Щеплення необхідні? (2)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем algo, 30 Червень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    чи хтось робив БЦЖ польською вакциною, вир-ва Люблінського?
     
  2. Fiancee

    Fiancee Well-Known Member

    А де є така вакцина? Чи Ви просто маєте змогу привезти?
     
  3. Lasti

    Lasti Well-Known Member

    Може хто має досвід. Пропонують одночасно, але кожне в окрему ножку, третє щеплення АКДС і друге від гепатиту. Мама моя підняла хай, бо в кось шось там було не альо після такого. Підкажіть, якщо знаєте.
     
  4. Turtle

    Turtle Member

    Ми вчора робили щеплення Інфанріксом гекса в Чорнобильській ( друге щеплення). Вартість- 595 грн.,кабінет щеплень працює з 10 до 14 год.Наразі дитина почувається добре,температури нема,на місці уколу незначне почервоніння. Ми мали письмовий дозвіл від педіатра+ аналіз крові (огляд має бути в день щеплення), тому відразу пішли в кабінет щеплень, не чекавши в черзі на огляд до іхнього педіатра. Після першого щеплення ми підхопили ротавірус, швидше за все в стінах Чорнобильськоі. Тому, вчора не ходили на огляд до іхнього педіатра- багато хворих дітей в черзі і попередній огляд іхнього педіатра був дуже поверхневий (перед першим щепленням оглядав іхній педіатр).
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    якщо у вас не комплексна вакцина з гепатитом, то так і колять- дві в різні ніжки
     
  6. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Цікавить чи це нормально (бо я щось сумніваюсь). Мала в мене пропустила фактично рік прививок (не робили обовязкових прививок бо мала алергічні бронхіти, то бронхіт, то інгаляції, то застуда, словом, відкладалось те з різних причин). І от зараз перед першим класом пішли на медогляд. Там є графи і для прививок. Наша дільнича подивилась малу (а вона перед тим пару днів кашляла (мала чомусь бронхоспазм, може на весну на цвітіння реагувала, не знаю), сказала що дитина здорова, подивилась що з потрібного треба доробити і сказала на тому ж тижні прийти і в 1 день зробити 3 (!!!) вакцини (1- краплі поліеміеліт, 2 - щось в ногу (ККП вроді), і 3 - щось, що колеться в попу):girl_impossible:. Каже що вони ніяк не взаємодіють між собою і "одразу все зробите і буде спокій, і що навіть алергікам-астматикам то все модна робити, а як хочете то підійдіть до алерголога перед тим". Я вагалось, потім підійшла на другий день до алерголога, мала почала щодня покашлювати, зараз ще насмарк додався. То алерголог сказала що в стані загострення алергії (навіть якщо дитина на цьому тижня кашляла, вчора-позавчора, пчихала, чи ще щось не так було), ніяк не можна робити жодних щеплень, виписала нам інгаляції, деякі ліки. І сказала, що "прививки зробите як дитина буде зовсім здорова, і то - по 1 на раз, але аж ніяк всі з одразу":girl_yes2:. Потім ще бачила дільничу, то вона незадоволено сказала що "то ваше право, роблять і 3 за раз, і нічого, соплі-алергія не є протипоказами". Та я поки нічого не роблю, бо мала ще й застудилас зараз. Ще читала, що прививки справді можна робити одразу 2-3 і вони не взаємодіють (але для дитячого організму це з посилений стрес, хіба ні?). Але в нашому випадку я краще алерголога послухаю. А як ви вважаєте?
     
  7. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    а як потрапити на щеплення туди? То сімейний дає скерування чи мама сама приходить?
     
  8. Turtle

    Turtle Member

    Можна зі скеруванням сімейного відразу йти в кабінет щеплень,але скерування має бути датоване датою щеплення. Або йти в реєстратуру, брати талон до іхнього педіатра і йти робити щеплення після огляду педіатра на місці.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. zjomka

    zjomka Well-Known Member

    Ми вже двічі вакцинувались Інфанріксом Гекса в Чорнобильській, реакцій ніяких не було, в понеділок їдем робити третю прививку. Попередньо завжди оглядаємось там же в Савчак, першого разу робили аналіз крові.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. Lasti

    Lasti Well-Known Member

    Я розумію. Але чи не покусаються, грубо кажучи, в організмі дві різні вакцини, введені одночасно, хай у різні ніжки? Тобто чи можливі ускладнення?
     
