Поведінка дитини біля грудей

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем zara, 21 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. zara

    zara Well-Known Member

    Модератор:
    Дитина засинає біля грудей.
    Дитина після року самостійно піднімає одяг мами, щоб прикластися до грудей.
    Дитина під час годування крутить, щипає іншу грудь.
    Дитина у віці 1-1,5-2-3 роки постійно вимагає цицю.
    Відповіді на ці і багато інших питань стосовно повединки дитини біля грудей в статтях за посиланнями:
    ******************************************************************
    Чи бувають лактаційні кризи через півтора року годування? Болить грудь внизу, але не схоже ні на лактостаз, ні на що. Ніби мася стукнула, болить, як синець, що з тим робити?
    І ще- останнім часом доця мало того, що все молочко висмоктує, вона бере одну грудь, посмокче 3 секунди, потім іншу. Можливо, напір молока став меньшим, їй не вистачає чи просто лєнь добувати молочко, от і чергує. Спочатку то виглядало, як гра, я не змогла то припинити, тепер це перейшло в звичку, на нічний сон дуже нервується, коли наполягаю щоб вона їла тільки з одної. Чи важливо після півтора років годування щоб мала добиралася до заднього молока? Можливо, що цей біль в груді, який в мене зараз і є наслідком такого годування? :sad: може, то заднє молоко там накопичелось і згорнулось, чи щось таке? :sad: дякую всім хто відізветься.
     
    Останнє редагування модератором: 3 Грудень 2015
  2. Amilada

    Amilada Well-Known Member

    Маля собі на живіт покладіть, так молочко меньше тече
     
  3. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    от в нас так: святкували д.н.(2 рочки) малого на природі цілий день, то про цицю навіть не згадав, а тільки переступили поріг дому, то одразу взявся наздоганяти все упущене за день)). Коли ми з синочком дома, то циця йому ну дууууужне потрібна мало що не щогодини.. Посидіти за компом чи навіть поговорити по тел. просто не можливо, бо одразу біжить і вимагає цицю, враження таке ніби ревнує, що моя увага зараз не йому..
    Проблемку бачу з засипаннями, бо без циці ну просто ніяк. Може я ще зарано про це говорю, але мені здається, що мій малий без циці не засне ніколи. Був період десь в 1,5 року, що міг без мене заснути як в обід, так і на ніч, але це все перекреслилось прорізуванням кликів і хворобливим періодом, коли був дуже капризний і циця то було ідеальне заспокоєння. От після того періоду засинання без циці просто неможливе, бо вже пробували-перепробували - істерики і все.
    от скільки читаю про таких діток, так хочеться, щоб хоча б одну-дві ночі на тиждень прокинувся 1-2рази вночі і я могла трохи виспатись. Бо в нас нічки - то просто жахіття якісь, вже не знаю що робити і як робити:sad:. Прокидається мало що не щогодини, може посмоктати хв - дві, заснути і за 15 хв знову дико кричати, щоб дала цицю. Завершувати гв ще нехочу, але наші ночі просто доводять мене до сказу(((.
    Дівчата з досвідом, а також консультанти, скажіть, будь ласочка, чи можливо відівчити дитину від смоктання циці вночі і зберегти при цьому гв??
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Дитина так намагається до себе привернути увагу, ви за комп, він до циці. Перейде, трохи треба зачекати.
    Настане і той період що засинатиме без циці, але на все свій час. Не намагайтесь вкладати якщо істерить без циці.
    У вас всі зуби прорізались? Ви в садочок ходите? Приділяйте більше уваги вдень уваги дитині, малюйте, читайте. Схоже що дитина має якийсь стрес, не говоріть ніколи з чоловіком на підвищених тонах при дитині. На ніч ставте біля себе склянку, пробуйте, може він раз через раз погодиться пити просто зі склянки, щоб поступово забирати привичку прикладатись кожні 20хв.
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    останні жувальні на підході.
    ще ні, записані на вересень, але планую пару місяців відтягнути похід в садок.
    В нас просто з тими ночами ніколи спокою не було, не знаю що вже маю робити...Маю старшу доню, то вона ночами стабільно раз-два і не більше будилася, щоб молочка посмоктати, а з малим зовсім інша історія((.
     
  6. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Зуби все таки, останні великі кутні вони дуже болючі. Перетерпіть ще трошечки, вилізуть всі - почне краще спати. В нас було теж саме. Спати почала всю ніч після того як повилізали всі зуби. Але метод з напитком спробуйте, можливо подіє. В нас трохи спрацьовувало, але я давала таку термо бутилку з трубочкою.
     
    • Подобається Подобається x 3
  7. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    оооо, я постійно живу такими надіями)). Найбільше мене дивує на скільки дві мої дитини на ГВ відрізняються своєю поведінкою відносно того цицяння.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  8. Amilada

    Amilada Well-Known Member

    Накипичились питання, переповідаю ситуаціі загалом.
    Отже, малий шось робить небезпечне, стоїть на краєчку дивана, кажу не можна, не безпечно, ай-йай. Я ніби і не є сварлива, та малий все одно в плач. Приходить до мене, й одразу ж до циці. То нормально, чи дитина має й обіймами заспокоїтись?
    Ще, коли у малого дайте то не знаю шо, хочу то а може інше, буває що до циці кожні пять хвилин лізе- то давати? Чи таки намагатись впорядкувати годування?
     
