Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

  1. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    ну хіба навмисне будити і переодягати. бо моя спить в калюжі і в мокрому до ранку без проблем. іноді навіть не пересовується на сухе.
    --- дописи об"єднано, 2 Квітень 2015 ---
    а в мене каже чітко: "ні, я не хочу пісяти" і через секунд 30 спокійно люрить під себе.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  2. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    В нас на самих початках так було, то я казала, що як запісяєшся, то буде мокро і так поступово малий привчився . Педіатр також казала, що багато залежить від того як спить дитина. Деколи сон такий міцний, що малеча не чує ні що вона пісяє ні що їй мокро ....
     
  3. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    пояснювати
    у нас минуло десь 3 місяці між просто знятим памперсом і пісянням в горщик, і то - сама дуже рідко проситься, як правило, я саджу на горщик десь раз на 1-1,5 год (враховуючи к-сть випитої рідини)
    десь в 1,4 зняла повністю вдома памперс, десь в 1,7 дитина зрозуміла, що саме я від неї хочу з тим горщиком
    горщика в нас 2: один стоїть в кімнаті, де ми проводимо більшість часу, один - в туалеті (часом працювало "попісяєш з мамою за компанію?")
    певний час взагалі викручувалась і плакала, а потім якось в один момент її перемкнуло і почала слухняно пісяти на горщик
    зараз може часом показати, що хоче пісяти, часом муркає собі під ніс "пссс"
     
  4. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Ой, в нас тяжко з тим горщиком - такий вже впертий в мене хлопець :girl_impossible:Поки вдається тільки "виміняти" пісяння на горщик на щось що Влад просить, але таке проходить лише якщо йому дуже того хотілося.
    "Котютор", "давай спочатку попісяємо в горщик, а потім будемо конструктор складати"
    Влад подумав, став попісяв (тримаю йому горщика, бо сідати не хоче категорично).
    Через трохи часу "книжки", "давай попісяємо, тоді будемо читати"
    Подумав, "нє, не хочу", вже і книжок не треба, пішов :girl_crazy:
    І все, не заставиш, якщо просто пропонувати чи зняти штани - сам натягує їх назад, кричить "нє, не дам", а за 5 хв пісяє в штани. Тоді прибігає "пісі, мокро" і скубає їх щоб зняти. Я кажу "не хотів пісяти в горщик, ходи тепер в мокрих, будеш пісяти в горщик - будуть сухі штани", подумав-подумав "Нє" і всівся в тих мокрих штанях бавитися - типу "раз так, то мені не заважає". :facepalm:
    Ще таке питання: мали 2 горщики, такий

    З нього виймаємо оту вставку і пісяємо в неї стоячи. Сам сідає іноді просто як на крісло, спочатку викинувши з середини сам горщик, бо заважає йому сидіти :girl_haha:
    І мали отакий

    Цим взагалі майже не користувалися, а днями я посадила в ного Влада і зрозуміла що він йому малий о_О (так ніби тисне по довжині)
    Де можна купити (Краківський?? магазини??) отакий простіший горщик, але трохи більшого розміру щоб та 16-ти кілограмова дупця туди помістилася? Маю надію що на такий Влад швидше погодиться сісти.
     
    Останнє редагування: 21 Квітень 2015
  5. Raven

    Raven Мама малятка

    А не хочете типу машинки з рулем і прибамбасиками. Дитю процес цікавіший.
     
  6. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Нєа, хочу звичайний без нічого. Щоб то був просто горщик. Прибамбасики то не для Влада - він на нього буде ведмедиків садити, з ногами залізати, лягати, але не пісяти (то він таке з толокаром витворяє - все що завгодно, тільки не сидіти). Він і звичайним горщиком бавитися умудряється, а я хочу щоб він на нього тільки по-ділу сідав.
     
