Мануальна терапія

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем pravovuk, 13 Листопад 2010.

  1. pravovuk

    pravovuk Well-Known Member

    Після перенесеного коклюшу,маємо ускладнення.Нас направляють на мануальну терапію.Я вже 3 дня в інтернеті читаю відгуки.....і враження і дописи двоякі......Комусь допомогло...комусь дитину інвалідом зробили...Хочу допомогти своїй дитинці, але боюсь нашкодити...Хто робив у Львові дітям мануальну терапію?В кого?Чи допомогло? Наслідки?Буду вдячна за будь-яку інформацію.
     
  2. Alonka

    Alonka New Member

    Відповідь: Мануальна терапія

    Ми в комплексі проходили в реаб.центрі "еліта". Знала, що може бути не дієво...але нам помогло... відгуки саме про мануалку чула хороші. Загалом результатом задоволена, один недолік ціна, ну і сама процедура для мене, як глядача, дуже "болезнена", як і вся терапія, крім масажу...
     
  3. Svitlana83

    Svitlana83 Well-Known Member

    Відповідь: Мануальна терапія

    Звичайно після мануалки буває по всякому. Після Еліти також часто бувають і ребра поломані, і судоми ...Проблема в тому що про це звичайно не афішують. І не всім цей метод підходить. А нам підходить. І робимо ми в лікаря Падко, який багато років пропрацював в козявкіна. Нам підходить все: і відношення і ціна і результат. Якщо цікаво-пишіть.
     
  4. Sonne

    Sonne Well-Known Member

    Відповідь: Мануальна терапія

    Хіба дійсно в Козявкіна, а то кума- невропатолог розказувала в якому стані люди після мануальної терапії потрапляють до них в лікарню. Це страшно - зайти в кабінет самій, а звідти - вже паралізована на носилках. Це навіть не стільки з майстерністю мануальщика пов"язано, як з особливостями будови кожної конкретної людини.
     
  5. zjuzia

    zjuzia New Member

    Дівчата може хтось лікував Дитину у Цапка Анатолія ( мануальний терапевт на Пилипа Орлика ), напишіть будьласка свої відгуки і враження.
     
  6. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    Хотілось би почути відгуки про мануальщика Патка.
     
  7. Svitlana83

    Svitlana83 Well-Known Member

    Падко- чудовий лікар, робить мануалку діткам і дорослим.
    Багато років працював у Козявкіна. Є досвід роботи з малесенькими дітками.
    Цапко займається остеопатією, але ціни там заоблачні.
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  8. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Ортопед із поліклініки -- у нас Костишин -- сказав, що у малого одна нога довша за іншу на 1 см. Нам 7 років, він не храмає ні грама. Ну але, як показав мені лікар по ямочках над попою (як вони там правильно називаються) -- що вони не симетрично розміщені по відношенню до хребта. А як під ногу підставив блокнот товщиною 1 см -- то ті ямки відразу стали симетричні. Приписав стєльку замовити.

    І я от не знаю -- треба? ні? Дитина ж не храмає, на футболі супер бігає, плавання, дзюдо -- такий спортивний парєнь

    Я відразу пішла до ще одного ортопеда -- Юрія Серафима -- він сказав, що все Ок і не шукати в дитини болячок. Але я так і думала, що лікар із стаціонару так скаже: вони звикли до важких випадків і на таке навіть уваги не звертають.

    Ну але ж там видно, що навіть одне плече весь час вище за інше -- тобто той сатиметр десь там вверх підпирає... І, читаю, що потім можуть бути проблеми із хребтом, скручування тазу...

    І що я маю робити? Ставити ту стєльку? Але знаєте, як то дитині незручно буде із тим сантиметром в шкарі ходити(((

    Чи то мануальні терапевти щось можуть витягнути? Чи ще якого ортопеда порадите?

    І ще про масаж хотіла спитати: нам лікар дав скерування у масажний кабінет у поліклініці -- на Сихові (там ніби є і жінка, і чоловік). До кого краще, чи їм щось треба платити? Чи черга є?
     
  9. Rona

    Rona Мама-йожик

    @Kandya причина точно в тому, що анатомічно одна ніжка довша? А може десь гіпертонус м'язів? Якщо футбол ганяє. Я б радила дослідити то питання глибше. Бо може просто фаховий масаж і опа, знову дві ніжки однакової довжини.
    Якщо на гіпертонус не зважати, то згодом будуть ті всі проблеми, що Ви описали. І з внутрішніми органами. То таке часто є, але зазвичай ніхто уваги не звертає чи не досліджують причини захворювань.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    підіть до ще одного, мануальна терапія то не панацея.
    Мені також казали що одна нога довша за іншу, відвідала декілька інших лікарів - сказали - не придумуйте!
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    А в кого це дізнатись? Ще до одного ортопеда? Чи пройти курс масажу -- а вже потім до лікаря? Навіть знову до того ж Костишина? Його ніби хвалять, він типу ще й Параскеви працює -- знач крутий)))
     
  12. IrynkaMandarynka

    IrynkaMandarynka Well-Known Member

    Від багатьох на Сихові чула, що ставить дітям діагнози, яких немає. Може зверніться до когось іншого.
     
  13. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Справді, малій, коли був 1 місяць -- Костишин сказав, що різні складки і підозра на дисплазію кульшових суглобів : відправив на рентген і він ніби і підтвердив (це я вже потім зрозуміла, що жіночка на ретнгені так сильно вірить у Костишина, що кожну його підозру підтверджує). Ну я знову до іншого -- знову до Серафима. Він сказав, що ніякої проблеми не бачить і здивувався, що мене на рентген відправили, а не на УЗД. Ну я все ж ще для контролю пішла на Огієнка на УЗД -- і там все Ок. Ну а як же знимок? Показала лікарю, а він мені показує, що дитина нерівно лежить (а як ти її рівно в 1 місяць покладеш) -- і тому спотворений результат.

    Але тут я справді бачу ту різницю. Питання в тому, чи то кості, чи то тонус, чи то треба лікувати, чи це особливість його і нічого не мучити дитину? Порадьте ортопеда! І масажиста
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Rona

    Rona Мама-йожик

    @Kandya масажиста який може перевірити на наявність гіпертонусу знаю, спершу побалакаю з ним, поясню ситуацію і спитаю, а тоді Вам напишу в ПП
     
    • Подобається Подобається x 2