Дитячий садок (3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем sensual, 24 Грудень 2010.

Статус теми:
Закрита.
  1. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Наш садок минулого року вперше закрили на місяць -- серпень, але перед тим -- у липні був закритий садочок, що через дорогу від нашого і всі бажаючі могли ходити у наш садок, а наші бажаючі -- у їхній. "Бажаючих" із того садка було аж 2 чи 3... Але я з першого дня сказала, щоб записували моїх дітей у той садок. Вони у мене общітєльні і з радістю пішли у новий садок. Спершу із цілого нашого туди ходили тільки мої двоє (О, які вони щасливі були -- все нове, інше, цікаве. Тому, Святкова, вломіть свою дитину, переконайте, що там може бути навіть краще, ніж в його садку), але батьки інших дітей, які десь на вулиці бачили нас і втішених і захопллючо-розповідаючих моїх дітей також повіддавали своїх -- хто на 2, хто на 3 тижні. То під кінець місяця наших туди вже десь до 20 ходило. Там для переводу нічого не потрібно -- просто взяти у завідуючої справу -- і віднести завідуючій другого садка: ніяких довідок, нічого
     
  2. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Ви подумайте, чи воно вам треба у півтора року давати дитину у садочок? У півтора року практично неможливо дитині бути готовою до садка, ні психологічно, ні на рівні елементарних навичок догляду за собою, ні мовленєво. Читала думку дитячого психолога, який намагається виправити психологічні проблеми дошкільнят через раннє відвідування садка,- "чим пізніше, тим краще".
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 2
  3. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    То точно рано. Моєму зараз 1,7 - я геть не уявляю його в садку. Ми хочемо іти в 1,11 - і то так на годину-дві, а там буде видно, надіюсь що справимося - в мене малий дуже любить дітей, але тільки старших.:girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    Наш садок за два роки ще ні разу не закривали, а ходять чутки що цьогоріч закриватимуть на місяць чи навіть на два бо держава так хоче зекономити кошти які виділяє на харчування і т.д., теж буду певно думати де то її пристроїти, бо ніби є дідо і дві баби, але буває таке що нема з ким лишити, але думаю моя мала навіть буде рада відвідувати новий садок, познайомитись з іншими дітками (де ми тільки з нею не ходили і всюди де поряд є дітки старші чи мододші вона зразу біжить з ними знайомитись), бо ми як сидимо вдома коли хворі вона після тижня сидіння щодня майже зі сльозами питає коли вона піде в садок.
     
  5. Nastylove

    Nastylove Well-Known Member

    Вихователі теж мають відпочивати, і 45 днів відпустки мусять відгуляти. В нас теж закривається на липень, як і минулого року. Буде прогулянкова група, яку мають вести практиканти, тому ми однозначно вдома цей місяць.
    А ви, @Svjatkova , може на лікарняний підіть, як вже така безвихідь з відпусткою, трохи ви посидете, трохи чоловік ваш, так і липень пройде.
     
  6. Svjatkova

    Svjatkova Well-Known Member

    нам сказали, що можливо
    у нашому випадку з 09 до 12год, але це мені категорично не підходить, бо працюю з 08 до 17год((( спочатку думала, що добре - півдня буде в садочку, півдня вже в мене на роботі перемучиться тих два тижні, але 09год зранку ніяк не підходить, бо дуже вже пізно - тільки 08.00-08.30год максимум....
    --- дописи об"єднано, 21 Травень 2015 ---
    він в мене дуже домашній та мамин-мамин, не любить змінювати місця своєї постійної "дислокації" і т.д., хоча з дітьми легко та швидко йде на контакт, але нова обстановка та чужі дорослі це для нього великий стрес.
    Задумуюся, щоб на два тижні взяти якусь платну няню-студентку або старшокласницю, а на інші два тижні чоловіка відпускають у відпустку в кінці липня.
     
