Юридичні квартирні питання

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Adriasia, 17 Червень 2009.

  1. Муська

    Муська Well-Known Member

    Ось тут коротко є відповідь.
    Або йти і домовлятись з сусідами "по сусідськи"
     
  2. Valkiriya

    Valkiriya senior member

    Я хочу переоформити спадщину на себе. Власником був мій дід, який помер 9 років тому. Є лише його заповіт на бабу, а бабин на тата і його брата.
    Документи ніхто не переробляв. Тато хоче відмовитись від своєї частки на мою користь, або переоформити на себе, а потім на мене. Як то краще зробити зараз? І в яку інстанцію звертатись?
     
  3. Уляна Поберейко

    Уляна Поберейко Well-Known Member

    дівчатка потребую поради як то правильно зробити ,ми продаєм квартиру нам пропонують певну суму зразу решта на розтермінування ,поясніть як то правильно зробити в квартирі прописані 4 ,я ,мама і малі ,а в приватизації я,мама і мій старший син
     
  4. Zhdana

    Zhdana Well-Known Member

    Зверніться до нотаріуса. Наскільки я знаю, тато не може відмовитись на вашу користь. Якщо він відмовляється від своєї частки спадщини, то вона розподіляється між іншими спадкоємцями згідно закону. Ваш тато має прийняти спадщину, а згодом, наприклад, подарувати вам. Нотаріус вам докладніше пояснить.
    Якщо баба жива, то зараз спадщину приймає тільки вона.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  5. Valkiriya

    Valkiriya senior member

    Вже ні.
    Державна нотаріальна контора тим займається? Бо приватні далеко не всі.
    Чи, якщо пройшло стільки часу, це через суд піде?
     
  6. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Може, якщо ще не пройшло пів року від смерті спадкодавця
     
  7. talja

    talja Member

    Привіт! Можливо хтось підкаже перелік документів які потрібно подавати в опіку при продажі квартири коли у праві власності є неповнолітня дитина?
     
  8. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    А чому ж Ви так зі спадщиною запустили???
    Отже, дід помер. Баба є спадкоємцем і вважається такою що прийняла спадщину, бо постійно проживала з дідом (навіть якщо заяви до нотаріуса не подала). Померла баба. Якщо строк після смерті менше 6 міс - тато і дядько йде до нотаріуса оформляти спадщину (на вашу користь на даному етапі відмовитися не може, бо ви не є спадкоємцем баби за заповітом). Якщо ж пройшло більше 6 міс - через суд поновляти строк на прийняття спадщини.
    В будь-якому випадку Вам зараз зі всіма документами до нотаріуса (немає значення державний чи приватний) він все розтолкує і оформить.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. MilkiWey

    MilkiWey Well-Known Member

    Дівчата, може порадите, що робити. Два тижні тому в мене померла мама. Жили ми четверо - я, мій син, мама і бувший чоловік (я з ним розлучилася) в одній приватизованій квартирі - мама в одній кімнаті, я з сином в другій, а бувший в третій. Але він пиячить безпробудно вже 15 років, ніде не працює, пенсії в перспектииві теж не буде мати, за квартиру ніколи не платив і, як видно, не збирається. Фактично ми його утримували (взивати до совісті було марно!). Власником квартири була моя мама. Зараз маю переоформляти квартиру. І що маю робити, далі того алкоголіка утримувати? Була думка розмінювати квартиру. Але боюся, що він ту іншу або проп'є, або відберуть шахраї або за неуплату (він же ж і там не буде ні за що платити). А оформити її на сина, так все рівно прийдеться тоді платити за дві квартири. А з нашими доходами це не можливо. Та й взагалі, чому я через нього маю втрачати квартиру своєї матері? Якщо син надумає женитися, то я краще для нього квартиру розміняю у майбутньому, щоб молоді жили окремо. Підкажіть, чи є вихід з цієї ситуації?
     
  10. Valkiriya

    Valkiriya senior member

    Це заповіт, чи ще щось? І якщо нема заповіту на руках, є десь інший екземпляр?
     
  11. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    берете заповіт діда і заповіт баби (якщо нема- йдете до нотаріуса, який ті заповіти посвідчував. у нього є другий примірник. якщо і того не знаєте - то до нотаріуса який буде відкривати спадщину- він в реєстрі подивиться)
    Отже, йдете до нотаріса за місцем відкриття спадщини (останнім місцем проживання померлого). вам треба:

    Може щось не треба, а може щось інше. Ідіть до нотаріуса. воно все рівно в один день не буде. все вам розкаже.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. terezka

    terezka котяка-вишивака

    а на якій підставі проживає там колишній? з того моменту і "танцюйте"
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    те що він живе у цій квартирі, не впливає на право власності. Спадкоємці переоформляють кваритиру на себе, а він так і далі залишиться співмешканцем.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    В мене склалася така ситуація: є 1 кімнатна квартира (ще не приватизована), в ній прописані: я, мама, тато. Мама з татом вже давно розлучені. З татом ніхто не спілкується ні я, ні мама. Але ми знаємо що він тяжко хворий, і в будь-який момент його може не стати. Залишаємося ми з мамою. Квартиру хочемо приватизувати, як будемо тільки двоє. Тепер питання: чи можна зробити мене тільки власником квартири, тобто щоб мама не "входила" у приватизацію, але щоб далі була прописана? Чи при приватизації власники стають автоматом всі хто на даний момент буде прописаний?
     
  15. MilkiWey

    MilkiWey Well-Known Member

    на підставі того, що він тут прописаний - спочатку він прописався до моїх батьків на старій квартирі, а потім мама стала на чергу на купівлю кооперативної квартири і ми вже всі разом отримували цю квартиру.
    та він і не претендує на право власності. Мене турбує, що він і надалі буде цим самим співмешканцем, платити нізащо не буде, а квитанції будуть приходити з розрахунку на 3 осіб. Невже він так і буде існувати за мій рахунок? Я навіть субсидію не можу оформити - без нього виходить, а з ним, так як він ніде не працює, то на нього приписують нам 1218 грн. Може через суд якось можна його виписати з квартири, довівши, що він постійно п'є і не платить за неї? Мене цікавить, щоб то було по закону, офіційно, а не просто взяти і вигнати, помінявши замки. Так можна собі на голову нові проблеми заробити. То не з тих, що гордо йдуть (як нормальні мужики). Я розумію, що треба йти до юриста. Але, нажаль, знайомих не маю.
     
  16. terezka

    terezka котяка-вишивака

    Вигнати не зможете. Але ставши власником можете через суд виписати

    Надіслано від мого Lenovo S580, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Lamara

    Lamara Well-Known Member

    Продаю квартиру. В ній прописано 2 дітей. Я можу виписатись з ними в "нікуди"? В приватизаціі іх немає, просто прописані
     
  18. Nyashka

    Nyashka Well-Known Member

    Як довго квартира може бути з власником, але без прописаних в ній людей?
     
  19. terezka

    terezka котяка-вишивака

    ви можете, а дітей без прописки гарантованої ще десь не захочуть виписувати
    бо дитина повинна бути прописана

    та скільки завгодно
    якщо там ніхто не проживає - то складається акт і не оплачуються комунальні (вода, газ, тощо)
     
  20. Nyashka

    Nyashka Well-Known Member

    А якщо по лічильникам, то просто платити скільки накрутили і все ?



    Отправлено с моего iPhone используя Tapatalk