Хатні клопоти

Сад моєї мрії або квіти біля будинку

Posted by галичанка on 28 Червень 2010 відповідей - 2.660
  1. famenlviv

    famenlviv Well-Known Member

    В мене майже так сама історія:)- якраз минулого року стояла біля троянди і майже вже була купила, але взяла 2 англійські, а цю подумала- звільню на наступний рік місце і посаджу перед будинком. Тільки в нас вона під назвою Еден 85 продавалась.
    Англійські- це взагалі якесь диво-дивне. На календарі вчора 22 квітня, а в Mary Rose, Abraham Darby, Lady Gardener- пуп"янки. 001.JPG Це нормально?

    Ще багато не можу сказати, бо всі 7 купувала і садила минулого року, але цвітуть дуже гарно. А скільки років треба чекати, щоб кущі були 1 чи 1,5 метри у висоту?

    Також шукаю троянди, що в"ються, бо тими, що садила минулого року не задоволена.
    Ghita з"їв заєць. Першого цвітіння не було, було друге, дуже гарне, але тепер троянда росте собі, гарненьким, але кущиком. Чи може ще почекати? Хоч вона на емблемці була заявлена, як троянда, що плететься, я в неті бачу тільки кущем.
    Друга-New Dawn , хворіє, нещасна, одним словом, стан найгірший зі всіх троянд. Я не впевнена, що вона мені зможе так гарно витись по пів-дузі.
    Еден 88 хочу просто мати кущем. Souvenir de la malmaison-ну дуже гарна:girl_in_love: . Але чи здорова?
    Позаглядаю за такими сортами-
    Amaretto pflanzenbilder-rosa-amaretto-kletterrose-von-kordes-rosa-orange-blueten.jpg Rosarium Uetersen 198_Rosarium_Uetersen%AE.jpg
    Laguna 142sj8n.jpg
    І хочу так, як на останньому фото:girl_in_dreams:. Ну, або ще гарніше:girl_wink:.
    Мої гіацинти вже майже всі відцвіли або втратили вигляд, а ці я висадила в горщик для мами- вона хотіла оранжевого кольору, вже зараз бачу, що не зовсім такі, як на картинці, але також гарні. Хоч і стояли на вулиці, зацвіли десь аж на 3 тижні пізніше, ніж в землі. 006.JPG
    І ще- дівчата, ви бачили, як цвіте розмарин? Мій цвіте вже всю зиму, я думала, навесні цвітіння закінчиться, а ні, продовжує.
    008.JPG
     
    Останнє редагування: 23 Квітень 2015
    • Подобається Подобається x 7
  2. zirka

    zirka Well-Known Member

    О, а як Ви садили розмарин?
    Також хочу завести розмарин. Купила насіння, але читала, що з насіння важко виростит
     
  3. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    не можу натішитися цими днями нашими тюльпанами) нарешті! аж тепер для мене весна! ну примула, первоцвіт не рахуються)))
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. M_Talya

    M_Talya Active Member

    Вибачте за дурне питання, а що таке прилипач?
     
  5. mirishka

    mirishka Well-Known Member

    Прилипач продається там де вся хімія, так і називається, пакетик приблизно 5 грн. Додається щоб оброблення не змилось першим дощем і покращує його дію.
     
  6. fiesta

    fiesta Well-Known Member

    От і я чекаю... Минулого року так гарно цвів. А цього - навіть ще бруньок не має.
     
  7. mirishka

    mirishka Well-Known Member

    По-першому)) пупянки думаю для вашого клімату нормально, в мене знайома з Європи вже показувала цвітіння, якраз хотіла запитатись чи у вас ще не цвітуть. В нас пупянки на англійських будуть вже десь через два тижні.
    По росту) В мене деякі кущі досягли заявленого розміру на третій рік, а деякі і на четвертий висотою до 80 см. Но переважно троянда саме від третього року починає відповідати всі заявленим на неї характеристикам, тим більше у вас мякий клімат, троянди не обмерзають, це у нас пригни, накрий, і все одно весною половина пагонів треба обрізати))

    Сувенір в мене третій рік, дуже помало наростає, як і бльшість старовинних, але щоб хворів не памятаю.

    Розаріум у мене також третій рік, дуже гарно наростає, пишно цвіте, але колір такий "вирви глаз", і не має якогось такого шарму, мені так собі якщо чесно.
    --- дописи об"єднано, 24 Квітень 2015 ---
    У вас там взагалі з новинками легше, в Остіна такі гарні нові сорта, а до нашого села поки дійде... Та й ціни відповідно космос((
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Aelita

    Aelita Well-Known Member

    Вже всі магнолії так гарно цвітуть, а ми посадили восени Yellow Bird - то ще пуп"янки не думають розкриватись, хоча і збільшились в об"ємі порівняно з зимою, невже замерзла...?
     
  9. asul

    asul New Member

    Я розмножувала туйки так. Просто обрізала,запихала у воду і десь через місяць зявляються корінці.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    Ой, таки прокинувся мій нещасний клематис.
    Садила минулої весни, ціле літо чахленький був, не цвів ще.
    Тепер он щойно вилізли молоді зелені пагінці з землі. А на існуючих сухих гілочках щось там не оптимістично все виглядає.
    А в мене і рамка красива під нього вкопана.
    Що зробити йому? Підживити? Чим?
    Чи ще підсадити йому нового сусіда?
     
