Ліки та їх аналоги

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Samhayne, 25 Листопад 2014.

  1. zdorov

    zdorov Well-Known Member

    оце мене аж тіпало, коли треба було давати старшому бронхорил і читала де виготовлено, але педіатр заспокоювала, що все нормально...я й давала

    а ще була шокована від того, що препарат від глистів (Зентел, якщо не помиляюсь) виготовляють в Африці...якось воно не тойво...може ще й асоціації включаються
     
  2. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    між іншим, цей комбінований препарат був якраз досить ефективним при ларингітах-бронхітах і взагалі сухому кашлі. У складі був сальбутамол ( бронхорозширяючий) ,бромгексин ( відкашлюючий) і антиалергічне ( набряк носа-трахеї знімало). Зараз схожої дії лишили Аскорил, але він містить у складі речовину гвайфеназин, яку не кожен сприймає.НА бронхорилі-інстарілі непродуктивний кашель швидко переходив у продуктивний і тоді можна було препарат знімати .Та і тоді не було потреби приймати додатково антиалергічні, бронхорозширяючі. 3-4 дні на бронхорилі- і починалося відкашлювання
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
  3. zdorov

    zdorov Well-Known Member

    Місяць тому моєму меншому (2і 10міс) прописали, то він дуже плакав, не хотів страшенно рота відкривати, я думала через смакові відчуття, бо добряче пощипував у роті.
    Коли ж мені його довелось пити, то думала, що серце вискочить, голова крутилась, руки тремтіли, якась раптова алергія і закладеність носа з'явилась. То, видно, дуже агресивний препарат якийсь.
    Я того слова сальбутамол завжди боялась, а того разу вичитала про нього в складниках вже після того, як малому пару днів подавала
     
  4. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Чесно - не знала відносно економічності. А ось відносно ефективності - таблетки нам теж добре допомагають. Перестала купувати у розчині, бо він гіркий, малий не хоче пити, та і термін відкритої пляшки пів року.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Ari

    Ari Well-Known Member

    При збільшених мигдалика і червоному гору (кашлю і болю немає) допоможе ангілекс спрей + смокче мала септифрил.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    це бронхорозширяюче. Коли є набряк ( а на початках захворювання він практично завжди є- це реакція організма на збудника)- знімає спазми і полегшує дихання та відходження мокротиння. Так, в чистому вигляді це є досить непроста речовина. Але такими є всі бронхорозширяючі. ТОму їх дається на початках- зняли спазм, зняли набряк, пішло відкашлювання- знімаються бронхоророзширяючі-протизапальні і призначаються відхаркувальні.Їх дозволено приймати лише до 5 днів ( в ідеалі перших 3).За цей час кашель має перейти у продуктивний.

    Речовина гвайфеназин теж може на декого неадекватно впливати- викликати або зниження тиску і запаморочення або- тахікардію і гіпертонію.
    ну Аскорил в сиропі ще має купу ароматизаторів і барвників які теж алергічні самі по собі. Якщо дитина може вивати таблетовану форму- брати в пропорції, душити на порошок і давати так. Взагалі , з однієї сторони, розумію форму сиропу різних препаратів для дітей, З другої- сиропи настільки агресивні через додаткові компоненти, що від них і дорослим стає погано ( в той час, як таблетовану форму сприймають). Банально : сиропи Ерспал, Флюдитек містять потужний алергічний барвник- сонячний захід. Тобто з однієї сторони- в тому ж сиропі Ереспал є фенілспірид, який має знімати набряк, і агресивний алерген, який сам по собі може викликати набряк чи кропив янку.По суті, таблетована форма препаратів для дорослих є безпечнішою, ніж сиропоподібна, яку призначають навіть найменшеньким.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  7. zdorov

    zdorov Well-Known Member

    Старший син завжди ''бекав'' від таблеток, при чому в ту ж секунду, пробувала навіть через декілька років - результат той самий, тому нам сироп тільки підходив.

