала ,то не було у неї смоктального рефлексу ,бо в ПБ були і пляшка ,і суміш.
    Так, я була перелякана мама, яка слухала лікарів.
    Вдома відповідно доця не брала груди ,годувала зцідженим молоком, з шприца/мірного стакану з нурофену.
    Була в нас в гостях старенька медсестра, яка на диво прихильник ГВ ,і порадила дати дитині дурника ,щоб напрацювала той смоктальний рефлекс ,я дала, бо вже не мала сил з тим всім боротись, і о чудо...моя дитина за 2 дні почала тянути груди, дурник одразу забрали і досі на ГВ.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Корисно Корисно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  7. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    А Ви тему читали спочатку? Таня писала про дослідження , яке показує як впливає пустушка на прикус.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Clementina

    Clementina Well-Known Member

    Щодо прикусу, в мене він неправильний, тоді коли у всіх в родині з тим проблем немає. Але я одна смоктала дурник майже до 3 років:girl_blush2:.
    --- дописи об"єднано, 3 Квітень 2015 ---
    Мені любі родичі принесли кілька штук, бо може то мені грошей шкода дитині купити:girl_haha:. А моя мама до півроку казала, що бідна моя дитина ні дурника, ні пляшки мама не дає, а потім каже: "Може і добре, що не давала, а то мала потім, як ти, смоктала б "до школи"
     
  9. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    я досліджень не читала, ладно, може мої зуби і вдалися як у тата, а от братові..це ппц. маємо наглядні фото "з дурником" і "без", на яких чітко видно, що викривлення зубів і зміна прикусу - якраз через дурник, там вийшло його "місце". і щоб аж так довго малий не мав дурачка, десь так до 2 р. і забрали тільки тому, що я репетувала, що малий ним грається і кривить зуби, але ж "такого не буває". 3р з пластинкою і чекають брекети.
     
  10. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    я не користувалася в дитинстві пустушкою- прикус неправильний. У чоловіка, до речі, теж, хоч він також був без пустушки. Мій малий користувався пустушкою. НЕ зловживали, але використовували. Прикус має ідеальний- що молочних, що постійних. ак само, колись нам стоматологи казали, що не прослідковують чіткої залежності між неправильним прикусом і використанням пустушки. НЕ треба впадати в крайнощі. Можна обійтися без пустушки- звичайно, що краще без неї. Ну а хто використовує- не зловживати. Аж такого "жаху" у використанні пустушок ( дозованому і при потребі в певних випадках) я не бачу. Кожен вирішує індивідуально.До речі, ніхто більше, крім нас, із діток в родині не користувався пустушками. ПРикуси у всіх різні. Як і стан зубів.
    --- дописи об"єднано, 3 Квітень 2015 ---
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Це не істина в останній інстанції, це дослідження, яке показує, що смоктання пустушки, соски, пальців замість грудей впливає на прикус. Це не єдиний фактор впливу, і результат залежить від інтенсивності використання (що в свою чергу теж залежить від різних факторів), але вплив цей є.

    Діти на ГВ без пустушки завжди можуть обійтись.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. JaNazarkova

    JaNazarkova Well-Known Member

    Я маю привелике бажання виростити малечу без дурника і пляшечки, ніколи не зарікаюсь наперед, але вже на це налаштована, і як тільки комусь говорю про оце своє бажання (намір), дивляться на мене як на дурну, і ще й сміються мов "побачим, побачим...", "де ти таке бачила...", "щось таке видумала..." :facepalm:
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Тоді аватарка у Вас неправильна:girl_wink:
    А про "де ти таке бачила" - то не така вже і рідкість, мені останнім часом траплялося досить багато дітей без дурників
    Для всіх хто співчував моїй нещасній дитині без дурника у мене був заготовлений аргумент "зате потім відучувати не треба буде" :connie_pull-pigtail
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Смішно Смішно x 1
  14. JaNazarkova

    JaNazarkova Well-Known Member

    Ха-хааа))) Чесно, я аж тепер зауважила)))) Така гарна картинка))
    теж так говорила)
     
  15. Fiancee

    Fiancee Well-Known Member

    Ви прочитайте достатньо інформації, визначіться і налаштуйтесь на те. Я налаштувалась на грудне вигодовування, тому в мене навіть не виникає думки дати своїй дитині дурник чи пляшечку. Так ніби того й не існує :girl_smile: В мене не виникає думки, що малюк не наїдається. Але для того потрібно розібратись у тій інформації, що зараз є і вирішити для себе, що є корисно, а що ні, тоді навіть сумнівів не виникатиме.
    То треба нікому нічого не доводити, а впевнено робити те, що вважаєте за потрібне.
     
    • Подобається Подобається x 3
  16. IrunaD

    IrunaD Well-Known Member

    В моєї знайомої сталася ситуація:дитинці тиждень,вона його годувала на вимогу,памперс міняла вчасно,все робила як треба....але після приїзду з пологового вони з чоловіком ночами не спали,дитинка постійно плакала,аж потім чоловік не витримав і пішов купив дурник....кажуть все,дитину як підмінили,спокійна і вони висипаються....я категорично проти дурника,а вони кажуть не було виходу і що б я також так зробила.....дівчата,хто стикався з такою ситуацією?
     
  17. Fiancee

    Fiancee Well-Known Member

    А спати з дитинкою також не допомагало? Щоб дитя тримало в ротику цицю і так спати?
    Правду кажучи, я настільки для себе відкинула усі соски, дурники, що навіть не вірю, що дитину може не заспокоювати мамина циця. Особливо новонароджену дитину. Хіба що, якщо малюк не вміє добре захопити, то тоді може нервуватись, але в такому випадку треба вчитись разом з дитиною прикладатись до грудей.
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  18. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Чекайте на продовження історії. :girl_crazy:
    Через місяць-другий розкажуть що дитина така нервова була, голодала, не наїдалася, не витримали, дали їй суміш, і всьо - щастя настало. А ми тутво всі нічого не розуміємо і не знаємо як то коли дитина нервує :girl_haha:
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    от знаєте, прям дитина ще в животі сиділа і знала, що в магазині продають дурник і вона його обізатєльно попросить.. А природа то не дурн а ж. Ну так, є в дитини потреба смоктати, але смоктати цицю і виключно цицю. І даючи дурник, дитина думає, що то мамина циця.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    У нас вдома конфронтація....Я - проти дурника, хоча на перших тижнях пару раз давала малому перед нічним сном. То в нас був знак, що прийшла ніченька і треба трішки довше поспати, щоб і мама з татком трішки виспались. Але швидко зрозуміла, що малий прекрасно засинає і так. А от чоловіка не відпустило і досі. "Дай йому дурачок" - фраза, яку я чую щодня. Десь той дурачок був загубився в хаті, впав за тумбу і пошкодився, то я була звинувачена в зумисному нанесенні матеріальної шкоди. Бо дурник - то святе))) Ну він(чоловік) у мене знаний "проффесор" від педіатрії, тимчасово вимушений працювати системним адміністратором, а віднедавна ще й консультант з грудного вигодовування на добровільних засадах. Так що я тепер знаю все...До чого це я... А до того, що тема про дурник є, а теми "Чоловік і дурник" немає, чи теми "Чоловік і підгузник" також нема. Чи є? Тицніть, а то у мене назбиралось матеріалу)))
     
    • Подобається Подобається x 7
    • Смішно Смішно x 4
  21. Raven

    Raven Мама малятка

    Значить не сильно на вимогу, бо від дурака заспокоїлася. Коли дитині зле, дурак не поможе.
    Та в нас часом він був присутній, каюсь.
     
    • Подобається Подобається x 1