Привчаємо до горщика: досвід, питання, поради...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Ольга, 4 Травень 2007.

  1. rununkulos

    rununkulos Well-Known Member

    з часом, мабуть, дійдем до того, як і більшість діток, але як зараз бути? Тримати - це зразу викручуватись, копатись ногами, втікати, кричати і нічого по ділу(( Мені взагалі не часто вдається просто потримати її на руках.
     
  2. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Мене цікавить 2 питання.
    1. Я ще памперс не знімала, тільки планую. Живем в мами, коври і все таке типу радянське, знімати не хоче, бо там чесно підлога ще гірша. Буде все запісяне? Якщо вночі знімали, то непромокайку якусь класти, абощо..? Бо будити пісяьи, то не варіант для малого, він відразу сильно плаче, чутливий.
    2. Я в дитинстві мала енурез, то не може передаватися? Взагалі, казали, що чимось настрашив хтось. Але не знаю. Бо і мама моя мала довго в дитинстві, а я взагалі років до 7.

    Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
     
  3. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Ага. Радує тільки те що запах не такий як від котів :girl_crazy:- майже не чути. Я і на день стелю на диван (під покривало) клейонку бо Влад любить на дивані товктися. Для себе поки вирішила вночі не знімати - малий зараз погано спить, часто цицяється і до ранку іноді навіть памперс перепісює. Навіть вдень 2-2,5 години спання рідко витримує сухим- спить в багаторазовому підгузку, залюрює все аж через верх. Я помітила що коли спить міцно то не пісяє. Тому з нічним памперсом будемо чекати поки зуби вилізуть
    Зараз горщиком користуємося тільки вдень. Якщо вчасно запропонувати то Влад вже майже завжди погоджується в нього пісяти. А от з каканням проблема - бо робить то діло по 3 рази в день, у різний час і маленькими порціями - поки я засічу і посаджу його на горщик він вже все зробив по дорозі. :girl_in_dreams:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    спробуйте вдома кілька разів висадити її над унітазом - діти ж чудово розуміють, що там треба робити (я спочатку робила це обличчям до бачка, щоб Аня мала змогу впертись ногами в обідок і не відчувала себе висячою в повітрі), тоді поза висаджування їй буде знайома і надворі не повинно бути проблем
    до слова, доця лише так і какає, на горщик їй не зручно, а от коли я тримаю над унітазом - в самий раз
    какати проситься
    пісяти поки не проситься
    щодо гуляння без памперса - почали ми трохи раніше, коли було ще не так тепло, то гуляли недалеко від дому, десь по годині, я пропонувала, питала... але у 80% випадків приходили вже запісяні
    --- дописи об"єднано, 6 Травень 2015 ---
    спочатку так
    я в той час завжди мала рулон одноразового рушника в кімнаті, якщо калюжка щойно зроблена - велику частину можна ввібрати
    а потім прийшли 2 мужчинчика з міні-мийкою і того ковра мені почистили
    покривала на ліжках-диванах краще тимчасово замінити на щось старе (якщо син любить проводити там час)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Згадала свою дитину, у нас висаджування не було і доня ніяк не хотіла робити своі справи з моєю підтримкою над травичкою чи унітазом. При тому в горщик вже ходила ідеально і сама просилася. Так, я носила з собою горщик майже місяць і на прогулянку у візку і в торговий центр і у гості, де нема:) А потім кілька разів зауважувала ій як інших дітей висаджували на вулиці і вона захотіла спробувати, на третій раз вийшло і вже у горщик на вулиці не хотіла, на травичку цікавіше:) З унітазом ще пізніше склалося. Якось в Ашан заіхали непланово, горщик був у машині, але з собою не прихватили, дитина захотіла пісяти і то так критично, коли вже не могла терпіти, я завела у туалет і притримала іі у позі висаджування як на траві- вдалося:) Зараз уже пробує сідати з моєю підтримкою на унітаз, наприклад, в гостях, але перевагу все ще надає горщику:)
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Не факт, я зауважила, що якщо знімати до року, то точно все кругом запісяне, а ближче до двох вхоплюють швидше що до чого. В мене теж коври у всіх кімнатах, у нашій спальні взагалі ковролін ( думала зняти до народження дитини, але не встигли і так як у дитини не було ніяких проблем зі здоров'ям, то так і залишили, зараз бавитися ідеально) І у нас не було масового запісювання, я садила щогодини спочатку або й частіше, доки навчилася трохи терпіти, далі рідше. Якщо були на кухні ( там без ковра) то не сильно заморочувалася, мала на поготові запасні трусики з колготами. На диван і на ковер садила на непромокаючу простиньку і багато часу проводили на вулиці з купою запасного одягу і горщиком. Я живу з мамою теж і вона дуже переживала за те запісювання і мене накручувала, а виявилося все набагато простіше і швидко. На ніч мала непромокаючий наматрасник і простинь- чергувала. Проколи були часто спочатку, але дуже швидко дитина стала спати без пробуджень. Щодо енурезу, то я схильна вірити, що то не так від спадковості залежить, як від ситуаціі в сім'і. Якщо є мама і тато, нема різких сварок при дитині, дитина відчуває любов плюс позитивне батьківство, все буде добре:)
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  7. rununkulos

