Де ми плануємо відпочивати влітку?

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Pand@, 14 Березень 2008.

  1. Natalochka

    Natalochka Well-Known Member

    Мене теж цікавить чи на Тенеріфе добре з дітьми і що якщо їхати трохи пізніше, у жовтні.
    Дуже мені сподобався минулорічний відпочинок - самі все організували, задоволення купа, ні від кого не залежиш. Якесь таке було п"янке відчуття свободи. хочу ще!
     
    • Подобається Подобається x 2
  2. Фіяна

    Фіяна Творча муза 2013

    ми бронювали та проплачували з України, карткою на їх сайті, обрали мережу готелів Blue Sea, їх багато в Іспанії...
    ми вагались між готелем з AI та апартаментами (їх є на багато - на будь-який смак та гаманець), обрали готель, бо не хотіли заморочуватись із харчуванням, обрали АІ, бо в напів-пансіон не входять напої, ну і він по ціні мало що відрізнявся від АІ. Ну і з дитиною так простіше - постійно доступні снеки та фрукти, завжди можна щось піджувати)

    @Oddly, @Natalochka, щодо дітей є кілька моментів, тому тут кожен вирішує чи таке підходить -

    1. Тривалість перельоту (5-6 годин плюс добирання до/з аеропорту)
    2. Океан (абсолютно некомфортний для діток, що там казати - дорослим він також показує свій характер - туди важко зайти та вийти, дуже затягує, це ускладнюється тим, що прибережні смуги острова мають купу вулканічного каміння, яке легко може травмувати) Розчищені бухтові пляжі можна на пальцях перерахувати.
    3. Чорний пісок - то і перевага, і недолік водночас, бо дуже сильно нагрівається, після 12-тої по ньому спокійно не пройдешся (і у жовтні також)
    4. Багато цікавих туристичних об'єктів та матршрутів (з малими дітками купу всього цікавого побачити не вдасться, тож можливо таку поїздку краще організовувати коли дітки підростуть, щоб їм було цікаво та невиснажливо).

    У жовтні їхати суперово, сезон триває круглорічно, просто з січня до березня океан на кілька градусів охолоджується, а вулкан Тейде покривається снігом - то напевно особлива романтика - вранці позасмагав - покупався в океані, після сієсти одягнув теплу куртку та поїхав знайомитись з вулканом :)
     
    • Інформативно Інформативно x 5
    • Подобається Подобається x 3
  3. Natalochka

    Natalochka Well-Known Member

    @Фіяна , дякую за ідею для роздумів і за деталі. Таку поїздку прийдеться відкласти на рік - два, але ідея дуже хороша.

    Подивилася куди літає райнейр - ще з варіантів є Гран канарія, Фуертевентура. Чула хороші про них відгуки, і насправді вони всі в одній ціновій категорії, якщо брати середні готелі.
    Ще чула за острови Португалії, за відгуками дуже класно і недорого, але теж переліт довгий ну і це океан, з малими дітьми наряд чи підійде
     
  4. Popi

    Popi Well-Known Member

    Дівчата,а як на Родосі?. Є щось цікаве,чи там пустеля?
     
  5. fiesta

    fiesta Well-Known Member

    Дівчата, куди себе подіти вкінці квітня- початок травня? Ми з дитиною 2 роки.
    Туреччина - напевно, ще море не прогріється (для дитини, принаймі)... ?
    Угорщина - термальні басейни мені протипоказані і не дуже корисні дитині...
    Закарпаття - як Угорщина...
    Хіба, може, є якісь звичайні басейни з підігрівом чи як...
    Може, є ідеї?
     
  6. darusynka

    darusynka Member

    Були там минулого літа в червні. Згадую з блаженством. Яка там пустеля!? Є і стрімкі гори, і рівнинки. Острів дуже компактний, насичений архітектурою та історією. Якщо вибратися на Фелірімос, наприклад, можна споглядати два моря - Середземне та Егейське, якщо проїхати до найпівденнішого краю острова на півострівок Прасонісі (від аеропорту близько 70-80 км) можна стати однією ногою в Середземне, а іншою - а Егейське моря. Брали машину напрокат на 3 дні (100 євро), то облазили всі усюди, вражень та емоцій не злічити.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  7. Popi

    Popi Well-Known Member

    Дякую. Але ми вже замовили готель і білети нв літак на Менорку
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. дівчата, не знаю, чи в цю тему, хочемо їхати в Туреччину або Болгарію в червні. Підкажіть, яка там погода, чи тепле море? З яких чисел там точно уже тепло?
     
