Відпочинок з дитиною - так чи ні?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Nery, 18 Вересень 2009.

?

З якого віку можна лишати дітей і їхати без них на відпочинок?

  1. будь-коли, якщо нема ГВ

    8 голосів
    3,1%
  2. від 6 місяців

    1 голосів
    0,4%
  3. від 1-го року

    9 голосів
    3,4%
  4. від 2-ох років

    12 голосів
    4,6%
  5. від 3-ох років

    13 голосів
    5,0%
  6. від 4-ох років

    6 голосів
    2,3%
  7. від 5-ти років

    3 голосів
    1,1%
  8. від 6-ти і більше років

    2 голосів
    0,8%
  9. не можна залишати взагалі. найкращий відпочинок - разом з дитиною

    127 голосів
    48,7%
  10. коли підкаже материнське серце

    80 голосів
    30,7%
  1. VERO

    VERO Well-Known Member

    Якщо Вам буде спокійніше, то візьміть. Можна взяти фурменти для травлення, якщо бувають з цим трабли. Завжди перекись беру, бинт, пластир. Брала ще для горла антисептики. І позитивний настрОй. В разі чого, і так будете страхову викликати. І з туркакми в аптеці ми розумілися без проблем. Теж якось по горящій путівці в Туреччину поїхали. На збори мали кілька годин. Чоловік- із кількатижневою задавненою алергію від трави. Я відразу по приїзді наступний день традиційно "заробила" алергію від сонця. В найближчій апетці турок дав нам по упаковочці. За 2 дні всі симптоми зникли. До речі, не раз чула, що наші ліки часто і не дієві в Туреччині, особливо коли мова йде про вірусяки/бацили. В них там мікс з багатьох країн. А місцеві препарати допомагають відразу, досить дієві.
     
    Останнє редагування: 23 Квітень 2015
    • Подобається Подобається x 2
  2. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    дорожню аптечку взяти обов язково. Навіть якщо вона не пригодиться. Чи буде змога безпроблемно знайти потрібний препарат в місцевій аптеці- залежить від того, де ви зупинетеся в Туреччині.Бо якщо це буде заміський готельчик далі від цивілізації, то доведеться їхати. Якщо це буде більше містечко, то аптека знайдеться, але велика частина навіть стандартних для нас ліків там йде по рецепту. Тому попередньо доведеться звертатися до готельного лікаря, який теж не авжди має право одразу виписати вам рецепт, і попередньо направить до лікаря в ближній госпіталь.
    От банальний приклад: у чоловіка закінчився валідол. У турків цей препарат в аптеці вільно не продають. У них є свій аналог і лише за рецептом .І тут , по закону підлості, йому він понадобився. То треба було звернутися до готельного лікаря, який лише поміряв тиск і дав скерування підійти до доктора.... в місцевий госпіталь за призначенням препарату. Зате коли в чоловіка закінчився теж його звичний простий препарат для зниження кислотності шлунку , то в місцевій аптеці без проблем запропонували їх же аналог- за доступною ціною і з хорошими властивостями.

    Якщо виїдете з дитиною в незнайоме місце вперше, то ризик акліматизації гіпотетично існує. Тому банальні препарати мають бути. Крім того, там буде інша, ніж ви звикли, вода. А в Туреччині вода гидотна ( маю на увазі власне питну в пет-пляшках. Я навіть зуби нею чистила). От правда, такої несмачної питної води треба ще пошукати.Гірша хіба в Єгипті. Відповідно, якісь ферменти-сорбенти про всяк випадок в аптечці маюь бути.Може і не пригодяться- адже у кожної людини своя чутливість, але краще хай буде у вас під рукою той же Мезим, Смекта, Нуфороксазид, Лоперамід.

    В принципі, в турецьких аптеках є все. І ціни-не вище наших. Інша справа, що там немає багато звиклих нам препаратів, а є зовсім інші аналоги. І якщо ви не вкурсі, то в авральному режимі буває важко зорієнтуватися.
     
    Останнє редагування: 23 Квітень 2015
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  3. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Порадьте море у нас. Що робиться на наших курортах? Чи краще не пхатися туди? Так хочу на море, що капці, якщо б були хороші пропозиції, то може б вмовила чоловіка.
     
