Вінчання у львівських храмах

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем Narechena, 14 Березень 2010.

  1. Altera

    Altera зачарована птуха

    Ви знаєте, я оце тільки вперше на форумі почула про передшлюбні науки. Не берусь стверджувати напевно, але мені, здається, в нас такого не практикують - наскільки читала, православна церква не наполягає на них.
    (я не зі Львова, в іншій області мешкаю)
    Та й, чесно кажучи, в такому віці проходити науки якось, м"яко кажучи, ніяково :)
    --- дописи об"єднано, 29 Квітень 2015 ---
    о, бачте, скільки нюансів :sad: - це теж треба збирати по різних областях довідки..Дякую за інформацію.
    (мене саму хрестили підпільно "на дому" уже в шкільному віці, коли повернулися з Сибіру після виселення батьків - я не пам"ятаю ні дати, ні що то був за священник:sad:
    От тому й відкладала підсвідомо всі ті дійства, та й зараз боюся.
     
  2. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    В православній церкві непотрібно довідок ніяких
    Щодо ніяковості, то купіть собі християнських книжок про подружжя і читайте разом)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  3. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Батьки мого чоловіка взяли шлюб коли Їй було за 50, а Йому -- за 60 -- 10 років тому. А до того 30 років були одружені, 3 дітей мають.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Altera

    Altera зачарована птуха

    та я, власне. не сумніваюся в тому, що таке можливо - хотіла почути детальний план дій :)
    Що треба підготувати? Рушники? Скільки? Образи? Які? Де їх беруть? Скільки (хто) повинно бути свідків? Вони обов"язково повинні бути старші? Як готуватися до і вести себе під час?
    хотілося б практичних порад..
     
  5. Inglor

    Inglor Well-Known Member

    Моя, думка, що вам потрібно йти в церкву, де будите брати шлюб і там питати. Бо в кожній церкві по іншому. Я брала шлюб в православній церкві, довідок жодних не збирала, наук нема. (Це ми для себе окремо ходили на науки в католицьку церкву). Ікон також не купляла.
    Зайдіть в церкву, там завжди є сестриця, в неї можите розпитати, що потрібно мати на шлюб, і все інше також.
     
  6. Pianowoman

    Pianowoman Active Member

    Я сама не фанат наук, але мені здається, що у вашому випадку це дуже доречно, особливо, якщо натрапите на розумного священника. Питання ніяковості вас не повинне турбувати взагалі, навпаки, ви свідомо і виважено прийшли до певного рішення, ви маєте цим пишатись, а науки вам можуть лише допомогти ближче ознайомитись з самим вінчанням, його важливістю і впливом на стосунки.

    Стосовно самого процесу вінчання, то потрібно мати свідків(одну пару будь-яких людей, заміжніх чи ні, сташих чи молодших, основне близьких вам), вони розписуються в церкві( хоч в РАЦСі вони непотрібні обов'язково тепер), треба рушник, обручки, свічки, хустку на голову нареченій.
    За довідки про хрещення хай навіть не починають морочити голову, це можуть засвідчити батьки, дійсно дуже багато людей, і я також, були хрещені вдома, завдяки Совковому режимові, ніде ніяких записів немає,так що нема чого розводити бюрократію.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  7. YuliyaKraus

    YuliyaKraus Member

    У мене дідусь з бабцею взяли шлюб в листопаді минулого року, через два місяці після мого весілля. Обом по 80) І так само ходили на навчання, правда то були більше розмови за кавою.
     
    • Подобається Подобається x 4
  8. martyluk

    martyluk Member

    але ж НЕ! хрещена людина не може вінчатись у церків. А довідка, вірніше ВИПИС з книги хрещення-це підтвердження того, що ви хрещені. Як священик може без цього випису знати чи ви хрещені?
     
