Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Кольорова, 13 Червень 2011.

  1. вибрали Regata palace. Може хто був там?
     
  2. VERO

    VERO Well-Known Member

    Їдемо в Сонячний Берег 27.06. Хто має бажання скласти компанію- зголошуйтесь)
     
  3. instalator

    instalator New Member

    • Подобається Подобається x 1
  4. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    Хоч літній відпочинок цього року поки лише в мріях :girl_crazy:, та хочу поцікавитись відпочинком в Болгарії, бо по цій країні я, можна сказати, чайник)).
    Дівчата, який район Болгарії підійде краще для тихого сімейного відпочинку з дітьми ?
     
  5. onebyone

    onebyone Well-Known Member

    Як на мене нова частина Поморья якраз для такого відпочинку. Особливо якщо їхати в кінці червня .


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    точно НЕ Сонячний Берег.
    Крім СБ і Поморія ніде не була, але, на мою думку, Поморіє підходить.
    Плюс там є класні місцинки, де захід в воду дуже-дуже пологий, підходить для діток.
    Є навіть таке, що метрів 50 глибина по коліна, потім манюні острівки, і від тих острівків вже глибше.
    Дітям мало би дуже сподобатись.
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    я би сказала нова частина старого Поморія. Там зараз массово набудували гарних новеньких будинків, близько і до моря, і до центру старого міста.
    --- дописи об"єднано, 13 Травень 2015 ---
    ну чому ж, якщо в центрі СБ, то да, там той район Кубані ми навіть вдень старались обминати)
    А якщо жити в північній стороні СБ, там вже рукой подать до св.Влас, ми жили в Каріні біч резорт, 1 лінія, пляжик під носом, але тихо. Там же порід був Блу бей - так само гарний отельчик невеликий. То є район великих готелів: маджестік, роял палас хелена резорт, там не було ані двіжу, ані шуму, ані укуреної молоді. Дітям тоді було 4,5 і 1 рочок, дискомфорту не відчували. Наступного року Поморіє навіть спочатку здавалось надто скучним. Але воно теж класне по своєму, і якщо треба в 11 вечора щоб було зовсім тихо на вулиці -тоді в Поморіє
     
    Останнє редагування: 13 Травень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  8. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    дівчата, почала потроху цікавитись апартаментами в Поморї. Бачу на карті півострів:), підкажіть, будь ласочка, з якої сторони, в яких місцях кращі і чистіші пляжі, більш чистіше море, тихіше місце.. Розглядаю в більшості приватні апартаменти в багато квартирних будинках, що найближче знаходяться до пляжу, але не знаю чи ті пляжі поруч з житлом варті відпочинку і чи не прийдеться ходити десь за пів км на інший пляж...
     
  9. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Ну вот по тій сороні де багато волнорізів, то є пляжі. По протилежній стороні там скорше набережна, лодочний причал, ну і як такі пляжі комфортні там починаються вже в частині нового поморія, але вони від готелів наскільки я знаю.
    Якщо вам влом довго ходити, то дивіться всі прилеглі вулички до вул.Крайбережної, вона тягнеться вздовж пляжів старого міста.
    Саме старе місто, старі постройки 2-3-4 поверхи, ті яким вже там надцять років, вони вглиб району а по карті якщо дивитись то від крайбережної +/- до стику з вул. поп Сава Катрафілов. Тобто то район Поморія який там побудований давно. Дальше, від Нео Анхіало і вліво, то район Нового поморія, там колись було озеро, його висушили і там побудовані нові будинки. Вони якраз як ви хочете, сучасні, багатоквартирні.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    Я якісь новобудови (якщо не помиляюсь) знаходжу на березі, так розумію, старого міста по вул.Крайбережній. Могли там щось забудувати? бо по фото бачу новобудови саме на березі (не знаю на скільки достовірні ті фото)
    на них звичайним туристам не можна потрапити? і чим гірші пляжі старого міста, що поруч з вул. Крайбережною?
    ходити не тяжко, але з 2 дітлахами хочеться так, щоб не дуже далеко:).
    Дякую за інформацію. Я тему почала читати з перших сторінок, але зрозуміла, що то відгуки багаторічної давності, тоді почала читати навпаки з останніх сторінок, але щось поки ще не встигла знайти корисну інфо:).
    Читаю в темці про подорожі машиною і щось страшнувато робиться, ніколи на такі далекі відстані не їздили машиною, а ще й з дітьми:sad:.
     
    Останнє редагування: 17 Травень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Ми були в Обзорі 2 роки тому. То дуууже спокійна місцина, на пляжі взагалі було відчуття такої "недоторканої природи" (але в нас готель ще й був так з кінця містечка, хоча скільки там того Обзору взагалі). Ну і ми були в середині червня, думаю, в високий сезон там трохи жвавіше. А так, залежно від ваших пріоритетів: розваг (всяких штук, щоб там пострибати/купити/покататись) там не дуже, хоча щось трохи було, кафешок теж так помірно, але справді спокійно, скажем так - більше відчувається власне море, а не інфраструктура. Ми поїхали одного дня в СБ - то просто голова тріщала:girl_crazy:А для розваги можна в Несебр з'їздити.
     
