Рагулі? (2)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Svjatkova, 10 Січень 2013.

  1. IrynkaMandarynka

    IrynkaMandarynka Well-Known Member

    Мені здається, що не завжди по одягу можна судити, рагуль чи не рагуль. Інколи люди геть не мають смаку, так само як в когось немає музичного слуху, а хтось не здатний гарно готувати бо не має того чуття... От була в мене однокласниця, яка постійно носила під босоніжки капронові шкарпетки і спідницю, і їй це здавалося нормальним, вона просто не бачила в цьому чогось дивного, хоча нормальна дівчина, а хтось може подумати - рагуль :girl_sad:

    Мені теж не подобаються жіночки, які ходять в магазин в халаті, дівчата, в яких білизну видно під одягом (бретельки :girl_devil:), хлопців в споднях на кант і мештах, але якщо вони при тому ведуть себе адекватно - то нехай, це їх вибір... Особливо після побаченого в Європі (подорожувала зі знайомими голландцями, в одному німецькому місті було багацько студентів, я теж тоді студентка, листопад на дворі, вони всі в пуховиках і уггі, а я в пальто чорному класичному, червоних чобітках на зручному підборі, червона торбинка, шарф і капелюшок чорний із червоною стрічкою... Контраст був настільки разючим, що голландці сказали, ніби я виглядала чи то з минулого, чи то з майбутнього :girl_crazy:)

    А от рагуль поведінковий - точно рагуль. От коли хтось плюється на вулиці, матюкається що через два слова, паркується не там де треба, не пропускає людей на переходах і т. д., то наскільки гарно і охайно ця людина не була б вдягнута, рагулізму цим не приховаєш :girl_devil::girl_devil::girl_devil:

    Про дівчат у сукенках чи в штанах, мені здається що вдало підібраний будь-який одяг не зіпсує вигляд дівчини, якщо він відповідає її внутрішньому настрою :girl_smile: Я, доречі, останні років 7 штани ігнорувала, плаття та спідниці в мене були цілісінький рік, навіть в похід у гори вдягала джинсовий сарафан і сандалі чи кроси, але це був період активного публічного життя (була головою студентської організації), потім романтичні зустрічі із хлопцем, потім як аспірантці-біологу мені було шкода носити штани, бо найменша крапля кислоти, і штани можна викидати, а колготи не так шкода - вони дешевші :girl_blum:. А тепер, коли я заміжня, молодий науковець, і ще трохи вчуся - моєму душевному настрою найкраще відповідають джинси, футболка та светряк :girl_in_love:І те, що мені так добре, то це головне :girl_dance::girl_dance::girl_dance:
     
    • Подобається Подобається x 14
    • Погоджуюся Погоджуюся x 14
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  2. Ya Nata

    Ya Nata Well-Known Member

    згідна з тим , що кожен індивідуальний, але коли людина в душі рагуль, і коли починає проявляти свою індивідуальність , то смішно до сліз. Потрібно мати почуття міри. А в нас зараз як ? Що б то таке вчудачити , щоб виділитися. А як то пасує - не пасує - пофіг??? Знаю одну таку кубіту - ну смаку - ноль, почуття краси - ноль - яка тут індивідуальність - клоун в цирку ?
    так , але для того є зеркало , близькі люди... можна запитатися в когось поради, а не тягнути на себе то , що в селі до корови стидно одягнути ( щоб в бідної тварини молоко не пропало).

    Взагалі кожному своє. Я нікого не хотіла образити. Говорять - "Людину з села забрати можна , а село з людини...." так і про рагулів. Вони на кожному кроці, головне не бути на них схожими. :girl_yes:
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. terezka

    terezka котяка-вишивака

     
  4. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Може то була я? А що тут такого? Може вона цю дитину в садок чи із садка везла? В мене теж таке буває: виряжусь, каблуки начіплю і ровер за ручку до садка пхаю. А що -- перезувне брати? Чи коли ти із дитиною -- то не маєш права на каблуки? І взагалі, а може та ваша леді пакет із продуктами тільки пару метрів несла -- а далі її чоловік зустрів чи якийсь там мужчіна, якому її каблуки і платтячко сподобались....
    --- дописи об"єднано, 5 Травень 2015 ---
    а це я вважаю одяг лише, винятково для занять фізкультурою та спортом. Я взагалі цього не розумію: перебіжусь в магазин в спортивному костюмі, чи дітей в садочок -- в ньому ж... Є купа вільного, зручного одягу -- але це не костюм.

