Для мамусь і татусів (3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

  1. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    Повернулися ми з дит. майданчика- я з незрозумілими думками. Ситуація: на майданчику хлопчик, трохи більший за мого, бігає з іграшковим автоматом і стріляє. Мій питається: мама, що то? Навколишні мамочки зі здивованим обуренням: як? він не має автомата? то ж хлопчик!
    Я не те щоб категорично проти таких іграшок, ну але поправді, то вони мене напрягають. Якось мені некомфортно бачити і чути всі оті "я тебе вбив, падай". І це не тепер почалося(ну, з огляду на нашу теперішню ситуацію, можливо, посилилось). Хотіла б почути ваші думки з цього приводу. В мене параноя, чи все таки ці іграшки не є аж такими "дитячими"?
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    мене спочатку теж напрягало, а з часом якось спокійніше до того стала відноситись. В нас є штук 5-6 пістолетів -автоматів. Всі подаровані. Дітей більше забавляє як вони тарахкотять. В дворі хлопці переважно бавились в поліцейських.
    Антошик ніяк не пов"язує між собою іграшковий автомат і справжню війну.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    Гра в войнушки була завжди. І в нашому дитинстві.
    Але тепер я згідна, що всі ці стрілялки сприймаються болісно
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Мій син за свої 7 років мав лише дві іграшкові зброї. Першу принесли на подарунок від діда десь у віці 4років, та ще й з пульками, я мало не вмерла, цікава логіка дідова, по кому він мав тими пульками стріляти, та ще й в 4-ри річному віці? Аргумент був таким:" Ну он скільки має машинок, такого ще нема в Ернеста" Дякувати Богу дитину таке не цікавило. Наступний автомат Калашникова син купив собі( ну то швидше наш тато собі як забавку купив) минулого року на місцевій ярмарці. Постріляли на нашому подвір"ї поки не закінчились патрони, все, на тому кінець. Не цікавить мою дитину таке, і я тому дууууже рада, бо якось дуже жорстокі ті дитячі їгри. Але скажу, що певне і моя заслуга трохи в тому є, бо старалась включати якісь "добрі" мультики, не дивитись при дитині бойовиків і всяких ужастіків, тобто я фільтрувала те що він дивився. А з татом він крім футболу нічого не дивився))))) От і результа, "спить з м"ячем" :)
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Inglor

    Inglor Well-Known Member

    Незнаю, можливо посилилась теперішня ситуація, але я й до того була проти таких ігор. Як на мене такі іграшки в будь-якому випадку наштовхують на агресію. Ну, не бачу я в пістолетах нічого доброго... Я розумію, що можливо мені й не вдасться хлопців від цієї " чудо" іграшки вберегти, бо можливо знайдуться "добрі" люди які можливо їм подарують. Але я їм точно купляти не буду.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  6. basia

    basia Well-Known Member

    Років 5 тому я отримала справжній шок,коли побачила в яку комп"ютерну гру грали близнюки наших знайомих -герой копав до смерті перехожих(чим кривавіше,тим більше балів). Коли я спитала батьків,чи знають вони про гру,вони стнули плечима.Роки минули,а страшну гру я пам"ятаю. Повністю підтримую nibush, своїм дітям не дозволяла мучити і бити навіть іграшкових ведмедиків.
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Що ви думаєте нарахунок цієї статті?


    Оборотная сторона раннего развития

    Сегодня, как и 15 лет назад прогрессивные мамы озабочены тем, что ребенка надо развивать прямо таки с рождения. А как же! Ведь "после трех уже поздно". К услугам мам методики Глена Домана, Лены Даниловой (на основе того же Домана, дополненная и адаптированная к российским реалиям), Сессиль Лупан, Масару Ибука (по большому счету вариации того же Домана), Марии Монтессори, Тюленева и Сузуки, система Никитиных, методический материал Кюизенера, Денеша, Воскобовича, Чаплыгина, школа 7 гномов... Думаю, хватит для начала :) И это только то, что я вспомнила, уверена, что подвизаются на поприще раннего развития гораздо больше педагогов, психологов, просто талантливых людей, которым есть, что передать детям.

