Кредити, депозити, банки...

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Уляночка, 27 Квітень 2009.

  1. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    два рази прочитала, щоб якесь раціо відділити
    для чого писати про речі, яких не орієнтуєтеся?
     
  2. Siania

    Siania Love Life

    Я писала про комісію при зарахуванні коштів та зняття готівки з власного рахунку у рідному банкоматі Приватбанку. Сподіваюсь інші банки не візьмуть дурний приклад.
    А про "5%" - згадала рекламу Приватбанку "Ми повертаємо 5% за розрахунок нашими кредитками".
    Ви праві, я в банківській сфері не дуже орієнтуюсь, просто не люблю дуже той банк за "здирництво" на рівному місці.
     
  3. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    це просто різні фінансові інструменти, призначені для для різних потреб
    з іншого боку - Приват має багато зручних і безкоштовних сервісів, за які в інших банках знімають оплату, часто фіксовану і яка не залежить від кількості операцій чи обороту
    наприклад, не розумію оплати за смс-інформування в тому ж таки всіма улюбленому Кредобанку, прислали 2 смс в місяць (про зарахування зп і зняття) і щомісяця - 5 грн, ото рентабельність, нє?, і знімають цю плату навіть якщо жодна смс не приходила, чи плата за інтернет-банкінг (первісно-общинний), чи щомісячна оплата за обслуговування рахунку (це вже не про Кредобанк, а загалом)

    тому все дуже не однозначно

    Приват дійсно повертає частину при безготівкових розрахунках в певних торгових точках, але те, що ви пишете, що вони вклали в то гроші - дурниці (хіба на рекламу), там інша система
    і загалом ця операція виходить в + для клієнта (бо кредитку ви поповнюєте без комісії, розраховуєтеся без комісії + бонус в % від суми операції на бонусний рахунок)

    наші люди часто фінансово малограмотні і самі страждають від свого незнання

    про банкомати: з карток ПБ можна знімати кошти в будь-якому банкоматі без додаткових комісій (тобто якщо комісія буде, то така ж, як і в банкоматі привату, якщо в банкоматі привату немає комісії на зняття коштів з картки, то і в банкоматах інших банків також не буде)

    наразі по зручності обслуговування і переліку послуг/доступності я не бачу альтернативи цьому банку
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Інформативно Інформативно x 2
  4. Siania

    Siania Love Life

    Це, звісно, зручно! Але якщо Вам перерахують, наприклад, 10 000 грн., то потрібно заплатити 200 грн. комісію: 100 грн. людина яка оплачує через термінал і 100 грн. платить той хто знімає, якщо я правильно все розумію?
    Нє, тому що смс приходить кожного разу коли знімаєте кошти/розраховуєтесь кредиткою/поступають кошти. Якщо активно користуватись, то 20-30 смс в місяць - легко.
    Ну не знаю...я рідко в тому банку буваю. Та коли доводиться побувати - щоразу дивують у всіх відділеннях страшенні черги, так само з банкоматами...
    Але, як то кажуть, кожному своє :girl_dance:
    Згадала нашого майстра, що робив ремонт. Ми коли разом їздили за товаром, він завжди просив дати йому готівку, а нам розрахуватись його кредиткою від привату, щоб не втрачати кошти на комісії, так кумедно трохи було :connie_pull-pigtail
     
  5. flame

    flame невгамовний експериментатор

    банк - комерційна установа, а не благодійний фонд. Заробіток на різниці між кредитами - депозитами не є достатнім для нормального функціонування установи.
    альтернативи нажаль нема. Намагалися створити подібну систему в Дельта банку. Не стягнули.
     