  9. invisible

    invisible Well-Known Member

    Нагадайте скільки малому? Більше рочку? Якщо так, я б трохи впорядковувала, намагалася б якось інакше заспокоювати і пояснювати, відволікати. Бо в мене була схожа ситуація, і я пішла шляхом найменшого спротиву - найлегше ж заспокоіти чи зайняти цицею. Але потім вже якось не феншуйно було, коли при кожному найменшому ударі чи розчаруванні дитина в 1,5-2 роки істерично вимагала цицю. Аж в 2,2 вийшло внормувати то.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Amilada

    Amilada Well-Known Member

    Малому тільки но рчк буде. Якраз та істерка за цицею мене трохи турбуе. Штурхає й до циці тягнеься, ще дужче плаче якщо не даю. Обнімаю, голву глажу.
     
  11. martinkadp

    martinkadp жаба-мандрівниця

    у мене мала чудить... десь з 1,8 стала міняти груди постійно, поїсть з одної і з криком "щєєєє" перелазить на іншу. я навіть заради інтересу засікла час: маючи обидві у вільному доступі, може скакати туди-сюди раз на півхвилини. трохи бісить, чесно кажучи, особливо якщо годую сидячи, і вона починає товктись, поки перелізе на інший бік. ну і вранці так само, може пару годин по мені скакати і підсмоктувати. сподіваюсь, із часом щось зміниться.
     
  12. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Не подобається вам - припиняйте. Ваша циця - ваші правила.

    Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. martinkadp

    martinkadp жаба-мандрівниця

    @Almariel та мені загалом подобається і припиняти не хочу, і мала потребує. і за час, що минув від того запису, справді трохи попустило, не так скажено скаче, а ще навчилася вночі непомітно переповзати через мене, тепер уночі чергує груди без моєї участі. це для мене щастя :) ще б кусатись перестала...

    апд. перечитала і зрозуміла, що "припиняйте", мабуть, стосувалось, не всього ГВ, а дурки? ну то намагаюсь припиняти, постійно з деякими приколами воюю, і більш-менш успішно.
     
  14. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Встановіть правило годування, одна циця і все. Висмокче одну - давайте іншу. Завжди дотримуйтесь того правила, тоді дитина зрозуміє. Вже такий вік що діти вже все розуміють, поясніть, спочатку даю одну, аж потім другу. Не дозволяйте скакати на собі, скажіть що це боляче. Якщо дитина скаче туди сюди - спускайте на підлогу. Якщо плаче після того заспокойте обніміть і скажіть щоб так не робила. Завжди дотримуйтесь одного ж правила, бо якщо раз дозволите, а раз забороните - то з того нічого не вийде. Дитина не зрозуміє чому раз мама дозволяє, а раз забороняє.
    --- дописи об"єднано, 18 Червень 2015 ---
    Тут Аlmariel мала на увазі що припиняти не ГВ, а не дозволяти дитині поводитись так біля грудей:)
    --- дописи об"єднано, 18 Червень 2015 ---
    Встановіть правила, пояснюйте дитині, і воно мине.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Дитина відмовляється від грудей, кричить, але бачу, що хоче їсти. Їсть, потім кидає, бере знову, кричить і так весь час. Молоко при здушуванні виходить, з іншої груді трохи менше. Молочниці в ротику не бачу. Сосок після годування біліє, болить. На початку годування також болить. Після годування чутливі до одягу, болючі. Вже не знаю, що робити... Кричить і аж стає синюватим носогубний трикутник...
     
  16. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    ну в такому віці синюватим може ставати здається, в нас так теж було. А про грули, то я в такому віці як ви собі думала, що певно ніколи в нас не буде спокійного "такого як на картинках" ГВ. Годувала часто підтанцьовуючи, рухаючись, на стоячи аби відволікти, в мене то спрацьовувало, бо точно так само було-візьме, кидає, візьме, кидає. мені радили змінити позицію годування, бо може молоко сильно тече, але хміна нам не допомагала. Мені здавалось, що я вже і догори ногами ладна спробувати, а воно нічо. Той період треба пережити, пропонувати груди хоч 100 раз, спробуйте походити з ним на руках при циці, потанцювати, ми так заспокоювались
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    бо то вже паніка починається... з одної груді при здушуванні виходить молоко з багатьох проток, а з іншої лише з двох... чи то від того, що вона твердіша? Малий ніяк висмоктати не може. Зараз залюлькався і заснув. Сон не надовго, тому буду давати знову. Як же мені хочеться, щоб то все внормувалось, бо інколи хоч сядь і плач... І вже помітила, що з протилежної груді молоко при годуванні не витікає, може капелька, бо ще пару днів тому аж лилося.
    --- дописи об"єднано, 21 Червень 2015 ---
    Єдине, що тішить - ми почали менше зригувати...
     
  18. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    а нащо ви то перевіряєте? всерівно так не вдушите як дитина насмокче. То тре пережити, всьо буде добре, пропонуйте цицю та й все, знову і знову. І вірте, що то мине
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Ми до тепер так їмо. Дуже сильно йде молоко, пускає, нервується, а потім "мама, вмов мене поїсти, домені наляпало і я образився". За 10 хвилин їжі ми і на руках, і на м'ячику, і на лежачи, і танцюючи, і лежачи животиком до животика - любе голубе
     
  20. Yaremko

    Yaremko Well-Known Member

    а тріщини є/ були? Соску використовуєте? Даєте якісь чайочки/водичку ? Як зі прикладанням? Чому болить ? Як із вуздечкою?
     
  21. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Тріщини були. Зажили. Соску не використовую, не допоюю. Прикладений правильно, ротик широко розкритий, нижня губка вивернута, ареола захоплена. Про вуздечку не знаю.
    Пів години безупину їв, грудь пом'якшилась і на сосок легше.