Жіночі проблеми

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Радість, 3 Листопад 2007.

  1. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    до Гельнер Надії зверніться ( на Лисенка в державний центр або в Інтерсоно- в приватний в час її прийому). Вона власне має спеціалізацію по ендокринологічній гінекології, є завідуючою Медико-генетичним центром на Лисенка
    якщо фолікулярна киста сама не виходить, призначають додаткове лікування гормонами
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Дівчата, планую вагітніти, а тут призначили флуканазол, почитала побічні дії і розгубилась. Може хто знає, чи впливає флуканазол на розвиток дитини? За скільки часу після його приймання можна вагітніти?
     
  3. Vasylivna

    Vasylivna New Member

    В кого була така проблема як поліп ендометрію , поділіться досвідом як і де ви лікувалися (якщо можна і ціну ) дуже дякую
     
  4. PNL

    PNL Well-Known Member

    Видаляв Верніковський під загальним наркозом, зранку прооперував, після обіду вже дома була
     
  5. Folk

    Folk New Member

    Привіт,мені 18 і вже йде 4 місяць затримки.Цнотлива,зверталась до гінеколога,вона для початку сказала пити 2-3 тижні вітамін Е,а далі казала як не допомже,будуть гормональні препарати.УЗД нічого страшного не показало,ніякої кісти чи запалення нема.Ось,випила вже банку тих вітамінів і нічого не допомогло,місячних нема.В когось таке було?Чи можна приймати в такій стиації гормональні припарати?
     
  6. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Як у вас з вагою?
     
  7. Sweet kitty

    Sweet kitty Вишивалочка

    З щитовидкою проблем немає?
     
  8. Folk

    Folk New Member

    як і все життя - більше норми,67кг на 1.60 ,різко не худала і не поправлялась
    --- дописи об"єднано, 1 Червень 2015 ---
    та ніби нема,останній раз була на медогляді зимою,то провіряла щитовидку
     
  9. Іспанка

    Іспанка Super_lovely Moderator Команда форуму

    Обидвох гінекологів гнати в шию. Такі довгі затримки швидше за все свідчать про гормональні порушення. Але щоб знати, які це саме порушення, то треба здавати аналізи на гормони, перевіряти не лише статеву сферу, але й щитовидку. Це повна некомпетентність з боку лікаря - призначати гормональне лікування без попереднього нормального діагностування і дослідження. Це ж не випити таблетку від горла:fool:
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Folk

    Folk New Member

    От і я про що,вітаміни попила,а далі повний розпач.Вирішила піти до третього гінеколога(Мартина Т.Ю) надіюсь почути щось об'єктивне.
     
  11. Ljus6ka

    Ljus6ka Well-Known Member

    Дівчата поговоріть зі мною бо я скоро зійду з розуму .
    Ситуація наступна, пішла на огляд до гінеколога , взяли мазки, зробили кольпоскопію, записалася на черговий візит через тиждень на трактування та обговорення аналізу. На другий день з самого ранку мені надзвонював телефон, разів 6 , підняти трубки не було змоги, ближче обіду знову задзвонили і сказали :
    "Ваш аналіз лаборант подивився ще вчора, у вас дуже поганий аналіз ....."
    Я спитала що там, мені відповіли " Прийдете до лікаря і вона вам все пояснить"
    Я кажу то" мені приходити швидше чи в той день на який я записана?"
    Сказали "в той на котрий записані"
    Розказати , що я за цей тиждень пережила, слів не знайду.
    Прийшла в клініку лікар сказала, що по аналізу вийшов клас 6 , і що потрібно ще раз взяти цитологію, мазок на флору чистий нічого не виявлено, але оскільки кольпоскопія показує не ідеальну шийку, трохи є мозаїка лікар ставить під ?дисплазію і рекомендує взяти біопсію. На біопсію мене відразу і записують. Через два дні телефоную до лікарки, щоб дізнатися результат цитології, і мені говорять , що у мене мазок 2а-запальний тип мазка, але біопсія залишається в силі.
    Я ще для себе здала в Синево рідинну цитологію і тут теж в мене вийшов 2тип і теж чисто по інфекціях, ще здала методом пцр вірус папіломи онкогенні типи, нічого не виявлено.
    Невже мені конче необхідно робити біопсію ?, знаю, що біопсію призначають якщо є дисплазія 2, звичайно, що за моїм запаленням може ховатися щось серйозніше, але от чи на даному етапі є потреба у біопсії
    І як би ви казали робити біопсію в тій клініці де я вже проходжу обстеження, чи краще йти на Гашека (бо вони тільки візьмуть біоптат, а вже гістологію робитимуть в онкодиспансері)?
     
