Тріщини сосків. Що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 11 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Raven

    Raven Мама малятка

    спокійно годуєте і не переймаєтесь
    в мене ще й кров"ю зригувала, виглядало страшно
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    В нас так було. Це кров з соска, вона не засвоїлась в дитинки, тому і вийшла з какулями. Кров не шкодить малюку.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Setka

    Setka Мамулька непосидок

    Мене власне це і турбувало, чи не нашкодить. А какульки то якби не побачила що кров мала випила то вже би панікувала і думала що щось не так із шлунком чи що. Словом дякую за відповіді :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Кров не зашкодить. А соску треба дати можливість загоїтись. Не годуйте тією травмованою груддю хоча б 8 год, а зціджуйте, щоб ранка затягнулась. Слідкуйте за прикладанням щоб не утворювались тріщини.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Setka

    Setka Мамулька непосидок

    Та сосок якось зразу після того активно почав загоюватись і вже не кровив. На сьогоднішній день все вже гуд. А какульки весь вчорашній день були не жовтенькі а коричневі, видно кров таки трошки перетравилась.
     
  6. Holly

    Holly Moderator

    За мою ГВшну практику в мене таке вперше і не знаю що робити. Біля соскА утворилась рана десь в 1см. Болить жахливо. Чимось мастити? Ту грудь не давати?
     
  7. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Не давайте протягом доби, щоб затягнулось, зціджуйте. Від чого могла утворитись ранка? Мастіть солкосерилом желе.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Holly

    Holly Moderator

    та малий цілу ніч висів на грудях
    Напевно все було не настільки страшно, як виглядало))) мастила судокремом і не годувала. Так як сцідити не виходило, то вже нині після обіду підсунула. Першу хвилину боліло трохи, зараз ніби все ок
     
  9. kohanka

    kohanka Well-Known Member

    Дівчата, рятуйте! Вже не маю сили терпіти....
    Доні 1р.2м. ГВ - безліміт, причому дуже активний, тому що в неї безперервно ростуть зубки, зараз - ікла. Подразнення на сосках з'явилось вже давненько (пізніше тріщини на обох, зараз взагалі місиво:girl_impossible: ), але я маючи досвід з старшим, здавалося, знала що робити. З першим ГВ я мала сильну молочницю. Синочку тоді було півтора року. Мої походеньки по лікарях (а їх було не мало) не дали результату. Вердикт один - відлучати, і так вже тааааак довго годуєтесь, ще й мучитись, нащо? Допомогла консультант з ГВ (акушер/гінеколог), призначила адекватне лікування кандидозу - таблетки і мазь. Та історія з хеппі ендом. Зараз, так як не маю можливості взагалі звернутися до лікарів, та й бажання теж, вирішила повторити те лікування. Результату 0. Аж тоді я зауважила що і симптоми трохи відрізняються((( Схоже в мене екзема... Мала вся у висипці, сиджу постійно на дієті, нерви вже здають... Мастила вже гормональною маззю теж 0 (перед тим були і пантенол, ланолін, дуже хороша загоювальна мазюка з Америки, нічого не допомагає). І ось вчора мене осінило - може це в мене авітаміноз такий жорстокий??????(ще крім того всі симптоми на лице, постійно ж на дієті). Читала що при браку вітаміну А така картина. Може вартує вітаміни поприймати? Геть сили не маю... Постійний біль, ніч для мене то взагалі випробування. Вже з'явились грішні думки про відлучення... Допоможіть порадою:girl_flag_of_truce:
     
  10. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    В мене нема тріщин. Але ліва грудь давно вже більше чутлива. Після годування сосок кілька разів біліє і твердне, особливо коли не прикритий. Під час годування такі неприємні відчуття, вся зажимаюся. І враження, що молоко там повільніше витікає. З правої малий на початку щоразу ковтає. Що ж то робити? Дитина і нервується на цю грудь...
     
  11. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    в мене таке бувало час від часу на одній груді. теж ніби не тріщина, а відчуття дуже неприємні. Воно появлялось, а потім проходило, потім знов було. Мазала на всякий випадок пуреланом, більше ніц не робила. Вроді пройшло, вже десь з місяць такого не буває
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    А в мене на одному соску така конкретна тріщина утворилась. По кругу на пів соска такий яр. Мащу пуреланом, але щось ніяк не гоїться. Болить страшно, як малий захоплює сосок, а вже як смокче, то не має болю. То дуже страшно? Що з нею ще можна зробити?
     
  13. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Тримайте грудь на відкритому повітрі, ще обліпихову олію можете спробувати.
     
  14. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    призупинити годувати тією груддю хочби на 12 годин, дитину годувати іншою. Потрібно щоб та тріщина затягнулась. Проблемну грудь зціджувати руками. Купіть солкосерил гель, він добре загоює рани. Сосок з тріщиною тримайте відкритим на повітрі. Дивіться за тим щоб білизна була суха і чиста.
    Коли вже пройде час і будете прикладати дитину до проблемної груді, то слідкуйте за захватом. Спочатку прикладіть до тієї груді на короткий час, подивіться як поводить себе сосок, якщо все нормально, ранка затягнулась, то на наступне годування можна на довше давати смоктати ту грудь.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Raven

    Raven Мама малятка

    Мені від сильних тріщин ще дарсонваль допомагав. Все швиденько затягувалось.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. METAMORFOZA

    METAMORFOZA Чарівна львів'яночка

    Всі пишуть, що бепантен не потрібно змивати. А я купила і в інструкції пише, що потрібно перед годуванням змивати. Може є різні види бепантену? В мене бепантен плюс
     
  17. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    То якась поширена думка, може так і роблять. Насправді потрібно, мабуть не всі анотації читають, а так поширюється та інформація. Це пурелан якраз має великим плюсом те, що не потрібно змивати.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. boyechkoVA

    boyechkoVA Well-Known Member

    Прошу поради, бо маю неприємності з годуванням( нам 4 дні, а я так захопилась гв,що вже встигла заробити тріщини на сосках, боляче неймовірно! в пологовому сказали плоский сосок і вихід один всім відомий. Намагаюсь давати разом з ареолою, але вона в будь-якому випадку натирає деснами його. Вночі це ще гірше,бо не виходить прикладатись кожні 1,5-2 год, спить безпробудно, а якщо й вдасться достукатись,то не хоче їсти. Годую в позиції лежачи на боку, сидячи поки не можу(маю шви після пологів) Як бути в такій ситуації, бо пурелан не допомагає ну і це зрозуміло,оскільки постійно травмується шкіра. Роблю ще ваночки з кори дуба і постійно повітряні ванни,бо навіть не можу нічим торкнутись сосків. Дуже хочеться отримувати задоволення від гв, а не нервувати і годувати зі слізьми на очах.
     
  19. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Вихід один, всім відомий :girl_wink: - стежити за прикладанням, і креми-ванночки Ви і самі знаєте. У мене соски взагалі навіть не плоскі, а втягнуті були, чесно скажу - не чекайте швидкого полегшення, з місяць ще доведеться потерпіти. Зате потім все стане на свої місця - ми прекрасно годуємося досі.
    Спробуйте є такі накладки для формування сосків (але не ті через які дитина смокче, а ті які кладуться в бюстгалтер між годуваннями),
    отаке
    [​IMG]
    вони трошки ніби припіднімають сосок перед годуванням і потім вже легше дитині його взяти. Головне не здавайтеся - все у Вас вийде!:girl_yes:
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Це молокозбірники, офлайн є в Медтехніці на Виговського, трохи інакші, пластмасові від Київгума, біля 30 грн.