    rununkulos Well-Known Member

    хм, як сказати, то поки к-ка проколів, може і не чути, а коли вже довший час, а як 2 чи 3 дітей привчаться, то може бути і гірше котиків.))
    Я ще хотіла запитати на рахунок взуття і пісяння. Доця ходить по хаті майже завжди в колготах і якомусь взутті, типу текстильних тапочок. Як попісяє в них, то капець, ні сонце, ні прання не дуже допомагає. А як не дам взуття, то мерзне в ніжки, бо майже всюди плитка. Давати якісь грубі шкарпетки чи що.
    --- дописи об"єднано, 6 Травень 2015 ---
    певне, так поки і буду робити. Ми маєм своє подвір"я, тому це ніби реально, а там далі буде видно.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    я скоро теж скрізь з горщиком ходити буду. Вірун відмовляється висаджуватись, тільки на горщик сідає.
    щодо "все запісяне" - ну, не те щоб все, але так, трохи є...
    вночі стелили клейонку медичну тканою стороною нагору, зверху 2 байкових пеленки або флісовий рушничок.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. littlebird

    littlebird Well-Known Member

    О, в нас запах ще той. Чесно, вже переживаю чи це нормально. Смердить дуже сильно. За день може бути гора попісяних штанів і трусиків, то в ванній запах дуже сильний від них.
    І так, запісяне все)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Я іх перу в машинці, мали дві пари текстильних тапок, прала разом з одягом. Я починала привчання до горщика в теплий період, моя переважно боса ходила.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

    І в мого заппшок ще той :sad: а в нас пішов якийсь серйозний відкат назад, то мої нерви здають... Причому що я ладна вдягнути підгузники на дитину 2,2, який ріс майже без них :sad:
    Тільки тільки почав говорити наперед що хоче пісяти, як тут же перестав щей залюрувати став. І на вулиці теж (раніше на вулиці краще справлялись, а тепер ще ні разу не повернулись додому в тих же штанях :'( а то і по 2-3 рази переодягаю(((
    Можливо я зашвидко настроїлась на прогрес і не можу спиєрийняти того відкату?((( Чи забагато хочу від малюка?
    Може хтось підтримає чи поділится своїм дзеном?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Orman

    Orman Модератор-бомба

    педіатр - це звичайно непрерікаємий авторитет (типу в медінституті вчять як діти пісяють), але спитайте мам виаджувальних дітей. В 2,5 роки - не найпізніше, але на загал на рік скорше.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    я не знаю наскільки то правда, але кажуть, що хлопчиків сеча "пахне" сильніше, ніж дівчаток.
     
  14. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    Коли Аня викручувалась і тікала від горщика, але вдома бігала без памперса - мокрі штанці я скидала в тазик у ванній (а ввечері запускала прання), то запах у ванній теж був... ем... такий, насичений. Хоч і дівчинка
     
  15. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    І в нас від запісяних лашків у ванній такий аромат стоїть, що капець. Коври всі запісяні, але я літом їх планую почистити Керхером або миючим пилососом (свекруха має).
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Smiwna

    Smiwna Мама непосиди

    Дівчатка, допоможіть! Ми з 10 місяців гарно просились на горшочок какати, і навіть інколи пісяти, але після того як малюк захворів в березні (на той момент йому було 1 рік і 7 місяців ) і ми ставили в дупцю свічки, горщик став як ворог. Перестав проситися какати і пісяти, справи робить в памперс чи то в штанці. Хіба вночі не пісяє аж до того часу поки не прокинеться. Саджу пісяти на горщик, посидить і встає, а через дві хвилини кричить що зробив Аа!
     
  17. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Я намилювала господарським милом для прання дитячих речей і замочувала в холодній воді + 2-3 краплі олійки лимону або ялівцю, а вже ввечері зливала воду і закидала в пральку, бо я на той запах так реагувала, що в ванну не могла зайти ....
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. La esposa

    La esposa Moderator

    І я сюди ж.
    Вже більш-менш успішно справлялися без підгузника вдень. А тиждень тому вийшли з лікарні, там Нестор в горщик робити свої справи не міг і не хотів, ну і вдома перші дні після виписки особливо бажанням не горів. Фактично, аж сьогодні повноцінно зняла підгузник на цілий день, результат — чотири пари запісяних штанців. Може раз попросився сам, решту пропонували ми. Короче, стався в нас крутий відкат в тому ділі. Ну і я би з того нічого не робила, але щось мене гризе зсередини. Розкажіть, мами з досвідом, чи скоро воно пройде? що мені за той час робити?
    і з"явилася в Несторовій поведінці нова штука: я саджу пісяти, він втікає і за пару хвилин мокрі штанці. Що то з ним? саджу по-різному, і на горщик, і під кущик, і над вмивальником...

    і друге.
    Сьогодні застелила клейонку на матрац, з думкою, що з наступного тижня ватро почати спати вночі без підгузка, ну або принаймні в багаторазовому. І тут мені малий несподівано заснув в трусиках. Будити дитину не буду, спробую, що в нас вийде. З того, що читала, пригадую, що може хотіти пісяти, коли крутиться і хниче, груди не бере, але збудився, правильно? а скільки разів за ніч він може пісяти? і куди його садити?
    про всяк випадок приготувала одноразовий підгуз (так, я готова здатися і запакувати дитину в підгузник). Поставила поруч горщик і тазик. Повісила на спинку ліжечка кілька рушників, раптом доведеться мокру пляму прикрити. Потенційно наймокрішу зону застелила ще за дня таким грубим простирадлом, схожим на фліс (але то бавовна).
    Що ще я могла пропустити?
     
  19. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Менша пісяє вночі 2-5 разів, старша 1-3 рази.
    Підготувались гарно.
    Може попісяти і коли крутиться, але груди таки теж бере.

    Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Мій малий абсолютно не реагує на горщик і на попісяні труси. На горщик саджу, він сміється і встає. Знімаю підгузок, одягаю трусики. Ходить, попісяє, подивиться на калюжку і йде далі, або може навіть там польопати як в калюжі на вулиці:girl_cray: От що робити?