    Ніколи не могла зрозуміти, якого милого давати ті барвники в ліки

    Питала в аптеці, чим можна замінити Аскорил, бо дуже зле від нього, то сказали, що з такого плану ліками не розженешся. Як варіант - еуфілін, але як згадала реакцію моєї мами на нього, то зрозуміла, що то теж не для мене. Терапевт сказала не докуповувати їх взагалі, але видно то і час був, бо 3 чи 4 дні таки пропила той Аскорил, правда не 3 рази в день, а 2
     
  8. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    еуфілін ( неофілін, теофілін)- це все із серії теж бронхорозширяючих-протиасматичних. Тому і реакція така. Крім того, якщо приймати не комбінований препарат ( як той же аскорил), то тоді , окрім еуфіліну ще підключається щось із антигістамінних ( той же лоратидин) і відхаркуюче ( лазолван, бромгексин). Як не крути, тоді три препарати окремо даються. А взагалі так- усі бронхоррзширяючі- це важка артилерія, тому реакція може бути різна.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    мені призначали в такому випадку вентолін + пульмолор. І в такій комбінації я себе почувала значно кращє ніж коли прийцмала аскоріл, бо від останнього у мене була така трясучка що я за кермо машини не могла сісти, я ковбасу рівно нарізати не могла, і погляд чітко зосередити на чомусь.
     
  10. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Дівчата, а не підкажете де можна клофелін купити? Бабця мучиться з високим тиском вже сорок років. Залікувалась так, що допомагають лише сильні ліки. В неі ще там трішки залишилось, але вже переживає, бо нема де більше взяти. Може то можна якось офіційно купити, чи неофіційно))). Бо вона вже панікує))).
     
  11. Guapa

    Guapa Active Member

    В аптеці 28 на Зеленій був. Але потрібно мати рецепт.
     
  12. svoboda

    svoboda Member

    А я скептично відношусь до місцевих антибіотиків, т.я. повністю не вбивають патогенну флору, і формують резистентність (нечутливість) до антибіотиків.
    Немає доказової бази.

    Пульмолор - забула про кашель через пару днів. + ціна доступна.
    З"явився також український аналог недешевого Умкалору -Резістол.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    аскоріл через гвайфеназин і сальбутамол може викликати індивідуалну непереносимість власне зі сторони серцево-судинної та нервовової системи . Зрештою, вентолін і пульмікорт- це теж важка артилерія для лікування асматичних нападів і емфізем легень. Той же вентолін- це той же сальбутамол плюс сірчана кислота. А пульмікорт ( який часто люблять призначати)навіть серед протипоказів має застереження щодо ідивідуального застосування при вірусних захворюваннях.Плюс їх просто в тому, що вони застосовуються через небулайзер, тому в меншій мірі у кров потрапляють і легше- в дихальні шляхи. Але побічка може бути аналогічна зі сторони серцево-судинної, нервової систем, а також-при гормональних порушеннях ( особливо стосовно пульмікорту)

    Пульмолор же якраз має ту ж дію, що раніше мав той же Індійський Бронхорил- антигістамін і відхаркуюче.Лиш без сальбутамолу. Тому в комплексі і вентолін додали ( той же сальбутамол)
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

     
  15. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    та і ереспал приписують часом аж на 2 тижні. Але якщо за 3-4 дні ( до 5) такий препарат не призводить до появи бодай хоч якогось продуктивного кашлю і полегшання, то він- не дієвий конкретно до цієї людини і потребує альтернативи. Якщо продуктивний кашель є, то препарат можна замінити легшим і відхаркуючим вже. Тобто для зняття набряку- антигістамін, для полегшання відходження мокротиння- відхаркувальне. Якщо є обструкція- тоді продовжується прийом препаратів на основі сальбутамолу чи іншого бронхорозширяючого ( орально чи через небулайзер). Тобто- по потребі
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. tanchyk

    tanchyk хочу миру в Україні

  17. Нікуся

    Нікуся постою послухаю...

    дівчата, прописала лікар сину певні ліки(лікуємо аденоїди), які треба купити лише в польші. серед них є польський сироп. що то за польський сироп? бо подзвонили до одного пана, що возить ті ліки з польші , то той сироп 400 гр коштує
    і ще люффа композитум. то з хелівських препаратів. але в неті інфи про ту люфу майже нема
     
  18. Guapa

    Guapa Active Member

    Це, мабуть, еуфорбіум композитум.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. analastanka

    analastanka тень на стене

    Якщо воно - то дуже хороше, навіть не з Польщі)
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. KristinaSeptemberly

    KristinaSeptemberly New Member

    [​IMG]
     
    • Корисно Корисно x 1