Гіперактивність?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Улянка, 10 Червень 2009.

  1. Svjatkova

    Svjatkova Well-Known Member

    Відповідь: Гіперактивність?

    страшенно мучить-гризе мене це питання((((

    ми були в двох, плюс робили енцефолограму ( чи як там правильно-грамотно?), в психолога і тести якісь проходили, але всі одноголосно сказали, що ніяких відхилень немає - просто дитина відноситься до гіперактивних і все. Приписали вітаміни групи В та заспокійливий чайочок ( але чай це суто для сну, а з цим в нас т-т-т проблем ніколи не було, тому і не даю).
    та от в тому то і проблема..

    ---------- Додано в 08:30 ---------- Попередній допис був написаний в 08:27 ----------

    і ще стикнулися з тим, що в садочку вихователі дуууже сильно не люблять і просто ігнорують таких дітей ( гіперактивних), тай воно ясно, що їм хочеться 20 дітей-флегматиків, яких де поставиш, там і забереш...
     
  2. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Відповідь: Гіперактивність?

    Дівчата, я вас трохи заспокою - гіперактивність переростається. Малий до 3 років був просто невловимий, а потім поступово заспокоївся. Зараз і сам побавитися може, і почитати.
    А недавно мала можливість поспілкуватися з гіперспокійною дитиною - то краще вже гіперактивна :girl_wink:
     
  3. Svjatkova

    Svjatkova Well-Known Member

    Відповідь: Гіперактивність?

    Зорянівонька можливо в деяких випадках - так, але наприклад, в нас з віком все тільки усугубляється(((
    якщо наш малюк завжди був мегаактивним та дещо капризним, то биття в нього почалося тільки в три роки і вже триває третій місяць(((
    Перечитала купа літератури, дотримуємося всіх рекомендацій щодо нашої реакції на його дії - а результату ноль.
     
  4. lann

    lann Well-Known Member

    Відповідь: Гіперактивність?

    У мене теж гіперактивна донечка (має півтора року). Мало того що не сидить на місці та ще й неслухається. Якщо не пускаєш куди хоче, то відразу падає на колінка, кричить. Якщо не звертаю уваги на ці капризи, то біжить за мною, обганяє і пробує ще раз таке ж продемонструвати, але кричить ще сильніше. Була з малою у невролога. Прописали заспокійливі чаї і ще якусь мікстуру подавати місяць. Але перепитала хто в сім"ї гіперактивний тато чи мама. Я була такою ж непосидою як моя донечка. Так що гіперактивність також передається по спадковості. Терпіння, терпіння і ще раз терпіння, і головне як дитинка підросте, направити гіперактивність в правильне русло (наприклад якийсь активний вид спорту).
    І бажано щоб гіперактивні дітки між собою не пересікалися на ігрових майданчиках. Бо ми маємо у дворі двох таких хлопчиків, вони трішки старші (одному 2,5 рочки, а другому 3,5років) і скажу, що моя малеча дуже швидко у них навчилася неслухняності. Вона як бачить їх на площадці, біжить до них з криками "п"ївєт". І через хвилину починаються "розборки", то пасочку неподілили, то ровер. Починають шарпатися, кричати, верещати і т.д. Тому я стараюся з ними не пересікатися, а якщо бачу що ці дітки вийшли гуляти, відразу забираю свою малечу подалі.
     
  5. Natalochka

    Natalochka Well-Known Member

    Відповідь: Гіперактивність?

    В нас після трьох з половиною оті всі істерики, непослух, пішли на спад, вже можна домовитися з малим. А період з 2.10 і до 3.5 я навіть згадувати не хочу, то така була криза, що в мене руки опускалися. Я не могла піти з ним ні до магазину, ні десь погуляти далеко від дому сама, куди б не йшли - старалася прорахувати всі можливі моменти, я вже тих істерик боялася ... Єдине можу сказати що таким дітям потрібен режим і сон, планувати всі виходи з дому з запасом часу, мати щось улюблене для відволікання, переключати вчасно увагу і не доводити до істерики, ну а якщо вже плаче - то дати вийти тим емоціям і не вестися на це, дати зрозуміти що плачі і не послух не вихід і від того стає тільки гірше в першу чергу - йому.
    Ходили на консультації, дотримувалися порад, поміняли підхід до дитини і воно з часом почало давати результат, не зразу.
     
