Спільний сон з малятком

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ірка-Шкірка, 15 Вересень 2010.

  1. olenjatko

    olenjatko Well-Known Member

    і ми спимо разом, я навіть не уявляла як то спати окремо від дитини, бо тоді б, напевно, я не спала цілу ніч, переживала б, як там мій хлопчик, чи не накрився з головою, чи не розкрився і не змерз, чи зручно йому і т.д. Найчастіше малий засинав тримаючи мене за руку, зараз двома руками обнімає моє обличчя і так спимо, мені то так подобається))) стільки ніжності і тепла в тих обіймах...)
     
    • Подобається Подобається x 5
    • мімімі мімімі x 4
  2. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    стопудово! поки менша на старшу не налізе (або хоча б на її подушку) - не заспокоїться. а далі все залежить від глибини сну старшої.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. La esposa

    La esposa Moderator

    Дівчата, а вам нормально вдається пересувати дітей в зону присунутого ліжечка? Маю страх, що малюк проснеться, і довше присиплятиму, ніж спати буду. Тільки це мене зупиняє.
     
  4. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

    Розкажу за наш досвід з присувним ліжечком )) саме ліжечко ми склали коли малому виповнився рік. Стояло, складала туди пеленки, речі і тд. В 1,3 присунули до ліжка. Влада така зміга обстановки зацікавила))) подобалось там спати. Перші моменти я після висаджування (ну бо то вже ритуал: починає крутитись хникати - на руки беру, над горшком даю цицю - пісяє/не пісяє - лягаєм) лягала з ним так, щоб він лежав в ліжечку а я на стику давала верхню/нижню цицю. Відконекчувався і далі сам там спав. З часом мені стало важко отак вкладати (годувати), то я вже з ним в наше ліжко лягала а він сам як насмокчеться в 90% випадків переповзає в ліжечко. Якщо ні, а я не можу з ним розміститись, то досить спокійно даєтся перекластись.
    Це не стосується періодів зубних, скачків росту і тд, бо тоді мусить тулитись чи крутитись по всьому ліжку.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    То треба хоча б кілька разів спробувати, бо дітки різні, та і фази сну теж різні. Хтось прокинеться, а хтось навіть не ворухнеться.
    В нас синок спить з нами, але іноді сам відповзає чи на подушку чи ще кудась, то можу його присунути, іноді прокидається, але дам цицю і далі засинає зразу ж. А іноді спить і далі без пробудження.
    Ще можна дитину сунути на пеленці, то так рідко прокидається.
     
  6. Nadiya

    Nadiya Well-Known Member

    Дівчата, от скажіть мені, що поганого в тому, що я хочу, щоб мій малючок спав перший час зі мною, на одному ліжку?
     
  7. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Нічого, а що, чоловік возмущається? Ви ще не народили?
     
  8. Nadiya

    Nadiya Well-Known Member

    От саме у тому справа, що моя дитинка ще не народилась, а моя мама вже вирішила зі мною посваритись на ту тему. Я просто вже не маю сил, і нервів, сперечатись з нею. Як пояснити і довести, що я краще буду знати і відчувати, як мені робити... Ох чую знервуюсь геть... І що головне, що чоловік нібито теж був завжди за те, а тепер приїхала теща його любима, і він уже підтакує їй... Це так образливо.
     
  9. La esposa

    La esposa Moderator

    --- дописи об"єднано, 25 Квітень 2015 ---
    не доказуйте зараз нічого :) буде проблема - будете вирішувати. І чоловік оцінить, тихі спокійні ночі на противагу стрибанням туди-сюди між ліжечком і своїм ліжком.
    Мій чоловік не був проти СС, а всім "співчуваючим" я пропонувала оселитися в нас і подавати мені вночі дитину, бо я вставати не буду і крапка. Ну але я вперта, нагла і трохи агресивна з людьми, які пресують мені моск.
     
    Останнє редагування модератором: 26 Квітень 2015
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  10. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    а вона з вами проживає чи ні?бо якщо ні - то розслабтесь:) вона ж у вікно не буде підглядати:)
    а якщо з вами, то це як на мене найкращий варіант для вирішення питання
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Nadiya