    • Подобається Подобається x 2
  12. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    достовірні абсолютно, те що там чуть недобудовано. то воно чекає закриття туристичного сезону щоб далі добудуватись ( у них не можна будувати поки курортний сезон активний), а те що там вдовж крайбережної такі нові будинки це 100%, ми жили в одному з них, і цього року плануєм.
    якщо ви будете жити в старому місті то вам в частину нового міста до тих пляжів буде дуже незручно і довго добиратись, та й не факт що попадете, можливо ці пляжі і закриті для відпочиваючих не з готелів.
    Нічим, там так само пісочок чуть з ракушечками, там можливо вони чуть коротші бо розділені волнорізами, але там так само парасольки, лежаки, є частини безклштовної зони де можна свою парасольку і т.д.
    Ну ми всі рази так їздили, літак здорожчує відпочинок до рівня туреччини, а тоді вже кращє туда на ол інклюзив, а якщо так як ми 2 дорослих і 2 дітей, то поїздка машиною= доїзду автобусом, але нам авто зручніше. Якщо двоє можуть мінятись за кермом, то це не складно, хіба довго, майже добу їхати. Минулого разу ми з невеликими зупинками доїхали за 20 годин.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. VERO

    VERO Well-Known Member

    Ми першого разу шукали на форумі ще одну сім'ю, щоб самим в дорогу далеку не їхати. Їхали разом двома машинами. Головне- мати навігатор. І щоб водій мав досвід тривалої їзди. Найкраще з дітьми вночі їхати, якщо водій погодиться. Тоді дітки сплять і їхати можна спокійно.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    це дуже тішить))
    а взагалі більшість пляжів платні там? яка ціна за день?

    по Україні я ще за кермом поїду, а за кордоном ніколи не їздила, якось страшнувато..Добре чоловік в мене тренований, на далекі відстані їздив не раз:).
    А коли краще виїжджати зі Львова? Найбільше переживаю як витримають діти - 2р. і 8р.(старшу ще й може закачувати:sad:)
    самого навігатора не маєм, хіба в мобілку качнути треба.

    Ще підкажіть чи бронював хтось житло через букінг і як відбувається розрахунок за апартаменти, якщо бронювати через цей сайт?
    31 євро нормальна ціна за апартаменти-студіо з кондиц., міні-кухнею та терасою на 4 чол.?
     
  15. VERO

    VERO Well-Known Member

    Оплачуються лежаки, парасольки. На воєму рушнику і з своєю парасолькою можна безкоштовно відпочивати.
    В Румунії дорога проста. 20км прямо, кільце і знову прямо 15км) Якщо чоловік сидітиме збоку, то проблем не бачу. Якщо діти сплять) Я ніколи не сплю, коли чоловік за кермом, особливо вночі.
    Зі Львова- орієнтовно в обід. Під вечір будете біля кордону. За ніч доїдете до Болгарії. Під обід будете на місці призначення. Це все +-. Ваші діти вночі будуть точно спати. Мої приблизно такого ж віку.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  16. ola-lyola

    ola-lyola Well-Known Member

    Якщо не враховувати того, що Румунія це переважно села, де суттєве обмеження швидкості і є поліція - місяць назад їхали на авто в Стамбул - оштрафували за перевищення - чоловік не встиг переключитись на нас.пункт - даівці переконливо наполягали сплатити штраф у них. Ми сказали,що платитимемо в банку. Пробували у двох банках - не взяли,сказали що незнають, що то таке. Послали на пошту - аналогічно, сказали їхати далі.
    Ну і у порівнянні з минулими роками - цього року сума за віньєтки-ровіньєтки міст - в гривнях така солідна вийшла:girl_cray:
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    я напевно набридну тут вам трохи)), але ще цікавить таке: як з погодою в Поморі в другій половині червня, скільки градусів водичка? дуже хочеться відпочити більш-менш на початку сезону, але чи не захолодно в такий час?
    це для мене взагалі такі нові терміни)), ще потрібно розібратись з тим всім добряче..
     
  18. VERO

    VERO Well-Known Member

    Вночі їх ніби менше. Тому я і писала вночі їхати через Румунію. Нам завжди моргали) Як в нас. Можна в когось антирадар попросити. Або прилаштиовуватись за місцевими автобусами. Вони швидкість завжди перевищують. Якщо різко пригальмовують- дайці близенько.
    Ще моя порада: не їхати через паромну переправу. Витратили на ній купу часу (була черга, місцеві автобуси, "ТІРчики" пропускали без черги, а вони займають багато місця, тому чекали на новий )+ вартість самої переправи немаленька+ відразу за паромом пункт пропуску з митниками-україноненависниками. Пункт пропуску Русе- значно більший. Оформляють всіх. Проїзд мостом значно дешевший за паром. І за ним суперовий новий автобан. Бухарест краще пересікати вночі, на світанку або об'їзджати, щоб не зависнути в корках.
    Теж сподіваємось, що в кінці червня буде тепло. Теоретично, вже має бути тепло і море комфортне. Хоча зараз погода -дуже непередбачувана штука.
    --- дописи об"єднано, 18 Травень 2015 ---
    Їх, здається, можна дешевше на певному сайті замовляти. Киньте лінком, якщо можна.
     
  19. ola-lyola

    ola-lyola Well-Known Member

    Ми купували на заправках, і доречі, їх продавали лише на ромпетрол, на інших не було і на кордоні не було, напевно ще не сезон. Щодо сайту - то дівчата давали ось цей, але там можна купити хіба ровіньєтку https://www.e-rovinieta.ro/ru/
    Віньєтку для Болгарії треба купувати на заправках.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. VERO

    VERO Well-Known Member

    Можна знайти дешевше. Тим більше, якщо лише одна кімната.
     
    • Подобається Подобається x 1