    Мені це ще в школі заклали. Тоді, у 93-94 роках такі сині "пуми" були модні, потім жаті костюми пішли. Мати такий костюм тоді було круче, певно, ніж зараз норкову шубу. Ну і ті, хто мав такий костюм вдягав його в школу навіть у дні, коли немає фізкультури. То нам постійно робили зауваження і таки привили правильне вдягання спортивного костюму
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 10
    • Подобається Подобається x 4
  5. Може і Ви були, я не в курсі...сперечатись далі не бачу сенсу...в кожного своє бачення ситуації...садок в суботу/неділю вихідний...мужчіна не буде чекати, поки жінка протопає півкілометра від супермакету із загруженими "по самоє нє хочу" руками
    p.s. я за каблуки вупшето, але не на закупи і біганину
     
    Останнє редагування: 5 Травень 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    І я теж так вважаю- кожен одягається як хоче.
    Це може комусь виглядати по дурному, комусь по мудрому, не відповідати якимось правилам/принципам, але писати доречно чи не доречно то одне, а от писати в тему "рагулі" судячи з зовнішнього вигляду то таки не то.:girl_nea:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 10
    • Подобається Подобається x 3
  7. sunday

    sunday Народжена бути щасливою. І БУДУ! ;)

    а як маля побіжить? зручно буде на шпиляках бігати? своєю "красою" Ви "подвергаете" ( рос, не можу знайти перекладу на укр) не тільки себе але й дитину на ризик небезпечної ситуації.

    Але то таке...чи то не бачать себе наші жінки зі сторони, як смішно вони виглядають на шпиляках по бруківці?
     
    • Смішно Смішно x 3
  8. Neverland

    Neverland Well-Known Member

    Моя подруга на шпиляках бігає краще, за мене в кросах:girl_crazy: Тому тут діло звички, або фізіологї ніг, так скать... Я шпильки носити не можу: ноги стомлюються, все відпадає + я дійсно так виглядаю, як на тому відео в шпиляках:girl_crazy: Тому маю аж одні парадні, які вже десь років 7 не вдягала, а так ходжу в кедах-балетках. Але думаю, що ті кубіти, що носять шпилі щодня цілком нормально зможуть на них і злодія догнати, і тим же каблуком і влупити:girl_crazy: Інакше б не носили:girl_crazy:
    Моя подруга не раз заходила в спортивках в швейцарський готель перекусити, так само не раз такі заклади, куди не кожна "шпиляста леді" піде, і жодного разу ніхто її, як бомжа не виставив, офіціанти нормально обслуговували:girl_crazy: А що, їй бігти додому перевдягатися, щоб в зайти поїсти?:girl_crazy:
    А взагалі, якщо людина всередині гів*о, то що б вона на себе не вдягула, гів*ом і лишится. Головне як людина в тому себе почуває. Як їй добре, най хоч в халаті ходить.
    П.С. До речі, я зараз в халаті з 4 плямами, масці на обличчі на балконі (загальному, з виходом на людну вулицю) білизну вішаю. До кого себе зачисляти, до рагулихи, яка не поважає перехожих і лякає собак? Ну так, щоб знати:girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 9
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Смішно Смішно x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  9. ANANASIK

    ANANASIK Well-Known Member

    Читаю вже кілька сторінок про цей одяг і взуття, і ніяк не можу зрозуміти, як можна називати когось рагулем в залежності від того в що він одягнений:girl_impossible:Коли я приходжу в супермаркет, кафе, театр, та й взагалі будь-де, мені абсолютно всеодно в що одягнені оточуючі (та хоч голі:girl_crazy:), це їхня особиста справа і мене не стосується.
    Наприклад, я б не одягла в ресторан спортивний костюм і кросівки, але якщо я там зустріну когось такого, то мені і на думку не спаде віднести його до рагулів... людині зручно, вона щаслива то й добре:girl_smile: у кожного свої стандарти, стиль і смак. Для мене рагулізм, це коли хтось поводиться так, що ображає чи робить шкоду іншому, а те що не зачіпає інших - це вільний вибір... Кожен живе як хоче і (як я люблю казати) - "прапор йому в руки":girl_wink:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 12
    • Подобається Подобається x 4
  10. та я думаю, що кілька сторінок аж ніяк не відноситься до цієї теми - це ,як в будь-якій( почали за здравіє, а закінчили за упокій)...і ніхто нікого не називає рагулем...рагульські швидше вчинки бувають...а тут так, кожен висловлює своє бачення - для когось прийнятне таке, а для інших воно "із ряда вон виходящіх"
     