    Nadiya Well-Known Member

    Не з нами, але взяла відпустку на 2 тижні, приїхала "помогти"
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  12. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    а вам ще довго чекати на зустріч з карапузом?може мама поїде до того часу?
    ви не сперечайтесь. робіть вигляд що слухаєте, кивайте головою - мамі хочеться вас розуму навчити, нехай повчить вам що,шкода послухати трохи?:). ви ж всеодно робитимете потім так,як вважаєте за потрібне.
    моя мама теж,як почула про слінг - почала кричати,що я дитині хребет зіпсую:) а потім почитала кілька статей і всьо стало добре, слінг одобрєн:)і в кипяченій воді ми малу купали тижня два(хоча пупчик зажив вже на день 6й) бо жили з мамою тоді, а цього разу лише два рази:) бо потім мама поїхала.
    шукайте можливі компроміси, вам же ж краще знати чим і як можна вплинути\переконати маму:)
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Моі аргументи:
    - у вас була можливість робити зі своіми дітьми що завгодно, тепер моя черга
    - моя дитина, що хочу, то і роблю
    - (найбільш дієвий і найбільш агресивний) не пхайте свого носа, де вас не просять (то коли вже дуже дістають)
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    ну, це, м'яко кажучи, не аргументи, це спосіб посваритися. Може, для чужих "доброзичливців" і добре, а от для мами - навряд. Аргументи - це пояснити розумній людині, яка вас любить і хоче добра, і з якою ви хочете добрих стосунків, пояснити які переваги сс, наприклад про зниження ризику СРСН, чому це безпечно, пояснити, що підхід до організації ГВ не той, що був в її часи, і для доброї лактації треба дитину годувати вночі, дати почитати адекватні дослідження на цю тему. Ну, і, якщо це не дасть результату, то сказати: "Давай подивимось, мамо, як воно буде". А тоді, коли дитя буде щогодини-щодві прокидатись, тоді вже і мама по-іншому на це подивиться.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    З мого досвіду, як не хоче людина, то в житті не поясниш. Тому так, для мене аргумент-я мама і я вирішую. Всі решта не мають права нав'язувати мені свою думку. Моя мама в пологовому мені наказувала прямо не брати дитину до себе, бо я перевтомлена. Першу ніч я не брала і не спала взагалі. На наступну ніч ще більше перевтомлена , мама знову наказує дитину не брати, я киваю головою, мама йде і я дитину беру собі під бочок.
    Мама ж з вами в спальній не буде? Робіть собі спокійно те, що важаєте кращим для вас і дитинки. Та може й сама мама змінить думку з народженням дитити. Діти ж дуже часто зовсім не хочуть спати у холодному великому ліжечку.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    думаю, це все "пояснення мамі" - дуже індивідуальна справа в силу особливостей кожного конкретного характеру, та все ж починати із того, щоб "послати" свою маму мабуть не варто.
    Свою позицію мами, яка має право вирішувати, можна донести по-різному.
     
  17. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    та то ви вже загнули, куда посилати? Просто я вважаю, що мама, тобто бабця не має права вирішувати, де дитині спати. І ще вагітній жінці доказувати, що то зле тим більше. Народиться дитинка і батьки собі самі поладнають побут
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Я за те, щоб мамів-бабців нікуди не "посилати", але мудро робити так, як зручно вам:girl_smile:, думаю то можливо і без конфліктів. А те що старше покоління завжди хочуть поділитись досвідом, то так, і іноді він справді корисний.
     
  19. Fast

    Fast Well-Known Member

    Поки дитина не народилася взагалі недоречно казати я хочу, а тим паче сперечетися :)
    Я хотіла без сумішів, а в пологовому були, хоча я така вся теорію прочитала (дома вже не було), спати з дитиною на одному ліжку було страшно, за тиждень-два пройшов той страх. Воду перекип'ячували доти поки чоловік не сказав, що то мої таракани, і раз так то, щоб перекип'ячувала сама - подумала і вирішила, що хватить. Установка була, що дитину треба щодня купати - раз не покупали, поняла, що якщо в мене, чи в неї нема настрою, то без купання всерівно все ОК. З дитиною треба гуляти шодня по два рази, балкону нема - подружка розказала секрет - відкрити вікно і нехай динина спить - спрацювало :) потім дитина на балконі спала, а я на роботі працювала. Де ж я могла подумати, що з дитиною з 10 місяців в палатці будем спати, а введення прикорму, точно не знала, що то так напряжно, особисто для дитини готувалось печене яблучко і кашки, все.
    Але основне, з народженням дитити ви повинні прислуховуватись і до її і до своїх бажань і не перегинайте палку :), а з батьками інколи так важко, а коли з двох сторін хочуть допомогти, то катастрофа, але інколи можна це стерпіти, інколи присікти, а інколи сказати - до побачення я втомлена мушу відпочити.
    Тільки щоб дитинка була здорова! Вище носа!
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Недостатньо значить читали. Суміш і кипячена вода то різні абсолютно речі! І настрой форумлянки правильний

    Я хотіла, щоб не було сумішей, то їх не було. Хотіла спільний сон, він був, хоч мене відговорювали і мама, і навіть трохи сестра, і чоловік був дужн шуганий. Та я сказала ще вагітною, що дитина буде спати зі мною і так і є. В такиз речах якраз важливо бути рішучою
     
    Останнє редагування: 26 Квітень 2015
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2