    Останнє редагування: 21 Травень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Ну комерційна, то комерційна, алелюблять вони трохи помутити, так, ніби, незначно, але в маштабах краіни то суми такі непогані виходять. Трохи давніше чоловік там щось поповнював чи що, мало бути безкоштовно, а зняло дві гривні. Чоловік передзвонив до них, вибачилися, повернули. Сума, звичайно смішна, але ж справа не в двох гривнях, а в тому, що такого не поаинно ставатися впринципі. От тому і трохи той приват недолюблюю. Та й працівники часом чи то по своій некомпетентності чи свідомо, м'яко кажучи частенько недоговорюють, або дезінформують. Ну чого то не може бути нормально прозоро? Поясніть чітко і ясно що і до чого, а вони лиш би ті кредитки втюхати, казки розказують. І якщо я прийшла чітко за одною карткою, то нашо мені тулити кредитку? Пояснюєш, що не користуюся таким взагалі, кажуть що то в них в пакеті. Хоча загалом система досить зручна, але ті нюанси часом дістають. І справа зовсім не в оплаті, а саме в тому, що від тебе частину інформаціі стараються приховати, недоговорити і не скажуть поки в лоб не запитаєш і в якийсь пункт в договорі не тикнеш. Тоді починають щось там незрозуміле блеяти. Ну не має так бути. Хоча в інших банках, картина та сама. Пригадую, як кредит брала то просила знайому щоб зі мною пішлп. Спочатку все так гарно розказувпли, а потім вона питання почала задавати ( ну вона в тому добре розбирається) то картина виявилася геть інша. Тому справа не в оплаті послуг, а в тому що тебе стараються обманом зробити клієнтом банку, а потім, коли вже нема куди діватися, починає лізтивсяка фігня. Ну так, треба договір читати, але і порядність якась має бути. Хіба ні?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  7. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    ні, неправильно
    якщо зараховують на карту для виплат, то комісія при поповненні 0,5%, тобто 50 грн з 10тис, при знятті комісії немає
    як нє, якщо я вам писала про свій конкретний випадок з власною зарплатною карткою з кредобанку :)
    бувало таке, що і карткою не користувалася, або знімала одразу всю зп, тобто 2 операції щомісяця, а абонплату знімали незалежно від того, скільки смс надіслали

    в приваті це безкоштовна функція, як і інтернет-банкінг
    я теж рідко буваю і не стою в чергах до банкомату (уявляєте?), знімаю в першому вільному без комісії,
    є можливість 90% необхідних операцій виконувати самостійно, чи з дому, чи з мобільного, чи з терміналу, чи у відділенні на робочому місці клієнта

    вже давно ходять чутки, що приват розробляє автоматизовані відділення, які працюватимуть без працівників, прикольно, бо дасть можливість забрати людський фактор, але наші люди всерівно будуть йти туди, де сидить дєвочька, і стояти в чергах, то напевно в крові ще від совєтів
    --- дописи об"єднано, 21 Травень 2015 ---
    @KAPUCHINKA ну як немає куди діватися? позакривали картки-рахунки і прощавайте!
    а людський фактор - дійсно найбільша проблема, але скажу, що то вже від людини залежить, який спосіб виконання плану вона собі обирає (в банку точно ніхто ціленаправлено на центральному рівні не вчить їх брехати), і це настільки масове явище, бо приват має найбільшу мережу, відповідно виходить, що зустрічаєшся з таким частіше

    хоча тішить, що більшість операцій можна зробити самостійно
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. YeS Svit

    YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

    Я пригадую,що то стосувалось з/п,отримувала пару місяців.

    Цікавить Дельта,коли розпочнеться нарешті виплата?
    Що там з "Львів"? Почали закривати відділення деякі чи варто хвилюватись?
     
  9. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Як кредит взяв, то вже нема. Тут як не крути. Зараз може якось то трохи утряслося, незнаю. А давніше то були і сталі відсотки на суму, яку взяв, і штрафи за дострокове погашення і ще там всяке. Набігало нормально і тоді вже виходило не 12% річних а всі16%. І то все було так гарно загорнуто у папірці, що людина яка з тим ніколи не зустрічалася того просікти практично не могла. Якби не колега, я б і сама в то вляпалася. Хоч просила скажіть мені суми які ще додатково маю платити, нє, лупали чесними очима і казали що то все. То так в Універсальному було. В результаті, потім хтось з знайомих завів мене до когось з банківських працівників, мені чітко і ясно розказали всі схеми і платежі і ми взяли той нещасний кредит. І за час погашення не було жодноі несподіванки. То, дійсно, людський фактор, але, нажаль, я ще жодного разу не зустріла такого, щоб працівник сказав правду. Ну і не раз була свідком як люди приходили з притензіями щоб ім там якісь картки позакривали, бо ім того не треба.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    І мене цікавить. Хтось знає? Хоча завтра йду на макіяж до трумбубулі -- а то якраз біля Дельти, то щось спробую випитатись. Але в них хрен, що взнаєш.

    Наприклад, читала на сайті Фонду гарантування вкладів, що виплати із соціальний карток або поточного рахунку можна отримувати безпосередньо в банку під час дії Тимчасової адміністрації. Але у відділені кажуть: нічо не знаємо, каса працює тільки на оплату, а не на видачу... Задовбали. А мені так гроші треба. Мені б їх якраз на дах хватило і ше на який вікенд в Будапешті залишилося б....
     
