Комуналка: газ, вода, електроенергія, квартплата тощо

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем СОФІЯ -СОНЯ, 13 Січень 2009.

  1. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Та бо так воно і є...
     
  2. Chortenia

    Chortenia Well-Known Member

    Спробую повернути трохи розмову в русло. Хтось питався про бойлери. Ми ще поставили, коли були перебої з гарячою водою. Надалі воду теж берем з нього, бо з бойлеру я беру гарячу воду, а з системи, яка вийде, така і буде. Бойлер включений постійно, на повну потужність. Пояснив мені чоловік, чи ставити його на половинну потужність, чи на повну, все одно піде однакова кількість енергії. Але він у нас маленький (30 л). Тому повноцінно вистачає на душ. На ванну потрібно двічі набирати. Ще є пралка, мультя, посудомийка і електродуховка. За квітень прийшло 190 грн. Правда, ми і по тарифу дурному платимо, бо ми КЕЧ - 63 копійки за квітень.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Електродуховкою часто користуєтесь?
    Мультя багато "тягне"?
     
  4. YeS Svit

    YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

    у Вас халява,у мене теж такий тариф,але без лічильника майже 300 грн./особа по кв.м
     
  5. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    бойлер тягне багато
    в мами маленький водонагрівач на кухні (під мийкою встановлений), якщо включений постійно, за місяць тягне стільки ж електоенергії (мають на кухні окремий лічильник), як ми з чоловіком використовуємо в однокімнатній квартирі. тепер, коли йдуть на роботу, виключають з розетки, включають перед використанням, вода нагріваєтся швидко, наніч також вимикають, то рахунок суттєво менший

    в темі про мульті писали, що споживають небагато
     
  6. Chortenia

    Chortenia Well-Known Member

    В нас бойлер дає воду на кухню і на ванну. Угу, тягне багато. Мені подобається ідея тримати його наполовину, підкручувати лише коли ми вдома, але от з переконанням в цьому чоловіка маю проблеми.

    Мультя, думаю, трохи тягне. Особливо на всякі викототемпературні режими. Але в нас були високі рахунки і до неї.. Духовкою користуюсь нечасто. Посудомийка раз на 2 дні, думаю.

    П.с. як так може бути, що немає лічильника на електроенергію?
     
  7. YeS Svit

    YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

    а газ чи електроплита? сама електроплита тяне чимало,але то залежно,як користується тими приладами.
    Я маю лампочку 300вт на кухні та в коридорі,у ванні світло навіть вночі горить.
    У нашій країні все можливо:girl_crazy: і у мене багатоквартирний будинок в якому є загальний лічильник до якого має доступ директриса жеку,яка є родичкою одного "крутого дядька у обл.раді". Є лічильники у квартирах,але справа в тому,що років 3 тому,коли та пані дорвалась до влади- почала встановлювати свої порядки.Багато нюансів там,але ми почали платити не за особу,а за кв.м.Є такий закон,просто некомпетентна в тому.Тому в кого прописано 3-4 людей на ту саму площу,платять так само,що я.
    Великій сім*ї вигідно:пар*ять,вар*ять,пралка пере чуть не кожен день,взимку привіт електрокаміни,калорифери,підігрів підлоги(цілу зиму у мене було 24-33гр.!) і явно ніхто не бігає до бойлера,щоб зменьшити температуру.
    А скільки там реально тянемо того світла насправді хз,явно половини немає з того,але платимо.
     
    Останнє редагування: 22 Травень 2015
  8. Дівчатка, у кого газова колонка, раджу отой маленький вогник вимикати на ніч. Не знаю, можливо, то тільки в мене він так багато "тягне", але після того, як я почала його вимикати на ніч, чи коли йду з дому, в мене витрати газу зменшились вдвічі (з 60-70 куб/міс до 30, двоє дорослих)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    В мене те саме, і приблизно стільки ж використовуємо, 2 дорослих, ну і малий в ванній хлюпається.
    Я цілком погоджуюся, що закони економіки мусять працювати, бо інакше не буває. Але я ніяк не можу зрозуміти, чого сьогодні в районі Санта-Барбари в білий день горять всі ліхтарі? То така в нас економна економіка? І так в усьому..
    І чому квитанція на газ абсолютно не інформативна? Тобто перевірити по ній розрахунок - нереально, бо частину рахували по одній ціні, частину по другій, частину по третій, причому за якою логікою розподіляли об"єми - незрозуміло, бо ж телефонували за показниками тільки раз, і то, як я зрозуміла, об"єм за період від дзвінка до формування рахунка дофантазували "по середньому" самі. Та, і в рахунку був об"єм, який я ще навіть не використала на день його отримання. В результаті сума рахунка значно перевищує добуток кубів і вартості одного куба, які зазначені в цьому папірчику. Що я можу сказати, якщо в мене з лічильником такий цирк, то без лічильника взагалі суцільна загадка..
    Просто розгул комунізму - "багатші" (з більшими метрами) "діляться" і платять за "бідних", які тим користуються вовсю. Добре мати однокімнатну у вашому будинку. ))
     