  7. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    в нас точно такі ж горщики:girl_blum: отой другий (з качечкою) більше асоціюється в дитини саме з пісянням; перший сприймала як стілець, хоча зараз він стоїть у нас в туалеті, тому часом Аня пісяє в нього "з мамою за компанію"
    в бабусі (свекрухи) Аня має такий, який ви хочете (ніби як другий, але ширші самі боковинки, на яких дупця-ніжки), то вона купувала на базарі
    маю питання
    дитина гарно "ловиться" на горщик (тобто я садовлю її щогодини +/-, вона пісяє), вдома проколів практично немає, трусики і штанці сухенькі
    на вулиці ходимо "в кущики" (висаджую, часом набігається - то рідше пісяє, не хоче - висаджую через 20 хв. ще раз, ну якось так)
    десь в кафешці чи торговому центрі висаджую над унітазом - теж результативно
    так от, на вулиці починає мняцькати штанці чи казати "пісь-пісь" уже коли впісялась, ніби пояснюю щоразу, що треба проситись, коли хоче пісяти... видумую слова, які б їй подобались, які повторює із задоволенням, які треба говорити, коли хочеш пісяти, але все те саме: мняцькає штани, питаю "хочеш пісяти?" "да", пробую, а там вже мокро
    як то її навчити проситись? порадьте, що в кого працювало? чи я багато хочу і ще не час (дитині 1,10?)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    багато хочете :)
    Сергій став проситись в 2 роки, при тому що говорив вже давно дуже добре.
    просто слінгомалявки і мамині_малявки мають повне право покладатись на те, що мама їх розуміє і вчасно посадить :) то моя така думка.
    Віруся какати проситься, один раз навіть сказати "ка-ка-ки", а пісяти - може гарно сама принести горщик або почати характерно роздягатись, а може і радісно напоказ випісятись, тож треба пильнувати
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. Clementina

    Clementina Well-Known Member

    Дитина навчилася проситися в 1,7. Прогрес пішов, коли приїхали в гості до моєї мами, я їй зняла памперс і запропонувала попісяти на травичку. То вона впродовж цілого дня просто бігала і через кожних пару хв пісяла і тішилася. Так кілька днів і Аня почала проситися, АЛЕ хотіла тільки на травичку. За тиждень навчили на горщик і проблем не було до 2 рочків, тоді ій щось перемкнуло (пов'язую з холодами) і почала пісятися в колготи і так майже місяць. З того часу проколи бувають дуже і дуже рідко переважно вночі, якщо багато поп'є з вечора.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. La esposa

    La esposa Moderator

    З приходом тепла прийшов настрОй потроху відмовлятись від підгузників.

    сьогодні встановили власний рекорд - прогулянка без нічого, тільки трусики і штанці. Гуляли трохи більше години, прийшли сухі, але з плачем. Дала цицю, попісяв на мене)) перед тим на горщик сісти не хотів, бо сльози і нерви були в обидвох))
    таке питання — я не можу спостерегти, хоче дитина пісяти чи ні. Він мені вже результат показує. Рано нам ще?
    і ще - каже кума, що з якогось віку дитині щось там перемикає, і вона починає усвідомлювати і свідомо проситися, і що раніше говорити про знімання підгузника не варто. Ніде не можу знайти інформації про це. А досвід "висаджувальних" мам каже протилежне... але я не висаджувала, і не до кінця розумію цю теорію. Поясніть, будь ласка, хто в курсі.
     
  11. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    ну та, кажуть, що в 3-4 роки перемикає і лише тоді дитина розуміє. але досвід показує інакше)))
    моя стала проситися на горщик сама, тобто зрозуміло для оточуючих в 1,1 рік. ми були висаджувальні. вважаю, що просто повезло.
    але ви рік привчали дитину до підгузників, тепер очікуйте на рік відучування)))
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    Висаджування в нас не було, але какав виключно у горщик ще до року.Просився на горщик(з дуже рідкими проколами) десь у1.3. А спимо нічкою у підгузку ще й досі, бо ще маємо підсос зо 2-3 разочки за ніч. Так, що все індивідуально. Гуляєм пез підгузника давно і взимку гуляли також без.
     
    Останнє редагування: 28 Квітень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Нам педіатр казала, що дівчатка трошки скоріше 1,6 або в 1,8 , а хлопчики в повних 2 рочки, але це щодо денного пісяння, щодо нічного, то найскоріше в 2,5 років . В мене донечка сама просилася в 1,4 , а синочок в повних 2 роки ( від 1 року до 2 років результат був 50 на 50 + коли зуби різалися, то ні висаджуватися не давав, ні сам не сідав на горщик ....), але я переконана , що то все індивідуально і спрацьовує багато факторів ...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Ще раз переконуюся, особливо щодо нічного пісяння - то дійсно як повезе і дуже індивідуально, і невідомо що на то впливає, моя з 2 років не пісяє вночі взагалі, або дуже рідко прокинеться і попроситься, не зважаючи на те, що бувають ночі нон-стоп з цицею і ще може й пити вночі попросити кілька разів, але проколів нічних вже місяців 7 точно не було. Зранку, як прокинеться, сидить довго і гарантовано півгоршка напісяє. Давно вже зняла водонепроникаюче простирадло з матрасу, бо лишнє.
    А от вдень може забавитися і трохи "не добігти", при тому, що протягом дня пісяє часто, швидко і невеликими порціями. Висажування не було, одноразові підгузки були до 1,5 року, потім кілька місяців багаторазові, далі частково без підгузника і до 2х гарно просилася.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Tempernice у нас по віку діти однакові, а якби я свого не відсилала на горщик вночі, то підгузник до ранку би не витримав. Бувають такі ночі , коли я хворію. То той підгузок аж перетікає животиком. А в день, то хіба як добре хворий або зубки домучують, то може бути халепа..
     