  12. Raven

    Raven Мама малятка

    взагалі спочатку лікується запалення, а потім біопсія
    то ж оперативне втручання
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. frosja

    frosja New Member

    У мене була похожа проблема, але дисплазія 1 ступеня, так я спочатку здала всі аналізи в тому числі біопсію, а тоді призначили лікування. Біопсію скоріше всього потрібно робити, лікар ж повинен знати чи не зявились там злоякісні клітини.
     
  14. Ljus6ka

    Ljus6ka Well-Known Member

    Та я теж так вважаю, спершу треба знайти , що викликало запалення, а інфекції жодної не знайдено, а лікар шукати чи не дуже хоче чи хоче піти для неї найкоротшим шляхом, але ж біопсія то ж не безобідний мазок

    я повторюсь, розумієте як є нагальна потреба то я тільки за біопсію, а тут якесь таке у мене спірне питання. Тим більше щіточка якою роблять забір на рідинну цитологію, проникає на кілька міліметрів в шийку матки, як би щось було то цей аналіз мав би виявити. Чи я не права дівчата, може хто краще знається на цьому аналізі, можна йому довіряти?
     
  15. Raven

    Raven Мама малятка

    якщо інфекції не знайдено, то при 2 ступені роблять біопсію, при тій ступені вважається, що ядра клітин можуть бути змінені
    якщо нічого не знайдуть, мають запропонувати спостереження щопівроку, якщо плануєте вагітність, або лікування
     
  16. frosja

    frosja New Member

    цитологія, я так думаю, що не жавжи правдиво показує, у моєму випадку за другим разом показало дисплазію. Мені з першим ступенем робили біопсію ,а у Вас 2, тим більше я вважаю що треба зробити. Ви ж знаєте , що таке дисплазія, якщо не лікувати що буде?Якщо ж виявили дисплазію, то вже там щось не те.
     
  17. Ljus6ka

    Ljus6ka Well-Known Member

    Все правильно при 2 стадії дисплазії усім роблять біопсію , а у мене просто тип мазка 2а , що озн запальний процес

    Ітип – здорові епітеліальні клітини;
    ІІАтип – епітелій із запальними змінами;
    ІІБтип – гіперплазований епітелій;
    ІІІАтип – помірна дисплазія;
    ІІІБтип – різко виражена дисплазія;
    ІV тип – підозра на рак;
    V тип – цитологічно підтверджений рак;
    VІтип – неякісниймазок.
    --- дописи об"єднано, 4 Червень 2015 ---
    Цілком згідна, але з одною поправкою , у мене ще не дисплазія, а просто тип мазка 2а. Тому у мене далі стоїть питання робити чи не робити біопсію? Просто я вже починаю задумуватись чи не хоче клініка заробити грошей?
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Та що там аж такого: залізла на крісло, відщіпнули кусочок, злізла, пішла додому. Це як звичайний аналіз, ну трохи не приємна процедура, але до оперативного втручання там далеко.
    Може й хоче. Зробіть біопсію не в тій клініці, а наприклад на Русових. Вийде в 2 чи й в 3 рази дешевше.
     
  19. Raven

    Raven Мама малятка

    кому кусочок, кому більше
     
  20. frosja

    frosja New Member

    Вам не хочеться знати чи все добре? Хоче клініка заробити чи не хоче це вже інша історія. А тут йде мова про здоровя, я б вже любі гроші заплатила, щоб знати що у мене все в порядку.
     
    • Подобається Подобається x 1