Як Ви реагуєте на сльози і вимоги дітей?

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Кольорова, 6 Жовтень 2009.

  1. MarichkaR

    MarichkaR Well-Known Member

    Якщо чесно дуже рідко бачила дітей, 1-3 роки, які спокійно біля мами в кафе сидять і не рухаються) :girl_wink:. А скільки вашій донечці років? Моя Вероніка, ще недавно взагалі ні в кафе, ні в церкві, ні в полікліклініці довго не витримувала. Завжди десь її потрібно було йти чи бігти :girl_impossible:. Близько 2 років почало помалу попускати). Тепер в кафе іт.д. по списку може до пів години побути, а якщо зацікавити, щось пообіцяти то ще довше. Але режим для нас дуже важливий, без денного сну їй би було важко. Зміни в цих питаннях є і то мене дуже радує.

    --- дописи об"єднано, 2 Квітень 2015 ---

    Просити допомоги в Бога. Там де людина безсила включається Бог і помагає . [/QUOTE]
    Це правда. Завжди молюся за Веронічку, а особливо коли є складні ситуації у вихованні. :d25:
     
  2. Gorda

    Gorda Well-Known Member

    Це правда. Завжди молюся за Веронічку, а особливо коли є складні ситуації у вихованні. :d25:[/QUOTE]
    Зараз їй 1рік і 4. На той час як вона мене кликала, то їй було 11м. Казала, що в неї дитина спокійно себе поводила. Ну я не знаю, в мене Меланія вже ходила, і це її ще треба було водити.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  3. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Я думаю, у вас багато обтяжуючих обставин. То є дуже тяжко бути жінкою, що працює багато і мамою таких малих дітей. Ну ще додайте класичну кризу трьох.
     
  4. Setka

    Setka Мамулька непосидок

    Та дитина то "вічний двигун", їм необхідно крутитись, бігати, стрибати щоб розвиватись. Надто спокійна дитина то класно для мами, але не для дитини. Себе пам'ятаю в дитинстві, мама часто казала "ти можеш спокійно трохи постояти? " В дітей завдання номер 1 - пізнавати світ, а цього не можливо зробити сидячи на місці.
    З нашим пішли в піцерію коли йому було вже 3роки, то навіть в такому віці він вертівся і нудився. Витримав десь пів години, а потім почалось пісяти/какати, там буду, там не буду. Короче з малими дітьми, краще на майданчику зустрічатись з подругами або вдома.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  5. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Треба просто зрозуміти, що класичної "розслабляючої" кави з дитиною не вийде. З моєї і в 3,5 роки не виходить. Або лишати на когось і йти, або вибирати місця, де дитина буде мати чим зайнятися.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  6. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    оце ви добре підмітили. також не мала весь час спокою, щоб вибратися з коліжанкою на каву з малим, бо йому ж нудно, поки тьоті так ляси точать. а от на моє ДН вибралися ми з коліжанкою в кафе із нашими хлопцями, а там був гарний дитячий куточок (ні, без аніматорів, просто хороше наповнення іграшками та книжками), то наші 2-х і 3-х річні хлопці там весь час пробули. І мами відпочили, і діти побавились. Але це рецепт вже для діток, які можуть бавитися вже самі й комунікувати з іншими малятами.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Цитата від MarichkaR:
    Маю коліжанку в якої доця дуже спокійна, де її поставиш там стоїть,
    А я думаю, що такий темперамент так само заслуговує на повне прийняття, рівно ж як і протилежний, і не вартує дитину ламати.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Про "вертівся". Мій так вертиться, що секунду встояти не може, а то вже 6 років. Як я з кимось на вулиці розмовляю і він вже мусе постояти біля мене, то він бере в руку будь-що: кульок, рукавицю, шарфік і копає то так тихенько, не випускаючи із рук) (типу футбол грає) Ну я думаю, дитино, як же ти в школі будеш? І він сам дав на це відповідь: вчора була в школі підготовка. Після заняття аж вичтелька до нас підійшла і каже: "він у вас страшенно вертиться: і туда дивиться, вже в другий бік, і тому щось скаже, і тому....

    А малий так спокійно каже: "Ну це ж іще підготовка, то ж не школа. В школі буду чемно сидіти" (ну-ну, подивлюсь)(бо ми йому завжди розповідаємо, наскільки школа відрізняється від садочка і як себе там поводити). Так що діти такі створіння які самі знають де і як себе вести.