  16. invisible

    invisible Well-Known Member

    Аааа :sad:(( Нам 2,2 р., вдома з 2 міс. у багаторазових, а з 10 міс. узагалі лише в трусиках, і вона досі не те що взагалі не проситься, але й не тримає і постійно впісюється. Пробуєм на вулицю без підгузника, то катастрофа і одні нерви. Вчора впісялася 3 рази за півтори години. Висаджувати себе категорично не дає на вулиці, навіть штани зняти не дозволяє, одразу кричить... Я вже втомилася просити-пояснювати. Ну що робити? Добре хоч по-великому проситься...
     
  17. marianast

    marianast Well-Known Member

    Думаю, ваша кума трохи неправа))) Я думаю, що якраз дуже варто говорити про знімання підгузника, просто не варто очікувати, що дитина так зразу на горщик сяде чи буде сигналізувати про потребу. Бо до підгузника також дуже звикають, і діти і батьки). Я знаю дівчинку, яка до 4 років була в підгузнику весь час. Її мама казала, що ніц не зробиш, вона не проситься, така велика, а ходить у колготки. Ця дівчинка дійсно підгузник зняла усвідомлено і самостійно, бо з неї діти сміялись. А мама її не розуміла, що треба якийсь час перетерпіти. То звичайно приклад крайнощів, просто чекати на усвідомлення дитиною можна дуже довго. В підгузкових малюків треба сприяти виробленню рефлекса.
    Ми підгуз зняли в 1,5 року і не одягали більше ніколи, ні в далеку дорогу, ні в холодну погоду, ні на ніч. Зняла би швидше, але чекала тепла. Так спочатку була катастрофа:girl_haha:. Пісяв/ какав де хотів і як хотів, але не в горщик. Але поступово завдяки терпінню, вмовлянням іноді моїм бубнінням навчився пісяти в горщик. Процес зайняв ціле літо
    Ми мали такі ж. Того суцільного горшка Саша не сприймав взагалі, тому купили такий з вкладкою, основою грався, сідав, залізав, у вкладку з часом почав пісяти. З пісянням якось легше було, а какати довший час хотів тільки стоячи:facepalm:Але просився і тому рада була.
    Але мій малий майже не пісявся вночі, без привчань, сам по собі. І на вулиці також не ходив і не просився, зате вдома горщик мусив біля дверей стояти, чекати.
    У всіх по різному. Упорство і туд:girl_wink:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  18. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Я вирішила для початку розібратися з пісянням, а тоді вже з каканням. Один раз з трьох Влад таки згоден пісяти в горщик (стоячи).
    А какає він зараз взагалі найчастіше лежачи :girl_crazy:(лягає на підлозі на живіт і так какає) і як той процес перенести на горщик я поки не уявляю :girl_in_dreams:
     
  19. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

    Мені видається з каканням діти зазвичай швидше розбираються ніж з пісянням. Щодо лежачи ніц не скажу, а от стоячи.. Мій так робив. В якийсь момент вже в процесі занесла в ванну (в позу висаджування він відмовився взятись), і з того часу він лиш в ванну робив o_O майже ціле літо(( поки не поїхали відпочивати, де сам показав на горщик (брали з собою простий з ручечкою і кришкою для нічних висаджувань). З того часу його перемкнуло і діло пішло - горщик чи накладка на туалет ок. За 9 місяців може раз чи два проколи були. А от з пісянням тяжко... При чому дитина без підгузника майже все життя (до 1,2 одягала лиш на прогклянку і то висаджувала).
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

    Ще... Перед Паскою почав інколи проситись. Думала "ура! Прогрес!", але тут же ми всі з гим включно похворіли, і все ((( крок назад :sad: не проситься знову :'(
    Вони такі чутливі до всього, все буквально може повпливати на їх настрОй...