Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем jalla, 12 Листопад 2013.

  1. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Поясніть мені, чому не рекомендується водити дитину за руку.
     
  2. chichika

    chichika Member

    Наскільки я знаю, коли сама піде, то піде правильно (надіюся), а як водити, то може ноги підгинати, на пальці ставати, косолапити і т.п.

    І як бонус - бідна мамина спина)
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    А ще - не так навантаження на хребет розподіляється.
    Це з тоі самоі опери, що не садити дитину.
     
  4. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Ну з садінням зрозуміло, можна нашкодити спині. А коли дитина стоїть біля опори, ходить біля неї, то хіба не те саме, що за руку? Я не спішу водити, просто не маю аргументів для родичів.
     
  5. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Якщо для родичів, то я казала, що буде падати потім, бо звикне, що іі завжди зловлять, ну і ноги не так ставитиме.
    А про навантаження на хребет: таки не однакове положення хребта, коли мама тримає за руку і дитина піднімає іі вверх, і коли дитина сама тримається - тоді не так високо піднімає руки. До того ж коли спина втомиться, то дитинка сяде відпочити. А коли батьки водять, то спина може перевантажитись.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    О, то для мене щось нове, що дитину водити за руки не можна. Тобто так само як з сидінням, просто чекати коли сама піде? Буду знати
     
  7. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Так, просто чекати. При чому від того, що ви не водитимете, дитина не пізніше піде.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  8. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    А я реально цього не знала, хоч отепер думаю, логічно ж, якщо сісти сама дитина має , то й піти теж. Але як ото з родиною, як будуть хотіти поводити, а точно ж будуть хотіти, бо то вважається , шо має бути...
     
  9. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    ви ж, на щастя, окремо живете. як десь там раз чи два проведуть, коли приїдуть в гості - то так і буде вже. будете намагатися розказати свою думку щодо водіння за руки - раптом допоможе.
    я своїй мамі сказала - вона не водила, тату - навіть не намагалася нічого пояснити, свекрусі теж.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

     
    • Подобається Подобається x 1
  11. readytogo

    readytogo Well-Known Member

    Я над питанням про водіння за ручку не задумувалась, а батьки якраз мені наголосили,що дитина як сама захоче,то піде,а як втомиться, то сяде відпочити і за руку іі водити не треба.
    І я зауважила,що мала сама,мало того,що прекрасно ходить-бігає, так і вміє падати на руки. Тобто ніколи не чекає допомоги з підстраховкою.
    Тому не потрібно ніколи випереджати подіі,дитина сама знає що і коли ій робити. Правда є інший мінус у тому,що не можу іі часом зловити, бо дуже вже самостійна-автономна.
     
  12. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    А що то за аналізи? Я на Джамбула народжувала, то ніхто нічогісінько не говорив. Коли малий мав десять днів, то ми неонатолога з Орлика запрошували щоб оглянула, вона теж ні про які аналізи не говорила.
     
  13. HAPPY NATA

    HAPPY NATA Форумляночка

    є два трохи різні поняття: "водити за руки" і "тримати за руку".
    "водити за руки" виглдає так: в дитини підняті до гори руки, тулуб дитини похилений вперед, дитина при цьому стає на пальчики (а не на цілу ступню); дорослий при цьому зігнутий буквою Г і "нависає" над дитиною. Таке ходіння відбувається тоді, коли дитина ще не готова ходити, йде велике навантаження на її хребет. Та й дорослий при цьому добряче втомлюється. Таке водіння шкідливе.
    "йти за руку" виглядає зовсім по-іншому. Дитина тримається більш-менш рівно, стає на цілу ступню, а за руку дорослого тримається більше для впевненості. Так дитина ходить, коли вже сама "дозріла" до ходіння.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    але я так би дитину не водила до того часу, поки вона сама не піде без опори впевнено.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Epine

    Epine Well-Known Member

    Мені хірург казав ні в якому разі не водити за руки. Але то було ще 3 міс тому. Я сказала "ок, знаю", але не перепитала чому... Та й взагалі малий кіпішував, то я не надто уважно слухала. Але він ніби говорив про те, що це навантаження на плечеві суглоби, ну і на хребет.
     
  16. Epine

    Epine Well-Known Member

    Я сварюсь) ну і основний аргумент " хірург казав ніззя". Ну але дорога родина і так мене слєгка неадекватною вважає, тому іміджу тими сварками собі не попсую)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Matvijko

    Matvijko Мамуся в декреті...

    Це якийсь комплекс аналізів, які колись робили в пологовому, я коли малого 2 роки тому народжувала то брали кров з пальчика на ножці, але про результати мені так і нічого не казали, напевно все було ок! О знайшла перелік аналізів: ФКУ, ТТГ, АГС, МВ, ще б хтось розшифрував ті скорочення.
     
  18. La esposa

    La esposa Moderator

    фенілкетонурія
    гугліть
    так, повідомляють тільки якщо щось не так.
    якщо їх робити в перші дні (в ПБ, наприклад), то роблять безкоштовно. Якщо з ініціативи батьків, то коштує досить багато, з того що я чула, то десь коло двох тисяч грн, але можу і помилятися, бо не перевіряла інф-цію. Якщо виявити вчасно, то до моменту введення прикорму можна підкоригувати раціон дитини так, що все буде ок. Якщо ж не знати, а дитина хвора, то хвороба прогресуватиме і дитина буде овочем-інвалідом(((
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    В інститутуі генетики на Лисенка одна позиція аналізу - 20 грн, всього їх в скринінгу новонародженого 4. "Ітого" - 80 грн.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    Дівчата, запитую тут. Якщо людина перебуває в середовищі ( живе в одній хаті) де хтось хворіє кишкових грипом, але сама не хворіє, то чи може вона принести ту каку до нас, якщо прийде в гості надовго. Буде контактувати з дитиною.