Лікарі і вимагання грошей: Довіддячувалися?

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Ksani, 29 Квітень 2008.

?

Відзначте вірні твердення:

  1. Знаю таксу, по ній +- плачУ

    24,1%
  2. Навіть не цікавлюся таксами, даю, скільки вважаю за потрібне

    49,6%
  3. Знаю, не дам, бо злочин, гріх

    6,0%
  4. Хабарництво ліквідує Начальник

    0,4%
  5. Хабарництво подолаємо МИ

    24,6%
  6. Хабарництво - наше всьо!

    1,7%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    Якщо буде все платне, то платити поза касу просто не буде грошей ))) Ну, приймі у нашій сім'ї. Знаю, що зараз багато хто лягає на планові операції. По видалення грижі, чи каміння в жовчному.
     
  2. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    І головне, щоб та платна медицина була в якомусь доступному "еквіваленті", ну, бо ціни такі, як скажімо навіть в тій ше Параскеві мені і багатьом людям таки не по кишені. За одну косультацію давати 250 грн, я вже мовчу про подальші обстеження, а ліки ще потрібно купити, то сорі не на більшості зарплати/доходи...
    А так, я за руками і ногами за платну медицину, дійсно, бо навіть оця ж ситуація з лікарем мене так конкретно напрягає.:girl_cray:
    А потім в разі чогось думаєш, чи то лікар такий не компетентний, а чи то я замало дала. Нє, то все дійсно якось не правильно...
     
    Останнє редагування: 17 Лютий 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. casablanka

    casablanka Щаслива особистість

    В мене виникло таке спірне питання з чоловіком... Скільки зараз приблизно треба дати лікарю за не складну операцію? Я розумію що "не складна" це уточнення не конкретне, і "хто скільки може" - також, але все ж почали обговорювати цю тему і в мене з чоловіком бачу зовсім різні уявлення про віддячування. Важко чіткий надати приклад, але, наприклад, операція на апендицит, видалення гландів чи ін. ЛОР втручання і т.п.
    Можливо комусь доводилось недавнім часом "дякувати" лікарю?
     
  4. AdFeja

    AdFeja Навіжена фея

    Дівчата, а уявіть собі таку ситуацію: до львівського хірурга зі стаціонару звертаються з проханням приїхати на приватну консультацію додому в, скажімо, Бібрку. Лікар, відстоявши 1-2 операції, перев’язавши усіх післяопераційних, переглянувши інших пацієнтів, після завершення робочого дня (це його робота, за це держава йому платить ЗП, питань нема), годині в 20 їде на ту консультацію власною машиною. Консультує, проводить всі необхідні маніпуляції, отримує словесне "дякую,доктор" і їде додому. Як ви думаєте наступного разу він поїде до такого пацієнта?
     
  5. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Ну ви ж самі написали:
    Хірург приймає в лікарні в робочий час і саме за це йому платить держава. Якщо він їде приватно після роботи додому до пацієнта, то словесного "дякую" - не розумію.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Подобається Подобається x 2
  6. Samhayne

    Samhayne Well-Known Member

    Приватна консультація на дому "подразумевает" оплату за послуги, тим більше, що це виїзд додому до пацієнта у позаробочий час. Хірург мав би сказати, "так, яя можу прїхати, але це коштуватиме стільки-то"
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
  7. AdFeja

    AdFeja Навіжена фея

    Однак, буває і таке.
     
  8. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Ну, а доктор язика не має, щоб сказати що за такі послуги йому тре заплатити, навіть якщо він не подумав попередити про це попередньо ще по телефону. Ну, ми всі хворіємо, чи народжуємо і про наші ПБ і лікарні пісня давно відома і таких лікарів які сприймуть саме "дякую" спокійно реально одиниці. То Ви зараз певно про якогось супер мена лікаря пишете.)))) Люди могли си подумати шо лікар ніц не каже, знач так має бути.:) Нє, ну реально таке ж можливо!
     
    Останнє редагування: 22 Травень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. AdFeja

    AdFeja Навіжена фея

    Не повірите - можливо! Я з таким лікарем живу :girl_dance:
    Але він не гінеколог ))))
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  10. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    З Вашого допису я зрозуміла що все таки його це обурило, ну і Вас також:), чи ні?
    Та й то не конкретно я про гінекологів... просто реально правильно дівчата пишуть, Вашому чоловіку потрібно було самому обговорити це питання, бо це по суті виглядає як поїхав після роботи на "калим" і йому не заплатили.
    Я не лікар, але тоже часто маю дрібні підробітки, проте без встиду вмію сказати людям те то коштує стільки, те то стільки, при чому відразу як домовляємся. Я навіть не думаю, що то якось не зручно. А якби чекала шо люди (особливо чужі, які мене може бачуть вперше і востаннє) самі подумали заплатити, то в декотрих випадках сама залишилася б з пустими кишенями.:girl_impossible:
    Розумію якщо би Ваш чоловік мав намір допомогти конкретній людині по власному бажанні- то одне, а якщо їхав і на щось розраховував, то таки тре було казати.:)

    Зараз напишу, але то ситуації не стосується, просто роздуми на тему...
    ну, от ходила я до одного лікаря на Топольну на процедури і що я зауважила. Лікарі в свій робочий час приймають людей з вулиці і ті їм платять-платять... То ж ніби виходить шо так має бути, бо лікар обслуговує приватно, але останній раз я чекала в черзі орієнтовно 40 хв, в черзі було в середньому 10 людей. І якось так сталося шо ми всі під кабінетом розговорилися і вийшло по розмові що менше ніж 50 грн за консультацію ніхто не платить. І о, страшно подумати, за 40 хв лікар згріб в кишеню щонайменше 500 гр і то не відриваючись від основного місця роботи. А ше цілий день, а операції.. Тепер я собі так думаю, на котрій би то такій роботі можна було таким займатися... тобто на державній роботі працювати в робочий час собі на кишеню...
    Одним словом не правильно все це якось, я тепер ходжу до нас в поліклініку і там мене мусять обслужити, бо я не "з вулиці" і там я ні копійки не дам, бо це дійсно їхня робота.
     