  11. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  12. jalla

    jalla Прогрес року 2013

     
    Останнє редагування: 5 Травень 2015
    • Смішно Смішно x 5
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  14. Divchyna vesna

    Divchyna vesna Юна фіялка

    Йой, насмішили. Я - справжній профі-рагуль :girl_blum: І на шпильках гоню, і вмазана на них ходжу. А під настрій - і в магазин вийду, тільки не факт, що відразу з магазину додому вернусь на тих шпильках.
     
    • Смішно Смішно x 3
    • Подобається Подобається x 2
  15. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    А я можу:girl_dance:коли бігала в Кракові з висунутим язиком, їсти ніде не планувала, але зустріла знайомих, затянули в ресторан, і що??? таких як я там було безліч ,і не тільки туристи, і я не рагуль)))
    Я за адекватність, без піжам, халатів на вулиці ,а все решта чисте, охайне будь ласка.
    Толку з тої леді на каблуках ( як на тому відео) яка викликає сміх та співчуття, взуй кроси і йди як людина.
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  16. ANANASIK

    ANANASIK Well-Known Member

    Та я також не вважаю це рагулізмом, і напевно в такій ситуації як і ви, пішла б у ресторан і не парилась:girl_wink:(я мала на увазі спланований похід у ресторан). Більше того, я і людей в халаті і піжамі на вулиці не вважаю рагулями... це їхня справа, і мені від того "ні тепло, ні холодно":girl_smile:
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Divchyna vesna

    Divchyna vesna Юна фіялка

    І я... Дааа, я спєц рагулізму... І я була в кросах...
     
    • Подобається Подобається x 4
  18. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    зустріла я кілька днів тому свою колишню викладачку- професора Зореславу Ромовську. Ї зараз 75 років, вона ходить з паличкою ( такою милицею) і... в туфельках на каблуках :). Так- це не шпилька, але такі 5-7 см модельні туфельки.І це дуже гарно . Бо жінка залишається жінкою в будь-якому віці і при будь-яких обставинах.До речі, моя бабуля- 81 рік. Ходить давно з паличкою .І не носить низького взуття. Воно у неї має бути або на каблучку широкому і теж не нижче 5 см або на такій же танкетці.

    Я з 16 років теж ходжу на каблуках. У мене у гардеробі немає ніяких балеток-мокасинів. Лиш- високі класичні підбори ( каблуки-танкетки ).І в магазин та на базар теж в них ходжу.І з дитиною у візку теж так гуляла. Бо мені так зручно. Бо так звикла. Кросовки одягаються лише в 2 випадках- в гори або на заняття спортом. А в балетках навпаки у мене ноги болять. І в той же час- мені абсолютно все-рівно хто в чому куди ходить. У кожного свої смаки і свої звички. Я ходжу так, як комфортно це мені. І по барабану, що про це думають інші.
     
    Останнє редагування: 14 Травень 2015
    • Подобається Подобається x 8
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 4
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Але я зла:girl_devil: Прийшли з малим на дитячий майданчик, а він весь встелений окурками і кришечками від пивних пляшок (самі пляшки, напевно, вже бомжі зібрали).
    Та ще й порваний ланцюг на гойдалці і розбита дитяча качеля-курчатко (така на пружині) :girl_cray:
    І то видно що довго і "усєрдно" ламали :ireful1: Ну нащо таке робити пішли б краще руки одне одному переламали!
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 9
    • Подобається Подобається x 2
  20. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Погоджуюсь, я до вагітності постійно на підборах чи платформах ходила, діловий дрес-код. Завагітніла і перейшла на взуття на низькому ходу і зручний, комфортний одяг. З дітьми мені зручніше на низькому і тепер навіть коли взуваю каблук, мені не зручно, відвикла. Кожен дійсно сам собі вирішує як, куди і в чому ходити. І якщо комусь чийсь прикид ріже око, то не варто таку людину в рагулі записувати. В неї такий стиль, таке бачення, а рагулізм, він в голові, в поведінці, в ставленні до оточуючих.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5