Пологи за кордоном

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Almariel, 7 Липень 2011.

  1. shpuljka

    shpuljka Member

    Зараз знайома народжує в Польщі.Цікаво, як там..як буду знати - напишу.
     
  2. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    А де саме? І що ви маєте на увазі під "цікаво як там"? Я можу сказати, що на чистки тут в Польщі пологові не закривають взагалі. Я не знаю як вони їх чистять, але такого, щоб пологовий закрили навіть на тиждень нема.. Про такі проблеми з інфекціями принаймні у себе тут я не чула.
     
  3. shpuljka

    shpuljka Member

    Я не знаю, де саме. Цікавить сама ситуація з чистотою в пологових, з компетентністю лікарів і ціною питання.Бо на сьогоднішні гроші наші лікарі просто нахали, а ще плбс пакет зворіб і інфекцій " післяродовий" - то вже певно на одне вийде що тут, що в польщі.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  4. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    В державній клініці, якщо людина працює офіційно на умові і сплачує податки, то все безкоштовно, все. А про заглядання в кишеню взагалі не може йти мова, за таке посадити можуть.. Я ні копієчки не заплатила, я навіть зі своїм лікарем не змогла домовитись, щоб він приїхав на мої пологи, сказав, щл це корупція і в них то заборонено. І якщо я попаду на його зміну, то буду в нього, а як нє, то мною заопікуються його колеги. Так і було .
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Raven

    Raven Мама малятка

    Народжувала знайома в Перемишлі, вийшло трошка дешевше.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. METAMORFOZA

    METAMORFOZA Чарівна львів'яночка

    А мене от цікавить питання аналізів. Адже напевно обмінна картка наша українська їм не підходить? Потрібно заново здавати аналізи в них, так?
     
  7. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    за кордоном пологові не закривають на мийки узагалі. І випадки внутрішньогоспіталки фіксуються лише якщо вони призвели до значних ускладнень- тривалого лікарняного лікування чи смерті. У нас з родини в Польщі чоловікова родичкадвох діток з трьох народжувала ( востаннє рік назад)- причому три вагітності та пологів у неї протікали приблизно однаково ( проблемні). То вона розповідає, що підхід і визначення "проблемності" у тому, як оцінювали її першу вагітність тут у Львові, і те, як у Польщі- зовсім різний.
     
  8. vitek

    vitek Member

    Спочатку шукайте лікаря,який буде вести вашу вагітність.Інформація про пологові і лікарів є в інтернеті.Читайте відгуки і вибирайте.Я вибирала такого,щоб працював в шпиталі і приймав приватно.Бо державно тут такі черги...
    Приватно прийом коштував +-100 зл.,в залежності чи робив УЗД,чи брав мазки і т.д.
    Я думаю аналізи з України підійдуть, чого буде бракувати,то тут доробите.
     
    Останнє редагування: 27 Квітень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  9. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    ну та навіть то, що тонусу матки тут якось нема, чи що.... Жодного разу не чула
    мене угараздило потрапити до самого дорогого лікаря.. 200 зл повна візита, тепер вже 250 я чула, то мені ще повезло... Але при тому дл нього черги на кілька місяців наперед, хоч і приватний..
    а що вам то дало? бо я на пологи до свого так і не потрапила.. Ну хіба в тому повезло, що мій зав.відділом воєвудського шпиталю, де я прийшла родити і завдяки тому, що я його пацієнтка мене прийняли, бо в них місць на той момент не було і мене мали би відправити в інший шпіталь. То мені так мєжду прочім потім лікарка одна сказала. Ото вся заслуга була його. Я хтіла потрапити на його зміну, він мені казав, що щодня з 7ої до -13ої він в шпіталю, типу буду родити в ті години, він радо прийме. І що в результаті? Я досиділа до ранку, питаю там очередну лікарку за свого, а вона на мене круглі очі-шеф? в суботу?
    --- дописи об"єднано, 27 Квітень 2015 ---
    @vitek до речі, ви народжували в Польщі? розкажіть про свої пологи
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. vitek

    vitek Member

    Я також попала на іншу зміну,але пологи затягнулись і взагалі прийшлось робити кесарів розтин і якраз його робила моя лікарка.
    Та й потім на оглядах вона була кожного дня.То нічого не дало,просто відчуття своєї людини)))
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Marinaadvice

    Marinaadvice Member

    Про пологи в Польщі. Сестра народжувала в приватній клініці в травні. Мала перший досвід пологів у львівському роддомі, тож має з чим порівнювати. Пологи у воді. Чудовий персонал. "Легко, усвідомлено, майже не боляче" - її слова. Дуже-дуже задоволена. Ніяких зборів сумок з ліками і пеленками, стерильними рукавичками... Все включено у вартість пологів. Гарні палати, комфорт та доброзичливе ставлення.
     