  6. masjaka

    masjaka Well-Known Member

    Відповідь: Гіперактивність?

    Дівчата в вас нормальні діти! Для дітей такого віку і істерики і непослух і активність, імпульсивність, нестійка увага - це все нормально (в когось більше в когось менше). До трьох років взагалі мало який лікар візьметься ставити дитині діагноз - гіперактивний розлад. Для чого ж самим ставити діткам цей діагноз. Найчастіше ГРДУ діагностується з 5р , коли в дитини мали б уже сформуватись більш стійка увага, посидючість, самоконтроль.. - а цього нема. Дитина імпульсивна, надмірно активна, важко концентрує та утримує увагу, через це виникають проблеми в різних сферах життя дитини.
    Гарна книжка О.Романчука "Гіперактивний розлад з дефіцитом уваги у дітей" дає гарні базові знання і розуміння такої хвороби як гіперактивність.
     
  7. Natalochka

    Natalochka Well-Known Member

    Відповідь: Гіперактивність?

    Я не кажу, що то ненормально)) просто ділюся досвідом, щоб інші не наступали на наші ж граблі. ГРДУ у нас під питанням, якраз до Романчука на консультацію і ходили.
     
  8. lann

    lann Well-Known Member

    Відповідь: Гіперактивність?

    Нам сказала невролог що донечка гіперактивна, але маю надію, що вона помилилася. Єдина проблемка дитини - це імпульсивність, але тут напевно гени. Я теж дуже імпульсивна. Швидко заводжуся, але й швидко відходжу.
     
  9. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Здається тема найбільш підходяща.
    Гуляли ми вчора з дівчинкою- ровесницею, то за ті 3 години ми 2 рази їли, 2 рази по пів годинам спали, годину носились, бо лежати у візку не бажали, а дівчинка спала і на 20 хвилин прокинулась, поматаляла ручками в закритому повністю візку і знову спала.
    В результаті питає мене чоловік чи то є нормальною така активність.
     
  10. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Така, як в дівчинки? ;) нормальна, і вашого нормальна:) в мене як перше, так друге - буває, спить цілу прогулянку, буває, що й не спить зовсім, носиться, полежить трохи, ручки порозглядає (то доня, синок таким не займався, він або спав, або на руки), перекусить, подрімає 20 хв. Як коли, кожен день повен несподіванок:)
     
  11. Samhayne

    Samhayne Well-Known Member

    От як Ви пишете? Як про себе, то непосида, а про доцю - гіперактивна. Я колись читала, що якщо дитина тихенько сидить в куточку і грається, то все - її зламали як ляльку. В півтора дитина ВЖЕ навчилась краще ходити і вона САМА може щось досліджувати і їй то в кайф, а Ви його обламуєте. В цьому віці вони вчаться і впитують усе як губки, тому варто не вчити їх "сиди і мовчи", а направляти їх енергію в мирне русло. Мамине завдання навчати дитину граючись з нею, я малому розказую про дерева, машини, кольори, жучків, будівельні машини - і він їх усіх впізнає і сам розказує, але якщо мамі цікавіше стояти і чесати язиком з іншими мамочками, чи сємкі лузати, то що ж... Тоді будь-яка рухлива дитина буде здаватись гіперактивною. Хоче йти - хай йде, а щоб не летіла - в руку каталку видати, можна м"ячик покатати, листочки позбирати. В нас на півтора роки, якраз жовтень припав, тоді в нас козирною грою було "занеси тату жолудя". Малий брав жолудя в мене - ніс тату, повертався до мене, брав іншого, і так носився, поки ми не доходили куди нам треба, або не втомлюваався. Я за малим довший час гонила як квочка за курчам, бо йому було в кайф втікати...
    Лишіться того ровера, маєте здорову, активну, допитливу дитину - тіштеся і грайтеся!
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. lann