  9. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Багато залежить від погоди в конкретному році. Але Болгарія до 15-20 чисел червня- море рідко коли прогрівається до комфортних показників. Особливо для дітей. Орієнтуйтеся по клімату нашої Одещини ( вони з Болгарією по клімату дуже схожі):)- в першій половині червня не так часто хороший купальний сезон. В Туреччині у червні комфортно- ще немає виснажливої спеки, але море вже тепле. Хоча, звичайно, погода теж часом сюрпризи виносить .Минулоріч, наприклад, перша половина червня в Анталії була нетипово хмарною і дощів було понад норму. Хоча море- тепле. Цьогоріч весна теж там не дуже тепла ( порівняно). Внизу біля моря може бути +24, але сильний вітер ( при швидкості вітру в 5-6 м\с тут це вже добре відчутно). Дощі з градом випадають. В горах ще сніг навіть є. Сміливі дорослі купальний сезон відкрили вже, але для дітей море ще захолодне. Зараз в Анталії море біля +18.

    Тобто перша половина червня для Болгарії- це більший ризик потрапити на "нельотну погоду", а в Туреччині- навпаки, це скоріше вийняток. Тому, Болгарія добра з 20 чисел червня, а Туреччина- починаючи з другої половини травня -перших чисел червня. Єдине, що враховуйте при виборі Болгарія-Туреччина: якщо в Туреччині у вас готель буде розташований далеко від моря ( а 10-15 хвилин для Туреччини це далеко), а готель- низької зірковості , то трансферу готельним транспортом до пляжу на практиці не буде. А топати з малою дитиною тих 15 хвилин до моря в Туреччині- це не те, що 15 хвилин йти до моря в Болгарії. Тому в Туреччині шукайте або готель на першій лінії, або з готельним трансфером . Бо 600 м ( про більше навіть не говорю)протопатися до моря з дитиною там пішки вам буде здаватися вічністю.
     
    • Корисно Корисно x 1
  10. VERO

    VERO Well-Known Member

    В Єгипті ідеальний період))) Досить тепло, але ще не спека.
     
  11. koza

    koza Active Member

    Привіт, зацікавила Ваша розповідь. В яку суму Вам обійшлась поїздка?Плануємо цього року кудись, без послуг операторів.
     
  12. Popi

    Popi Well-Known Member

    Це все залежить від готеля. На букінгу подивіться ціни на готель і +- будете знати на шо розраховувати.
     
  13. koza

    koza Active Member

    Букінг - це найпростіше, для мене два основних питання - переліт і харчування (вірніше їх вартість).
     
  14. Popi

    Popi Well-Known Member

    Та на букінгу гляньте готелі зі все включено і не партесь з харчуванням.
     
  15. привіт, їдемо в Грецію-півострів Касабланка . Пікажіть , хто був чи знає, яка там погода в червні, чи тепла вода і ночі? їдемо 1-11.06
     
  16. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    ? Касабланка- це Марокко. Може мали на увазі Кассандру? Якщо так- то погода тут на початку червня комфортна,хоча море може ще бути прохолодним.Якщо ви власне на Кассандру їдете, то це Халкідіки. А на Халкідіках Егейське море біля берегів наймілкіше, тому є шанс, що скоріше буде прогріватися і вода буде комфортною. Звісно, багато залежить ще і від погоди в конкретному році.Бо в цій частині Греції перша половина червня щодо купання- як коли. Коли море може бути і +18, а коли і 23. В Егейському морі багато холодних течій,що і впливає на швидкість прогрівання води. А також- на вітряність, особливо по вечорам :)Тут гарантована щодо купання-друга половина червня.А в першій- як повезе
     
    Останнє редагування: 26 Квітень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  17. точно, кассандра:)) просто стільки інформації передивилась. все в голові перепуталось. Дякую за інформацію.
     
  18. Guapa

    Guapa Active Member

    Ми були 1-14 червня, то погода була суперова, море тепленьке, ночі також.
     
    • Корисно Корисно x 1
  19. Neverland

    Neverland Well-Known Member

    Дівчата, скажіть, а як в загальному в Туреччині обстановка з москалями? Їх там багато? Бо ми думала поїхати в Туреччину, але нас спиняє те, що там все "заточене під москалів". І анімація дитяча російською, і канали російські. Певно москлів там море просто :sad: Чи я помиляюсь? Де взагалі їх найменше?
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. octavia

    octavia Well-Known Member

    Їх там бУгато :bayan::russian: ,і анімація під них робиться. Моя сестра відпочивала в Турції в одному готелі де їх не було ,але ціна там захмарна була десь до 5 тис дол за 2 особи ,в основному там були німці ,скандинави. В Болгарії там також просто колонії :russian_ru:, ми жили в будинку збудованому росіянами ,там всі оголошення були на російській мові. Єдине місце де не зустрічала москальні то південна Хорватія , в північній частині їх трохи є ,там багато "русскіх" котрі живуть в Німеччині ,але коли хорвати питають їх щось по російськи то вони кажуть що нічого не розуміють:meeting: і що вони німці.