    • Подобається Подобається x 6
  12. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    а в державних пологових Польщі все включено в податки :), відповідно безкоштовно. Надіюся і в Україні колись так буде, бо це не є чимсь надзвичайним, а просто інакше бути не може. Податки ж усі платять зі своєї зарплати, щомісяця..
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Ага, в Америці теж всім забезпечують, ще й додому з собою дають залишки памерсів, пеленки і т. п. В мене ще й досі є шкарпетки з антиковзаючою стопою, які там так і не одягла, бо мала з дому тапочки. Тапочки там не давали :sad: загалом список в пологовий виглядав так: халат, тапочки, телефон, зарядне, фотоапарат, одяг на виписку для малюка.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Marinaadvice

    Marinaadvice Member

    В нашому випадку обмінна карта лікаря не цікавила. Здавали аналізи на місці.
     
  15. METAMORFOZA

    METAMORFOZA Чарівна львів'яночка

    Тепер вже я стала мамою, яка народжувала за кордоном, а саме в Польщі, м. Краків. Вирішила тут написати свій практичний досвід, бо все таки не знайшла чіткої інформації в інтернеті і все взнавала сама з чоловіком. У травні чоловік поїхав по роботі у Польщу і ми вирішили, що народжувати також будемо там. Спочатку в мене був страх через дезінформацію, але пізніше я зрозуміла, що виграла джек-пот. На обліку стояла в Україні аж до самого оформлення декрету. До чоловіка приїхала 6 червня і вже 9 червня ми пішли до їхнього лікаря, щоб знати, які аналізи та документи потрібні для пологів у Польщі. Доздавала я ще раз кров на резус-фактор, сечу і на 36 тижні був вимаз з піхви. Роддом обрали ми через відгуки в інтернеті, а коли ми пішли на день відкритих дверей, то все нам дуже сподобалося. Кому цікаво називається він Ujastek. Пологи в нас були повністю безкоштовні, тому що я вписана у страхівку чоловіка. Значить про самі пологи. Коли почались маленькі схватки, ми приїхали у роддом і мене поклали на 40 хв робити ктг. Медсестра була заспана, бо була це 3 ночі і твердо говорила, що в мене схваток немає, тому що апарат нічого не показує. Але нарешті прийшов лікар, який оглянув мене і сказав, що це початок родів. Оформляли вони мене також досить довго, тому що у передродову палату я потрапила аж о 4.30. Прийшла до мене ще одна заспана акушерка, яка перевірила моє розкриття і зробила клізму. Під час схваток у палаті був душ і туалет, що мене дуже рятувало. Бо теплий душ полегшував біль схваток, а в один момент мене навіть вирвало від болю. Тому не уявляю, що б я робила, якщо до туалету десь потрібно було бігти. О 7 ранку розпочалася нова зміна і до мене прийшла красива та щиро усміхнена акушерка. І тут я зрозуміла, що мені повезло. Вона мене постійно підбадьорювала і намагалась додати позитиву. Коли розпочались самі роди, то нажаль у моєї дитинки була закоротка пуповина, прийшлось мене трішки надрізати. А потім взагалі плацента не хотіла сама відходити, то мене повезли на операцію, де я заснула і проснулась вже без плаценти. Медперсонал молодці, вони так гарно мене доглядали. Підносили воду під час пологів, після операції навіть горнятко борщику принесли. А коли вже перевели мене в палату, то медсестра допомогла мені помитись і вдягнутись. Вони дуже турбувались про мене і дитинку. Тому, я щиро дякую Богові, що народжувала в Польщі. Невідомо як ці всі нюанси мої родові пройшли б в Україні. А ще у роддомі я була забезпечена навіть післяродовими прокладками. Якщо я чогось не написала, то кому цікаво, пишіть, буду намагатись допомогти.
     
    Останнє редагування: 20 Серпень 2015
    • Подобається Подобається x 6
    • Інформативно Інформативно x 2
  16. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    То ви самі просили? Бо то ніби не є обовязково
    --- дописи об"єднано, 20 Серпень 2015 ---
    Це точно, я періодично просто на унітазі пересиджувала перейми
     
  17. METAMORFOZA

    METAMORFOZA Чарівна львів'яночка

     
  18. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    дивно, бо я в лікаря свого ще перед пологами питала про клізму, то він казав, що зараз не роблять вже, хіба як попросити. А мене навіть і не питали
     
  19. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Цікаве відео про пологи в Англії (до останнього жінка вдома, інші нюанси).
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Lyscka

    Lyscka Member

    якщо є можливість , напишіть де саме, яка клініка і скільки коштувало, чи наперед домовлялися