     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Тупо! Тупо! x 1
  8. basia

    basia Well-Known Member

    Мабуть, я не про ранній розвиток скажу ,але теж помітила ,що у дітей моїх зовсім немає часу на... думки . Все бігом ,уроки ,уроки,кіно,книжка ,іноземна і по кругу. Не оглядаючись,не переживаючи, не порівнюючи. Немає часу озирнутись і підняти голову до неба, послухати ,як спілкуються старші, поспостерігати за меншими. Все бігом. В підлітковому віці є час ,коли дитина наче нічого не робить (чим нервує батьків),але яка величезна робота іде в душі дитини,вона дозріває ,як плід,щоб змогти жити в нашому,дорослому житті. Я згідна з тим,що теперішнє напихання дитячих голів знаннями ( 50% точно не знадобиться) - це вкрадене дитинство--згадайте ці безкінечні завдання на літо. Ще "треба бути кращим, розумнішим, вищебальним". Ці просто безкінечні тести і рейтинги . Але такий ритм життя тепер, нікого не цікавлять лузери . Вперед ,дітки!
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Epine

    Epine Well-Known Member

    Підкажіть, будь-ласка, яким засобом від комарів ви користуєтесь. Бо я вікно не можу відкрити - якесь нашестя...
     
  10. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун

    Я беру Раптор в розетку з рідиною для діток. І включаю біля вікна, або, якщо що - на продовжувач і під вікно ставлю. Ще, як варіант, москітні сітки (правда, все рівно десь той комар пролітає в кімнату).
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Вдома на вікнах сітки. На вулицю - олійка від комарів.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Epine

    Epine Well-Known Member

    А яка олійка? Теж плануємо сітку встановити, але читала, що вона повітря зле пропускає, чи ні?
     
  13. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Олійка від doterra "Щит природи". На ДП є комерційна темка з цими олійками.
    Сітка нормально пропускає повітря.
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    а як ви нею користуєтесь? Капаєте на одяг?
     
  15. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Я наношу на комірець, щоб від лиця відігнати. Ще можна безпосередньо на відкриті частини тіла наносити, щоб руки-ноги захистити.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Smiwna

    Smiwna Мама непосиди

    Дівчатка, прошу вибачення, якщо пишу не в цю тему, потрібної мені не змогла знайти.
    Як ви вчили або і зараз навчаєте своїх малючків "ходити" на горщик?
     
  17. silvia

    silvia Well-Known Member

    • Інформативно Інформативно x 1
  18. Smiwna

    Smiwna Мама непосиди

  19. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Не знаю чи тут питаюся, але спробую :girl_smile:
    Підкажіть будь ласка якусь гарну коротеньку дитячу молитву (можна, напевно, і римовану) - хочу спробувати ввечері молитися з Владом разом. До молитов своїми словами він ще не доріс, почали б з простенького, а пізніше (як підросте) додавали би щось своє. Чи як правльно? Поділіться своїм досвідом :girl_flag_of_truce:
     
  20. marianast

    marianast Well-Known Member

    І мені не комфортно. Думала малому зброї не купувати, то він собі автомати-пістолети з конструктора складав))) Плюс він почав сильно хотіти і просити пістолет. Чим довше не купувала - тим більше просив. Зараз має кілька штук - побавився і попустило його. У нас ще татко мисливець, дід мисливець, обоє мають зброю, малий бачить як виймають, чистять, чує як обговорюють свої ружбайки і тягне його до того відповідно. Єдине, що пояснила і показала (в наш час це, нажаль, дуже просто), що в людей цілитись не можна навіть з іграшки. Улюбленим наразі є пістолет з присосками, і не тільки в дитини, мама теж по стінах пострілює):girl_crazy: