розшифровуємо аналізи

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Diana, 17 Лютий 2010.

  1. Diana

    Diana мрійниця

    допоможіть хто розбирається в аналізі крові, в малої високі тромбоцити 400 г/л ( норма 180-320), еретроцити 4,77 т/л ( норма 4-4,4), наскільки зрозуміла це швидке згортання крові або густа кров.
    *****
    17498513_1338323379555456_7863408681741875372_n.jpg
     
    Останнє редагування модератором: 23 Березень 2017
    • Не подобається Не подобається x 1
  2. Marmulyadka

    Marmulyadka Пор'єдна львівська пані

    взагалі-то, у дітей до 4-х років переважання лімфоцитів над нейтрофілами (тобто сегменти+ палички) є варіантом норми. Погугліть термін "фізіологічний перехрест" ;)

     
    Останнє редагування: 6 Травень 2015
    • Подобається Подобається x 3
  3. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Хтось може мені пояснити для чого роблять ЕЛЕКТРОМІОГРАФІЮ верхніх кінцівок? Бо в малого (6 років) таке: він коли бігає, чи навіть йде у нього руки не в кулачки зжаті, а така розпальцьовка, ніби він тими руками впертись в повітря хоче.... Відразу скажу, що то нікому, крім мене не заважає: він прекрасно бігає, займається футболом, гімнастикою, тренери зауважень не робили. Але тренери, знаєте, то не мама і їм пофіг як та дитина руками махає, головне, щоб результат був.

    А особисто я заспокоюсь і розслаблюсь лише тоді, коли буду знати, що то просто такий він є, от так бігає, от така його особливість... Але для того мені потрібно виключити якісь патології. Тому пішла до невропатолога. Ну вона зауважень не мала, але для діагностики сказала зробити оту електроміографію. Я думала, що то щось типу ультразвуку чи кардіограми, а тепер от почитала -- і бачу, що там якіь голки в мязи пхають... Бррр.... Чи є потреба мені то робити? Може до іншого лікаря зводити? Бо якби була якась вроджена проблема, то, либонь, невропатологи вже б давно відправили на обстеження....

    І от тепер я ту електроміографію робити боюсь, і залишатись у "нєвєданіє" теж не можу (ну бо реально малий аж за дуже під час бігу руками завертає....). Що дєлать?
     
  5. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    Чи є такий аналіз крові дитини віком1 місяць (при симптомах: Т 37зранку, з обіду і вночі 37.4, кашель, нежитю як такого нема, спочатку були булькання в носі(типу як задній риніт), тепер опустились ті булькання в горло. хворієм 5тий день, горло не червоне, апетит нормальний.в легенях хрипів нема) показовим для прийому антибіотика?
    гемоглобін -107,
    лейкоцити - 11.6
    ШОЕ-6
    паличкоядерні-5
    сегментоядерні-34
    еозинофіли-1
    лімфоцити-59
    моноцити-1
     
  6. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Може таке бути, що вже приєдналась бактеріальна інф-ія, не дуже пам'ятаю про сегментоядерні, проте я б з антибіотиками не спішила. Показники в межах норми. Наші лікарі аби пхати. Температура для малої дитина в рамках до 37,2 може бути взагалі нормою.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Хто що скаже по аналізу? аналіз мій, ніби і немає чогось аж такого, але ж і не ідеальний...
    18_05_15.jpg
     
  8. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Напишіть мені будь ласка коротко і ясно, як по аналізу крові визначити вірусна чи бактеріальна інфекція. Нічого в тому не розумію і шукати не маю часу.
     
  9. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    І мені. Дякую
     
  10. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    В загальному: при вірусці лейкоцити залишаються в межах норми, так само, як ШОЕ. А от лімфоцити та моноцити досить високі. При бактеріальній інфекції збільшуються як раз лейкоцити і нейтрофіли (можливі різні варіаціі), ШОЕ теж досить високе.
     
