Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

    invisible Well-Known Member

    Початок обговорення тут

    Ознаки готовності до прикорму:

    16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

    Запис вебінару "Введення прикорму":





    ************************

    Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.
     
    Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    груба клітковина, яка поганенько травиться, пройшлася щіткою по кишечнику. то навскидку, якщо хочете звинуватити гарбуз)
    про сир. думаю, всі в курсі, що мій малий того продукту має вдосталь. я свому робила сама з кипяченого молока і закваски. потім йому захотілося моцарелли, але тільки свіжопроготованої і не соленої. тепер тепер просить саме кисломолочний сир, так що ізврашаюсь. якщо будете пробувати робити сир самі, то обов"язково зберіть вершки, бо зараз жирність молока підскочила дуууже, а це діткам до 1,5р не дуже корисно
     
  3. Guapa

    Guapa Active Member

    Я роблю з дитячого кефіру. Дуже просто і швидко.
     
  4. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Ми купуємо сир Яготинський для дітей, без фруктів, звичайний кисломолочний. Десь раз на тиждень даю домашній (маємо бабульку), з бананом, частіше не даю, бо думаю, що за важкий на шлунок, і жирний.
    Ще даю моцареллу, пармезан, бринзу в сироватці.
    Щодо гарбуза, це алергенний продукт ,щодо картоплі, то вводила її після всіх овочів ( морква, цибуля, гарбуз, броколлі, цв. капуста) в ній багато крохмалю, перед тим як варити дитині, то ставила на ніч у воду, на другий день варила.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. model fantazii

    model fantazii Well-Known Member

    Оскільки наша сімейна всякі радянські рекомендації щодо того що ми вже маємо їсти зачитала з листочка, то пораджуся тут. Минулого місяця вводили каші. Їмо гречану, кукурудзяну і рис. Питання що вводити тепер: жовток, м'ясо, кисломолочку чи глютенові каші? І в якому віці Ви все це вводили?
     
  6. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    В мого малявки був дууууууже сильний інтерес до їжі. Прикорм почали вводити з шести місяців. Овочі, фрукти, каші, м'яско, жовток, сир - все їв і апетит був добрий. Десь близько року чи то інтерес до їжі втратив, чи то надоїло йому те все, що я давала:girl_sad: словом їсти не хоче, може з моєї тарілки щось трошки поклювати та і все. ГВ наше всьо! І от думаю чим би то таким його підгодовувати смачненьким? Чи не паритись?
     
  7. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    після року нормально, що в дитини може зменшуватися апетит, вона, зрештою, перестає аж так інтенсивно рости.
    я б радила м'ясо як джерело заліза.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Може зуби?
    Мій молодший має такий собі не дитячий апетит, але коли лізли зуби, могло отаке відбуватися.
    Звісно не хвилюйтесь, на циці дитина голодна не буде, то перейде.:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Чи даєте ви діткам уже молоді овочі, типу молоду картоплю, кабачок, капусту, ну і полуницю? Чи ще чекаєте "від людей" з меншою кількістю нітратів?

    Ну і питання, коли почали давати сирі овочі: редиска, зелена цибулька, капуста? Ми на пед прикормі, моркву сиру їв вже. Вчора дала свою редисочку і зелену цибульку, а сьогодні каки рідкі і трохи зеленуваті. От і думаю, чи то ті овочі? Чи щось інше... Чи зарано (нам 1 рік)?..
     
  10. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Шо ість мама, те ість і дитина. Ви ж на пед.
    Моя вже все з перерахованого пробувала.
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    я вже давала, купувала в людей
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Я знаю, що від молодої картоплі в діток крутить животики. Тьотя, яка власне продавала ту картоплю, так казала
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Xroba4ok

    Xroba4ok Active Member

    Нам 2,5 міс. . Зараз приходить час жаркого літа Ми повністю на ГВ. Всі кругом кажуть давати пити дитині, хто водичку, хто узвар. Це потрібно? В яких випадках і в якій кількості? Бо щось мені думається що не тре....
     