  11. ultra

    ultra Well-Known Member

    [​IMG][​IMG][​IMG] не зовсім в саду, але ціле літо стоїть надворі
     
    • Подобається Подобається x 7
  12. La esposa

    La esposa Moderator

    А в кого є отакі ранні нарциси? З радістю прийму в подарунок або відкуплю (або піду на викрадення, нуашо))) отакі ранні. Все село цвіте, а в мене пізніші, тільки зараз пуп"янки починають рости(((
    [​IMG]
     
  13. Strekoza

    Strekoza Well-Known Member


    --- дописи об"єднано, 25 Квітень 2015 ---
    Дівчата, побачила сьогодні на кущі жасмину якусь комашню, маленьку, темного кольору, схоже на тлю. Вона є небезпечна, треба щось робити?
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. mirishka

    mirishka Well-Known Member

    До мене трошки далеко йти тирити)) все таки 70 км. Нарицизи одні з улюбленіших, але маю поки що мало. Минулого року вдалось з Голандії пару цікавинок дістати, потім фото закинув, в мене ноутбук поламався((
    --- дописи об"єднано, 25 Квітень 2015 ---
    А від комашні каліпсо допоможе.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Писала в карму - на днях свої трохи прорідила, але ще маю трохи, щоб смикнути. Єдине, що напевно треба почекати, поки перецвітуть?
     
  16. La esposa

    La esposa Moderator

    @Seshat буду дуже вдячна :girl_in_love: але хай перецвітуть і трохи часу пройде, як і у всіх цибульок
    приєднаюсь до "банди" :)
    @mirishka якраз ваші фото з минулого літа дивлюся, в цій темі. Знаєте, я б у вашому саду жила! :girl_blush2:
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Тільки мені треба нагадати:)
    На мене вони діють як стимул.. Хоча інколи я дуже критично дивлюся на свої рослинки і розумію, що ще робоооооти - непочатий край. Але я ж лише цього року нормально беруся за них, а до того ніяк часу не вистачало:girl_blush2:
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. mirishka

    mirishka Well-Known Member

    Дівчатка ви мене застидали:girl_blush2:.Нічого мене надзвичайного нема, садом займаюсь тільки третій рік, спеціально для того знайшла роботу поближче до нього і зїхала зі Львова)) про що ще ні разу не пожалкувала. Роботи ні початку ні краю, не вистачає часу, ви би бачили які в мене ще бардаки в деяких кутках, я просто їх не фотографую))
    --- дописи об"єднано, 25 Квітень 2015 ---
    Якщо що вільна кімната є))
     
    • Подобається Подобається x 2
  19. famenlviv

    famenlviv Well-Known Member

    Я також садила минулого року- цвів, але був" чахликом", підсадила йому ще сусіда- також "чахлика". А цього року ніби нічого їм не бракує- пуп"янків мають багато, листочки гарні.
    За клематис читала, що любить світло, тепло, але " ніжка" його завжди має мати вологу- тому підливала його дуже часто, при корені насипала кори з дерев( в нас така спеціально продається), щоб волога зберігалася.

    В мене Yellow Bird випустила вже декілька листочків і одну квітку відкрила, при цьому Magnolia soulangiana вже майже відцвіла( залишилось 3-4 квітки). І при тому листки вона випускає перед квітами. Ще чекайте.

    Я вже купила готову рослинку за євро( вона продавалась, як базилік) така тоненька, на наступний рік одерев"яніла і зацвіла.
    Найкраще з насіння лаванда, букшпан, можливо й розмарин, проростає самосівом, а, якщо спеціально сіяти, то не проростає. Насіння хоче добре намокнути, а потім змерзнути.:) Але розмарин можна й гілочками розмножувати.
    Ваша знайома в Італії живе?
    В нас цього року трохи холодно і сухо.
    Я, як деколи читаю, що ви всі тут для квітів робите, в мене комплекси з"являються. Але у Вас, mirishka,квіти так і виглядають.:girl_in_love:
    Може, форумівку організуєте? В період цвітіння англійських троянд!
    На мене також. І як натхнення.
    Минулого року в мене з"явилася рослинка, яку я не садила. Дивом я її не вирвала, бо бур"ян полю часто. Потім квіточка зацвіла. Я вже бачила, що вона декоративна, але назви не знала.

    1597.JPG
    Цього року в Мар"яниному альбомі знайшла назву(традесканція віргінска), я ще й знайомлюся з рослинами.:)Видно, з ірисом посадила.
     
    • Подобається Подобається x 4
  20. mirishka

    mirishka Well-Known Member

    Знайома живе не в Італії а в Швейцарії, в Італії троянди напевно кругли рік цвітуть)) Минулої зими була у Франції, то там на Новий Рік бачила цвітіння троянд))
    А форумівку би з радістю, але я живу 70 км. від Львова, вже писала. Але хто буде при нагоді в Золочеві з радістю прийму в гості)).
    --- дописи об"єднано, 26 Квітень 2015 ---
    Насправді квітам приділяю дуже мало уваги, саджу тільки не примхливі сорта, та й посаджені вони в мене дуже впритик, буряни рідко пролазять.
    В мене ще є великий плодовий сад, город от там дійсно роботи...
     
    • Подобається Подобається x 4