  9. Inglor

    Inglor Well-Known Member

    А як взагалі в церкві можна брехати??? Священик вірить на слово. Це як до сповіді йти, і обманювати що ти хрещений. А всі ми перед шлюбом йдемо до сповіді. Кожна свідома, і при своєму розумі людина брехати не буде.
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. atena

    atena Active Member

    В 90-х роках часто хрестили вдома і запис часто не робився. Так було і в мене, і в мого чоловіка. Я просила хресну (але можна і батьків) написати підтвердження, що я прийняла Таїнство Хрещення і миропомазання.
    Ще додам без Хрещення вінчання в церкві є недійсним, тому нема потреби його брати. Крім того Хрещення можна провести в будь-якому віці
     
  11. martyluk

    martyluk Member

    так) я брала і випис з книги і також підтвердження хресних) мене таємно хрестили в церкві і запис був) але я ще і підтвердження додавала)
     
  12. sanches

    sanches Well-Known Member

    Я брала шлюб в православній церкві. Довідок не треба було. Наук як таких теж не було.
    Коли ми з чоловіком прийшли записуватися на шлюб в канцелярію, нам видали книжечку з описом самого таїнства, відповідями на запитання і розповідями різними про сім'ю. Ще одну книжечку мій духівник.
    І перед шлюбом в нас була бесіда зі священником.
    До речі шлюб нам давав той самий священник, який за пару років до того вінчав моїх бабцю з дідом, їм вже по 70 було на той час..

    Отправлено с моего IQ4503 Quad через Tapatalk
     
  13. iragonzales

    iragonzales В декреті

    але я не подужала збирання всіх документів, щоб повінчатися в Шевченківському Гаю, правда ми були вкрай обмежені в часі, і що перекреслило ту ідею то свідоцтво про хрещення раз, я його не мала, і дозвіл з мого храму де я належу....хоча я вважаю що я конкретно не належу до жодного храму.....Я не знаю чи то бурократія, але здійснити свою мрію ми не змогли.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. jylanda

    jylanda занууууда

    Довідку про хрещення зробити легко, можуть засвідчити батьки чи хресні, чи священиk який хрестив. Не бачу в цьому жодноі проблеми чи бюрократіі. А стосовно довідки від церкви, то якщо ви не ходите в жодну, то так, складно отримати довідку, якщо ж ходите на Літургії до якоїсь церкви, то не складно підійти до священика. Бюрократію та хабарництво в церкві знаходять люди які іі шукають, або ж ті які в принципі ніколи і не ходили до церкви, а для файних знимок вирішили брати шлюб.
    @iragonzales Писала не особисто до вас, в вашому випадку, може дійсно пізно взялися до підготовки. Просто дивує мене отe обговорення бюрократіі в церкві. Ми шлюб брали у Львові, хоча живемо закордоном і нічого, зібрали без жодних проблем необхідні довідки.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  15. iragonzales

    iragonzales В декреті

     
  16. Altera

    Altera зачарована птуха

    Дякую, дівчата, за поради - чоловіка підготувала, будемо думати в цьому напрямку. Основною проблемою зараз стали вінчальні батьки - я так розумію, що вони теж повинні бути вінчані обов"язково? Якось не дуже хочеться афішувати ту подію , серед найближчого кола підходящої пари нема, а питатися у всіх підряд якось..некомфортно.
     
  17. Pianowoman

    Pianowoman Active Member

    А для чого вони вам? Це якісь умовності, в нас взагалі такого немає, навпаки разом з молодими переважно незаміжні люди, хоча це теж не обов'язково. У будь-якому випадку це немає значення, не впливає на ситуацію, просто виберіть близьких вам людей - це найголовніше. Врешті, ви ж дорослі люди і маєте якось дефериїнцювати, що від вас можуть вимагати і не вестись на умовності. Навіть, якщо священник їх поставить, це ще не означає, що він правий і так обов'язково має бути.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Kycheriava

    Kycheriava New Member

    Дівчатка,порадьте будь ласка церкву греко-католицьку у центрі,я не місцева,домініканський на кінець серпня вже занятий,думаю ці великі церкви в центрі всі заняті,а в яких ще можна брати шлюб?
     
  19. Twinkle

    Twinkle Active Member

    запитайте в церкві Андрія може вільно, принаймі я підходила за 3 місяці до потрібної дати, то ще були вільні години, запис на вінчання там проводиться по середах до 17 год.
     
  20. Siania

    Siania Love Life

    Там дуже гарно, але так темно(((
    Запитайтесь в церкві Михайла (над Пороховою вежою), там світло і гарно.