    • Інформативно Інформативно x 4
    • Подобається Подобається x 1
  11. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Бактерія: перевищена кількість паличкоядерних нейтрофілів, збільшення лейкоцитів і зниження лімфоцитів. ШОЕ також часто буває високе.Можлива поява молодих мієлоцитів.
    Вірус: паличкоядерні нейтрофіли в нормі або знижені, лейкоцити- в нормі або коливаються в ту чи іншу сторону, але в незначних межах, лімфоцити- понад норму.ШОе також може бути високе ( або залишатися в межах норми, якщо віруска неважка)
     
    • Інформативно Інформативно x 5
    • Подобається Подобається x 2
  12. unsure

    unsure Well-Known Member

    Дівчата в мене паніка в дитини температура висока 5 сутку, коливається від 38.5 до 39.4. Вже і свічки нам не допомагають, мусили збивати уколами. Дивилися нас і ЛОР і два лікарі всі говорять що в нас це на зуби. Це наші аналізи здані на 4 сутку :
    Лейкоцити - 5,0*10
    ШОЕ - 7 мм/год
    Нейтрофіли паличкоядерні - 15
    сегментноядерні - 27
    еозинофіли - 0
    Лімфоцити - 48
    Моноцити - 10
    Плазматичні кл 2:100
    і сеча:
    білок - сліди
    епітелій плоский 0-1 вз
    лейкоцити 1-2-3 вз
    еритроцити незмінені 0-1 вз
    бактерії - поодинокі
    Що це таке може бути, невже дійсно на зуби так довго тримається температура? (в нас ще соплі - прозорі течуть і кашель вологий )
    Старший брат мав тиждень тому віруску в легкій формі, може що малий підхопив і це все на купу таке дало.
     
  13. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Судячи з зашкалу палочкоядерних, у вас бактеріальна інфекція.
    Дивно, що ніяких ознак запалення по аналізу.
     
  14. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    судячи по аналізу- не на зуби. Бактерії в сечі; сліди білку в сечі. Наявність одиничних плазмоцитів при перевищенні паличкоядерних. Це вказує на інфекцію чи запальний процес. Вірусний чи актеріальний, то лікар має сказати. Бо одиничні бактерії і сліди білку інколи виявляються при неправильно узятому аналізі. Бо по крові аналіз так вказує на вірусну скоріше інфекцію. Але оці бактерії в сечі? На запальний процес у сечовидільній системі. Хіба погано зібрали аналіз. Тоді перездати і буде видно.
     
    Останнє редагування: 3 Червень 2015
  15. raspberry

    raspberry Well-Known Member

  16. unsure

    unsure Well-Known Member

    Але якщо це віруска то виходить дійсно непотрібно АБ? Бо я ще лікаря питалася, вона сказала тут немає чого АБ виписувати вам.
     
  17. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    якщо це дійсно вірусна інфекція, то антибіотики проти вірусу безсилі. На вірус діють противірусні ( вірніше, просто допомагають, бо вірус організм здатен побороти сам при стовренні відповідних умов).Просто якщо висока Т тримається більше 5 днів, потрібно контрольно ще здати аналіз крові, щоб виключити наслоєння бактеріальної інфекції.Так само- якщо виявлені бактерії у незначній кількості та сліди білку у сечі- аналіз сечі перездати. Бо такі результати бувають, якщо все гаразд, але не зовсім правильно узятий аналіз ( баночка нестерильна, узята не серединна порція сечі, погано підмита дитинка), а також- такі ж результати бувають і при бактеріальній інфекції сечовивідних ( а тут уже антибіотики підключають).
     
    Останнє редагування: 4 Червень 2015
  18. Khaleesi

    Khaleesi Well-Known Member

    Здали сьогодні аналіз крові (малому 2 рочки). Цікавить, що означає незначне підвищення Гематокриту (при нормі 32 - 40, в нас 40,3) і середнього об'єму еритроцитів (норма 73 - 85, в нас 86,8).
     
  19. Lapatulya

    Lapatulya Well-Known Member

    Дівчата. допоможіть розібратися з аналізом крові, тиждень тому пропили антибіотик, мали бронхіт, зараз ще є присутні соплі, і інколи покашлює:
    Лейкоцити -15,3;
    Еритроцити- 4,8;
    Гемоглобін - 140;
    Тромбоцити - 434;
    ШОЕ -6 ;
    Еозинофіли -1;
    Паличкоядерні -7;
    Сегментоядерні-64;
    Лімфоцити -22;
    Моноцити- 6.
    Буду дуже вдячна за розтлумачення.
     
  20. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    аналіз вказує на запальний процес , скоріше за все бактеріального походження.Знижені лімфоцити при перевищенні паличкоядерних.
     
    • Подобається Подобається x 1
  21. Lapatulya

    Lapatulya Well-Known Member

    @сніжна, в нас в неділю буде тиждень як пропили антибіотик, це можливо , що ще такі завищені лейкоцити і палички?