    Останнє редагування: 21 Травень 2015
  7. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    нмсд, заскоро
    дітки в такому віці ще погано говорять (як правило), а було б непогано, щоб дитина могла принаймні сказати-показати, якщо в неї щось болить
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Нє, ну, то зарано однозначно, але так до слова, мій Святик ішов в садок в 2,3, але був як німець, крім "мама, тата, циця і тлі-тлі" більше ніц не говорив і в садку не розговорився, той процес взагалі був дуже затяжним, але попри те чомусь фанатів від того садка як не знати шо, від "спілкування" з дітками, від того всього процесу, що в садок летів кулею, а з садка забирала з істериками.:girl_crazy:
     
  9. unsure

    unsure Well-Known Member

    В нас ні, садочок працює ціле літо, так може помінятися вихователька чи няня, це в зв'язку з тим що вони по черзі ходять у відпуск. Тоді де логіка, куди батьки мають дівати дітей на літо якщо дійсно немає поряд дідусів бабусь.
     
  10. Magnoliya

    Magnoliya Well-Known Member

    дівчата писали є на район чи мікрорайон садочок куди можна водити дітей, на призволяще нікого не лишають.
     
  11. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    чоловікову похресницю віддали в садок в 1,10 - теж криком кричала щоранку "оцю дітки! (хочу до діток)", але все ж... в 1,6 я б не повела без крайньої необхідності
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. jassystay

    jassystay Well-Known Sceptic :p

    Теж вважаю, що зарано. Хоча моя подруга як раз в такому віці синочка віддала, в 1,6р. З її слів всі старші дітки плакали за мамами, а її малий ні. Теж дуже любив і любить садок, зараз йому 3,5 - дуже чемна і адекватна дитина. Так що тут дуже багато залежить від комбінації факторів характер-батьки-садок.
     
    Останнє редагування: 23 Травень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Svjatkova

    Svjatkova Well-Known Member

    Нам пояснила завідувач, що закривання якраз і пов"язане із економією...
    Минулого року діток ходило багато влітку. Об"єднували лише дві ясельні групи.
    в нас протягом січня менше 20 діток не було ніколи, в квітні-травні ходить 27-28 дітей щодня стабільно (із 34-х по списку)...
     
  14. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    в нас минулого року в червні-серпні були об"єднані групи.
    а цього року завідуюча вже попередила, що в липні садок працювати не буде.
     
  15. Prutylyatko

    Prutylyatko Well-Known Member

    в нас те саме, та ще з два місяці тому батькам давали на підпис ознайомитись про ці "новини", хоча якщо батьки не згідні та не підписуються - садочок не мають права закрити, таке ніби практикують на Клепарівській (не дали нічого на підпис батькам - будуть працювати влітку), хоча це вже залежить виключно від завідувачи садочку
     
  16. Svjatkova

    Svjatkova Well-Known Member

    нас просто поставили перед фактом зранку минулого тижня - вихователь сказала, що отримала вказівку від завідуючої довести до відома всіх батьків, що садок закривається і все - ніяких підписів ніхто не вимагав, нормативних документів, на підставі яких здійснюється це закриття садочка, теж ніхто не показував, не озвучував...
     
  17. jassystay

    jassystay Well-Known Sceptic :p

    Таке питаннячко. Якщо на вересень дитині буде 1,10р, і по списку вона попадає в ясельну групу, чи мають право не брати, аргументуючи тим, що "тільки з двох років"? Якщо ні, то куди звертатись?
     
  18. Nusja

    Nusja Well-Known Member

    В статті у Високому Замку пише: "2.4. Прийом дітей ясельного віку (від 2р. до 3р.) у ДНЗ проводиться у червні-серпні поточного року." Ось посилання на цілу статтю http://www.wz.lviv.ua/news/92580.
    І знаю хлопчика, якому в листопаді буде 2 роки, в електронній черзі були одні з перших, а тепер заявку їх видалили і повідомили, що не беруть саме через вік.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    все залежить від завідуючої, а ви ходили в садок і взнавали ситуацію? знаю що беруть але не за дякую(((
    --- дописи об"єднано, 27 Травень 2015 ---
    Нас в 1,11 не взяли, аргементуючи це саме віком, проте як ми пішли в 2,9 то з нами в групі були малявки яким ще 2-ох не було
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. jassystay

    jassystay Well-Known Sceptic :p

    Ходили, взнавали. Ситуація така, як я описала вище. Хабар не пропонувала і не збираюсь цього робити принципово. Тому і хочу взнати, як це має бути за законом.
     
Статус теми:
Закрита.