  11. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    ті щеплення, які вам пропонують- однозначно робити лише здоровій дитині. Краплі від поліо- жива вакцина. КПК- жива вакцина. 3- АДП, інактивована. Коли є алергія- це прояв імунної реакції. Тобто організм і так намагається дати реакцію на збудника подразнення і працює на ізнос. А тут пропонують ту імунку добити одночасно трьома щепленнями, два з яких "живі" , і антитіла протягом яких має імунна система виробляти на протязі 45-70 днів. Навіть вчора у Комаровського натрапляла у відповідях, що він ( ярий прихильник щеплень) говорить про те, що щеплення повинні робитися здоровій дитині ( не скоріше місяця після перенесеної хвороби і за 2-3 місяці після ряду інфекцій, на кшалт вітрянки)

    п.с. мій племінник, який перед школою теж ще має графік щеплень, от зараз лише поліо отримав. АДП йому одночасно ще не кололи ( хоча могли, бо в той день одночасно його молодшого братика АКДП прививали). Племінниця теж іде в школу- і їй теж щеплення по черзі роблять. Не змішують "коктелі"
    гепатит можна вводити з АКДП. То дві інактивовані вакцини. Щодо ускладнень- то все дуже індивідуально. Від того ніхто не застрахований. Мало того, згідно з новими правилами, дозволено в один день колоти в різні ніжки і живу і інактивовану вакцину. Ну але то вже , як на мене, перебор. І банальне підлаштування графіків вакцинації під наявність виділених вакцин і виконання плану по вакцинації. Раніше вважалося, що має бути місяць перерви між живою і інактивованою.
    п.с. а у вас немає можливості узяти ту ж комплексну вакцину, вже з вмістом гепатиту В ( "гексу" або "пенту")?
     
  12. Lasti

    Lasti Well-Known Member

    Я і не питала. То в поліклініці вакцини, сказали, що дві різних. Навряд чи є комплексна. Я спитаю на всякий випадок.
     
  13. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Дякую за відповдь :)
    А лікарка казала, що там всі збудники послаблені і нема чого боятись (навіть показувала буклети про те що в стані алергії то все можна сміливо робити, і що ОРЗ, астма не є протипоказами (це вона показувала не про краплі памятаю, про щось з тих інших двох):dntknw:. А краплі взагалі, таке враження, що всі вважають "самими безвредними", чи це не так?:scratch_one-s_head:. Але найбільше мене обурило, що знаючи що дитина алергічна, було загострення, вона наполягала в 1 день зробити всі 3 вакцини. Тепер зроблю коли дитина буде здорова, і почну з чогось одного. А ще алерголог сказала, що і в перший клас мають брати, якщо немає всіх щеплень (і є виписка, що у звязку з алергією чи іншими протипоказами). А якщо на щеплення є тільки відмова матері, то теж у школи безпроблемно беруть? Бо дільнича щось дуже вже "за" ті прививки, сказала що "то і в школу треба, але найбільше то вам треба для дитячого здоров'я":crazy:.
    --- дописи об"єднано, 24 Травень 2015 ---
    Щось на те і схоже, бо лікарка казала пошвидше все зробити, бо от і вакцини якраз у них є, а то потім докуповувати будем.
     
    Останнє редагування: 24 Травень 2015
  14. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    Нам дільнича говорила, що повинна надійти вакцина БЦЖ польського виробництва, але коли , точно ще невідомо, можливо «на днях», а можливо через рік. Але так як нам вже потрібно робити пробу перед БЦЖ, а на неї вакцин немає. Мені вже голова пухне стосовно вакцинації, не можу я вирішити , прививати дитину чи ні.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Муська

    Муська Well-Known Member

    нічого собі сума. Відразу запитання, там ніби колять в три етапи цю вакцину, то за одну дозу, чи за три ?
     
  16. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Зі скеруванням, чи просто після огляду в Савчака? Бо тут пишуть, що треба або скерування від свого лікаря, або з талончиком після огляду їхнього педіатра. Огляду Савчака буде достатньо?
    І ціна, 590 грн? То за вакцину?
     
  17. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Так це дешево, в Польщі Інфарікс Гекса коштує десь 250 злотих, за одну вакцину

    Нє, таки десь 180 зл, але всерівно дорожче
     
    Останнє редагування: 24 Травень 2015
  18. Turtle

    Turtle Member

    595 грн - за 1 дозу.
     
  19. Муська

    Муська Well-Known Member

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    Я алергик асматик. В початковій школі зробили мені одну єдину прививочку, після якоі ледве врятували.
    Не лікарі, а ди....ли. Як можна казати, що ні астма ні алергія в стані загострення не є протипоказом.
    Я згідна, що роблячи три щеплення відразу, ніяк вони між собою діяти не будуть :) але вони кожна діятимуть з імунною системою дитини. Вот в чьом вопрос :)
     
    • Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.