    Останнє редагування: 22 Травень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  10. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    Погоджуюсь з @Patty. Нині оплатила комунальні і по газу, то мені ще 50куб тре крутити. Цікаво: що вони напишуть у наступній квитанції. Бо за тиждень я тих 50куб спалити не збираюсь:girl_nea:.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    В мене була розбіжність тільки в 2 куба, але сам факт.. Коли черговий раз телефонувала працівник Львівгазу за показником, я її спитала, чого цього місяця мені записана така фантастична кількість кубів (вдвічі більша за звичайну), за вартість вже нічого не кажу, то пані сказала "то ж Паска була, варили, пекли, мили певно" :girl_crazy: Ну й господинька я, аж самій страшно!
    Може, попередні місяці щось не дописували трохи, а зараз доплюсували за все і зверху накинули, хто їх розбере. В нас взимку була така ситуація, то чоловік потім десь місяць з дня в день записував покази, але з наступними квитанціями все більш-менш зійшлося, то ми вже перестали тим бавитися, але бачу, що подібне раз на піроку та й траплятиметься з тою їхньою системою, і треба бути пильним..
    Виходить, що за травень я заплачу тільки за якихось пару кубів, навіть якщо вона щось мені допише до кінця місяця, то не мало би бути багато. Але як знов прийде на 400 грн., то.. а що їм можна зробити?
     
    Останнє редагування: 22 Травень 2015
    • Смішно Смішно x 1
  12. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Дівчатка, не знаю чому, але у мене не виглядає на те, що бойлер багато "тягне".
    За квітень заплатила за ел.енергію 46,05 грн.
    Бойлер (80 л) не вимикаємо ніколи, правда, він не на максимум виставлений.
    Ясна річ, що крім бойлера, є ще ряд інших електроприладів.
    Вже писала, що з цього місяця додалась електродуховка, з нетерпінням чекаю травневого рахунку, цікаво, наскільки зросте споживання електрики.
    В нас звичайний тариф (не КЕЧ).
     
  13. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    погоджусь з вами, у мене температура стоїть трошки менша ніж максимум, включений цілий день і ніч. Пробували вимикати, то змін не помітили , бо так він вмикається на чуть -чуть тримаючи постійну температуру, а з холодного гріє довго і виходить те саме... плюс ще чекати треба , а то не дуже зручно. У нас на 80 л. Може то від марки бойлера залежить економічність.
     
  14. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    А чому так? В нашому будинку (хрущовка) лічильники у квартирах. Контролер щомісяця приходить.
    Ви просто далеко від офісу львівгазу живете, тому і дописують куби бо думають, що не підете скандалити:girl_crazy:. А я близько живу - то в нас все чітко :girl_cool:
     
    • Смішно Смішно x 1
    • Креативно Креативно x 1
  15. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Натуля, мене влаштовувала така ситуація, бо в нас особняк і ці зайві куби газу рахували по 3.6. Але ще 24куба порахували вже по 7 з копійками. Мені просто цікаво яка буде наступна квитанція, і таки я 100% зараз би не виясняла, бо в ті черги тільки з моїм елєктроніком йти. Мазохізм ще той.
     
  16. Chortenia

    Chortenia Well-Known Member

    Газова плита, електродуховка. Готую я взагалі мало. Здебільшого в мультиварці.
    Ну ще м такого не чула, щоб електрика і по кв. метрах. Жуть.
    Лампочки в нас або економки, або LED.

    П.с. сказав чоловік, що тримати бойлер на половині температури, а потім приходити з роботи і вмикати наповну - не варіант, бо енергія все одно витрачається на підігрів різниці температур. А от поекспериментувати з відключенням в робочий час погодився
     
    Останнє редагування: 22 Травень 2015
  17. terezka

    terezka котяка-вишивака

    його в принципі треба вимикати коли йдеш з дому чи лягаєш спати, чи не користуєшся, з питань безпеки. ми завжди вимикали.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  18. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    @Patty, подавайте показники 30 чи 31 числа (в останній день місяця), тоді не будуть дописувати
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Valyushonka

    Valyushonka Well-Known Member

    Заплатила за світло 285 грн, до цього 133 грн, додався бойлер на 15 літрів на кухню, не можу повірити що він за 2 тижні стільки накрутив
     
  20. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Якщо не помиляюсь, з 1 квітня 2015 зросли тарифи на електроенергію. Тільки не знаю, наскільки.