    Останнє редагування: 23 Травень 2015
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    аналогічно, я так ходжу вже давно ніколи і нікому нічого не даю (ну хіба я хочу консультації лікаря який не має мене консультувати з іншої поліклініки) і це стосується не тільки лікарів а всього решти:tongue:
     
    • Подобається Подобається x 2
  12. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    але в поліклініці гостріше виникає питання кваліфікації лікаря
    коли мої хронічні захворювання квітли буйним цвітом і я була частим пацієнтом лікарні, лікарка в поліклініці хіба міряла тиск і питала "що ви там приймаєте? оце добре, а друге -це що таке? воно вам не треба ! професор виписав? ага, ага, правильно, приймайте дальше, то дуже ефективний препарат":girl_crazy:
    І якби не той нещасний професор, який мене на ноги поставив, я б дальше думала, що не такі препарати приймаю і купувала б торбами всю муру, яку мені виписували в поліклініці
    Так що тут теж треба по ситуації дивитись
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    В кожного свій досвід.:)
    Мене хвалений лікар з лікарні, лікар там якоїсь вищої категорії не тільки не полікував, а й запустив болячку, при чому кишеню після процедур відкривав так широко-широко, шо вона йому чуть не тріщала.:girl_crazy:
    А так, якщо чесно, я особисто залежності щодо кваліфікації не відслідковую, що в поліклініці, що в лікарнях, що в платних клініках. Все відносно. Єдине що два останні варіанти по апаратурі прогресують, а так...
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    То жесть:girl_devil: Я розумію, що та наша "безплатна медицина" то на словах, але реально, що робити як людина не зможе назбирати ту тисячу чи більше, ще й з теперішніми курсами валют? Лікарям все це по-фі-гу. І так, тими подяками те все тільки стимулюється. Мало того, наші люди вічно жаліються що "ой, стільки треба дати, ой - мушу файно віддячити лікарю", а самі то продовжують. Навіть нещодавно, знайома мала за щось подякувати лікарці, то казала що "зара дам більше, бо ж долар виріс, а треба дати, як всі дають, бо як же інакше, може ще звернуть до тої лікарки". А вихід з того один - офіційно ліквідувати ту безплатну медицину, запровадити нормальну систему медстрахування, ну і , само собою, дати нормальні зарплати і лікарям, і іншим людям:girl_smile:. Інакше то все так буде.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. marianast

    marianast Well-Known Member

    Дівчата, ми малого в разі чого возимо в Охмадит до педіатра. Дільнича в нас некомпетентна, а там лікар більш-менш мене влаштовує, хоч черги до неї захмарні. Так от, звертаюсь ніби в приймальне відділення, а це звернення ніде не фіксується, рецепт на папірчику без печатки, без ПІБ пацієнта, при здачі аналізів і будь яких обстеженнях суму називають відразу, позавчора сестра, що брала кров, каже :"Ви в нас не лежите, тому мусите дати 30 грн". Тобто за кожен крок треба "віддячитись". І я даю, бо мене не покидає відчуття, що я там нелегально. Може мені хтось пояснити - в Охмадит не можна звернутись самостійно зі скаргою? Тільки по скеруванню чи як? Ті шалені черги кашляючих-смаркаючих дітей то приватно до лікаря?
    Мене ситуація давно напрягає, особливо те, що звернення не фіксуються і в разі чого як "з гуся вода", але пошуки альтернативного лікаря для дитини наразі безуспішні.
     
  16. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Охмадит- це лікарня. Відповідно, туди зобов язнаі приймати або зі скеруванням, або ургентно по швидкій. ТОбто- має бути скерування або на стаціонарне лікування , або скерування на консультативну діагностику. Те, що там стоять на прийом- це або зі скеруванням на консультацію, або приватний візит.Якщо ви звертаєтесь без скерування і самостійно, без ургентної ситуації на стаціонар- по суті, вам мають право ( при бажанні) і відмовити і порадити звернутися у консультативну поліклініку на Орлика ( там берете талон в приймальній і йдете до спеціаліста).
     
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  17. basia

    basia Well-Known Member

    Вже декілька днів в "печальних" роздумах. Знайомій вирізали жовчевий,все гуд,загальна ціна 10 000 грн. Забрали ургентно,по швидкій. Ось якби,не дай Боже,щось у мене... Ну нема в нас таких грошей у хаті! Що,швидку навіть не викликати? Бажаю здоров"я усім !!!
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  18. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    А це загальна ціна просто "добровільтні подяки усім лікарям і медперсоналу, ліки та інше" сумарно, чи так заявили конкретно таку суму щоб заплатити лікарю за операцію? Якщо ситуація ургентна (тобто, термінова і є загроза життю), то мусять щось робити, чи без грошей би угробили людину? :girl_impossible: Не хочеться вірити що наші лікарі на таке здатні. Але бачу вже все можливе.
     
  19. basia

    basia Well-Known Member

    Це вартість усього,і ліків теж. Але суми віддяки були озвучені. Ще оповідали мені історію ( не знаю,чи це правда ! ),що спитавши у пацієнта про суму,відправили додому - замало для лікування.
     
  20. Sweet kitty

    Sweet kitty Вишивалочка

    оперували лапароскопічно?