Печу, печу хлібчик

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Olenka, 23 Січень 2008.

  1. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    Ну то само собою. Я завжди в різні кутики складаю.

    Тре буде ще раз спробувати. Я просто думаю може вода і мука дифузію зробили і затвердли?
     
  2. Анута

    Анута Well-Known Member

    то тобі що гіпс? :)))

    неодноразово пекла через ніч - все ок
     
    • Смішно Смішно x 2
  3. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    В маг. Два кроки від хати є різні види борошна : кукурудзяне, соєве, вівсяне, рисове...всякі різні, я не запам'ятала, але асортимент великий. Ціни від 9 грн/кг.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. basia

    basia Well-Known Member

    Сьогодні купила висівки пшеничні. Підкажіть,скільки додавати- ложку,дві?
     
  5. Анута

    Анута Well-Known Member

    пробуйте. Зробіть один раз одну ложку, другий раз дві. Більше 2-х я б не радила.
    Хлібчик Вам повинен подобатись.
    Ну і як даєте вісивки, то трошки більше води вони хочуть - дивіться по колобку.
     
  6. basia

    basia Well-Known Member

    дала ложку ... і не помітила зовсім. В наступний дам дві.:girl_yes2:
     
  7. tania

    tania Well-Known Member

    Привіт усім. Вирішила поділитися.
    Уже кілька місяців печу хліби на заквасці. Маю їх дві пшеничну і житню. Хліб виходить надзвичайно смачний і ароматний.
    Шукаю якісь цікаві нові рецепти можливо хтось поділиться. Це мої хлібчики. Навіть паску пекла на заквасці вийшла надзвичайно смачна.
    11159496_1588094181461968_8810200840533494848_n.jpg d8a120885065906c130eeb0d81207ed627808a615ee20d4fd7d9dc52692d1749.jpg f63d2ded1d9ff1454d943a9210d0875a6ad681b350450fa4b69f42d4ed4b99c4.jpg eb171a03fdea72b5733e54e1234fc5f25146a535ebb73dade862b9418d0320ff.jpg
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. LAGIDNA

    LAGIDNA Active Member

  9. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    От ви завжди кажете дивитись по колобку, навіть колись мені відео скидували. Але я не розумію -- невже для кожного хліба колобок має бути однаковим? Я роблю за різними рецептами і в деяких рецептах взагалі колобок не виходить -- якась рідка маса, як сметана. А хліб -- смачнющий (правда якщо спитаєтесь рецепт -- то не пригадаю, бо я "хороші" рецепти не запам"ятовую, а відкладаю в пам"яті тільки ті, які не вдаються, щоб більше не повторювати). Або навпаки, є один рецепт сметанного хліба, де колобок такий тугий-тугий, і хліб теж добрий

    То в мене питання: невже якщо оту рідку масу доведу мукою до "ідеального" колобка, або отой твердий колобок розбавлю водою і зроблю із нього мягший -- то що, хліб буде ще кращий?
     
  10. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Ні, колобок не завжди однаковий. Стандартний пшеничний - колобок ))))) Пшенично-житній - колобок, але рідкуватий. Житньо-пшеничний - колобок не вийде, тісто рідкувате.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Піздно! Ото якраз печу такий (і вперше на пиві). Колобок був рідкуватий, але я, недочекавшись нічиєї відповіді вирішила довести його до ідеалу, і досипала муки.... Ну от зараз ще 59 хв пектись. Подивлюсь, що з того вийде: зіпсула чи ні...
     
  12. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Навряд зіпсували, він просто не такий пишний буде, трохи більш забитий.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Анута