    lann Well-Known Member

    Нам вже 2 рочки і ті істерики потроху пройшли. Я забрала від діток з якими моя малеча не контактувала, весь час дитина проводить зі мною. Бавитися ходимо на інші ігрові майданчики до незнайомих діток. Якщо хтось з дітей нечемний, то кажу, що так робити не можна. Добре, що вже старша і більше розуміє. З часом все потихеньку пройшло. Звичайно, бувають нові капризи коли хоче чогось добитися. Стараюся не ходити туди де можна спровокувати істерики. А на рахунок гіперактивності, то невролог помилилася. дійсно, такий діагноз можна поставити не раніше ніж в 4-5 рочків.
     
  13. Skaliaria

    Skaliaria Well-Known Member

    Дiвчата, не знаю чи за адресою звернулась, термiново потрiбен дитячий невропатолог. В колiжанки дитина неконтрольована, то важко описати, але простими капризами це не назвеш, то жесть! Я делiкатно натякала iй, щоб проконсультуватись в спецiалiста, вона не проти, то хочу не прогавити момент. Порадьте, будь ласка, когось!
     
  14. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    Ви ще мою дитину не бачили)) А пояснення тому дуууже просте-хлопчик Тьома з садочка. Він влаштовує вистави в садку, а моя бере з нього приклад і повторює вдома.
     
  15. Skaliaria

    Skaliaria Well-Known Member

    Та нi, то так не поясниш! Там про садок i мови бути не може...
     
  16. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    ну то починайте з свинаренка, він невропатолог. психологи з джерельця, ще є люди, залежить що ви підозрюєте
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Natur

    Natur Well-Known Member

    Це моє болюче питання. Маю синочка. Гіперактивність це про нього. Коли був малий, тільки навчився ходити, то погуляти спокійно з ним неможливо було. Ха руку йти не хотів, виривався і біг вперед. Нічого не боявся, ні машин, ні те що згубитися може. В магазин зайти не можливо. Відразу крик Купи!!! Іграшки довго не тримться. Кидає, ламає, не шанує зовсім. Думала переросте. Ні, вже 5, мав би трохи розуміти, але це не про нас. Боюся що далі буде((

    Отправлено с моего lenovo A820P через Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    А в чому тут гіперактивність?
     
  19. Natur

    Natur Well-Known Member

    Він не може всидіти на місці. Коли намагаюся вивчити з ним вірш чи якесь завдання пояснюю, щоб написати, нсдовго його не вистачає. То він щось у вікні побачив, то йому кругами побігати треба.
    Незнаю, може мені і не в цю тему. Може він і не гіперактивний, а вредний.

    Отправлено с моего lenovo A820P через Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Huculka

    Huculka Member

    З власного досвіду можу порадити (якщо це поведінкові проблеми) звернутися до психолога, психоневролога (ми ходимо в центр "Коло сім'ї"), а паралельно ще до невролога, щоб виключити неврологічні відхилення.
    --- дописи об"єднано, 21 Жовтень 2015 ---
    Гіперактивність головне не плутати із гіперухливістю, бо при ГРДУ йдеться про низький самоконтроль і дефіцит уваги, а у Вашому випадку може просто потрібно застосувати поведінкову корекцію і спостерігати за дитиною. Яскравою ознакою ГРДУ є махання руками, ногами, головою на фоні перевтоми емоційної. І це дуже чітко видно, зокрема у мого молодшого синочка. Бо старший теж дуже активний, емоційний і любить поістерити і ігнорувати вказівки дорослих, але у нього не має серйозних проблем із концентрацією уваги і стериотипіями (маханням руками і ногами)
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1