  4. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    у нас вибору залишилося небагато :). Зараз в кожному навіть найменшому містечку Одещини чи Миколаївщини можна знайти міні- готелі чи пансіонати на різні смаки та ціни. Відпочинок-на любителя. Традиційні Коблево, Затока - багатолюдні, з повною цивілізацією, скучно не буде. Але і море тут брудніше, в літній період інколи можна стикнутися із якоюсь кишковою бякою, особливо у дітей.Ну бо людей багато, море не завжди встигає нормально самоочищуватися, особливо в період після дощів, коли йде масований сток вод у море.Тихий спокійний і безпечний відпочинок можна знайти в невеликих селищах на кшалт Санжійки, Курортного, Грибовки. Тут мало цивілізації ( відповідно, не буде розваг і може бути утруднено шукати звичні вам продукти харчування, якщо їдете на самостійне готування- доведеться за ними виїжджати за межі селищ). Але тут чистівеликі пляжі, чистіше море і просто спкійніше. Можна знайти тут і пансіонтати з харчуванням. Ціни- залежить від того,які вимоги ставите і до якого відпочинку звикли. Особисто я порахувала і помоніторила, що під мої вимоги відпочинок на рідних морях на 10 днів обійдеться приблизно в 20 тис. грн на 3 ( це лише проживання і харчування). Можна знайти і дешевше, можна знайти і нові готелі, які працюють за принципом турецьких чи болгарських "олл", але там ціна виходить нічим не дешевше заморських курортів.Наші друзі вже третій рік їдуть в Санжейку ( до того в Криму щороку сиділи) і їм там цілком нормально.Знімають дешево хату в місцевих жителів, готують самі і просто насолодуються диким відпочинком і морем. Їм обходиться такий відпочинок дешево.
     
    • Інформативно Інформативно x 5
    • Подобається Подобається x 2
  5. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Я там чуть не здохла. Нічо! Ні дискотек, ні барів, ні тіньку. Якась облізла каштанова алея (а каштани всі молі виїли). Жах. Пляж -- шикарний!!!! Тому туди тільки із великою компанією! А загалом в тих краях мені дуже подобається Лебедівка. Ну принаймні в сто раз краще за Курортне, і дешевше. Я, як з дітьми зберусь -- то або в Коблево , або в Лебедівку, бо там дуже класно і дуже дешево
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    :) Я здихаю і в Коблево , і в Затоці:). Тільки не від скуки, а від прєлєсті того курорту- наших людей, які заривають в пісок залишки фруктів і над тим всі- рої мушок, гниючих водоростей, скільки би їх не збирали спец. машинками, морем, в якому плаває( особливов другій половині дня) все, що завгодно ... Двіжухи там достатньо.Як і класних готелів та цивілізації. Але то треба дуже любити Одещину і Миколаївщину :). Мені 4 затяжних відпочинків в тих краях вистачило. Якби вже і їхала в ті краї, то точно обирала би там, де поменше людей і де чистіше море, хай і без двіжу. Приємніше і здоровіше.У чоловіка родич кілька років тому відкрив в Затоці крутий готель- по принципу "а-ля олл, з великим басейном і т.п. ( і ціни там теж відповідні). Ну і добра частина наших же родичів з тої сторони там просижує відпустку і довольні. А я- ні за які ковріжки туди більше :) . А до Коблево у мене особлива "любофф". Я багато де відпочивала, але зараз, наприклад, якби стояло питання потратити кошти на Одещину чи Закарпаття- однозначно би зупинилася на останньому. Хай і без моря.

    В певні періоди я в таке коблевске море бридилася навіть зайти. хоча чоловік купався- він менш бридливий :)
     

    Вкладення:

    Останнє редагування: 26 Квітень 2015
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    І я поки зупиняюсь на останньому ,але сіла рахувати бюджет все таки за кордон. Туреччина ,Єгипет не дуже хочу, а куди можна ще поїхати в липні? Варіант бюджетний. Думала Болгарію ,але стримує дорога туди з дитиною.
     
  8. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    в будь-яких закордонних поїздках левову частку бюджету ( вартості) з їдає власне дорога . Для прикладу: по Турецьким "5-зірковим Оллам", якщо відкинути вартість перельотів і трансферів, то день проживання зі всім послугами і харчуванням обходиться в +- 40 дол. з людини. Вся решта частина оплати- це вартість перельотів та побічних транспортних витрат. Так і з іншими курортами- в Болгарію найдешевше їхати автобусом. Але це дійсно з не всякою дитиною підійде ( мій в 11 років добові переїзди автобусами досі не витримує). В червні нова лоукост компанія обіцяється пустити чартер на Бургас. Лиш яка буде вартість перельоту- поки не відомо. Якби була доступна- було би чудово.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. readytogo

    readytogo Well-Known Member

    Ви знає
    Ви знаєте, перше море, яке побачила у своєму житті було у Коблево. І тоді подумала за що ж люди люблять так іздити на те море :girl_cool:Бруд, людей тьма, море мало того, що незрозумілого кольору, так ще й у ньому плаває всяка фігня.
    Після того була на багатьох морях, але такого більше ніде не бачила.
    Але коли заходить сонце, то бруду вже не так видно, Коблево переливається тисячами вогнів, лунає музика і картина вже не така печальна:)
     
  10. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    А в мене таке ще дурне практичне запитання: нам в Туреччину тягти з собою горщик для малюка?я просто щось не уявляю, куди його запхати, носитись з ним в ручній клажі, чи може там в готелях видають, чи купити можна на місці?
     
