Здоров"я дітей.

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Оля, 3 Червень 2007.

  1. Likysja

    Likysja Well-Known Member

    Моя була жовта десь до 3-х мiс. Правда, в нас не було конфлiкту.То до мic. ми нiчого не робили, а потiм вже робили аналiзи i лiкувались трошки.
     
  2. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Фізіологічна жовтушка може триматися і до трьох місяців, почастіше прикладайте дитину до грудей, виставляйте на сонечко. Можете здати аналіз на білірубін. А взагалі почитайте темку про жовтушку новонароджених, там багато корисної інформації. Головне не хвилюйтеся!
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    ховаю, бо є тема про жовтушку
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Не знайшла відповідної теми, тому пишу тут.
    Цікавить, що дітки вміють у нашому віці ( 1,2 рочки), які мають навики. Турбує мене наш розвиток, є багато навколо людей, які косо дивляться, ну і звісно інтернет, де про розвиток написано багато, але чи це реально.
    Отже, у нас 18 зубів, повзаємо, ходимо з підтримкою, дуже активна, пускатися сама боїться, одразу шукає за що вхопитися, тому з ходінням, щось туго, за руки не вожу ,хіба на вулиці біля чогось ( лавка ,візок). З харчуванням проблем нема ,присутня і доросла їжа, і перекуси і ГВ. Зі сном ніби все +- внормувалось. На горшок не ходимо, як бачить його, верещить. З горнятка пити не хоче, тільки з поїльника з трубочкою.
    Дає па па, привіт, робить тосі-тосі, сорока ворона, баран баран буц, знає де в іграшок носик очка, радіє діткам і охоче з ними бавиться. Дресеруванню не піддається, якщо це можна так назвати, щось навчити нереально, ну типу скільки рочків, яка ти велика, важко, бо не всидить на місці. Сама не їсть, даєш ложку, просто гризе її. Книжки читати не цікаво, малювати теж. Любить мультики, дивимось тіні лов на англ мові. Мене турбує , що не ходить ,в порівнянні з іншими дітками не вміє багато чого. Мама не каже, рідко старається щось повторити, булькоче на своїй мові.Їжу бере тільки з рук ,банан наприклад в руку не візьме, яблуко теж. Лише печиво гризе сама. Знає всі речі в домі, але показує лише поглядом, пальчиком ні.
    Я чую з сторони, а от моя/мій в такому віці вже робив то і то, а наша сидить у возику і гризе бублики.
    Цікаво почути як було у Вас, чи то мені просто знову наганяють невпевності, є відчуття що я роблю щось не так, чи у нас все нормально. Що скажете?
     
  5. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    Улянко, всі діти різні!
    Не варто порівнювати, якщо ні дитину, ні маму нічого не турбує.
    До прикладу, в Ані лише 12 зубчиків і 2 на підході (їй майже 1,10). Каляки-маляки почала малювати приблизно в 1,7. Пішла в 1,1.
    Як на мене - з головою на такий вік.
    моя навчилась після 1,5
     
    • мімімі мімімі x 1
  6. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    На мою думку, ви трохи багато дивитесь, хто що каже. Мій пішов в 1,4, не скажу, що я не переживала, але розвиток був добрий, активний, бавився, то я просто чекала. Мій досі булькоче щось, і всі слова з однаковими складами, це одне слово (наприклад: папа- це і па-па, і спати, і спасибі і тому подібне). Сам казати мама, а не просто мамамамама.. почав свідомо в вашому віці. Дитині нічого не бракує. Ну звісно, дивишся, вже чийсь віршики простенькі каже або англійською кольори називає, але ж всі дітки різні. Я раджу багато з нею розмовляти, читати щось простеньке, показувати кольори. Нам до речі школа монтессорі дуже допомогає, ми ходимо 1 в тиждень.