    Анута Well-Known Member

    за ідеал береться колобок на 100% пшеничний хлібчик. На чіабатту взагалі таке поняття як колобок відсутнє (хіба 3 хвилини поки заміс робиш)
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Дівчата, хтось останнім часом пік хлібчик з борошна Хуторок недавно купленого?
    Ми як купили хлібопічку пекли на Хуторку купленому ще на початку зими, все було добре. Потім та паніка з борошном, я накупила Богуміли і весь час викристовували її, у хлібопічку також. І весь цей час з першої спроби хлібчик завжди виходив чудовий, настільки що я дивувалась дописам деяких дівчат як то можна по рецепту готувати і щоб щось не вийшло.
    І от доїли Богумілу, відкрила Хуторок куплений чи то в розгар паніки чи одразу після неї. Одним словом на буханку 1 кг, даю норму 600 гр муки і вмикаю пічку. І тут діти зауважують що колобка немає, а вони у мене люблять дивитись як там той колобок замішується. Дивлюсь - а тісто ну таке рідке як густа сметана. Я докинула ще борошна, понад норму. А поміж тим помітила що це орошно якесь таке типу як з крохмалем перемішане, дуже розсипчасте і таке скажем пухке.
    Отже колобок якось там вже замішався, коли це все діло почало рости той хлібчик відріс майже під верх кришки, а коли пічка допекла - цей весь верх просто впав і має плоску хлібчину хверзу, навіть недопечену.
    То щось з борошном? Воно на ощупь реально якесь інакше і незвичне.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Isa

    Isa Well-Known Member

    Одного разу попросила купити чоловіка борошно,він приніс той Хуторок,ще й 5 кг...робила 3 рази хліб,різні рецепти...ні разу не получився,все забитий,низький...фууу...вже думала,що це щось з хлібопвчкою,але той хуторок закінчився,купила богумилу і знову все супер,значить таки діло в борошні...то було десь пів року назад.
     
  16. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Але справа в тому що перший раз випыкала на залишках хуторка що вже мала, то все супер було.
     
  17. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    я мала 2 кг такого Хуторку, купленого тоді. Але хлібчик нормальний виходив. Я навіть один вид паски на ньому пекла і теж вдалася.
     
  18. mamvasulka

    mamvasulka Well-Known Member

    дайте будььласка рецепт чіабати
     
    • Баян Баян x 1
  19. innamorata

    innamorata Well-Known Member

    Вчора була моя перша проба пера, тобто випікання хліба :) Хлібчик вийшов як перший млинець :)
    робила за цим рецептом http://hlebopechka.ru/index.php?option=com_smf&Itemid=126&topic=12688.0
    Першою причиною бачу те що дріжджі в мене виявилися саф левюр, а не момент. Вже тут прочитала що не добрі ті дріжджі до такого рецепту. що вони більше до опари.
    Ну і..... ага, жадність :girl_mad: якщо хліб, то корисний, а корисного треба побільше, побільше :girl_crazy:. Ну от і розбавила я пшеничне цільнозернове борошно 100 грамами житнього, теж цільнозернового. То теж може бути причиною?
    Словом хліб вийшов гливкий, кислий і з запахом дріжджів :sad: хочу спробувати ще раз. купила вже дріжджі др.Откер, житнього борошна вже не додаватиму, але от собі думаю, чи то може ще клейковини тре купити? Ага, пекла на режимі цільнозерновий хліб. Хлібопічку ми на пробу позичили, то вона простенька, Аврора.... Що скажете, дівчата?
     
  20. Анута

    Анута Well-Known Member

    якщо всі інші інгредієнти перевірені і без змін (тобто не "щойно відкрила нову упаковку", тоді борошно).
    я використовую Аро і мені нормально. А взагалі, коли отак спершу зносить шапку, а потім просідає до діри усередині, це ознака дріжджів. Зашвидко відпрацювали і потім "видохлись" і все лягло пляцком.

    найкращий з того, чим я останні 2 місяці "бавлюсь" http://hlebopechka.ru/index.php?option=com_smf&Itemid=126&topic=179243.0
    але будьте готові до того, що з нею багато возні і тісто ну зовсім не типове.

    експериментувати з такими штуками можна коли у вас це не перший хліб ;) Перші 10 треба зробити строго по перепису.
    Спечіть спочатку хоча б 2-3 булки простого білого, поспостерігайте за замісом, за колобком. Потім зробіть цільнозерновий. Колобок буде схожий. Далі можете пробувати з житнім, але тут тісто вже буде рідкішим. Ну і кислинка однозначно буде, бо ж він житній.
    Клітковина в будь-якому випадку покращує хлібчик, оскільки мука в нас здебільшого досить бідна на неї. Але як її не дасте, то це не смертельно :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2