  11. Popi

    Popi Well-Known Member

    Є надувні горщики. Займають не багато місця
     
  12. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    горщиків в готелях не видають :). Купити на місці можна, якщо ваш готель знаходиться у місті, а не заміський в селищі. Наприклад, якщо ви зупиняєтеся в самому Кемері- то там магазинів -море. В т.ч. і супермаркети є.Купити можна все. Якщо ж ви зупиняєтеся вже в селищах за кілька км до чи після, то такої широкої можливості не буде.Найпростіший для вас варіант- це дійсно купити і узяти із собою надувний дорожній горщик
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    І знову я сюди.
    Вивчила ринок цін за кордоном. Не стянемо цього року.
    Що робиться на Світязі? Є якісь сімейні, затишні куточки з дитиною?
     
  14. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Є все що завгодно. Але врахуйте що останніми роками Світязь дорожчий за море :girl_in_dreams:
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    я теж думаю куди б то податись цього року
    але власне нам треба море, морське повітря, водичка по можливості
    минулого року мали дебют з малим на морі, Хорватія, все ідеально, але сама вода для малого захолодна
    цього року я чомусь переживаю більше, можливо за харчування, яке для малого має бути максимально домашнім
    більшість курортів відпадають по тих чи інших причинах (ше та балувана Галя і панікьорша)
    вже думала може моїхати на північ Польщі, але море там тим більше холодне, ну і хочеться щоб вже як до моря то і купатися, ех...
     
  16. invisible

    invisible Well-Known Member

    Були минулого року тиждень на Пісочному, дуже задоволені. Малій рай - пісочок, мілкий берег, тепла водичка. Єдине що з нормальними умовами проживання таки тяжко, те що дійсно хороше - дуже дороге. Але в нас особливих вимог не було, ми в хаті лише ночували. Брали кімнатку в будинку господарів з вигодами на кілька сімей і з кухнею, де готували для себе.

    А в якому ж то місяці було море таке холодне?
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    є. Хоча я більше Пісочне люблю. Ну і як вище написали- наші люди тримають завжди ніс по вітру. І раніше нормальні умови ( для мене- то номер в котеджі, де можна пройти, а не де натикані ліжка впритул до столу; де вигоди- в номері, де є можливість приготувати їсти не на кухні , яка розрахована ще не "н-ну кількість кімнат і щоб до озера було близько, а не 15 хвилин пішим ходом) в Шацьку вартували нехило, а цьогоріч навіть страшно питатися . Востаннє ми з друзями вже у несезон ( вересень, народу 0) знімали 2-кімнатний номер із спільною на 2 кімнати кухнею і вигодами по 450 грн з кімнати .Але отако з чужими би людьми його точно не знімалося б, бо то як один номер йшов , розрахований на 4 спальні місця за 900 грн). Мінус відпочинку в Шацьку- це погода. З нею вгадати важко, а якщо їдеш на довший термін і та погода настане некупальна, то в Шацьку просто немає чим займатися і немає куди податися.

    п.с. он зараз дивлюся- в Мельниках на липень-серпень в загальному котеджі із спільною кухнею номер на 4 спальні місця - 700 грн . Котедж на 6 місць +1 додаткове- 1500 грн. До озера- добрих 400 м
    --- дописи об"єднано, 30 Квітень 2015 ---
    залежить від фінансів, звичайно. Але на такі умови, при достатніх фінансах можна Чорногорію розглядати ( трохи дешевше Хорватії вийде) і самостійне готування. Або якщо самому не хочеться готувати- брати нормальну турецьку 5, де завжди є дитячий стіл плюс криштально чисте ( і дуже тепле Середземне море ( тут з моря можна не вилазити- з кінця червня Т води прогріваєься до добрих +27. В липні було +29). В будь-якому випадку, домашню кухню для дитини можете забезпечити лише ви. Інші варіанти- це все-рівно громадське харчування, де на 100% впевненим не можна бути в якості, як би там не готували
     
    Останнє редагування: 30 Квітень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  18. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Власне через те, що на Свiтязi невиправдано дорого, а ще через те, що менi набридло слухати цiлi ночi п'янi ори за вiкном, рiзну музику з кожного авто, ми вирiшили цього року якщо iхати, то лише з палаткою. Але хочу не в кемпiнг(вважаю що там не мiсце для дiтей через вищеперечисленi причини), а в якесь тихе мiсце на березi Свiтязя(можу розглянути I iншi озера, але Свiтязь для мене зе бест!)
    Буду шалено вдячна якщо хтось пiдкаже менi таку мiсцинку:) а ще шукаэмо компанiю теж з дiтками. Хотiлося б в червнi вiдпочити, як тiльки випадуть спекотнi днi, бо дуже люблю вже на початку лiта мати засмагу:)
     
    • Подобається Подобається x 2
  19. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Не можна - ми так хотіли 2 роки назад. :girl_sad:Там заповідник і палатки-багаття дозволені тільки у "відведених для цього місцях". Прийде лісник прожене і впаяє Вам штраф.
     
  20. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    I що часто вони там ходять?
    А скiльки штраф?
    --- дописи об"єднано, 30 Квітень 2015 ---
    Щось не вiриться менi що нiхто так не вiдпочивав:) ану розказуйте?