  14. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Я читала, що молоко мами забезпечує все дитині, воно заміняє чи воду, чи узвар...
     
  15. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    та не треба нічого, то все перли, циця наше все . В молочці є достатньо води. дтина ще не здатна розрізняти, чи то молоко в шлунку, чи вода і якщо допоювати, то маля може менше смоктати цицю, а отже менше їсти
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  16. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

    Не треба. Гм цілком достатньо. В особливо жаркі дні пропонувати частіше (не чекати 1,5-2 чи скільки там год поки проситиме) щоб дитина отримувала побільше переднього молочка.
    Ранне допоювання впливає не тільки на гв а й на мікрофлору шкт. Фактично вимиває корисне, через що можливі і проблеми з животиком і каки зелені і тд.
     
  17. Fiancee

    Fiancee Well-Known Member

    І в наближається час ознайомлення з дорослою їжею, але на разі мама знайомиться теоритечно :) Так от, маю кілька запитань. У рекомендаціях МОЗ сказано, що кожен новий продукт давати напротязі 5 днів. Спершу овочі - кабачок, цвітна капуста, брокколі, морква, картопля... Виходить, що лиш овочі ми пробуватимемо місяць, а у рекомендаціях йдеться, що овочі давати не довше як два тижні. Як то зрозуміти? Тоді фрукти вводити, тоді каші. Послідовність розумію, а як воно по термінах - ні. Опишіть, як то було у Вас.
     
  18. ola-lyola

    ola-lyola Well-Known Member

    Щодо води-нам 1 рік,зараз ми на морі,жара будьздоров, ріди інтірєсу даю воду,коли п'ю сама і воно тягне руки. Набирає в рот і випускає. Цицяємось часто
     
  19. Khaleesi

    Khaleesi Well-Known Member

    Ми таких термінів не дотримувались. Давала спочатку зовсім трошечки гарбуза, малому сподобалось, облизував, смакував. На наступний день подивившись, що нема ніякої реакції, алергії, дала трошки більше (десь пів чайної ложки), потім ложку. Тоді памятаю пробували цвітну капусту - плювався, то вже не давала, аж через деякий час. Тоді давала печене яблуко, теж потрошки щось три дні. Потім ще щось і так одне за одним, тоді пішли змішані пюре. Кашу першу попробували десь у 8 місяців. Ми їли трохи овочів, трохи фруктів, інколи їв більше, інколи менше, давала те, що смакувало дитині. Якось на тому не зациклювалась, бо основною їжею все одно було молоко. Зараз їмо гарно, їжею не перебираємо, алергії ні на що немає)
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    @Fiancee ой, я так читала, оті всі схеми і тратата, а як минуло 6 місяців, то мене якось попустило. Зубіі нема, не сидить, інтересу теж не видно до їжі, куди спішити? Кілька разів давала спробувати цвітної капусти, чи цукіні, вона лиш тим плювалась, сприймала як забаву. То я відставляла. Ото лиш нині, я вже кілька днів бачила, що дитина так жадібно плямкає, як дивиться на нас, дала гарбуза спробувати- а вона ротика відкриває і цямкає. Тому ну його ті схеми, треба по дитині дивитись. Ті схеми часто розраховані на то , щоб довести порцію до заміни одного годування. А з ГВ на вимогу то взагалі якось дивно..
     
    • Подобається Подобається x 2
  21. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Ви починаєте з овоча, але не мусите спочатку всі овочі, потім всі фрукти, і т.д. Це взагалі умовність, з чого почати. Виберіть собі зо два овочі, потім зо два фрукти, якусь кашу. Потім знову якісь нові овочі, вперемішку, хоча, зрештою, можна і овочі довше, якщо вам іде, чому б не більше двох тижнів?
     
    • Подобається Подобається x 2