  11. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Спробуйте, спробуйте))) і нам розкажете. У мене на дах не вистачить, але за ті грошики, що є на соціальній, могла б кілька горщиків квітів на балконі посадити. Ну а шо, не дарува ти ж ім )))
     
  12. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

    Пффф.. Я не спец в банківській справі і в банківських реаліях, але коли відкривала соціальну картку для біржі праці то сказала що кредитки мені не треба. І знаєте що? Сказали що то в них пакет, але як мені категорично не треба, то не змушують. І не дали.
    Коли в Соц.Захист потрібно було іншу картку я сказала що не хочу ще однієї. Працівниця ПБ помучилась, але таки підключила мою картку і я на неї ж отримувала вже дитячі.
    Так, то людський фактор і цими двома працівницями я задоволена, бо чисто полюдськи відносились до мене і моїх проблем.
    Я не рекламую ПБ, бо сама трохи скептично до нього відношусь, і нюанси виникали теж.. Але на разі то найоптимальніший банк для мене.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  13. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    В нас коли оформляли зарплатні карточки від Кредобанку, то взагалі поставили кредитний ліміт по 1000 грн кожному. В нас більшість людей із села, певно такі проблеми потім будуть з тим кредитом. Але теж кажуть, що це такий у них пакет, по-іншому не можна.
     
  14. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    В нас теж таке було, і люди бачачи всю доступну суму, знімали, а на наступний місяць, коли приходила з/п, гроші банк забирав назад, і відповідно приходили до нас сваритися, чому так мало їм перерахували. Але ми якось з часом впросили і нам ті ліміти скасували.
    Коли мали зарплатний проект в Приваті, то десь 4 роки тому, то було платно
    А мене в Приваті нервує, що якою б послугою хотів би скористатися, то треба обов"язково мати їхню картку (бути їхнім клієнтом)
    --- дописи об"єднано, 21 Травень 2015 ---
    Пробуйте просити, мотивуйте скаргами працівників, скажіть, що якщо не відключать, то ви будете змушені відмовитись. Думаю, це змусить їх піти вам на зустріч
     
  15. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    Справді, можна відмовитись. Але тоді зняття в банкоматах інших банків буде платним, а при такому пакеті воно безплатне
     
  16. Siania

    Siania Love Life

     
  17. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    На то і розрахунок. І тут вже зовсім не людський фактор. В чоловіка теж така картка, але той кредит відключений, там, ніби можна самому подзвонити і анулювати ту послугу. То вони вмудряються час від часу його підключати без відома, треба постійно перевіряти, і дзвонити до них скандалити, тоді знов відключають. Головне ніхно не може пояснити чому ж та послуга знов активувалася. В чоловіка так співробітник на кілька сотень попав, бо був впевнений, що кредит відключено. І головне, нікому нічого не доведеш. У нас лихварі, а не банкіри, на жаль.
    Ще був випадок з тим кредо, чоловік там щось платив доларами, відповідно гривні поміняли на долари і проплатили. Через кілька дніа з картки просто пропадає гривень тридцять, ні смс нічогісінько. Дзвонить, питає. Відповідь геніальна- змінився курс, вони собі добрали пізніше. Питає чого ж не повідомили, тут ніхто внятно пояснити не може. Та й зняли вониті гроші не в той самий дені і навіть не на наступний. Чоловік з ними вже і не тягався, махнув рукою, бо в робочий час не дуже є можливість такими речами займатися. Гидко, одним словом. Ті банки і відсотки за кредити шаленні беруть і послуги не дешеві і всеодно постійно стараються десь надурити, вкрасти. Та й не відмовишся, бо час тепер такий, що без банку якось ніяк, а вони всі один одного варті.
     
    Останнє редагування: 22 Травень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  18. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Вопшем, вся така крута намакіяжена пішла в Дельту. Вони мене там добре пам"ятають

    Короче, сказали, що є непідтверджена інформація, що Фонд гарантування вкладів почне виплати в першій половині червня. Щоб отримати гроші ні карток, ні пінкодів, ні договорів не треба -- тільки паспорт і ідентифікаційний. Так що, дівки, ждьомс
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  19. allja

    allja Well-Known Member


    --- дописи об"єднано, 22 Травень 2015 ---
    Та не зовсім так...наприклад, в терміналі можна без їхньої картки користуватися, а там немалим переліком послуг можна скористатися.
     
  20. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Можливо, просто з тим що стикалася, то власне потрібна була картка