    І запитання: а чому це дитина в барі, де мама хоче розслабитись і розважитись мусе чемно сидіти? Вона ж те ж хоче розслабитись і розважитись!)
     
    Останнє редагування: 3 Квітень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  9. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    маю питання про сльози від болю, треба завжди жаліти коли того просить, цілувати/обіймати чи в незначних випадках відволікати, не звертати увагу (ну так багато хто робить))
    питаю, бо в мене стілкьи нюансів щодо малого переноситься з немовлячого віку (ну тобто в дечому відноситись вже треба як до дорослішого і розуміючого, а я ще на попередній хвилі)
    ну і памятаю що я певно до 5 років як вдарилася то рипіла і не вставала поки не пожаліють)))
     
  10. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    я не все маю можливість підійти. то добре розпитаю, як і де болить, як так сталося, і як вже зовсім погано - то цілую. а як і так пройде - ну то ок.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Setka

    Setka Мамулька непосидок

    Однозначно сказати важко. Ніби і не шкода пожаліти як дитина того просить, але напевно не перегнати з тим жалінням як на мене. Наш старший як не сильно вдариться, то може сказати " та нічого, заживе" або навіть не звертає увагу. А як сильно і його жаліють, то з того жалю може ще більше розридатись, і будь мудрий.
    Напевно легше емоційно коли пошкодують все ж таки.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Я дивлюсь по ситуації. Переважно як гепнувся трошки, то чоловік не має звички звертати увагу. До мене ж малий біжить типу "поцьомай пальчика",бо вдарив. То бабусі так навчили. Коли цілую, коли розказую, що то нічого такого, і то не болить зовсім. Але от коли він сонний, і ще й хворий, нудиться тоді, хниче, і його може будь що довести аж до схлипуючого плачу, то тоді жалію, бо ж він не з фокусів то робить, а просто хворенький.

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. La esposa

    La esposa Moderator

    Дівчата, хочу порадитись. Вже нині Марійці @Orman жалілась з того всього. Таке враження, що я щось недовчила чи недочитала, ситуація вийшла з-під контролю мого. Дитина веде себе неадекватно при мені. Каже чоловік, як мене вдома нема, то він спокійніший і зовсім інша дитина. При мені він капризує, ниє, плаче з різних причин, тягне за одяг, уууууу! Як мені на то реагувати? що робити?
    брак уваги - сумніваюсь, ми цілодобово разом, постійно, раз чи два на тиждень я відлучаюсь на пару годин. Буває, що зранку прокидаємось, я саджаю малого на горщик, і починається... він простягує ручку і показує на щось, і так фальшивенько хнюпає, типу "дай!". Я починаю перебирати предмети: "Що ти хочеш - машинку? горнятко? флешку? їжака? ліхтарик?" - все не те. Після енної спроби дитина заходиться вже справжнім плачем, ридма ридає, я беру на руки і підношу до стола, він вибирає собі щось, зазвичай це "завжди заборонена" річ, наприклад татові окуляри. Я пояснюю, що це брати не можна, і під отой плач несу відволікати чи до вікна, чи до кухні, а самій хочеться товктися головою до стіни. Що я роблю не так? чого він постійно на руках і постійно ниє?
     
  14. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    В мене те саме, тільки почалось все недавно - сину рік і вісім. Якщо щось не можна, то не можна завжди. А так просто чекаю, поки перейде ота істерика, або заспокою, відволічу, але коли заспокоіться, все одно робимо так, як правильно. (якщо певна ситуація). Але напевно в вас меньший. Бо як такий само, то вважаю, що тре вчити, а то просто маніпулюватиме, бо знає, що мама дозволить, як вередуєш. Взагалі, повірте, ви не одна така;)