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
    • Корисно Корисно x 1
  7. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Тут почитайте. А взагалі, всі дітки різні і по різному розвиваються. Не переживайте. Все у Вас буде добре;) Мій синок теж мало що робить, а в порівнянні зі старшою, то взагалі. Але я не переживаю, все буде, просто пізніше:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Багато ви переймаєтесь. У вас ідеальна дитина. ВАША І ОСОБЛИВА. Мені легко про це судити, бо в мене 4 -- і я бачу, які діти насправді різні. Хоча зовні вони у мене для людей -- дуже схожі (для мене всі різні), але от розвиток у всіх різний. І при чому різний -- по різному. Якби я на когось рівнялась -- вже би з розуму зійшла. Не буду багато говорити -- розповім лише приклад старшого сина. Моя баба часто із ним гуляла і познацомилась із ще однією бабцею, яка вигулювала свого внука, який на 2 дні молодший від Артема. Отже, Олежик почав сидіти у 5 місяців, Артем(то мій) -- у 9 і то з масажами, О. -- пішов у 11 м., мій у рік і три, О. -- сам пив із пляшечки з 7 місяців, мій, хоч дуже любив пити з пляшки, сам почав її тримати, певно, після того, як пішов.... . Потім Олежик і мій А., але факт є фактом пішли в одну групу. зараз я не буду принижувати О., я буду хвалитись А. Хоча не буду хвалитись. Просто процитую і вихователів, тренерів, і навіть наших бабусь: мій А. в стопісят раз активніший, спортивніший і розумніший за О. (я знову зазначу, що, можливо, О. у майбутньому обскакає мого сина, але факт: усі здобутки ДО року ще не вазую, на майбутню генальність. Вони (здобутки -- типу раніше почав ходити, говорити, читати чи писати, і волосся швидше виросло.. -- ніяк на майбутнє життя дитини не впливають. Єдине -- то для мами радість, бо має чим хвалитись)
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Я не хочу щоб моя дитина когось випереджала у розвитку ,чи хвалитись нею ,просто реально стала переживати. Бо хто не подзвонить, або кого не зустріну, питають " Ходить?" я кажу, що сама ні ,і починається, ого, як то так ,їй вже більше року ,покажіться лікареві, а ті хто пізно починають ходити, так само пізно починають говорити. Або хтось каже " Даринка покажи яка ти велика" , а Даринка дивитися великими очима ,і має все в носі))) раз дасть привіт-папа ,раз навіть увагу не звертає, що до неї щось говорять, і люди йдуть такі розчаровані махають головою. Я ніби і розумію, що це мабуть в силу її характеру, вона так поводиться, а насправді, все розуміє і все знає, але осад неприємний, особливо в компанії однолітків.
    Може і так, але коли це з дня на день одні і ті самі розмови, як не крути закрадаються сумніви чи все правильно роблю для розвитку дитини.
     
  10. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    А ви кажіть, що в мене дитина індіго. А якщо серйозно, я теж свого часу переслухала тих "як, рік-рік і два- рік і три і не ходить??? " (круглі очі). Ну такі в нас коректні люди. Ну твій ходить в 7 місяців і молодець, мій пізніше. Я просто не вдавалася в ті розмови. Тим паче ви не можете знати гени, може вона в діда пішла або в 2-ну сестру. Мій взагалі може на прохання щось зробити посміхатись хитро.. Думаю, що все ок.

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Ну мій старший пішов у 1,3, друга пішла у 1,2, третій у 1,1.... Четвертій зараз 10 місяців і панятно, що ще не ходить... Подивлюсь на тенденцію))) Відзвітуюсь)))
     
    • Подобається Подобається x 2
  12. mamvasulka

    mamvasulka Well-Known Member

    В наших дівчат різниця в два дня:connie_pull-pigtail маєм 8 зубчиків, і 8 кг:girl_crazy: їсти не хочем, на горшок не ходим, пити з трубочки чи з поільничка теж не вміє. п є з чашки
    теж вміє, мультики не дивиться, не знає скільки має рочків:girl_haha:. Каже мама, татя, ляля, няня, баба і і ще щось белькоче, рот не закривається і на всіх постійно сварить щей махає но=но.Ще знає що песик гав. І я рахую що Соломка вміє і знає багато:girl_blush2:, а що ще б мала вміти? розказувати казки? Не переживайте,
     
    • Подобається Подобається x 3
  13. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Мій Влад показує, який він великий і це все:) Привіт-папа, то під настрій. Очка-носики ми не показуєм, зате носимо все, що попросять. Горщик теж не для нас. Малюк туди з ногами залазить і кубики складає. Говорить тільки мама, баба і де. Ходити почав в 1,3. Він в нас серйозний хлопець. Бачу, що все розуміє, просто говорити чи виконувати якісь команди не хоче:)
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Ви мене заспокоїли, не буду мучити ні себе, ні дитину, бо саджу її біля себе і починаю вчити, хочеться щоб на людях все вміла показувати, і щоб нарешті від нас відчепились. Але сидіти і вчитись не хоче, завжди поспішає, має купу справ, а силою тримати не хочу. Значить на все свій час.
     
  16. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

     
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

    Бо просто не хоче ;) то зовсім не означає що не вміє :-D
    Мій так ігнорить те що не хоче чути/робити що доводить маму до сказу )))) (то я не про то що щось його вчу спеціально, а в звичному побуті), але як йому захочеться то все покаже все розкаже. І навіть як я знаю що щось вміє/знає, то надзвичайно рідке покаже на прохання.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  18. Олюнька

    Олюнька Well-Known Member

    У дівчинки восьми років дуже ламке волосся, це вже декілька років, "вилазить" - коли більше, коли трошки менше.
    Як можна вирішити цю проблему?
    Чи це може бути повязаним із загальним станом здоровя? - тоді в якого лікаря варто проконсультуватись?
     
  19. marianast

    marianast Well-Known Member

    Може бути пов'язано із загальним станом здоров'я. Зверніться до трихолога. Аналіз крові здайте,розгорнутий.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Порадьте будь ласка дитячого невропатолога у Чорнобильській лікарні, терміново! Потрібно для знайомих.