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Khaleesi

    Khaleesi Well-Known Member

    Ми вже старші, але теж така сама ситуація. Толком ще пояснити не може, а щось вимагає. І теж переважно заборонені речі. Але я тому навіть не дивуюсь, бо як йому, наприклад, не хотіти до ноутбука, як мама і тато за ним щось роблять, а йому не можна, чи телефона, чи ще щось. Я думаю, що то всі діти такі, їм цікаві якісь нові речі, тож треба все потримати, покрутити, повивчати). Він ж не розуміє, що то може зламатись, що воно наприклад недешеве. В нас "не можна" поки що не діє, кажу "не можна", а він ще більше хоче і робить навпаки. Стараюсь запропонувати щось інше і примовляти при тому, що ось яке воно гарне, яке воно цікаве. Зазвичай переключається. А оте перераховування речей мені навіть подобається: "-Це хочеш?
    -нєа. -А це? -нєа. А це? -тяяяяк)". Такий смішний тоді). Ведемо діалог).
    --- дописи об"єднано, 3 Травень 2015 ---
    А ось це справді діє. В нас з таких речей фотоапарат. Не дозволяю брати ніколи. Спочатку плакав, як бачив, бо там кнопочки, все цікаво, але не давали ні разу, то тепер навіть на нього не реагує і не просить.
    А і ще по темі:). На плачі реагую по різному, інколи жалію, беру на ручки, а інколи виручає примовлянка (колись мама нам розказувала): "Плач, плач. Киця принесе колач. Недалеко по мостику. Несе колач на хвостику". Можу повторити пару раз. То переважно дитина прислуховується і перестає плакати. Але то все залежить від ситуації, від причини плачу, від мого і його настрою.
     
    Останнє редагування: 4 Травень 2015
    • Подобається Подобається x 3
  16. Orman

    Orman Модератор-бомба

    ну от вже сто раз говорили - не відволікай. Хай раз (два, три) нормально погорює, що не дали те що не можна.
    він сам не знає, насправді. Рівень гормону стресу зранку вищий, його трохи ковбасить - він не розуміє чому.
    не треба цілодобово, треба пару раз по 20хв, але так реально бути з ним. Помагає прекрасно.
     
    • Інформативно Інформативно x 4
    • Подобається Подобається x 3
    • Корисно Корисно x 1
  17. lann

    lann Well-Known Member

    На моєму досвіді будь-який плач потрібно переключати і не доводити до істерик. Я перепробувала різні методи (хоча не скажу що маю капризну донечку). Інколи можемо дуже довго погуляти і мала вже хоче дуже їсти, то й починається: не хочу додому, хочу гуляти, не хочу їсти і т.д. Поки зайдемо додому то плач переростає в справжнісіньку істерику (пережила таких істерик 3). Починає битися руками, відштовхувати, кричати. Я пробувала не звертати уваги, так малеча біжить до мене і демонстративно при мені "ковбаситься". Закривала в кімнаті - ще гірше. Крики мама-мама. Сусіди напевно думали що я знущаюся над малечою. Два рази довела мене до такого стану, що получила по попі (один раз по голій, а другий раз по підгузнику). Я веду до того, що закінчувалося все тим, що я брала малу на руки, починала від тих істерик відволікати як могла поки дитина не заспокоїлася. Тоді ми і їли добре і робили все решта чого не хотіли робити під час істерик. Мені потім так соромно було, що я така доросла і не змогла стримати свої емоції при собі. Що я позволила собі шльопнути (нехай по попі) свою малечу яку люблю більше всіх на світі. А карапузік після таких істерик ще довго схлипувала. Тепер обовязково на вулицю беру щось поїсти (моя доця не любить печива і бубликів) яблуко, банан або ще щось, що можу дати їй перекусити поки ми дійдемо додому.Стараюся уникати будь-яких істерик.
     
  18. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    Люди добрі, розкажіть, ЯК справитись з кризою?? Я вже скоро чокнусь! В мене таке враження, що то не дитина 3-х років, а підліток ,,НІ!! НЕ БУДУ!! НЕ ХОЧУ!!! ХОЧУ!!! ДАЙ!! ДАЙ ВЖЕ!! ДАЙ ВЖЕ І НЕГАЙНО!! МЕНЕ НЕ ЦІКАВИТЬ ДЕ ТИ ТО ВІЗЬМЕШ, ДАЙ!!!,,
    Має такі істерики, що потім ще годину головою дьоргає. Кричить так, що я не витримую. Обнімати не дається, по дупі не допомагає. Якщо не задовольнити потребу вже, кричить, жбурляє всім, залазить під стіл і кречить. Я вже думаю, може нам до психолога сходити?
     
  19. Raven

    Raven Мама малятка

    виберіть покаральне місце типу якогось коврика чи крісла, де можна посадити, і раз настоюйте на свому до кінця, що не можна і т. д.
     
  20. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    Істерика, слиниться, дьоргає головою